- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
"Az utóbbi évek leginnovatívabb mini PC-je készül" – Innovatívnak látszik, de ez nem azt jelenti, hogy van-e rá piaci igény. Meglepő módon a bebukott startup-ok 35% esetében a nem létező piaci igény a bukás elsődleges oka, ezt csak a pénz/befektetés elfogyása előzi meg. (source: https://www.cbinsights.com/research/startup-failure-reasons-top/)
-
opr
nagyúr
Arra is baromsag.
Joval olcsobb es jobb megoldas egy sima miniPC, amit a TV seggere oda tudsz "szigszalagozni" es hasznalsz hozza egy sima, olcso bt billentyuzetet:
- Valoszinubb, hogy van normalis driver hozza
- Amit konkretan kezelsz, az konnyu, olcso, strapabiro, es honapokig birja egy elemmel/toltessel, nem kell allandoan toltogetni
- Ha raul az asszony/megragja a kutya/akarmi, csak egy par ezer ft-os olcso bt billzet megy a kukaba
- Nincs szivas a kabel nelkuli jel stabilitasaval, minosegevel (ezek teljes hianyaval)
- Nem a fuled mellett uvolt a kis pocs venti, hanem a TV seggenel
- Nem a golyoidat futi a gep -
opr
nagyúr
Latom nem csak en allok ertetlenul a dolog elott.
Szoval, osszefoglalva, roviden:
Ugyan az a hw van benne, mint egy laptopban. Ugyanolyan nehez, mint egy laptop. Ugyan addig birja akkurol, mint egy laptop. Ugyanannyiba kerul, mint egy laptop. Az elonye? Nem kapsz hozza kijelzot.Wtf, ez kinek/mire/miert hangzik jo otletnek?
-
balint0806
csendes tag
válasz
Geri Bátyó #22 üzenetére
Ennek a megoldásnak pont a hordozhatóság a célja. Nekem is van laptopom és tényleg csak ritkán mozdítom el az asztalról, de akkor viszont nagyon jó, hogy mozdítható az egész PC perifériástól és képernyőstől.
A mini PC teljesen jó dolog és én is gondolkodom egy erősebb, de kicsi PC-n a laptopom mellett, de az sokkal jobb megoldás - főleg a desktop procis változat - bővíthetőség, javíthatóság és hűtés szempontjából, mint ez a billentyűzet PC dolog. Ha a képet tényleg csak vezetékkel tudja továbbítani a megjelenítőre, akkor ez szerintem egy kevésbé használható megoldás mint egy mini PC/android box vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel... -
balojazz
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #22 üzenetére
De a barátod asztali gép helyett használja a laptopot, ott a miniPC tényleg jó megoldás. De a laptop célközönsége inkább a dolgozó, aki a munkahelyén sem mindig ugyanott használja, de amúgy is nagyrészt HO-ban van, és ha cipeli, max egy egeret visz vele arrébb, vagy táskában messzebbre, ha meg vége a HO-nak, csak bedobja egy fiókba vagy a printer tetejére akár a nagyobb konyhaasztalon stb. Szerintem itt nincs valódi piaci rés, amit kitöltene, és nem is olcsó, hogy esetleg mégis megérje.
-
NandoXXL
senior tag
-
ricsip
addikt
Na közben kifutottam az időkorlátból is...
Mondjuk a samsung is elmehet a jó qva édes ajába, hogy a dex-et csak a galaxy S szériába (meg talán a Note..) volt kèpes belerakni. Az A szériába meg pont nem. Leírást meg úgy kell kutatni h. ha a dex ismertetőt keresed, h. kiderüljön belőle feketén-fehéren h. jaa.. csak S flagship series, Note flagship series! Az A*.* meg szimplán csak hiányzik a felsorolásból. Aztán emiatt A*-n nincs semmilyen HDMI alt-mode over USB-C.
Tavasszal jól jött volna, mikor betört a kijelző és fel kellett volna tudni oldani a telefon jelkódját h. adatot tudjak menteni róla Hát nem voltam boldog mikor próbáltam volna egy usb-c docking station-t rádugni HDMI + USB egér-billentyűzet, és meg se nyikkant, aztán sűrű giglizás után (mert persze az A széria modell ismertetőiben ugye nem szerepel a Dex kifejezés seholsem, azaz ha nincs kiírva az azt jelenti h. nem is tudja azt) nagynehezen csak kiderült h. az A sorozatban ez "nem jár". Mert samsung kispúrkodta a rendes USB3-as type-c-t, csak az usb 2.0 pinek vannak kivezetve, az Altmode pin-ek meg a superspeed/superspeed+ pin-ek (valószínűleg) nem.
Ez az usb type-c is egy igazi IT-sokat is megszopató rémálom. Meg kellett nézzek az elmúlt években több tucatnyi jobb-rosszabban sikerült magyarázó videót róla h. nagyjából képbe kerüljek belőle, mikor mi működik és mi nem az általános type-c címszó alatt. Meg venni kell hozzá valami használható USB type-c diagnosztikai kütyüt, ami képes kiírni mi az amit a gyártó ténylegesen megvalósított abból ami type-c alatt mandatory v. opcionális, ha a tetves gyártó maga ezt nem volt képes a termék dokumentációjában sajátmaga olvashatóan feltűntetni.
Szóval messzire vezet ez a dex utazás is, boccs az off-ért.
-
ricsip
addikt
Vagy akár lehet fogni egy jobb Samsung telefont (akár pár évvel ezelőttit), rákötni egy USB kábellel a kijelzőre (DeX)
Mondjuk a samsung is elmehet a jó qva édes ajába, hogy a dex-et csak a galaxy S szériába (meg talán a Note..) volt kèpes belerakni. Az A szériába meg pont nem. Leírást meg úgy kell kutatni h. ha a dex ismertetőt keresed, h. kiderüljön belőle feketén-fehéren h. jaa csak S flagship series, Note flagship series, az A meg szimplán csak hiányzik a felsorolásból. Aztán emiatt A-n nincs HDMI over USB-C....
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem ezt olyan emberek fejlesztették, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én: Az emberek azért vesznek laptopot, mert ezt a marhaságot tolják a fejükbe, de közben soha el nem mozdítja az asztalról. Ráköti az egeret, billentyűzet, monitort és a laptop kijelzőjét soha meg sem nézi.
Van egy barátom, aki le akarta cserélni a tizenéves laptopját néhány éve és meggyőztem hogy egy (mondjuk) mini PC-t vegyen inkább (Akkora, mint 2 db 3.5-ös külső vinyó és normál asztali proci van benne). A billentyűzet, mit használ hasonló, mint ami erre van integrálva. Már most is áldja a nevem (mondjuk az célzott árba egy új monitor is belefért), de szerintem, ha egy ilyet tudtam volna ajánlani neki, akkor aranyba foglalna. -
butyek
senior tag
https://szifon.com/2022/02/26/billentyuzetbe-epitett-szamitogep-gondolataval-jatszik-az-apple/
Mindenkinek ugyanaz az innovatív gondolata támad lassan. Igaz, hogy már 40 éve is létezett, de a következő fejlesztés majd lehet az, hogy kijelzőt is illesztenek rá. -
bambano
titán
ez most akkor egy intel compute stick, amire ráinnováltak egy klavit?
nem látom a fényes jövőjét... -
balojazz
aktív tag
Ennél sokkal nagyobb, "jól működő", dedikált, laptopos tapipadokat is mindenki rühelli, a laptopot is egérrel használjuk. Ezen az áron (mire ideér, 400-450 ezer HUF), kapni laptopot kijelzővel, kényelmes gépeléssel is. Mondom: kijelzővel, nem kell hozzá monitort kötni. Ez így bukta.
-
dabadab
titán
Én igazából már ott elakadtam, hogy miért akarna valaki a TV-re billentyűzettel vezérelt PC-t kötni, szóval fogalmam sincs, hogy mi lenne a use case és ahhoz mi a legmegfelelőbb cucc - de az nagyon valószínűnek tűnik, hogy bármi is legyen az, nem ez az összehajtogatható egybepc a legjobb rá
-
Alaaf Pi
senior tag
-
Rimuru
veterán
Raspberry Pi 400, oke persze a belso az mas kategoria de azert nem mondanam innovativabbnak.
-
Ixion77
addikt
Vagy akár lehet fogni egy jobb Samsung telefont (akár pár évvel ezelőttit), rákötni egy USB kábellel a kijelzőre (DeX), mellé egy tetszőleges BT billentyűzet, és gyakorlatilag ugyanitt tartunk.
Na jó, annyi különbséggel, hogy ha arra omlik rá a kávé, akkor csak a billentyűzetet kell cserélni. Meg hogy azt lehet telefonként is használni. Meg van benne internet. Meg van saját kijelzője is. Meg könnyebb és kisebb. Meg...
...és még azt se sokan használják. Én sem, mert minek. Fel van találva a laptop.
Az
innovatív
, az kellene azt jelentse, hogy jobb, mint a jelenlegi megoldások
Ha beépítek egy TV távirányítót egy futóbiciklibe, akkor készaz utóbbi évek leginnovatívabb
távirányítója? -
HantekDSO
tag
Hát én már csak maradok a Raspberry Pi 5 mellett!
-
mpierre
veterán
Kicsit olyan érzésem van, mint amikor feltalálták a csőben a lyukat. Amúgy mintha nem stimmelne a méret....153 x 110 x 3___ ?
-
tegbashar
tag
Akárhogy nézem, ilyen volt az első számítógépem 1988-ban.
Az persze nagyobb volt, összecsukni sem lehetett, de számomra azért nyilvánvaló a hasonlóság.
Ennek mi a neve, Commodore 64 Ultra Pro? -
direwolf
őstag
Ez innivatívnak innovatív, csak értelmét nem nagyon látom. Nem vagyok túl jó piaci elemzésben, de én nem tennék pénzt ennek a sikerére.
-
Pipó
őstag
Le vagyok maradva: a monitorral hogy van ez összekötve, hogy nincs madzag?
-
Nem rossz, de nem túl vastag a gépeléshez? A touchpad szerintem felesleges rá, mert úgyis használhatatlan.
Legalább a hátsó részét kicsit megemelhették volna, hogy kézreállóbb legyen. -
Crus
őstag
Már csak egy portable kijelző kell hozzá és lehet laptopként is használni... oh wait...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Lunar egyben kínál szinte mindent, de amúgy tényleg szinte mindent.
- Yettel topik
- Crypto Trade
- sziku69: Szólánc.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest