Hirdetés

Az utóbbi évek leginnovatívabb mini PC-je készül

A Lunar egyben kínál szinte mindent, de amúgy tényleg szinte mindent.

Hirdetés

Érdekes mini PC tűnt fel a Kickstarteren, amely az utóbbi évek talán leginnovatívabb megoldásának számít. A Lunar külsőre egy összehajtható, tapipaddal is rendelkező billentyűzetnek tűnik, de valójában a gombok alatt megbújik egy komplett PC is, a hozzá tartozó akkumulátorral.

A mindössze 780 grammos, összecsukva 153 x 110 x 3 mm-es kiterjedésű, Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.2 interfészeket támogató megoldás belsejében egy AMD Ryzen 7 8840U SoC APU dolgozik, amely mellé 16 vagy 32 GB-nyi LPDDR5X szabványú memória kérhető. Az M.2 2230-as SSD kapacitása a memóriától függően rendre 512 GB vagy 1 TB lehet, miközben 59,2 Wh-s akkumulátorból nyerheti az energiát, továbbá az odalán USB 3.0 Type-A, 3.2 Type-C, illetve USB4 port sorakozik.

A Lunar egyedül kijelzőt nem kínál, de ez a tervezők szerint az előnye, ugyanis így a felhasználó akármivel használhatja, még AR vagy VR headsettel is.


[+]

A fejlesztés már előrendelhető a fentebb linkelt Kickstarter oldalon, a hivatalos megjelenés után pedig 699 dollár lesz a Standard, míg 849 dollár az Advanced verzió. Előbbiben a kevesebb, míg utóbbiban több memória és tárhely található. A szállítást a cég a következő év elejére tervezi.

Előzmények

Hirdetés