-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Ha az alaplapom tápcsatija 24pin-es a tápom viszont 20 attól még elindul a gép?
Üdv.: Aszti
-
aszti93
aktív tag
válasz aszti93 #13104 üzenetére
Ugyan már kérdeztem de amit mondtak az nem jött be. Olyna gondom lenne hogy , összedugom a gépet, (jó helyre van dugva minden) az alaplapon világít a led de nem kapcsol be. Mi lehet ennek az oka? Mondták hogy másik bekapcsgombal, vagy csavarhúzóval is próbáljam meg, de egyikkel sem jött össze. Másik táppal, rammal és procival is kipróbáltam éls semmi. Valami más ötletetek nincs esetleg?. (a kondik nem púposak)
-
aszti93
aktív tag
tehát inkább kuka? egyébként egy Asus P5KPL-VM lap ami hibás.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék vásároltam egy Asrock Z77 Extreme4-m alaplapot.
Tegnap összeraktam a gépet és működött.
Ma beledobtam egy VGA-t és azóta nem indul el a gép....
A Nuvoton csip melegszik és ennyi.
Próbáltam már 2 táppal és 2 gépházban is! -
törölt tag
Bocsi nem tudtam már szerkezteni!
A leírásában Super I/0 a chip neve! -
donpici83
csendes tag
Jó reggelt, sziasztok!
Kis segítséget kérnék Tőletek.
Ismerősömnek a gépe olyat hibajelenséget csinál, hogy a gép bekapcsol, de viszont nem jön ki sem az alaplapi, sem a VGA kártyáról jel, így úgymond a monitor csak villog, semmit nem jelenít meg. A gépet bekapcsolván hallatszik hogy megy. (Alaplap Gigabyte GA-73PVM-S2H). A VGA kártyát kivettem hátha az okozta a problémát, se semmi. 2 monitoron letesztelve sem hozott semmi változást. Az alaplapi elemet már cseréltem, mert lemerült. memóriákat kivettem, semmi jelzés nem jött vissza. Tápot is cseréltem azzal sem oldódott meg a helyzet. Így alaplap hibára tippeltem.Hoztak egy másik használt alaplapot (Gigabyte EG41MFT-US2H). De ezzel is ugyan az a helyzet. Nem mutat semmit se. Ilyenkor mi a helyzet. Ez is alaplap hibás? Mi tévő legyek most?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.
Donpici
-
Geresics
addikt
válasz #79222016 #13116 üzenetére
Pontosan mi történik, amikor bekapcsolod a gépet? Speaker be van kötve? Csipog? Milyen monitor? (Egyes Samsungok esetén be kell állítani, hogy melyik porton kapjon jelet!)
Próbáld esetleg másik RAM-mal.(#13117) donpici83
Speaker be van kötve? Csipog? Hangszóró be van dugva? Ha vársz az indítás után, a Windows bejelentkezik? (Ehhez kell a hangszóró! Sokáig is eltarthat a bejelentkezés ilyenkor, mert nem megfelelő leállítás miatt kihozhat egy választó-képernyőt, ahol 30mp van választani, indít egy hibakeresőt, stb.)*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
kjani18
őstag
válasz donpici83 #13117 üzenetére
Táp, proci, ram hiba maradtak, csupaszítsd le, és cserélgetéssel próbáld meghatározni...
Az, hogy a ventik mennek, dvd felpörög, stb, nem jelenti azt, hogy elindult volna bármi is, csak a táp 12V ad nekik feszt.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Zollkid100
tag
Sziasztok!
Lenne egy apró kis problémám.
Az alaplapom egy ASUS M4A78 Pro típusú darab.
Windows (7 Home Premium 64 Bit) reinstall után feltettem a drivereket.
Miután az AMD hivatalos support oldaláról letöltött chipset drivert(780G) tettem fel, nem bootol be a Windows AHCI módban, csak IDE emulációval. Ugye a chipset driver(csomag) tartalmazott egy AHCI drivert is és ez is feltelepült. Kérdésem, hogy ez miért van, és hogyan lehet orvosolni, hogy AHCI módban menjen a gép.
(Win telepítéskor AHCI volt kiválasztva a BIOS-ban és úgy is települt fel a rendszer)
Köszi a segítséget előre is
Zoli. -
daveoff
veterán
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy Z77 pro3-at és egy 3570k procit. Összeszerelés után új win, driverek fel. Ezek után a gép folyamatosan fagyogatott, megpróbáltam biost frissíteni, és frissítés közben is megmerevedett a kép.
Innentől kezdve se kép, se hang. Szerintetek mi a teendő? Gondolom a lap volt sz@r eleve. iponba vettem.
Remélem cserélik.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
donpici83
csendes tag
válasz Geresics #13118 üzenetére
A memóriákkal volt gond nagy valószínűséggel. Mert azokkal játszadoztam és utána lett kép. A win beindult, de de kék halált ad. Lehet nem tetszik neki a régi alaplap driver-ei. úgyhogy most szépen újra telepítem. Köszönöm a segítségeteket. Reméljük most már nem lesz gond vele
Donpici
-
SylverR
senior tag
Üdv itt is!
Próbáltam már keresgélni a topikok közt, de nem igazán találtam semmit eddig.
A kérdésem a következő lenne. Egy FM2-es konfig építését tervezem. Gigabyte lappal, amin egy 8 pines CPU csatlakozó található. A tápomon 4 pines van. Viszont mivel a régi gépet is működőképesnek akarnám tudni, ezért az újhoz majd a későbbiekben vennék egy tápot. Viszont ahogy nézem a tápok csak 500 wattnál kezdik hordani a 8 pinest. A felhasználási célom egy 5600K lesz indításra, melyet esetleg felszeretnék húzni 4 ghz-re. Illetve ramot is lehet 1866-on, vagy afölött használnám. Szóval FSB emelés is lehet lesz. De nem biztos. De nem akarom megszívni a gyenge tápellátás miatt.
Szóval a kérdés. Kifogja tudni szolgálni túlmelegedés nélkül 4 pinnel?A kinézett lap egy Gigabyte GA-F2A75-D3H.
Nem!
-
Geresics
addikt
válasz SylverR #13131 üzenetére
Megy 4 pin-nel, de a tuning már nem biztos.
Ebben a topikban segítenek tápos kérdésekben biztosan!(#13133) cashback
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
cashback
őstag
-
cashback
őstag
válasz SylverR #13134 üzenetére
Ahogy előttem írták... a tuning viszont lehet nem lesz 100%-os.
Bizonyos mértékben menni fog, de ha mindent ki akarsz belőle hozni akkor érdemes beszerezni egy megfelelő tápot.Az én tapasztalataim szerint (AMD téren) semmit sem változtatott 4pin-ről 8pin-re tuning terén.
Phenom x4 B50 3600MHz ment mindkét variációban (Gigabyte 460W és Corsair TX650)Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
SylverR
senior tag
válasz cashback #13135 üzenetére
Igazából... akkor elvileg egy 5800K-t is vinnie kell. Az pedig megy 4 ghz-et. Szóval elméletileg, ha csak addig akarom feltolni, mennie kell. Kérdés a RAM/FSB egyedül. De azt még nem döntöttem el, hogy memóriánál maradok-e az 1866-nál, vagy veszek 2100-ast.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
mosquetoo
tag
Sziasztok , szükségem lenne egy kis segítségre :S
Van nálam egy pc aminek "nincs hangja" valószínűleg nincs feltelepítve a driver.
Kerestem neten a driver-t hozzá de nem találom sajnos a gyári alaplap lemez nincs meg ha tudnátok segiteni nagyon megköszönném.
Alaplap típusa Asus P5PE-VM -
zsole84
senior tag
Tudnátok segíteni mi a lényeges különbség az alábbi alaplapok között?
- M5A97 R2.0
- M5A97 EVO R2.0Utóbbi megéri a kb. 5.000 Ft felárat? Esetleg más alternatívát tudnátok ajánlani? Asrock Extreme 3 is megfelelne, viszont úgy tudom gondok vannak a ventilátor vezérléssel.
Köszi.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Az Asrock B75 Pro3-as alaplapommal csak akkor ad kepet a HD7850 Saphire kartyam, ha a bios-ban a PCIE1 linket Auto-rol Gen 1-re teszem.
De igy a viszont a kartyam PCIEXP v1.1-en mukodik, nem v3.0-an(ezt irja a GPU-Z: a grafikus kartya altal tamogatott v3.0, jelenlegi v1.1).
Procim i5-3450.
Tud erre valaki megoldast?
Koszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Egyik kedves ismerősöm laptopjával gondok vannak, a Windows 7 operációs rendszer kezdi felmondani a szolgálatot minden területen. Például már a Windows Intéző sem működik, így még egy egyszerű ablakot sem lehet megnyitni rajta, amin a merevlemez tartalmát böngésznénk.
Arra gyanakszom, hogy a merevlemezen vannak sérült file-ok.
Ajánljatok légy szíves olyan programot, mint a CHKDSK, amivel a merevlemezen lévő BAD szektorokat lehet ellenőrizni és "javítani".
külső program kell, a Windows 7 lemezellenőrzője nem jó.
Köszi.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Hibátlan - MSI Z370-A Pro LGA1151v2 alaplap
- Corsair Vengeance 32Gbyte (2x16Gbyte) DDR5 RAM RGB --- ÚJ, 10 év garancia ---
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest