Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Té Csibi
újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a laptopom, ami hibrid, tehát táblagépként is működtethető, "elfelejtette" a táblagép funkciót, olyan értelemben, hogy 2 évvel ezelőtt még AUTOMATIKUSAN átlépett ebbe a működési formába, ha kihajtottam a képernyőt, most (ma próbáltam azóta) pedig nem, sőt, rá is kérdezett, h akarom e használni ezt a módot. Már csak manuálisan tudom bekapcsolni.
Ez még nem is lenne baj, de a képernyő elforgatás sem működik, ill. a legnagyobb gond, h a fizikai billentyűzet is aktív marad, így ha az ágyban a combomra vagy a térdemre vagy bárhová rakom, írja a zzzzzzzzzzzzz,kkkkkkkkk,llll stb betűket. Így elég nehéz, sőt lehetetlen használni....
Tud valaki segíteni? Találkozott már valaki ilyen problémával?
Köszi előre is! -
Té Csibi
újonc
válasz
#72688384 #76973 üzenetére
Köszi a választ jasso, körülnéztem már én is, találtam is, de itt az "elvekről" van szó...
Egyébként én is ezt vallom a szervizesekről, mint Te, ezért nem hiszem el, hogy teljesen halott és ezért oldanám meg a problémát, akár ilyen megoldással is, amit fentebb felvázoltam...Szóval akkor senki nem tud kapcsolási rajzban segíteni?
-
Té Csibi
újonc
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, számítástechnikával is elég régen foglalkoztam már...
A problémám a következő, ha tud, valaki segítsen, legyen szíves.
Egy 2015-ben vásárolt asztali gépet szerettem volna feltámasztani, ill. újra használatba helyezni. Játékra volt véve anno a fiamnak, aztán közben kapott egy laptopot és azt nyúzta...ezóta dobozban a szekrényben lapult.
Leformáztam, particionáltam a vinyót, feltelepítettem amit kellett és gondoltam egy nagyot, frissítem a BIOS-t. Utána néztem, már rég elavult volt az a verzió ami fent volt a gépen. Szóval nekiláttam, számos esetben csináltam már, soha nem is volt probléma vele.
ASUS H110M-A típusú az alaplap, I5-6500, 3.2 GHz-es procival. 8 GB DDR4-es 2133MHz-es memóriával.
BIOS-ból elindítottam a frissítést, letöltötte a megfelelő tömörített állományt és automatikusan megcsinálta az update-et. Ezután újra indítottam vagy magától indult újra már nem tudom és gondoltam átnézem, beállítom a BIOS-t is, hátha találok olyan opciót amivel jobbá teszem a gépet.
Amiket beállítottam:
Intel Virtualization Technology: Engedélyeztem
SW Guard Extensions (SGX): Software Controlled-re állítottam át tiltott állapotról.
Ezután jött a probléma. Ezeket a változásokat mentettem és újra indítottam a gépet.
AZÓTA NEM KAPCSOL BE A MONITOROM... Kírja, hogy NO SIGNAL és rövid időn belül energia takarékos módba lép és fekete marad a képernyő. A LED folyamatosan villog és ennyi. Kivettem a videókártyát és rádugtam a monitort az alaplapi csatlakozóra (D-VI, VGA) onnan sem kapcsolja be a gép a monitort. Rákötöttem HDMI aljzatra a TV-t amit a nappaliban használunk, nem is érzékeli, tehát az sem jött össze. A monitoromon egyébként csupán VGA és D-VI csatlakozó van.
BIOS-t reszetelni próbáltam, elemet kivettem az alaplapról, jumpereltem, stb., de semmi.
Aztán feladtam...szégyenszemre bevittem ma egy szervizbe, ahonnan hamar jött a válasz, az alaplapnak annyi...
Szóval nem a BIOS frissítés nyírhatta ki, hiszen utána még állítgattam a BIOS-t, hanem az állítgatások utána valami. Aztán lehet, hogy véletlen egybeesés.
Ebben kérnék segítséget Tőletek, hogy mi lehet az ok, találkozott e már valaki ilyen vagy hasonló problémával, illetve, ha valaki tudja, hogy hol érem el a neten, ha elérhető egyáltalán ennek az alaplapnak a kapcsolási rajza, azt megköszönném.! Már jártam úgy, anno, 20-25 éve, hogy két db kondit kellett kicserélnem és jó lett. Akkor sem kapcsolt be a monitorom, de az már régen volt, gondoltam hátha itt is megoldást jelentene. Na persze akkor még nem "100" rétegű panelok voltak a gépekben.
A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z390ud + i3-9300!!! Beszámítok!!!
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest