- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebekacska
tag
válasz Csupingo #62686 üzenetére
Koszi! A dsr nincs bekapcsolva. Viszont optimalon van a power managment mode, de ez mindegyik kartyamnal igy volt korabban, es nem okozott gondot. Nalam nincs telepitve az nvidia exprience, csak a driver es physx. Tudnom kene vmit az nvida control panel beallitasairol?
Taliztam egy korabbi cikket. Olvasgatom, hatha valami okossagot tanulok belole. -
Rebekacska
tag
válasz Csupingo #62692 üzenetére
A vasarlas utan nem vettem eszre, majd nehany honap utan feltunt a bibi, es a hiba egyre intenzivebben jelentkezik. Konkretan meg az euro truck simulator 2-on is eroteljesen jelen van az anomalia. Az etc 2 nem tul nagy gepigenyu jatek. Jatekonkent kulonfele intenzitassal csinalja. Mitol lenne jobb a win 10?
-
Rebekacska
tag
-
IpiBcsi
tag
válasz Csupingo #62646 üzenetére
Nagyon fúrta az oldalamat, hogy vajon a hűtő a hibás az extrém melegedésért, vagy a Zotac GTX 460-nak van valami baja. Nosza, leszedtem a gyári hűtőt és gondos pasztázás után ráapplikáltam egy gyári rézmagos, hőcsöves AMD proci hűtőt. Postásgumival. (nem röhög!) A ventit az alaplap ház-ventilátor csatlakozójába dugtam. Láss csodát, az Aida GPU stressz tesztjével nem ment 86 fok fölé a GPU hőmérséklete. Tudom, hogy ez sem kevés, de a hűtőt nem 160 W-os videokártyára, hanem 125 W-os procira tervezték. Na meg a postásgumi. A szőrös fánkot nem mertem ráengedni, az valószínűleg kiakasztotta volna.
Tehát a kártyának kutya baja, most már csak egy hűtőt kéne rá szereznem. Nincs valami tippetek, honnan lehetne egy kompatibilis hűtőt beszerezni? -
IpiBcsi
tag
válasz Csupingo #62718 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!
Igazából a Fifa17-hez, meg régebbi játékokhoz kellene, ezekhez még elég.
Azóta már beszereztem egy 560-ast, úgy néz ki, az tényleg hibátlan.
Ezt inkább csak sportból buherálom, ha sikerülne 2-3 ezerért egy hűtőt kapni rá, az jó lenne.
Még egyszer köszi! -
Fucsi666
csendes tag
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62778 üzenetére
Köszönöm, ezeken a lépéseken végigmegyek, és jelzek. Egy idősebb Samsung Tv van rákötve csupán, és ez van rákötve 3 éve. Elvileg a kártya nincs használatban, csak pörög ilyen ciklikusan a ventilátor, de amint hazaérek ránézek estefelé. Akik hasonló problémával találkoztak, ott újratelepített gépeken is jelentkezett a probléma. Én ezt nem tudtam kivitelezni idő híján, de megnézem majd.
Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62778 üzenetére
Terheletlenül ilyen képet kapok:
Szerintem az órajelek így alapon vannak. Az RPM értékeknél látszik, amiről beszélek. Fel megy maxra, majd le nullára ciklikusan.
Visszatettem egy augusztus végi drivert, az Nvidia oldalán ez volt a legrégebbi, amit találtam. A probléma ugyanúgy fennáll.
Az Nvidia energiagazdákodás optimálisan volt, az volt az alapértelmezett. Áttettem adaptívra, semmi változás.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62794 üzenetére
Kipróbáltam az írt drivert. Szerintem az még win10 előtti, így képem csak az alaplapiról volt. A probléma ugyanúgy fennállt rögtön és újraindítás után is.
A ventilátor gondolom cserélhető. Valaki ezzel talán próbálkozott a linkelt fórumokon, és elvileg nem oldotta meg a dolgot.
A ventilátor vezérlő résszel viszont nem tudom, mit lehet kezdeni. Ez egy cserélhető, javítható rész?Valaki ezt a választ kapta erre a problémára a szervíztől:
Hi,
This sounds you have a card with a defective chipset fan control.
The fans are controlled from the chipset after the driver installation because the 770 card has GPU Boost 2.0.
A defective chipset fan control is not repairable.
You will get an exchange card.
Please contact your reseller Komplett to start the rma procedure.
Gondolom ugyanerre gondoltál te is. De tényleg javíthatatlan ez a rész vagy csak egyszerűbb nekik a cserekártya?
szimi57: Nincs még egy tápom sajnos, és nem is vagyok jó a gépösszerakásban. Kifejtenéd, ez miért oldaná meg a helyzetet? Valahogy nem látom.
[ Szerkesztve ]
Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62797 üzenetére
Afterburnerrel most állítgattam a venti sebességet. Ha jól értem, ez a minimumot engedi állítani. A ciklikusság megmaradt bárhova állítottam a minimumot. (Kivéve, ha 100ra, akkor konstans ment 100on.) Csak a periódusidők változtak, attól függően, meddig engedte lelassulni:
Még megnézem, találok-e másik biost.
Ezekből a képekből gondolom még nem derül ki, hogy a vezérlő vagy a venti a rossz.
Nem tudom, hogy sikerülne-e nekem a külső tápozás, átkötés; nem vagyok nagy szaki.[ Szerkesztve ]
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62802 üzenetére
Belenéztem. Két ventilátoros ez a kártya:
Az egyik ciklusa: felpörög 100ra, nagyon hangos lesz, aztán teljesen leáll. Kezdi előlről.
Ha letiltom eszközkezelőben a videókártyát, ez a venti leáll. (Újraindítás után persze.)
A másik ciklusa: szemre nem tudom eldönteni, hogy felgyorsul-e 100ra, de nem áll. Lehet, ennek a ventinek nincs is ez a periodicitása, csak folyamatosan pörög, viszont hangos. Ha letiltom a kártyát eszközkezelőben, ez a venti akkor is megy, de ciklikusság nélkül, "normálisan", viszonylag hang nélkül.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62805 üzenetére
Lehet megpróbálkozom vele, ha lesz egy kis időm rá. Gondolom, ha csere után sincs változás, akkor a vezérlő rossz. Ha van változás, akkor a venti.
Köszönöm az eddigi segítséget még egyszer neked és szimi57 fórumtársnak is.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62813 üzenetére
Ha jól látom, nyolc ér van a kábelben. A kábel félúton kettéválik, a ventik kapnak 4-4-et.
Máshogy viselkedik a két venti, de mindkettő felgyorsul, lelassul. Csak az egyik teljesen meg is áll, míg a másiknál csak hang alapján lehet megmondani, hogy változik a sebessége.
Corsair CX500M tápegységem van.
3 és fél éve van meg a gép, azóta nem történt változás a konfigurációban.
Tökéletesen működött végig, játékokkal sem volt gond.
Nem rémlik semmi változás, ami egy időbe esne a probléma kezdetével.
(A win10 Anniversary Update volt akkortájt komolyabb változás, de a probléma emlékeim szerint később jelentkezett. És ilyen probléma másnak előjött a fórumok alapján win7 alatt is.)Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62816 üzenetére
Jaj, csak mennyivel kényelmesebb lenne, ha nem kellene leszednem a hűtőbordákat a videókártyáról, hogy hozzáférjek a venti csatlakozóhoz.
Igen, 4 tűs a venti csatlakozó a a videókártyán, erről megy mindkét venti.
Az alaplapomon viszont csak egy 3 tűs csatlakozó van case fannak egy 4 tűs a cpu fannak.
(Nekem az a furcsa, hogy le van most tiltva a kártya az eszközkezelőben, és ennek ellenére az egyik ventije, <amelyik nem szokott leállni a ciklus során teljesen> ilyenkor is megy egy állandó sebességen. A másik áll.)
Elvileg két bios-a van a kártyának. Egy standard és egy ln2 mód. A probléma mindkét módban ugyanúgy fennáll.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62820 üzenetére
Bocsánat. 4 pines a case fan connector is, csak nem volt jó rálátásom.
Tehát, ha ismét szétszedem a videókártyát, arra rá tudom kötni.
Mire figyeljek? Ha alaplapra dugva is ilyen hülyén működik, akkor a venti a rossz "csak"?
Ha alaplapra dugva normális a működés, akkor az gondolom, csak ideiglenes megoldás, úgy nem érdemes használni a gépet, és ez azt jelenti, a videókártya "kuka".szerk.: az itteni 760 topikban nem sikerült találnom hasonló problémával küszködőt
[ Szerkesztve ]
-
Mathiassa
tag
válasz Csupingo #62833 üzenetére
Ismét köszönöm a segítséget. Ez már fél off, de ezzel a Tweakerrel flashelni is lehet új (módosított) biost?
Egyébként találtam Kínában hozzá másik ventilátort, lehet azt megvárom, míg ideér. (Igazi hiánycikk.) Ha azzal jó, akkor örülök, ha nem, akkor veszek egy másik kártyát.
Most próbálnék Biost flashelni, temporális megoldásnak jó lenne; persze, ha úgy működne.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
maxxenergie
senior tag
válasz Csupingo #62840 üzenetére
Szia!
Köszönöm nos helyzet a következő!
Én gépembe I5 3570K Z77-es lap és Enermax 720W-os táp hiábtlan a kártya uninge Valley extreme HD ment fél órát 8*AA és semmi baja hőfok max 68 fok volt.
+ Ráküldtem még a szőros fánkot is (Furmark) egy fél órára FHD 4*AA szintén semmi hibátlan. Órajeleket is tartotta végig GPU-Z követtem.
Ami különbség volt OP rendszer WIN 8.1 64 BIT-en teszteltem, neki WIN 10 64 BIT-van.
Kérdés az, hogy a gépébe akkor hol kezdjem a hibafeltárást, én tápegységre gondolok elsősorban illetve ha tápcsere után is megmarad a probléma mit nézzek sorjában mert a kártya tutti hibátlan így
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
maxxenergie
senior tag
válasz Csupingo #62868 üzenetére
Szia!
A hőfok nem megy egyszer sem vészesen magasra? -NEM mint írtam 67 Fok fél óra Furmark után FHD 4*AA
Gpu-z-vel nézhetnéd játék alatt. - Néztem folyamatosan semmi órajeleket tartotta.
Az is elég, hogy csak max.-ra állítod a kijelzést, így kilépés után látod a maximális értékeket.Esetleg terheletlen állapotban is ránézhetsz gpu-z -vel a kártyára. - Néztem semmi extra alapjáraton ketyegett !!
Ha nem állnak vissza az órajelek, akkor bányászvírus is használhatja a kártyát, amitől játékban is csökkenhet a teljesítménye. - Alapjáraton nem láttam semmi extrát nem terhelte semmi ... én gépemben övében ahol rakoncátlankodott Hétfőn tudom nézni...
Valami jóval régebbi driverrel is kipróbálhatod, természetesen. A win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson legyen - Nálam ment legújabb driverrel WIN 8.1 alatt. neki 10 van ha számíthat valamiben probléma miatt de nem hiszem mert ha a kártya lenne rossz gondolom mindenhol csinálná..
-
maxxenergie
senior tag
válasz Csupingo #62872 üzenetére
CPU-t nem néztem az ő gépébe enyémben nyilván rendben volt nem rég volt újra pasztázva.
Na azt még megnézem 4690 van benne amúgy torony hűtéssel ...
DDU-val pucoltam igen, majd tiszta telepítés volt..
960 driverét tegyem 970 alá fel amivel ment a 960 ??
Semmi más változás nem volt.. azért szívtam meg mert segítek neki AMD-s vagyok nagyon vagy 10 éve csak AMD volt Nvidia driver mókolás nem az én világom egyenlőre....
Köszi Hétfőn megnézek mindent tápcsere-Cpu hőfok - másik driver... remélem lesz eredménye...
[ Szerkesztve ]
-
JohnK
aktív tag
válasz Csupingo #62670 üzenetére
Sziasztok!
Adott a jelenlegi gépem a kérdés szempontjából talán csak ennyi lényeges:
FSP Raider 550W - ASROCK B150M PRO4 - Intel® Core™ i5-6600 - CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL16 - Asus GTX750TI-OC-2GD5Jelenleg egy 21"-os Dell P1130 CRT monitorom van, amivel miden szempontból meg vagyok elégedve.
A következő a probléma: a jelenlegi videókártyám napokon belül lecserélném egy ASUS STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING-re, amivel csak az a gond, hogy nincs VGA kimenet. A fórumtársak javaslatára vettem egy ilyen aktív konvertert [link]. Most kipróbáltam a 750 Ti-vel, de sajnos csak 1280x1024-ben akar működni hibátlanul, az eddig használt 1600x1200-as felbontáson a fekete színben zöld foltok jelennek meg. [kép]
Kérdésem a következő: Lehet ezzel bármint csinálni, vagy sajnos számoljak vele, hogy az új VGA-val a jelenlegi monitor csak 1280x1024-ben fog menni. Az építő jellegű javaslatokat szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
-
JohnK
aktív tag
válasz Csupingo #62899 üzenetére
Szia!
1024x768-tól 1920x1080-ig minden felbontást megjeleníti, de gondolom nem kell ecsetelnem miért nem használnám 60 Hz körül a CRT-t. 1280x1024-et 85 Hz-en bírja, ezt is írj ajánlottnak. A többinél nincsenek a zöld pontok, de a képarány ugye rossz, csak 1600x1200-nál rakja be ezeket. Rákérdeztem amott is. Ez az átalakító amit most linkeltél nem jó, pont a fordítottja kell(ett).
-
JohnK
aktív tag
válasz Csupingo #62907 üzenetére
Szia!
DVI-VGA átalakító gondolom továbbra sem jöhet szóba, mert nem lenne aktív. A felbontást támogatja ez is honlapjukon található leírás szerint is, itt valószínű a magas Hz-cel lesz a gond. Valószínű ezzel kell megbarátkoznom amíg nem lesz új monitort pedig azt mostanában nem terveztem venni. Szerencsére 1280x1024-en sem pixeles a kép, vagy ilyesmi. Elégedett vagyok a CRT-mel, de lehet emiatt rászánom magam idén a váltásra, csak sajna 100%-os alternatíva még mindig nincs az előnyeire, a hátrányait meg tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
pandras83
senior tag
válasz Csupingo #62946 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy nem bírna el többet a táp, csak az alacsonyabb fogyasztású nvidia 900-as vagy az RX sorozat játszik?
Nézegettem GTX 670 DirectCU Mini-t, amelyik maxon 165W körül eszik, de csak egy 8tűs pcie tápcsati kell bele. Az is sok lenne a tápnak?
Cyberfuck Patchrunner
-
martin.p
tag
válasz Csupingo #62996 üzenetére
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3663#ov
Ez a kártya.
http://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/6000/6870#
Gyártó oldalán a Specs fül alatt ezt írja:
HDMI® (With 3D, Deep Color and x.v.Color™)
Max resolution: 1920x1200Dual-link DVI with HDCP
Max resolution: 2560x1600VGA
Max resolution: 2048x1536Átalakítóval gondoltam.Azt tudom, hogy HDMI-ből DVI-ba nem megy, de ha a kártya kimenetén a DVI-t használom, és a monitor a HDMI-t kapja meg, akkor vajon működik-e?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Csupingo #62999 üzenetére
A hdmi topikban biztos többet tudnak erről a témáról. Esetleg az is működhet, hogy veszel egy olcsó dual dvi - hdmi átalakítót, és hozzá egy high speed hdmi kábelt, (vagy hdmi 1.4-nek hívják néhol) ha minden igaz. Itt van némi infó.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
**CooL**
csendes tag
válasz Csupingo #63006 üzenetére
Először hdmi-s átalakítót akartam venni, de egy angol fórumon azt írták, hogy a dp-s jobb, és többször működik együtt jól a régebbi monitorokkal.. Akkor máshogy nem lehet megoldani a problémát? Venninem akarok egy hdmi-s cuccot is mert kész érvágás, kölcsönkérni meg nem tudok senkitől sajnos..
iPhone 11, iPad Air (2022)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- iPad topik
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
- GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (GV-N105TOC-4GD)
- Gainward GeForce RTX 3050 Ghost 8GB+gari
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G (jegelve: mark oo)
- GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER GDDR6 - ELADÓ! 35.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest