- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már rég nincs meg Play Store-on a hivatalos android app, nincs valami alternatíva hozzá? Egyszerűen vicc, hogy dobjam a kukába a teljesen jó hardvert mert újabb telefonnál telepíteni se lehet még úgyse, hogy megtaláltam az apk-t neten, hiába a legutolsó verzió, nem települ.
-
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem halt meg a topik.
A minap vettem egy Avermedia Volar HD Pro USB-s DVB-T eszközt, viszont a régi driverek már nem mennek fel 22H2-re. Csak a linux maradt ebben az esetben vagy esetleg valamilyen módon fel lehet-e rakni Windowsra?Windowson ismeretlen eszközként jön fel, szeretném telepíteni a CD-n lévő drivert, de nem találja meg a rendszer.
A segítségeteket köszönöm!
-
sereslf
friss újonc
TD310 sticket használok UBUNTU linux alatt. A megjelenítést a kaffeine végzi megelégedésemre. Beszereztem egy földfelszíni antennát, hogy a kábel kimaradása esetén is legyen tévém. Nem találom, hogy a korábban megtalált DVB-C csatornák mellé hogyan tudom a DVB-T csatornákat is megtalálni. Egy Windowsos gépen mindent meg tudok nézni, működik.
A segítséget köszönöm! -
Falovas
aktív tag
válasz
Falovas #1120 üzenetére
Most OFF leszek. Azért az elgondolkodtató, hogy a 2000-es évek elején még azt vehettem fel a tévéből VHS videómagnómmal amit akartam, ma már, hogy akár HD minőségben jön a TV adás már nincs jogom rögzíteni, ezért ellátják másolásvédelemmel a HDMI jelet. Egyébként megoldódott a problémám, köszi mindenkinek a segítséget...
-
Falovas
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Avermedia ezrecorder 330-asat, de nem tudok TV-ből felvenni , miért nem?
Tudtok adni valamilyen tippet?
Inviteles kábeltévénk van, ha üzemen kívül van a felvevő azaz sárgán világít a lámpája akkor átengedi a HDMI jelet és van kép a tévénken, ha bekapcsolom és rendes üzemállapotot vesz fel és kéken világít a kijelzője akkor csak azt látom, hogy melyik csatornára váltottam, de képet nem ad , így csak a nagy feketeséget engedi rögzíteni.
Hogyan lehet a HDMI jelhez hozzáférni, hogy rögzíteni lehessen? Van rá megoldás?
Előre is köszi a választ! -
Morph76
senior tag
válasz
Keetche #1110 üzenetére
Régi poszt megpróbálok rá válaszolni, hátha valakinek segít.
Nos a hangolásnál a továbbra kell klikkelni, ahol megjelenik az, hogy modulációt is lehet állítani. Itt vegyes eredményt értem el, de lehet mindenkinél más lesz. A lényeg, hogy ki kell próbálni 256QAM, és 128, 64...Nekem az M4 spíler M5 16-on nem jön be. Viszont más moduláción igen. Viszont ott meg az M1 Hd és társai hiányoznak az elejétől. A lényeg két fajta csatorna listát mentettem el, és azok között váltogatok. -
jeni
félisten
AVerTV CaptureHD - H727 karival rendelkezik valaki?
Korábban ezt használtam,semmi gondom nem volt vele.
Újra vissza rakva gond van vele egy MSi X570 lappal és a 3900X procival használva.
a WIN 10 1909 és a WIN 10 2004 verzió alatt is az eszközkezelő alatt frissítve is lefagy,és újra indul a gép (kék halál funkciót én kapcsoltam be,hogy tudjam mivel áll le?)
a korábban is használt driverével is próbáltam.
Az alábbi telepítés során attól pillanattól lefagy a gép. -
RpPRO
őstag
Hello!
Apám vett egy TD310-et. Mivel telepítőlemez nem volt a dobozban, oldaláról leszedtem a csomagot (driver + tv szoftver). Felment minden. Nyilván mindenki tudja, hogy a gyári Avertv egy borzadály. Leírás, útmutató semmi.
Veszprém, UPC, kábel
Csatornakeresés: DVB-C
milyen moduláció? milyen frekvencia? jelkép (szimbólum)?
Nem állítottam semmit, lefutott a keresés: a találatok 95% piros színű, rakás csatorna hiányzik. Egy-két csatornánál van hang + kép. Ez szánalmas.Tudtok segíteni, hogy milyen modulációra, frekvenciára, szimbólumra állítsam a csatornakeresést? Nyilván más progit használnék, de legalább kiindulnék valamiből.
-
norbi54321
újonc
Sziasztok!
Van egy Avermedia Game Capture HD 2-m és 3 napja valamiért nem tudom csatlakoztatni a Google fiókommal.
Akár mikor társítani akarom, ezt írja:A Google-lal való bejelentkezés ideiglenesen letiltva ennél az alkalmazásnál
Az alkalmazást még nem ellenőrizte a Google a Google-bejelentkezés használata szempontjából.Kb másfél éve ment minden gond nélkül,de 3 napja nem tudok ez miatt feltölteni videókat YouTube-ra.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
dezsoke1973
friss újonc
válasz
bubu340412 #1106 üzenetére
Szia! Én is Digihez használnám a TD310-et, de installálás és csatlakoztatás (Tuner és antenna kábel) után azt írja, hogy nincs jel. Kellett még valamit állítgatni? Köszi a választ előre is!
-
Rainman05
tag
Sziasztok! Van egy volar green hd usb-és tv tunerem És egy laptopba szeretném használni és azt írja miután minden fent van hozzá hogy az Eszköz nem kész! Távirányítóra reagál mert bekapcsolja a progit de a program azt írja hogy Eszköz nem kész és nem lehet semmire nyomni.
Win7 32.
-
bubu340412
újonc
Szia.Nekem is Digihez van,semmi baja vele.
-
KBalázs34
tag
Sziasztok!
Szerintetek jó ez a TV tuner érdemes lenne megvenni? AverMedia TD310 USB Tuner fehér!
Olvasgattam hogy nem olyan rossz, igazából nekem Digihez kell hogy tudjak felvenni!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Pinti44
újonc
Sziasztok!
Nem rég vettem egy AVerMedia TD310 tunert és olyan gondom lenne hogy nem tudok audio sávot váltani a távirányítójával, pedig ott van rajta az audio gomb de nem reagál rá.
Az AverTV 3D programban sem találok semmi olyat ahol ezt megtehetném.
Tudna valaki valami infót adni ezzel kapcsolatban? Válaszokat előre is köszönöm! -
Bal0924
senior tag
Az AverMedia TD310 még mindig csak a saját ostoba programjával hajlandó működni?
Az Avertv-vel csak egyesével lehet befogni az adókat?
Minden frekvencia sávon végig mentem hogy automatikusan találja meg az adókat és a fele hiányzik!
Képtelen vagyok felfogni hogyan akar működni az a szar! -
Zotya0218
tag
Üdv.
Az normális, hogy progfinderrel nézve 3-4 percig csak 30- 40 es jel erőség és minőség van 770mhz en? Majd utána 90-100? És kockásodik is a kép rendesen abban a 3- 4 percben, utána jó! Adótoronytól 3 km re. Emos asp- 8 nagylepkével.
AverMedia A835 pro.
Nagyon fontos lenne, hogy tudjam másnak is ilyen e, mert ha nem visszaviszem garanciában! -
Zotya0218
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy 835prot, kifejezetten az F1 miatt. Elötte volt egy Haupauge hvr 2000 pci kártyám, de már nincs pci foglalatom.
Azzal a kártyával és a MPC-HC val tökéletes volt a kép. Minden más szoftverrel voltak ilyen mikro akadások, ami az F1 et élvezhetetlené tette!
Most az A835 pron az Mpc- hc is mikro laggol. Már nagyon sokmindent kpróbáltam, nem akarom elhinni, hogy ennyi lenne benne.
Ez ügyben kérném egy értelmes ember segítségét!
I3 8100 gtx 1050 8GB RAM Win 10
Előre is köszönöm. -
Tal2
tag
Szerintetek működne egy TD310 Raspberry Pi2 alatti kodi (openelec)-val?
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
A kép bal oldalán látható antenna jobb lehet-e mint a jobb oldali gyári?
Beltéren használom majdnem jó a vétel a jobboldalival is, de azért mégse.
[link]Köszönöm.
-
Peppo
őstag
Üdv!
Egy Avermedia Aver3d CaptureHd kártyán keresztül a számítógép képernyőjén néztem a tévéadást egészen tegnapig. (Hdmi-n keresztül.)
Ma viszont win10-re váltottam (8.1-ről), és azóta a tévézés nem működik. Hang van továbbra is, de a kép csak 1-2 másodpercre villan fel, utána teljes sötétség.
Próbáltam egy régebbi verziót feltelepíteni, azzal meg egy teljesen más hiba jött elő, az, amit a (#1055) -ös hozzászólásban írt a kolléga. (Azzal a verzióval a hang sem indul el.)
Szóval sehogy sem akar kép jönni belőle.Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne megoldani, kérem ossza meg velem! Előre is köszi!
-
SenAlfonz
újonc
Sziasztok!
Van egy ilyenem :AVerMedia A835B USB DVB-T, de valamiért nem tudom telepíteni.[kép] Hiba üzenet : error cannot update driver for plug and play devices 0x5
Frissítettem itt: ]http://www.avermedia.com/hu/tv_more/download/avertv_volar_hd_pro#ans_part
de semmi változás[kép] [kép]
Már két napom rámentHálás lennék ha valaki tudna segíteni.
Ha nem, megy vissza a boltba.ui
indows 10 Enterprise 64bit
-
Maszi65
csendes tag
válasz
Bal0924 #1085 üzenetére
TD310 DVBViewer
Nálam sem talált csatornákat. Végül kiderült, hogy nem a beállításokkal volt a problémám. Számítógép újraindítása után az illesztőprogramot újra telepítve jó lett. Amikor megint újra indítottam a gépet ismét nem jöttek be a csatornák. Illesztőprogram telepítés után működik, minden egyes restart vagy bekapcsolást követően. Még annyit hozzá tennék, egy A835-ös (AVerTV Volar Green HD) driver is fent van, de az eszköz nincs csatlakoztatva.
Eléggé bosszantó. Ha valaki tud erre megoldást annak nagyon örülnék. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Az avemedia tv tuner (TD310) működik valamelyik programmal?
A sajátjával sem működik..
A több mint 100 adóból kevesebb mint 50et talált. Nem találja a frekvenciákat, kihagy egy csomót, és egy frekvenciából több adót is kihagyott.Valakinek valami ötlete? Akinek van, az hogy és mivel használja, beállítások.. stb, egyebek.?
-
averhasználó
újonc
Hozzá értő fórum társakat kérdezem.
Ha a hibrid AverMédia tv tunerem digitális antenna bemenettel jól működik, de analóg antenna bemenetnél csak hangot ad, akkor az tuner hiba, vagy lehet laptop hiba? Évekig mindkettővel jól működött. -
törölt tag
válasz
Bal0924 #1088 üzenetére
Ezek szerint igen.
Ezért írtam, hogy egy próbát megér...
-
törölt tag
válasz
Bal0924 #1085 üzenetére
Üdv.!
A Windows Media Center egy próbát megér.
-
averhasználó
újonc
Problémám lépett fel évek óta használt AVERTV Hybrid Volar HX tuneremmel.
Használom digitális antenna, illetve analóg antenna bemenettel. /DIGI beltérim analóg jelet ad/
Analóg bemenet esetén csak hang van, kép nincs. Digitális bemenet esetén kép is, hang is van. Szoftverét újra telepítettem, nem javult.
Köszönöm. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Van egy TD310 Avermedia TV tunerem-m.
-A saját tv programja, megtudja állítani az adást? (ha igen hogy lehet csinálni, nem jöttem rá.)
-Működik más programmal is a tv tuner vagy csak a saját programjával?
Olyan dvb-c program kellene, amit meglehet állítani az adást. És hogy működjön a td310-el.. (A DVBViewer-el nem működik) -
jeni
félisten
válasz
Csabee. #1081 üzenetére
Nem feltétlenül csak a Pinnacle a jó amennyiben PCIE megoldásban gondolkodol.
Az a lényeg, hogy legyen hardveres támogatottsága. Valamint Win7 vagy Windows 10 alatt fusson.
Esetleg a másik topikban írtak neked egy asztali DVD irót vegyél.
Korábban tőlem vett egy srác egy Haupaggue 1300 tv kártyát ami régi típus PCI lévén gyönyörűen megy ma is Win10 alatt is.
Ilyen ma is működő is lehet a Leadtek is. Ebből van nekem most a fiókomban eltéve. -
jeni
félisten
válasz
Csabee. #1079 üzenetére
Keress régebbi jobb fajta TV kártyát ha nem ragaszkodsz az USB-re.
A másik videó szerkesztő totyikban az asztali DVD írót javasolják vagy valamely DV camcordert esetleg Digitális 8 camit.
Ami még szóba jöhet az a jobb fajta VHS cucc,ami tud TBC-t,és egyéb képjavító áramkört. -
Csabee.
nagyúr
Üdv srácok!
VHS-eket és kamerás kazettákat szeretnék digitalizálni. Ez milyen termék? Van személyes tapasztalat róla? [link]
-
kicsijani
újonc
Sziasztok!
Szeretném a tunerem képét a telomra. Az androidra már telepitettem a HomeFree TV progit.
A számítógépre azonban nem találom hogy honnan tudnám letölteni a HomeFree TV Service progit. Az ugyanis kellene hozzá. Elöre is köszönöm a segítséget. -
Gabor79b
csendes tag
sziasztok. azt szeretném kérdezni, hogy érdemes e váltani esetleges minőségjavulás végett egy c725b ről h727 re. kizárólag analóg forrásból (laserdisc) rögzítek. pl a c725b ről nekem hiányzik az elesség beállításának lehetősége. Nem tudom a másik kártya tudja e, és hogy tud e tömörítetlen aviban felvenni. A segítséget előre is köszönöm!
-
G.Freeman
csendes tag
[link]http://hardverapro.hu/apro/avermedia_aver3d_capturehd_1
-
simongab
senior tag
AVER 827 ...megvan jó 10 éve... most az egyik gépen szaggat amin eddig probléma nélkül futott....milyen beállítás miatt állhatott elő ez a probléma?
-
ggeri
csendes tag
Ez nem ugyanaz, úgyhogy nem tudom, alkalmas-e. A konkrét darab itthon nem hiszem, hogy kapható, és vannak is kétségeim, mennyire legális megtörni a védelmet, így könnyen lehet, hogy egyik boltban vett elosztó sem tudja (az hogy elosztó, még nem garantálja a mellékhatást)
Youtube-on van pár tesztelt elosztó, ami ugyanezt tudja, de ránézésre azokat is Kínából rendelhették.
-
ggeri
csendes tag
Alapban nem tudsz vele UPC-t felvenni, mert azt HDCP védi. De ha veszel egy ilyen HDMI splittert, akkor az leszedi a HDCP védelmet a jelről, és akkor már igen. Pont ezt vettem én is, UPC-hez és ugyanolyan kártyához mint a tied.
-
jeni
félisten
A gyári oldalon ezt találtam akkor ezért nem lehetséges?
Capture 1080i HD Video via HDMI Connection**
With the AVer3D CaptureHD, you can watch and record high definition video content directly to your PC via the HDMI or component inputs.** Capturing HD content with HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) is not supported.
** Rögzítése HD tartalmak HDCP (nagy sávszélességű digitális tartalom védelme) is Nem támogatott.
-
jeni
félisten
Hello!
Van nekem egy AVer3D CaptureHD H727 3D tunerem ami egyben AV center is.
A digitális külső HDMi jel vételére vettem,ami az UPC boxról fel is vehessem egy-két adást.
A külső forrást rendesen látja,de viszont a felvételre kattintva már nem engedélyezi. Figyelmeztető tábla jelenik meg erről.
Próbáltam a formátumokat állítgatni de akkor sem megy. Az analóg jelekre még nem próbáltam,hogy ott is tiltott-e? Bár ez a része nem zavar mert van másik Leadtek PxDVR-3200H amiben benne van az analóg forrásról való felvétel.
Ez akkor most ily módon a digitális jel felvétele nem engedélyezett még saját célra sem? -
Gabor79b
csendes tag
Üdv!
Olyan PCIE kártyát szeretnék a gépembe amely rendelkezik S-Video (nem komponens) bemenettel, és támogatja a veszteségmentes felvételt! Milyen kártyát javasolnál? Analóg forrásból, a lehető legjobb minőségben szeretnék rögzíteni / szerkeszteni! Az olcsó nem szempont, 20-50 e ft között keresnék.
Köszönöm! -
jeni
félisten
Üdv!
Mi a ma kapható legjobbak közt levő USB 2.0 (3.0) analóg digitalizáló ami tud hardveresen és olyan ami PCIe csatlakozású szintén hardveres tömörítéssel dolgozó kütyü?A korábban kiadott TV tunerek hozzák ezt a minőséget?
Haupaggue HVR-1300 (PCI) vagy a Leadtek PxDVR-3200H (PCIe) -
törölt tag
Sziasztok! Ha valakinek Win10 van - vagy akár Win7 - jó tapasztalatokkal tudom javasolni a Windows Media Center alkalmazást a TV-tunerek használatba vételéhez. Win10-en gyárilag már nincs sajnos - de a segítségemmel pár perc alatt rávarázsolhatjuk. Sok sikert!
-
Irolas
csendes tag
Üdv.
Minap vettem egy Avermedia TD310-et, a gond ott kezdődik, hogy az alap... m1,m2 etc csatornákat szépen hozza, viszont rlt, tv2 és a többi ~80 csatornánál az a gond keletkezik miszerint "EPG nem található" és ezáltal csak egy sima fekete kép van...
Ilyenkor mi a teendő? digim van, kábeles.
Valaki help?! -
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tdom törölni ha egyszer már beállítottam valamit, h felvenném.
Tehát, hogy ne vegye fel.
[link] -
tacsy003
csendes tag
Sziasztok! Ma beruháztam egy AVerTV Express 009 kártyára. Settopboxot kötöttem rá rca kábel segítségével. A problémám az lenne,hogy a kép pár másodpercenként villódzik. Azaz amikor megy a műsor egy korábbi képkocka ugrik bele a műsorba. Mellékelem képen a dolgot.
Itt látszik,hogy egyszerre megy már a műsor és bevillan a műsor elejéből 1 képkocka és ahogyan haladunk előre mindig bevillan egy korábbi képkocka. Próbáltam másik kábellel is a dolgot hátha az van megtörve, de nem ez a gond. Valaki tudna valami megoldást?
Meg látom az avermedia Magyar képviselőjét bannolták az oldalról valakinek nincs meg az elérhetősége hátha ő tudna rá választ.
-
Asman
újonc
Sziasztok
Avermedia H727 AVer3D kártyán a timeshift funkcióval van problémám. A normál felvétel rendben van, de a timeshiftet inditva, a kép elkezd akadozni, lassulni gyorsulni, a hang kattog recseg, szakadozik. A felvételt visszajátszva is ugyan ez van, tehát ezt veszi föl.
Tapasztalt már valaki ilyet, mitől lehet ? A gép win7 64, 4 Ghz I5, 10 Gb RAM. -
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Nem teljesen értem, hogy miért nem sikerült nekem egy AverMedia Volar HD pro-val az UPC-s koax kábellel az AverTV programban a csatornákat megtalálni...
Megnézem egy TV-vel és a kábel jó.
A számítógépből egyszerűen nem tudok tv-t csiholni..
Mit rontok el?Köszi,
Gyula -
slayer006
addikt
Sziasztok
Aver H727 TVTuner kártya, HDMI kábellel csatlakoztatva setup boxhoz.
Legújabb Win10 frissítés után nem működik. Valami új CRL kellene neki (Certificate Revocation List)
Valaki elmondaná hogyan kell ezt? Vagy mitévő legyek? -
Nyugis
senior tag
Üdv
Olvasva ezt a fórumot arra jutottam hogy én bizony eladom az én tv kártyámat.
-
törölt tag
Sziasztok!
[link] -> Ilyen tunerkártyám van - állítólag - DIGI-ügyfélszolga szerint, ilyesmivel meg lehet oldani a TV-szolgáltatásukat, ha SetTopBox-ot adtak.
Mi a megoldás?
Ha nem jó így, akkor is kérem írja le valaki - már a sokadik sikertelen próbálkozáson vagyok túl. :S
-
cskadar
csendes tag
JAJJJJ!!!!
Végre eljutottam odáig, hogy beüzemeltem a 310 jelű, USB-s cuccot.
A szerkezet a DVB-T adókat megtalálja, bár kép nincs, mert gyenge a jel, de nem is érdekel a DVB-T. Viszont a DVB-C-re azt írja, hogy az ország/régió nem rendelkezik frekvenciatáblázattal. Miért nem keres önmagától? Hogyan kell belerakni ilyen táblázatot? Digi, Budapest
Köszi előre is!
-
Bal0924
senior tag
válasz
Avermedia_hu #1044 üzenetére
Ja, de hasztalan. Látni látja a tunert a program, de ...
A DVBViwewr-el próbáltam használni.
Első indításkor szépen mennek a csatornák (egy másik tunerrel behangolt adók)
Onnantól vannak gondok vele.
-ha megpróbálok egy új hangolást csinálni. Semmit se talál. Mintha csak bedugtam volna az eszközt. Antennakábel nélkül.
-vagy míg újra nem indítom a gépet.Utána a nagy semmit lehet látni.
3különböző gépen, 2különböző oprendszerrel próbálkoztam.Ja és a saját programjával felvett videó. meg-meg áll..
-
Bal0924
senior tag
Halott ez a fórum???
Azt a nyavajás avertv programban, hogyan lehet gyorsan sorrendbe tenni a csatornalistát?
100-150adót nem egyszerű egyesével a helyére igazítani.
Amikkel találkoztam ilyen tv programok, eddig ez a legszarabb, nem tudom ti mit esztek ezen..
Kár hogy ez az degenerált abertv tuner más programmal nem működik... -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Kis segítséget kérnék.
Van egy TD310-m.
Az rendben van hogy nem hajlandó működni csak a saját programjával.
A 19 féle frekvenciákból, 3 frekvencia sávot kihagy, nem tudom miért, tipp? (706,714,722)
Próbálgattam állítgatni a programban a frekvenciákat de nem hajlandó találni.
És ha "önálló frekvencia"-n keresem rendesen találja a frekvenciákon az adókat.
De ha "terjedelem szkennelés"-re rakom akkor nem a 770000-en talál hanem 770014-en. És ilyenkor olyan adókat is rögzít, amin nincs semmi.
Miért csinálja? -
duke
aktív tag
válasz
Atomantiii #1038 üzenetére
Na vegre egy mukodo program, ez valoban tudja vagni az mp4-et.
Tucatnyi programot kiprobaltam, de egyik sem ugy mukodott ahogy kene. Ujra kodoltak, vagy pontatlanul vagtak, csuszot a hang. Orulok neki, mar azt hittem lehetetlen megoldani a sima vagast, es ezert nem tudja egyiksem. -
grendelpeti
újonc
Sziasztok, segítséget kérek.
Van egy AverMedia AverTV Hybrid Volar M tunerem, mely a 27" IMac számítógépen kiválóan működött, amig nem frissítettem az OS X El Capitan op.rendszerre.
Azóta nem találja a számítógép a tvtunert.
Sajnos nem találtam az AverMedia honlapján frissített szoftvert IMac gépre.
Valakinek van valamilyen javaslata a próblémára, előre is köszönöm. -
duke
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #1035 üzenetére
Koszonom, ez megoldotta a processzor terheles problemat, erdekes hiba, erdekes megoldassal.
Sajnos az mpeg 2 felvetel 20 masodpercenkenti akadasan nem segitett. Persze jo volna nekem az mp4 is, csak azt eleg nehez szerkeszteni. Legalabb is egyenlore nem talaltam olyan programot, ami ujrakodolas nelkul tudna vagni az mp4 filet. -
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
a központban ugyanez a felállás működött.
Egyeztetni kellene néhány részletet. Email címem adatlapon.
Oda kérlek küld el:
driver, szoftver verzió (a legfrisebb csomagot tesztelték)
a monitorokat hogy csatlakoztatod? (az egyik monitort HDMI-ról a másikat DVI portról néztük)
dxdiag fájl
a UPC set top box-on kivűl még milyen forrást teszteltél? -
duke
aktív tag
Sziasztok !
AVerTV Express 009(M798B) tunnerrel van furcsa problemam win7 64 alatt. A kovetkezo a jelenseg: Ahogy elinditom az avertv3D programot, a processzor hasznalat 100% korulire all be, es mindezt ugy, hogy egyebbkent a windows feladatkezelo, vagy az eroforras figyelo osszesen 3 - 5 % cpu hasznalatot mutat. A processzor 4 GHz-es I5, a 100 % koruli terheles, a ventilatorok felporgesebol, a processzor teljesitmeny felvetelebol, es a homerseklet emelkedesebol derul ki. Ettol fuggetlenul a program kis hibaval alapvetoen jol mukodik. A kis hiba lehet hogy osszefugg ezzel a furcsa mukodessel, de lehet hogy fuggetlen. A felvett musorban, az mpeg2-es fileba, 20 masodpercenkent van egy fel masodperces akadas. Mas formatumban mp4, avi, nem jelentkezik a problema.
Talalkozott mar valaki hasonloval ? Szamomra nagyon furcsa, hogy valami terheli a processzort, de az sehol nem lathato. Nem tudom eldonteni, hogy ez most driver hiba, oprendszer hiba, vagy akarmi. Raadasul radio uzemmodban is, tehat kep nelkul is ezt csinalja. -
ggeri
csendes tag
Sziasztok,
Ha valaki találkozott már a problémával, kérem adjon tanácsot.
AVerTV CaptureHD (H727) kártyát használnék Win10 x64 alatt két monitoros környezetben, de nem működik. (konkrétan a UPC set top box képét adom be a kártyának HDMI-n, így néznék tévét, de ez mindegy, mert semmilyen HDMI jelforrás mellett nem működik)
Jelenség: amint bekapcsolom a második monitort, az Aver MediaCenter az első másodpercben még mutatja a képet, de aztán hibaablakot dob, mondván hogy vagy a monitorom vagy a video kártyám nem HDCP kompatibilis, vagy felbontást váltottam stb... Úgy sem működik, hogy eleve be van kapcsolva a két monitor és utána indítom az Aver MediaCenter-t.
Driver, Aver MediaCenter mind a legújabb.
Mindez nem volt probléma eddig Win7 x64 alatt, csak most upgradeltem a gépet (video kártya és monitorok maradtak a régiek)
Szóval röviden: valakinél működik-e, hogy
- Win10 x64
- 2 monitor van bekapcsolva
- HDMI bemenet használva
- Aver MediaCenter mutatja a képet, nem dob hibátElőre is köszi.
-
acronka
tag
válasz
acronka #1030 üzenetére
Sajnos azt kell megállapítanom, hogy a mozgó részletek még mindig annyira zavaróan vibrálnak, hogy nem nézhető. Csatolok egy képkockát, amit rögzítettem és amin látszik egyfajta eltolódás, ami a vibrálást okozza. Ez mind a rögzített anyagban, mind a felvétel előtt az élő anyagból kivágott képkockában is látszik.
(Ha jól megnézem a TV-n az élő adást, akkor is észlelhető, de közel sem ennyire zavaró!)
Ki lehet ezt küszöbölni?
Segítsetek légyszi! -
acronka
tag
válasz
Avermedia_hu #1026 üzenetére
Nagyon köszi! Az egyik problémám megoldottad, jobb kódolást tudtam beállítani, és már nem elmosódottak a mozgó részletek!
A képarányon viszont nem tudtam javítani - minden beállítást kipróbáltam, a No downscale-t is -, mert azt hiszem ez a csatorna eleve 720x576, így mindenképp ebbe rögzít. (A tv2-t meg pl ful hd-be.)
A TV az adást valamiért széthúzza (és kicsit le is vág belőle), és láthatóan így lesz helyes az arány és szép a kép. - na ezt nem is értem hogy hogyan és miért csinálja!
Továbbá a felvett anyag visszajátszásánál is csak be kell állítani a lejátszó progikat hogy 16:9-be játssza, és akkor jó.
Na már most nem szeretném minden egyes fájlnál a lejátszót kapcsolgatni. Szóval nem lehetne átírni a kész H.264 fájl-ban, hogy 1280x720? Mert azt hiszem ez megoldaná a dolgot.
Konvertálás nélkül gondoltam, mert ugye a másik megoldás a konvertálás lenne. Az viszont munka + minőségromlás, ha jól sejtem. -
tacsy003
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #1028 üzenetére
Köszönöm a választ és a linket! Akkor inkább erre ruházom be mint az ismeretlenre!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
tacsy003 #1027 üzenetére
Ez a Scart-HDMI átalakítón múlik.
Magyarul vagy jó, vagy nem.
Kísérleteztem már ilyesmivel, és kidobtam pénzt az ablakon. Azóta is csak pakolgatom a 6ezer ft-os átalakítómat. Bár nem is kell, csak kíváncsiságból tesztre vettem.Csak akkor esélyes, ha már valaki által sikeresen tesztelt átalakítót vesz az ember.
Vagy ha van composite kimenet a beltérin (3xRCA), és AVerMedia átalakító kábel. Annak mennie kell. [link]
ET111 a composite>HDMI. Van magyar webshopokban. -
tacsy003
csendes tag
Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy EzRecorder 130 felvevőm
adott egy iptv és ha annak a scart kimenetéről egy SCART To HDMI konvertálóval vagy SCART To HDMI kábellel összekötném a 2 eszközt, akkor vajon érzékelné a jelet az eszköz vagy csak simán hdmi to hdmi-be érzékeli. Feleslegesen nem dobálnák ki pénzt ezekre ha nem is működne.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
acronka #1025 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy az AVerTV beállításai között, a tuner alatti felvétel formátum nincs jól beállítva.
Válaszd az egyéb felvétel formátumot MP4-et választva, és hozz létre egy új formátumot. A megjelenő ablakban lehet saját nevet adni neki.
A Tovább gombbal részletes beállítási lehetőségek jelennek meg.
A leméretezés menüben válaszd: No downscale.
Így ha 1080p jelet kap, elméletileg nem skálázza át a méretet. -
acronka
tag
Sziiasztok! Vettem egy AverMedia TD310 -et. DiGiTV Ducktv műsorát szeretném a gyereknek felvenni.
Az a problémám, hogy láthatóan 720x 572 - vagy valami ilyesmi - formátumban rögzít, pedig a HD felbontású tv-n teljesen kitölti a képet, és láthatóan akkor jó az arány. Más lejátszóval pedig alapból összenyomva játsza vissza.
A másik gond, hogy szintén ha másik média lejátszóval nézem visza, a mozgásban lévő részletek nagyon elmosódottak, zavarják a szemet.
Mi lehet a gond? Van -e rá megoldás? Esetleg másik felvevő progi?
Előre is kösz a segítséget! -
Lt Petya
újonc
Sziasztok! Előre is bocsánat, ha már volt erről szó de van egy olyan gondom, hogy vettem egy avermedia gamecapture hd 2-t az xbox one-omhoz,és valamilyen okból nem veszi fel a partyban lévő személyek hangját, csak az enyémet, valamint a játékot.Valaki tudna-e nekem segíteni ebben, hogy mit-hogyan állítsak be ahhoz, hogy sikerüljön a party chat-et is felvenni? Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
sagit
veterán
válasz
Avermedia_hu #1020 üzenetére
Igen, géppel jött. Egészen pontosan Packardbell onetwo L5851. Gyári oldalon csak win7 driver van, azt manuálisan felraktam de semmi, gugliban se találtam semmit ami jó lenne. Lehet béna voltam.
-
Avermedia_hu
senior tag
-
sagit
veterán
sziasztok
adott egy packard bell onetwo brand gép amin win7 volt de frissítettem win10-re. Azóta a tv tunner meg se nyikkan. ( Avermedia H753 )
Kézzel feltettem a gyártó álltal mellékelt win7 drivert de nem jó vele, ötlet?
-
Bal0924
senior tag
válasz
Bal0924 #1017 üzenetére
Megpróbáltam a saját programját.
Hogy kell azt kezelni?
Nem talál meg minden adót!
A DVBViewer egyszerű, hol és mit keresgéljen.Kiadtam 17-18ezret, és eddig szart se ér! Most már tudom milyen márkát nem szabad venni!
Felrakom a driverét és nem szabad újra indítani a gépet, hogy ha azt akarom hogy lássa a dvbviewer.
Mi blokkolhatja a tunert? -
Bal0924
senior tag
Segítség!
Lenne itt egy kis megoldani való és nem tudok rájönni mi lehet az.
AverMedia TD310 és a DVBViewer kapcsolata.Az előző tuneremmel van egy csatornalistám. Nos.
Mikor felrakom a driverét a td310-nek és bekapcsolom a DVBViewer-t, akkor látom vele az adókat és tudok benne szörfözni. Kikapcsolom a programot és majd vissza megint van adás.
-De egy újra indítás után már nincs semmi.
-Vagy ha Csatornahangolásra megyek : [link] Minden piros.
A program érzékeli hogy ott a tuner. [link]Mindig csak akkor látja a tunerrel a csatornákat (amiket még a másik tunerrel fogtam be) ha újra felrakom a drivert. és csak újraindításig.
Valakinek vélemény, tipp?Tud valaki adni egy digi-s ini fájl-t, ami a td310 tudjon frekvenciákat keresni?
Az AverTV hol tárolja (nemtudom hogy mondjam) ini fájlait, a Transponder-eerket? (ami tárolja milyen frekvenciákon keressen) -
franjo
újonc
Köszönöm a válaszokat, de még mindig nem tiszta, hogy működik-e a tuner DVB-C csatornák esetében DVB Viewer alatt? Eddig egy tapasztalat van, akinél nem. Van valaki, akinél összejött?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
attilav2 #1012 üzenetére
"Sajnos magyarországon nagyon erős az iptv és a dvb-t lobbi, ezért viszonylag kevés dvb-c képes tunert értékesítenek, és gondolom a gyártó sem figyel annyira oda a dvb-c rész hibamentességére. Sajnos ez van.
"
Ne haragudj, hogy kijavítalak, de nincs igazad. A DVB-T magyarországon gyerek cipőben jár, a kódolatlan adások száma kevés, ha kivononjuk a királyi csatornákat.
A DVB-C pedig nagyon erősen súlyozott.A világon kevés DVB-C kártya van, mert a legtöbb országban csak kódolt DVB-C vétel van. Több DVB-C kártyát vesznek Digi.TV területen, mint az egész EU-ban összesen.
Az, hogy egy hibás kártya miatt levonsz olyan messze mutató következtetést, hogy a C-tuner rész hibamentességére nem figyel a gyártó, nos ez butaság. De nem szükséges védenem, Te voltál az egyetlen aki ezzel a hibával megkeresett. Ha nem figyelnénk oda a hibamentességre, nem ellenőriztük volna 2x, hogy mi lehet a hiba oka, előfordulhat-e másnál. És nem. Sehol nem tudtuk reprodukálni.
-
attilav2
őstag
Akkor pontosabban fogalmazok. Működött dvbviewer alatt, sőt progdvb alatt is, de a kép nézhetetlen és a jel stabil 0% volt. Szerintem firmware hiba lehetett, daa-raa és avermedia_hu szerint nem. Én is értetlenül állok a hiba előtt, ugyanazokon a bemeneteken dvb-t nézhető képet és 100% jelet produkált. Lehet hogy egy a dvb-c modulációért felős alkatrész hibásodott meg a kártyán. Gondolom egyedi hiba lehetett. Nem akarlak lebeszélni a kártyáról, de bele kell kalkulálnod hogy esetleg hibás példányt fogsz ki. Sajnos magyarországon nagyon erős az iptv és a dvb-t lobbi, ezért viszonylag kevés dvb-c képes tunert értékesítenek, és gondolom a gyártó sem figyel annyira oda a dvb-c rész hibamentességére. Sajnos ez van.
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #1009 üzenetére
Ha tuner, akkor nekem csakis az AverMedia jön elsődleges márkaként szóba
Természetesen, ha úgy adódik, akkor hozzád fordulok -
franjo
újonc
Sziasztok,
Sikerült végül működésre bírni DVB Viewer alatt bármely Avermedia eszközt (DVB-C sávra gondolok, azt olvastam fentebb, hogy a DVB-T hibátlanul működik)?
Köszönöm erőre is a választ.
Üdv.
Franjo -
törölt tag
Nos egy időre búcsúzom a topictól, mivel a mai napon eladtam az AVerMedia AVer3D CaptureHD (H727) kártyámat, ugyanis pár hónappal ezelőtt vásároltam egy LG 32LF632V TV-t amit monitorként is használok, tévézéshez pedig Invitel Neotion CA modullal, így számomra feleslegessé vált a kártya. Ugyanakkor szeretném megköszönni Avermedia_hu-nak az évek alatt nyújtott sok segítséget is
Eddig két AverMedia tunerem volt, ebből ez utóbbi belső volt, a másik pedig külső mind a kettővel meg voltam elégedve
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Kinéztem magamnak ezt: [link]
Azért választottam ezt mert van win10 driver.
Egy 10-es skálán mennyit adtok rá?Amin használni szeretném.
Asztali gép
win10 pro 64bit
CPU i5-2500
VGA: gtx970
RAM:16GB
Digi, kábel. digitális adásEgy fura kérdés.
Valaki nem használja torrent mellett?
És ha igen. gond van? pl. kép hiba, pillanatra megáll a hang és a kép és ugrik néhány másodpercet.Amit most használok egy Delock a legfrisebb drivere 2010-es. 7 alatt nem volt gond vele, de 10alat már van. A fent említettek mellett.
-
törölt tag
válasz
attilav2 #1004 üzenetére
Nem inicializálódhat félre a kártya. Eleve nem maga a kártya inicializálódik, hanem a driver. Multimédiás cuccoknál ehhez még csak újra sem kell indítani a gépet, telepítés után egyből használható a kártya. A TV néző sw-ek is csak azért szoktak újraindítást kérni, hogy a rezidens hülyeségeik registry-bejegyzései érvénybe lépjenek. Egyébként erre sincs szükség, mert a service-ek és háttérfolyamatok elindulnak egyből telepítés után. Akkor válhat szükségessé újraindítás, ha egy alkalmazás nem képes rendesen leállni, vagy eltéved egy belső gondolatgyűrűben, és nem terminálja a media graph-ot. Ez utóbbi szinte csak a DVBViewerre jellemző.
Probléma maximum abból lehet ha a kártya flash memóriája, amiben a fw van nem írásvédett. Ilyenkor egyes alkalmazások bele tudnak barmolni. Ez a DScaler-nek volt szokása, hogy mással ne is tudd használni, csak a sját driverével, mait viszont nem regisztrált a rendsezrbe. (Szánalmas megoldás.) Nem arról van szó, hogy ne lehetne ilyen kártyákon fw-t frissíteni, mert lehetséges. De ezt egy olyan úton teszi meg a frissítő alkalmazás, ami nem dokumentált, csak a gyártó ismeri. Anno a Terratec tuneremen kellett frissíteni. A program szépen rendezte magának, utána ugyanúgy RO lett a flash.
Fogadd el, hogy kifogtál egy hibás példányt. Ne másban keresd a hibát, és ne is magadban. Előfordul bármelyik gyártónál. Ezért van a garancia, hogy ilyen esetben ne érjen téged, mint felhasználót kár. Feleslegesen csináltál belőle ekkora ügyet.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
attilav2 #1004 üzenetére
Az AVerTv alapból sose küld olyan üzenetet, hogy valamit nem tudott telepíteni. Ott biztos hiba van/volt.
Hardveresen nem tud tárolódni szoftver telepítés. Azt Firmware telepítésnek hívják, itt arról szó nincs.
A kártya valószinüleg hibás volt. Még nálunk is előfordulhat, ha ritkán is.
Nyílt forráskód nem fog megjelenni. Ez biztos. De normál esetben nincs is rá szükség.
Remélem, hogy a következő kártyával nem lesz probléma. -
attilav2
őstag
válasz
Avermedia_hu #1003 üzenetére
Visszaadták a pénzt, az ipon szerint is hibás volt a tuner. Ha nem driverhiba volt én még azt is el bírom képzelni hogy az első telepítéskor valahogyan félre inicializálódott a kártya. A driverpakk ugyanis egy önkicsomagoló archívum, a kicsomagolás folyamatáról folyamatsáv azonban nem jelenik meg. Rákattintottam, nem indult azonnal, vártam egy kicsit de még akkor sem, ígyhát elindítottam többször is. Ekkor elindult, a telepítés végén jelezte hogy lehetséges nem rakott fel mindent, gobdoltam újrarakom, de a telepítő jelezte hogy már fel van rakva. Ezután indítottam az avertv-t ami ugye dvb-c nem talált csatornákat. Lehet hogy a hibás telepítés miatt rosszul inicializálódott a dvbc rész? Uninstalláltam majd újra felraktam a drivert, úgy hogy megvártam míg a háttérben kicsomagolódik és indítja a telepítőt. A helyzet nem változott. Újra uninstalláltam majd winrarral bontottam ki a driverpakkot, külön telepítettem a drivert és külön az avertv-t. Így sem működött a dvb-c. Kínomban újratelepítettem a windowst, tiszta telepítéssel, driver szavályszerűen felrakva, dvbc nem jó. Végigpróbáltam az összes pcie slotot, semmi eredmény. Szerintem lehetséges hogy az első telepítéskor, mivel nem vártam meg hogy kicsomagolódjon az archívum, ezért hibásan telepítette valamelyik komponenst és ettől félre inicializálódott a kártya. Ami hardveresen eltárolódott a kártyán, ezért a későbbi újratelepítések sem segítettek. A linuxtv wikiben írják hogy egy regiszter átkapcsolásával lehet dvbc vagy dvbt vételre állítani a kártyát, ám konrét parancsot nem adtak meg rá, nyilván ez még a fejlesztők birodalma. Linux alatt a dvbt része működik a chipnek a dvbc még nem. Van feltelepítve linux a gépemre de ott már nem akartam kísérletezni a kártyával, windows alatt eleget szenvedtem vele. Lehet hogy linux alatt regiszterek kapcsolgatásával helyesen lehetett volna inicializálni a dvbc-t és aztán működött volna normális jelszinttel. De hát nem vagyok fejlesztő meg hw guru sem. Linux drivert, akár nyíltat is, kiadhatnátok a kártyához, meg dokumentációt hogy melyik regiszterek kapcsolgatásával inicializálhatóak a bemenetek és a chip dvbc vagy dvbt vételre. A windowsos telepítő archívumnak meg kell egy folyamatsáv ami jelzi hol tart a kicsomagolás és egy "várjon türelemmel a telepítő indításáig" üzenet.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
attilav2 #1002 üzenetére
Az AVerMedianál nem hivatkozunk megjelenési dátumra, csak verziószámra.
A weboldalak teljes átalakítás alatt vannak, de még párhuzamosan is futnak. Ezért van különböző feltöltési dátummal a neten ugyanaz a driver verzió.Folytassuk emailen, skype-on.
Kérni fogok Teamviewer kapcsolatot. -
attilav2
őstag
válasz
#65675776 #1001 üzenetére
Nem az avertv-nek zavart be valami, mert az kitünően működött, de csak dvb-t vel! Ahogy az összes külső program is amivel próbáltam. A dvb-c nek zavart be valami.
Ez X-akta, a jelút mindkét szabványnál ugyanaz ezen a kártyán tudomásom szerint, mindkét bemeneten kitünően működött a dvb-t, a dvb-c meg konstans 0%. Lehet olyan szoftveres hiba ami pont a dvb-c -nek tenne be? Vagy olyan hardveres ami a dvb-c vételt ilyen módon akadályozza?
Mindenesetre az avermediánál a driverek verziószámozásánál nagy a káosz, több különböző dátumú driverpakk ugyanazt a verziószámot kapta. Tehát lehet ha kipróbáltam volna több driverrel, nemcsak az 07.14-i előttivel, hanem még régebbiekkel is, akkor lehet hogy életet tudtam volna lehelni a dvb-c részbe. Hát sajnos nem jutott eszembe hogy kipróbáljam. Mindent nem tarthat fejben az ember. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robot fűnyírók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest