- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
Saberay White is lehetne frissitve
-
myckey
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
mondomén !
-
hokuszla
senior tag
bármelyik házra rá lehet ülni
-
myckey
veterán
-
Dr. Akula
félisten
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
"összes pcie hely felszabadul"
Amyg csak a vganak + ssdnek van elég pcie sáv, addig felesleges kiüríteni a helyet, úgyse lesz benne semmi. Akkor inkább legyen annyival kisebb a deszka!
-
--HARDCORE--
senior tag
Miért van TG oldallapja?

Viccet félretéve épp dumáltam ismerőssel - persze vele kár, mert semmiben nem ért egyet, még ha azt mondom hogy az ég néha kék is akkor sem - szerintem idejétmúlt ez az ATX formátum. (valamikor az AGP-éra idejében tökéletes volt, mindent is lecseréltünk, Floppyt, DVD írót, windowst, hddket, de az ATX az annyira kell, hogy meghónánk' ha nem lenne!)
4-5 slotos VGA-k korában olyan bővítőhelyekkel rendelkező lapok, amiket a VGA teljes egészében ellehetetlenít a kihasználásukban. Fantasztikus!
Mondjuk az is egy mutatvány, hogy 16 lapból 15 ugyanolyan PCIE /M.2 kiosztást árul, és csak 1 lapon van 2nél több kártyát használni lehetőség. (árukereső - gigabyte - atx lga1700 + am5 kritériumok)
Szerintem megkerülhető lenne a probléma, ha egy új szabványt vezetnének be ami legfőbb előnye a kábelmentes moduláris felépítés. (YT-on amúgyis már találni videókat, páran keresnek erre megoldást, de nem az, hogy az alaplap hátuljára vezetik ki a kábeleket. - legalábbis szerintem nem. )
Nagyobb szélesebb alaplap, vertikális VGA az alaplap tetején (jelenleg nem) található sloton, tápegység közvetlen csatlakozása az alaplappal.
(természetesen a VGA tápkábel is az alaplapból jönne +extra csatiról a pcie után folytatólagosan)
Ezekből akadó előnyök?
- összes pcie hely felszabadul, többféle használat.
- tápkábelek teljesen eltűnnének (ATX, 8-16tűs cpu, 12v2x6,)
De persze ez csak egy ötlet, biztos hogy több hasznot hoz, ha 1000 féle kábelt eladnak még a következő években.
Plusz mivel ehhez táp, alaplap, vga és ház gyártóknak is meg kellene egyezniük egy szabványban ami nem ATX, biztosan elhúznák még jópár évig a dolgot. -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nekem igazság szerint az alakja nem tetszik.
-
Várom a hány kiló, rá lehet-e ülni és miért van TG oldallapja kommenteket.
Aztán fogtok linkelni pár retro házat, meg valami teljesen zárt hőtartó szörnyet.
Aztán lesz még akváriumozás, talán lesz linkelve egy lian li is és a végén feltehetőleg megjön 4nick8 is és elmondja, hogy ez milyen sz@r ház
-
Dr. Akula
félisten
Az Enermaxról legalább nem mondható el hogy régen minden jobb volt. Akkor se volt jó házban.
-
Rondák ezek a ventik
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek
üzenetére
És igaz, először azt akartam írni..
-
tibaimp
nagyúr
Miditorony és az E-ATX lap nekem nem összeegyeztethető...
-
Graphics
Jómunkásember
Nem semmi kajiba lett ez a bungalló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest