- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wesaaa
aktív tag
Szevasztok!
újra itt vagyok csak most egy másik gép hibájával
Valami windows baj lehet
kapcsolom be tölt meg minden..rámegyek a fiókra h lépjen be majd üdvözöljük és bejön egy kék halálos kép ezzel a szöveggel:dxgmms1.sys
na most mit is csináljak? egy win7 újratelepítés elég lesz neki? vagy valami hardveres gubanc van?
Segítsetek...!OLDPH! wesaaa felhasználónak 74 pozitív értékelése van a fórumon! OLD PH!
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem h az alaplapomon található északi híd chipsetet milyen pasztával kell pasztáznom (CPU hőpaszta jó rá? Fehér hagyományos) illetve a régit mivel szedhetem le?
-
wormwood777
csendes tag
Üdvözlet!
Remélem jó helyre írok, lenne egy kérdésem.
Nemrég kezdtem összerakni egy új gépet, és vettem egy ilyen alaplapot:
Gigabyte Z68A-D3-B3
Valamint vettem egy ilyen tápot:
Corsair GS600
Na most a probléma az, hogy az alaplapon a procihoz tartozó tápkábel csatolója 4tűs.
A tápból meg nincs 4tűs kivezetés, viszont van 8tűs, a dobozon pedig ez áll a szóban forgó kábelről:
"EPS/ATX12V 4-Pin & 8-Pin Compatible"
És probléma nélkül bele is lehet dugni a 4tűs csatlakozóba az alaplapon, de bekapcsolni nem mertem, mielőtt vki meg nem erősítené aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz, hogy ez ebben a formációban 100%-ig biztonságos és működőképes.
A segítséget előre is nagyon köszönöm!!! -
waithEard
őstag
válasz wormwood777 #303 üzenetére
Nem tudod elrontani, csak egyféleképpen (jól) lehet beledugni, úgy van kialakítva. Szóval mehet a masina, bekapcsolhatod.
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
Matthisa
tag
Aceton mentes körömlakklemosó?
-
atti_2010
nagyúr
válasz Matthisa #302 üzenetére
Mindegyik paszta használható, végső soron egy száraz zsepi is jó a letörléshez de végső esetben szilvapálinka is jó.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
asterix76
tag
üdv
nem tudom hogy jó helyre írom e a kérdést ,ha nem akkor legyetek szivesek útbaigazítanitudni szeretném hogy mi a külömbség a két lap között mert én nem lelem
P8H61-M vs P8H61-M LX2
előre is köszönöm
-
spista222
addikt
válasz asterix76 #310 üzenetére
Például az hogy a másodikat nem találom az Asus honlapján.
P8H61-M:
- DVI, VGA, hdmi kimenet
- 1 PCI ami a másikon nincs
- GPU Boost
P8H61-M LX
- csak VGA kimenet
- párhuzamos port
- 2 ps2 egérnek és billnek külön (másiknál 1 van csak)
Ezenkívül hozzáadott programokban különböznek.
A lista nem teljes körű de valami -
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám merült fel, hogy telepítés közben meglassul a gép . Azt hittem proci így vettem bele egy másikat. Iszonyatosan belassul de viszont a Feladatkezelő 10-25% jár.
Alaplap: Asus M4A78
Proc: AMD Phenom BE 555
Ram: Kingoston 2x2GB DDR 2 800MHz
Vinyó: WD Caviar Blue 500GB Sata 2
VGA : AMD 5670 1GB DDR5
Táp: 550 W Chieftec
OP: Legális Windows 7 32 bit Home Premium
Driverek: Azok vannak fent amit az honlapról leszedtem (friss)
1 éves konfig kivéve a kárya meg a prockóHDD Sentinel: Kiváló jelzést ad a HDDre, nincs húzva se biosban defaulton van minden.
Ramok rendben vannak a dosos memtest86+ szerint. Procin gyári hűtő van.Mi lehet a probléma?
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
spista222
addikt
válasz Damage401 #314 üzenetére
"telepítés közben"
Ezt úgy értsem hogy a programok telepítése közben?
Ha igen akkor ne a proci használatot nézd hanem a lemez használatot az biztos 100%-on van és általában mindegy mennyi ram van a gépben a telepítők azt teljesen kihasználják(miért?) és elfogy a mem. Feladatkezelő->Teljesítmény erőforrásfigyelő és ott lemez, vagy HD Sentinelben is megteheted.[ Szerkesztve ]
-
Matthisa
tag
Köszönöm nektek a segítséget!Am van ilen ezüstös xilence hőpaszta is!azzal lehet?
-
Novics
senior tag
Üdv!
Ha az egyszeri ügyes, okos embernek - vagyis nekem - sikerült lesarkaznia - vagy hasonló fizikai sérülést - okoznia az északi hídon - MCH chip -, akkor az milyen hibajelenségeket produkál? Win7 és Ubi simán működött, de állítólag ar arch linux boot hibákat produkál. Ha sikerült mégis tönkretennem, akkor lehet ezt cserélni, vagy megy az alaplap a kukába? (Egy T60-as Thinkpadről van szó.)
Tudom, a hozzám hasonló tehetségeknek messziről el kéne kerülni a gépek belsejét.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz DJ WOKKY #319 üzenetére
Enyém volt, de eladtam a hétvégén, és ma telefonált az új tulaj, hogy nem hamis a baba. Nem tudom, hogy most menne e rajta a win7, vagy azóta jött elő a hiba. Amikor szombaton átadtam, pöccre indult. (Ezért nem is mondtam a hűtést érintő tuningot, ami esetleg a hiba forrása lehet, ezért most vissza akarja adni - amit megértek.)
Csere, vagy javítás nem lehetséges?A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
spista222
addikt
válasz Matthisa #317 üzenetére
Lehet azzal is csak vigyázni kell vele mert az ezüst vezet és a chipset felső felén is vannak alkatrészek amik közé kerülve zárlatot okozhat. Én a helyedben sima fehér pasztát használnék mert az biztos nem okoz zárlatot és elég az is.
Novics: vedd vissza, próbáld ki 7 el, ha megy akkor azt a linuxot nem szerette. Nálad mennyi idegi ment "hibásan"?
Cserélni csak drágán lehet amennyiért már lehet hogy kapsz alaplapot is bele és a csere egy újabb hibaforrás lehet.[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz spista222 #321 üzenetére
2 hét. Azt hiszem.
Azzal nincs is hiba, visszaveszem, csak parázok, hogy esetleg tönkrevágtam. Nincs kedvem darabonként, alkatrésznek eladni. Működőképesen mégiscsak többet ér.
Egy alaplapcsere nem nagyon éri meg egy 50-et kóstáló gépnél. Akkor marad az alkatrész dolog. Persze csak, ha nem megy egyik oprendszer sem rajta.[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy ilyen alaplapot használtan:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep31-ds3l_21/specs/A termékhez azt írta az eladó, hogy 1600Mhz-re van húzva az FSB, viszont én csak egy celeron 430-at szeretnék bele tenni aminek 800Mhz az fsb-je, vagy hogy kell ezt írni. A kérdésem, hogy lehet-e anélkül nullázni a bios beállításait, hogy a processzort beletenném, ezáltal megvédve, hogy kisüljön vagy hasonlók. Gondolok itt a jumperes megoldásra.
Igazából a gigabit honlapján gyárilag opcionálisan írja az 1600 FSB-t is az újabb processzorokhoz.(bocs, egy másik topicban is feltettem ezt a kérdést, de hátha hamarabb kapok itt választ)
Üdv.: Gyula
-
spista222
addikt
válasz Hiroshi87 #325 üzenetére
Egy egyszerű cmos clear-al kitörölsz minden beállítást.
Az elemet veszed ki egy ideig vagy a kézikönyv 29. oldalán található "CLR_CMOS (Clearing CMOS Jumper)" zárod össze az ott leírtak szerint(áramtalanított alaplap CLR_CMOS tüskéjére raksz egy jumpert pár másodpercig aztán eltávolítod és a beállítások elvesztek ). Egyébként a Celeron 430 elég jól húzható lehet hogy még 1600 on is beindulni csak lehet hogy az eladó feszültséget is állított amit viszont már lehet hogy nem tolerál.[ Szerkesztve ]
-
-
Hiroshi87
csendes tag
Még valami, és bocs a dupla post-ért
A celeron 430-hoz amit vettem egy Spire (sleeve bearing) kép márkájú hűtőt kaptam, maga a borda elég alacsony és kör alakú, lehetséges az, hogy esetleg felütközik a processzor foglalat melletti "tranzisztorokon"? Még eddig nem láttam testközelben 775-ös foglalatú alaplapot (most váltom a 10 éves gépet) Elvileg szabványnak kéne lennie minden hűtőnek, de mégis kétségeim vannak.Üdv.: Gyula
-
őstag
Sziasztok!
Lenne egy szerintem érdekes kérdésem
Van 2 alaplap a Gigabyte kínálatában amiknek Bios frissítés után elérhetővé válik egy opció:" Support 6% bclk margin adjustment "
Ezek azok a lapok: [link] és [link]
Ez most azt jelenti, hogyha mondjuk veszek ilyet + 1db 3.3Ghz-es Core i3-as procit akkor esélyes vagyok arra, hogy "FSB" emeléssel ~3.5 Ghz-re tuningoljam a procit? Van valakinek ilyen lapja?* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
spista222
addikt
válasz Hiroshi87 #330 üzenetére
Eddig egyszer fordult elő velem a 775 ös foglalattal hogy az alaplap miatt nem feküdt fel rendesen a gyári hűtő és egy hasonló spire hűtő sem, az is azért volt mert a mosfet hűtőbordája(a tieden nincs) aláfeküdt a cpu hűtőfelületének. A te alaplapodon kondik vannak a közeben de azok általában alacsonyak szoktak lenni és nem érnek bele a hűtőbe. a tranzisztorok meg elég távol vannak így még alatta sincsenek a hűtőnek.
-
Tarill
őstag
egy fokkal jobb de az SPD ebben is üres
[ Szerkesztve ]
-
Gorre
csendes tag
Üdv emberek!
A kérdésem az lenne, hogy egy PCI Express 2.0-ás csatlakozójú alaplapba bele lehetne-e rakni egy Express 1.0-ás, vagy Express 2.1-es videokártyát? És ha igen, akkor ez kötne-e valami kompromisszumot (kevésbé kihasználható erőforrások, stb)?
Köszöntem,
gorre -
Ranger^41
aktív tag
sziasztok
rohadt nagy gondban vagyok...
jatek kozben egyszercsak kikapcsolt a gepem, amikor megprobaltam bekapcsolni egy pillanatra felvillantak a ledek es megmozdultak a ventillatorok de ki is kapcsolt. gyorsan kivettem a videokartyat ami nagyom forro volt, es igy elindult a gep integralt vgaval. atneztem a kartyat es mivel elposszant vagy felpuposodott ellenallast nem talaltam rajta ezert miutan lihult visszaraktam a gepbe, de inditas utan megint egy pillanattal lekapcsolt. itt kezdodik a fo baj mert ezutan videokartya nelkul sem indul a gep. sztem magaval vitte a deszkat vagy a tapot, ami egy 500wattos fsp bluestorm. a tappn es vidkarin kivul minden alkatresz uj garis, 1 napos az egesz rendszer es nagyon sok penzem ment most ra ezert nagyon ketsegbe vagyok esve h mi tortenhetett... tuningolva semmi nem volt -
Ranger^41
aktív tag
válasz Ranger^41 #344 üzenetére
na én most kapok agyfaszt
kíváncsiságból rádugtam a telefonomat adatkábellel a gépre, és elkezdett tölteni, tehát áram alatt volt csak valami nem stimmel mégse...
táp lekapcs, tápkábel kihúz, kiszedtem a memóriákat, és amikor szedném ki a procit !megmozdulnak a ventillátorok! úgy össze fostam magam így hajnali 3kor mint a picsa... ezután bekapcsoltam, és proci memória nélkül felpörögtek a ventik, és végül is elkezdett bootolni a gép, namondom fasza, akkor proci/memória szállt el...
rakom vissza a procit, már a helyén van, de azért megnézem, hogy rendesen a helyén van-e naná hogy megint megmozdulnak a ventillátorok (a gép szintén áramtalanítva), ás persze a procihűtő leverte magát faszán onnan ahova raktam... itt már agyam nem volt kb... minden a helyén, indítási kísérlet... és hopp elindul, megy rendesen.... szóval már tényleg fogalmam nincs, hogy mi lehet... bár ezek után a videokártyát nem merem visszarakni...
esetleg valaki tapasztalt már hasonlót, vagy van ötlete, hogy mi lehetett ez? esetleg videokártyára is adhatnátok tanácsot, bár azzal inkább a vga topikot zaklatom... -
atti_2010
nagyúr
válasz Ranger^41 #345 üzenetére
A proci rendesen a helyén kell legyen, nem szabad mozogjon meg ilyesmi és a hűtő sem eshet le, aztán kell csinálni egy tesztet prime 95-el az integrált VGA-val, ha minden működik akkor be kell tenni a VGA-t is, a Prime teszt közben mérni kell a proci hőfokát is.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
adamcsik
aktív tag
Helló!
Tegnap vettem észre, hogy lelassultak az usb portjaim. Külső vinyóra idáig egy filmet kb 15 perc alatt másolt fel. Most azt írja ki, hogy min.7 óra. Mi lehet a baj? -
kjani18
őstag
Sziasztok
Asrock 880g extreme3 lapom van. Próbálta -e valaki a Hybrid CrossFireX funkciót?
Milyen vga kártyával és eredménnyel?
A leírásában szereplő 3450 nem valami kecsegtető...Üdv
Jani
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- Stellar Blade
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest