Új hozzászólás Aktív témák

• schawo

titán

válasz ddekany #29 üzenetére

Tanárok nem tudják lekövetni.

A héten a középiskolás lányomnak (informatikai technikum) olyan ostoba feladatot adtak, hogy írjon 3 db egyenként 3 gépelt oldalas beadandó dolgozatot 3 magyar romantikus íróról vagy költőről életrajzával és két 3 mű elemzésével. Nyilván ezzel marhasággal akarta tölteni az egész hetét. Fél óra alatt megírattuk az egész baromságot az MI-vel (bing chat, chatgpt-gpt4 alapon), és olyan tökéletes esszéket csinált, hogy szerb antal levette volna a kalapját.

Utána viccből megcsináltattam vele ugyanazzal a prompttal Kovács Ákos: Ilyenek Voltunk című számának elemzését is. Zseniális lett.

Közben persze volt haszna a dolgozatnak is. Megtanítottam neki pár alap dolgot az MI-k kezelésére vonatkozóan.

De az MI ilyen jellegű használata csak a felszín. Rengeteg fantasztikus dolgot lehet vele csinálni. Most olyan rendszert fejlesztek, amivel a saját dokumentumokat lehet beindexelni, és értelmesen lehet kérdéseket feltenni róluk ChatGPT-nek. Meg tudom kérdezni az AIt-t, hogy például, hogy melyik szerződésem jár le 2 éven belül. Vagy melyik díjazása lett túl régen rögzítve, és még nem lett rendesen indexálva az inflációval.

A másik rendszer pedig egy chates ügyfélszolgálat, amelyik bekért adatok alapján azonosítja az ügyfelet, ha új, eltárolja az adatbázisban, és különböző szolgáltatási műveleteket hajt végre a részére. De ha az ügyfél azt kéri, a számlázási és pénzügyi supportot is ellátja. 0--24-ben.

A harmadik pedig kamerák képi adatai alapján azonosít be bizonyos dolgokat és ez alapján végez el szolgáltatási műveleteket.

És a sor végtelen, szinte csak a képzelet szab határt.

Új hozzászólás Aktív témák