Hirdetés

Billentyűzetbe oltott számítógép: itt a Raspberry Pi 400

Az apró billentyűzet a Pi 4 hardverét kapta, a mellékelt egérnek és a rengeteg csatlakozónak hála pedig rögtön használatba is vehetjük.

A Raspberry piacra dobta legújabb termékét, ám nem az új generációs Pi megoldásról van szó, hanem egy billentyűzetről, amelynek belsejében a tavaly bemutatott Pi 4 hardvere dolgozik.


[+]

A 4 GB RAM-mal és négymagos, 64 bites processzorral rendelkező apróság az összesen három USB port, a Gigabit Ethernet csatlakozó, a dupla micro HDMI kimenet, illetve a Bluetooth 5.0 és a kétsávos Wi-Fi modul révén mindennel rendelkezik ahhoz, hogy már kicsomagolás után használatba vegyük, de a 40 tűs GPIO csatlakozónak hála a speciálisabb hardverelemek csatlakoztatásáról sem kell lemondanunk.


[+]

A brit, amerikai, német, francia, olasz, illetve spanyol kiosztással elérhető Pi 400 önmagában is megvásárolható nagyjából 30 000 forintért, de dönthetünk a Pi 400 Desktop Kit mellett is, amely esetében az alapgép mellé egy hálózati adapter, egy Pi egér, egy HDMI-microHDMI kábel, egy, a Raspberry Pi OS-t tartalmazó SD-kártya, illetve a Raspberry Pi Beginner’s Guide című kézikönyv is jár, mindössze 13 000 forintos felár ellenében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés