Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007
tag
Nos, végül sikerült megoldani a CHINON vaku vezérlését (igaz, sorozatot sajnos nem tud villantani, ami nekem elég nagy hátrány, mert vörösszem-elővillanást nem csinál). A Soligor fosra nincs többet szükségem, le tudom vásárolni, de nem tudom mire, nekem most semmire nincs égető szükségem. Szóval ha valakinek a Fotoplus boltból kéne valami, az egy kis kedvezményre számíthatna rajtam keresztül. (Bocsi, lehet hogy ennek már inkább az aprók között lenne a helye, bár a kategóriát nehe lenne megadni, mert nincs...)
The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
válasz BigBlackDog #14532 üzenetére
szia! az általad leírt helyzet kezeléséhez nem feltétlenül szükséges utólagos képmanipulációt alkalmazni. Bizonyos helyzetekben használhatsz polárszűrőt hogy az égnek szebb legyen a kékje (csak akkor működik, ha a napnak háttal állsz). A polárszűrőnek amúgy is kontrasztnövelő hatása van. Másik megoldás a GND (átmenetes szürke) szűrő. Igaz, utóbbiból egy jó minőségű darab elég drága, és néhány helyzetben nem lehet szépen használni.
-
2007
tag
válasz fattyu #14517 üzenetére
Erre a flame-re is csak a kérdező tiszteletére válaszolok. Először is:
http://olegkikin.com/shutterlife/
Lehet látni, hogy elég nagy a szórás, és márkafüggő is a dolog, de mindenhol tízen-párezer expó környékén van az első kihalási hullám. Ha tippelni kéne, én arra szavaznék, hogy az élettartamot a hosszú/hosszabb záridős expók nyújthatják meg jelentősen, mivel az kevésbé terheli meg a zárszerkezetet. A tükör pedig szintén egy gyorsan mozgó alkatrész, a tengelye elkopik, ez első körben fókuszálási problémákat okoz. Félre értetted, nem arról van szó hogy az újakon ezen javítottak (bár biztos igaz ez is), hanem a régi az régi, ha használták rendesen, nem lehet tudni, mennyit fognak bírni még a kopó alkatrészek. Ami pedig a gép csatlakoztatását illeti, jobban utánanézve a dolognak, úgy tűnik, ez a probléma a win7 64bit-en létezik, és ott is van egy trükk, amivel felismeri a gép és át lehet másolni a .jpg fájlokat. Viszont a RAW fájlokat már nem! Mindent egybevetve használt DSLR-t venni kissé hasonló dolog, mint használt autót venni.The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
válasz kaposznyak #14513 üzenetére
Amivel szembe kell nézni: Le kell mondani a videófelvételről (az újak minimum HD-t vesznek fel). DSLR vázakban a zár 10-15E expóra van tervezve. lehet hogy ezt cserélni kell egy használt gépen, ez kb. 15-20E Ft. A magas ISO értékeket nagyobb fenntartásokkal kell kezelni, mint az új gépeknél, aztán az alacsonyabb felbontás is lehet minőségrontó tényező, és végül: a 350D-ről pl. tudom hogy az XP utáni rendszereken nem olyan egyszerű a képek importálása a számítógépre. Nem tudom, melyik az a legrégebbi modell, ahol már nincs rendes támogatás a mai rendszerekre. Mindezek mellett lehet az akksi cserés, a tükör tengelye elhasznált (pontatlanul fókuszál), vagy a szenzor poros, szóval hogy érdemes-e megvenni, az attól függ, milyen állapotban van. Ezek nem gondozásmentes igáslovak.
-
2007
tag
qnadam, Mikisys, *Ropi*, és scarabeus kollégáknak köszönöm a segítséget!
-
2007
tag
válasz scarabaeus #14447 üzenetére
Köszi a javítást, így van! Hát igen, elgondolkoztam egy FZ200-on, de nem rég még 200ezret kértek érte, manapság 150, de még az is elég megterhelő összeg számomra.
-
2007
tag
válasz *Ropi* #14430 üzenetére
Aha, szép lenne, de 200-as ISO-nál följebb nem nagyon tudok menni, úgyhogy marad a kissé retrós "telibevert" hatás. A Chinon mondjuk gondolom úgyis erre lett kitalálva. Persze nem az ilyen "többszázfotóegyestealatt" felhasználásra, hanem ASA 100-200-hoz. Az erejére meg nem lehet panasz, mert hogy a Soligor kulcsszáma 85mm-es zoom állásra van megadva, a Chinoné meg széles látószögre, és így sincs olyan markáns különbség.
-
2007
tag
válasz Cingáriusz #14439 üzenetére
Egész véletlenül nem lehet hogy külön töltő kellene hozzá? Nekem a Pana gépeim közül egyikbe sincs beépítve töltőelektronika pl.
-
2007
tag
válasz BigBlackDog #14432 üzenetére
Igen, ez a működési elve. Két lineáris polárszűrőből áll, de nagyon közel vannak egymáshoz, te nem tudod őket olyan közel helyezni egymáshoz, és ha nem olyan alacsony a szűrőid kerete, még vinyettálódik is. Amúgy megfelelően nagy látószögnél tetten érhető a polárszűrők működése, mert nem lesz egyenletes a sötétítés gyári vari-ND szűrővel sem. Még az fontos hogy cirkuláris polárszűrőkkel nem lehet ilyen hatást elérni.
-
2007
tag
válasz *Ropi* #14421 üzenetére
Én még olyat nem láttam hogy 200-asra adják meg, de most utánanéztem és nem, 100-asra vonatkoztatva 58-as, amit kinéztem, ez a Soligor meg 34-es. Viszont az 58 105mm-en értendő, a 34 meg 85mm-nél. a Ja igen, lenne még egy kérdésem: ha a gépemen a papucs sima hagyományos, tehát egy 0 és egy érintkező van középen, akkor egy Nikonra, Canonra vagy akármilyen gépre tervezett, több adatcsatlakozással rendelkező vakuval azért együtt tud működni?
-
2007
tag
válasz qnadam #14420 üzenetére
Mondjuk picit más tulajdonságai vannak a Metznek. Nincs rajta slave mód és 2-vel nagyobb kulcsszámú papíron. És a Soligornak el lehet olvasni, jó kis fóruma alakult ki anno az egyik nagy fotós webshop oldalán :S 80-90 százalékban elhaláloztak a garanciaidőn belül. Sajnos későn találtam rá erre az oldalra.
-
2007
tag
válasz Mikisys #14418 üzenetére
Köszönöm a választ! Azért nem a Chinon átalakításával kezdtem, mert azon nincs slave mód, így nem tudtam volna használni a meglévő gépeken, csak az "új" gépen. Nincs égető szükségem semmire, ami jól jönne, azt meg tudom szerezni a töredékéért is :S Amúgy bizony hogy van jobb vaku! Az említett Yongnuo kulcsszáma laza huszassal magasabb, forgatható, beépített diffúzorja van, talán autozoomos stb. Arról pedig még nem is beszéltünk hogy hány expó után száll el pl. a kondija. Kérdés még mindig, hogy a szembetűnően azonos külső ellenére létezik hogy a Metz komolyabb belsőt rejt?
De akkor szerinted a Chinon lenne a helyes megoldás, és vásároljam le valamire.
-
2007
tag
Üdv!
Hadd tegyem fel kérdésemet, hátha tudtok segíteni, több szem többet lát.
A dolog ott kezdődött hogy van egy rakat kompakt gép itthon vakupapucs csatlakozó nélkül, és ugye sok helyzetben a beépített vaku édeskevés. Ezért vettem egy (Mea Culpa) Soligor DG340-AZ vakut. Nem működött jól össze egyikkel sem, nem volt elég erős a beépített vakuk villanása hogy működésre bírja az eszközt. Ezért vettem bagóért egy Panasonic FZ-20-as gépet, amely egyébként sok szempontból űbereli az összes többi gépünket, és van rajta vakupapucs csati is. Így használtam őket együtt. Egy szép napon nem volt hajlandó többször feltölteni a vaku. Ősszesen 2 hónap (viszonylag aktív, de...) használatot bírt. Visszavittem a boltba megkérdezni hogy milyen lehetőségeim vannak. Nem mintha nem tudnám... Szóval felajánlották hogy cserélik. Én elkezdtem mondani hogy ha ez 2 hónapig tartott, akkor mi van, ha a következő is annyit fog bírni? Sőt, mi van, ha pont a garanciaidő végéig húzza... Megbeszéltük, hogy másik lehetőségként levásárolhatom, ha nagyon parázok.
A vaku 18E-be került, vettem hozzá még 2E-ért hozzá tartozó diffúzorokat. Azt néztem, hogy a boltban lehet 27E-ért kapni Metz 36-os vakut, ami a képek alapján pontosan ugyanolyan házzal rendelkezik, mint ez a Soligor, tehát a diffúzorjaim rámennek. A Metznek sokkal jobb híre van, de elképzelhető, hogy ugyanolyan fos belsővel rendelkezik az a vaku, mint a Soligor? Mellesleg ennyi pénzért nagyon fullos Yongnuo-t lehet kapni. Meg amúgy van egy Chinon vakum is, amelynek még nincs lecsökkentve a papucsfeszültsége, de le lesz. És az se tud sokkal kevesebbet mint a semmit tudó Soligor vagy a Metz. Azon vagyok hogy inkább levásárolom valami másra a kipurcant vaku árát, és megcsinálom a Chinont, ha nem elég jó, veszek Yongnuo-t. Egyetértetek? Csak sajnos abban a boltban nem találok semmi értelmeset... :SThe meaning of life is to give life meaning
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.