Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Té Csibi

újonc

Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a laptopom, ami hibrid, tehát táblagépként is működtethető, "elfelejtette" a táblagép funkciót, olyan értelemben, hogy 2 évvel ezelőtt még AUTOMATIKUSAN átlépett ebbe a működési formába, ha kihajtottam a képernyőt, most (ma próbáltam azóta) pedig nem, sőt, rá is kérdezett, h akarom e használni ezt a módot. Már csak manuálisan tudom bekapcsolni.
    Ez még nem is lenne baj, de a képernyő elforgatás sem működik, ill. a legnagyobb gond, h a fizikai billentyűzet is aktív marad, így ha az ágyban a combomra vagy a térdemre vagy bárhová rakom, írja a zzzzzzzzzzzzz,kkkkkkkkk,llll stb betűket. Így elég nehéz, sőt lehetetlen használni....
    Tud valaki segíteni? Találkozott már valaki ilyen problémával?
    Köszi előre is!

• Té Csibi

újonc

válasz #72688384 #76973 üzenetére

Köszi a választ jasso, körülnéztem már én is, találtam is, de itt az "elvekről" van szó... :))
    Egyébként én is ezt vallom a szervizesekről, mint Te, ezért nem hiszem el, hogy teljesen halott és ezért oldanám meg a problémát, akár ilyen megoldással is, amit fentebb felvázoltam...

Szóval akkor senki nem tud kapcsolási rajzban segíteni?

• Té Csibi

újonc

Sziasztok!
    Teljesen új vagyok itt, számítástechnikával is elég régen foglalkoztam már...
    A problémám a következő, ha tud, valaki segítsen, legyen szíves.
    Egy 2015-ben vásárolt asztali gépet szerettem volna feltámasztani, ill. újra használatba helyezni. Játékra volt véve anno a fiamnak, aztán közben kapott egy laptopot és azt nyúzta...ezóta dobozban a szekrényben lapult.
    Leformáztam, particionáltam a vinyót, feltelepítettem amit kellett és gondoltam egy nagyot, frissítem a BIOS-t. Utána néztem, már rég elavult volt az a verzió ami fent volt a gépen. Szóval nekiláttam, számos esetben csináltam már, soha nem is volt probléma vele.
    ASUS H110M-A típusú az alaplap, I5-6500, 3.2 GHz-es procival. 8 GB DDR4-es 2133MHz-es memóriával.
    BIOS-ból elindítottam a frissítést, letöltötte a megfelelő tömörített állományt és automatikusan megcsinálta az update-et. Ezután újra indítottam vagy magától indult újra már nem tudom és gondoltam átnézem, beállítom a BIOS-t is, hátha találok olyan opciót amivel jobbá teszem a gépet.
    Amiket beállítottam:
    Intel Virtualization Technology: Engedélyeztem
    SW Guard Extensions (SGX): Software Controlled-re állítottam át tiltott állapotról.
    Ezután jött a probléma. Ezeket a változásokat mentettem és újra indítottam a gépet.
    AZÓTA NEM KAPCSOL BE A MONITOROM... Kírja, hogy NO SIGNAL és rövid időn belül energia takarékos módba lép és fekete marad a képernyő. A LED folyamatosan villog és ennyi. Kivettem a videókártyát és rádugtam a monitort az alaplapi csatlakozóra (D-VI, VGA) onnan sem kapcsolja be a gép a monitort. Rákötöttem HDMI aljzatra a TV-t amit a nappaliban használunk, nem is érzékeli, tehát az sem jött össze. A monitoromon egyébként csupán VGA és D-VI csatlakozó van.
    BIOS-t reszetelni próbáltam, elemet kivettem az alaplapról, jumpereltem, stb., de semmi.
    Aztán feladtam...szégyenszemre bevittem ma egy szervizbe, ahonnan hamar jött a válasz, az alaplapnak annyi... :((
    Szóval nem a BIOS frissítés nyírhatta ki, hiszen utána még állítgattam a BIOS-t, hanem az állítgatások utána valami. Aztán lehet, hogy véletlen egybeesés.
    Ebben kérnék segítséget Tőletek, hogy mi lehet az ok, találkozott e már valaki ilyen vagy hasonló problémával, illetve, ha valaki tudja, hogy hol érem el a neten, ha elérhető egyáltalán ennek az alaplapnak a kapcsolási rajza, azt megköszönném.! Már jártam úgy, anno, 20-25 éve, hogy két db kondit kellett kicserélnem és jó lett. Akkor sem kapcsolt be a monitorom, de az már régen volt, gondoltam hátha itt is megoldást jelentene. Na persze akkor még nem "100" rétegű panelok voltak a gépekben. :)
    A válaszokat előre is köszönöm!
    Sziasztok!

Új hozzászólás Aktív témák