Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #31437 üzenetére
Na sikerült bekötnöm a kamerát direktbe az akksira. Nem panaszkodott, hogy nincs hardwer kit, tehát sikerült is.Abban kérnék kis segítséget, hogy a 3 féle opció - parkoló módnál - mit is jelent pontosan, mindet érdemes bekapcsolni vagy ha nem, akkor melyiket igen? Most az ütközés észlelést kapcsoltam be egyelőre.
Mozgás érzékelés az nem tudom, hogy érdemes-e vagy ha bekapcsolom, akkor minden mozgásra majd bekapcsol és vészhelyzeti videót fog készíteni?
Illetve a Time-Leaps mód az pontosan mit csinál, érdemes bekapcsolni?Köszönöm szépen az eddigi segítségeket is.
-
PeterPH
senior tag
válasz
jano_77 #31429 üzenetére
Ahogy írták is, az általad választott elosztóba 2 db biztosítékot kell rakni, ha egy meglévő helyére akarod bekötni. Az egyik értelemszerűen a meglévő biztosíték legyen, a másik pedig a kamera leágazásához szükséges. Mivel 5V-on vesz fel max 2 A-t, ezért 12V-ról sem fog 1 A-nél többet felvenni. Minél kisebb biztosítékot rakj bele, amit találsz.
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #31428 üzenetére
Műszaki adatok
Termék: Dash Cam
Modell: A810, A810-2
Bemenet: 5 V 2 A
Akkumulátor kapacitása: 500 mAhjól értelmezem, hogy 2A amit a kamera felvesz? Vagyis akkor akár 7.5A, akár 10A biztihez rakom, akkor nem kell plusz bizti csak, amit kihúzok és ami helyére az elosztót teszem!?
-
bul07
nagyúr
válasz
jano_77 #31409 üzenetére
Mivel használni kell biztosíték elosztó vezetéket(olyat kell venni amilyen az autóhoz kell, ilyenből [link]) az eredeti biztosíték marad a eredeti funkciónak, ehhez rendesen kell használni ezt az elosztót
Általában a piros a fix/állandó 12V, és a sárga a vezérelt a gyújtásra kapcsolt 12V
Egy kiéget/szakadt biztosítékkal ki lehet mérni hogy melyik lábon érkezik a 12V a biztosítékra, és az elosztót úgy kell bedugni hogy a közös pontja arra a lábra essen ahol jön a 12V
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
jano_77 #31404 üzenetére
Én ezekre kötném
Fix 12v -> Interior Lamp, ezek gondolom mennek gyújtás nélkül is, és ha gond van nem is létszükséglet ezek a funkciók
Vezérelt 12v, csak gyújtásra -> legjobb lenne a Power Outlet 1 vagy Power Outle 2, ezt csak akkor jó hogyha csak gyújtásra van feszültség a szivargyújtóban elől vagy hátul, és gyújtás levéve megszűnik -
válasz
jano_77 #31397 üzenetére
Van hozzá biztosíték kiszedő csipesz:
De, egy csőrösfogóval óvatosan ki lehet szedni.
A fenti csipesz filléres cucc, szinte minden autós boltban kapható.
A szám, h fejjel lefelé áll az csak a Te szemed zavarja, működés szempontjából indifferens. Ha ténylegesen zavar, vedd ki és fordítsd meg. (álló, "lekapcsolt" autónál)
Kellene valami, amivel meg tudod nézni, h a piros konstans áramot, a sárga kapcsoltat kapjon. Szóval a piroson állandóan kell, h legyeb feszültség, a sárgán csak akkor ha már ráadtad a gyújtást. Ezt egy egyszerű biztosízték teszterrel, vagy egy multiméterrel ellenőrizheted.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jano_77 #31392 üzenetére
Az első felvétel max. sávszélessége 31 Mbps, a hátsóé 8. A kettő együtt még összeadva (ami nem korrekt, a két kamerát egyszerre üzemeltetve asszem picit visszaesik az első sávszélessége) is csak 39 Mbps, tehát a kártya bő nyolcszor gyorsabb írásra képes - hova, miért kellene még több?
-
svedmalac
tag
válasz
jano_77 #31357 üzenetére
A linken látható dolgok alapján még a helyesírás is botrányos.
Aki arra nem képes eladóként, hogy ezt rendezze, az nálam pl. eleve kilőve.
A kameráról meg még nem is beszéltünk...
Nyugodtan bízz az itteni kommentekben és ajánlásokban, van bőven tapasztalat, épp ez a lényeg benne!
Senki nem tolja és finanszírozza a dolgot.
Alapszinten nyilván a 70mai teljesen korrekt, a Viofo meg szerintem viszi a közepet.
A határ meg a csillagos, kinek mi... -
Clay
senior tag
válasz
jano_77 #31361 üzenetére
Én nézegettem ezt a kamerát, mielőtt elengedtem. Nézegess youtube videókat, főleg éjszakai meg rossz időjárási körülmények között készülteket, eléggé foscsi. Verőfényes napon persze egész jó, de egy menetrögzítő kamerának nem csak jó fényviszonyok mellett kell jó videókat készítenie.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
jano_77 #31361 üzenetére
Az, hogy jobban melegedik a 4K ténykérdés, mivel több számítási teljesítményt igényel, de a lényeg, hogy ez okoz-e gondot? A mi éghajlatunkon szerintem nem jellemző, hogy emiatt leáll a kamera, de majd szól, ha valaki tapasztalt ilyet. Ami viszont a Viofo mellett szól, hogy nincs benne akku, és az akkunak nagy ellensége a forróság, és a szélvédőn kap belőle bőven egyébként is, emiatt _elméletben_ egy tartósabb megoldás tud lenni. A gyakorlatban viszont nem hallom, hogy tömegesen pukkannának el a lipo akkus kamerák, ez is éghajlat függő azért.
Fun fact: A Viofo egyik érdekessége a hangvezérlés, biztos sokak szerint lényegtelen, de szerintem jópofa. Hangutasításra tudsz képet lőni, felvételt tárolni, elég megszólalni, hogy Take Photo. Wifit bekapcsolni ugyanennyi, nem kell gombot nyomni hozzá. A 70mai A510/A810 ezt nem tudja.
-
herdsman12
őstag
válasz
jano_77 #31355 üzenetére
Tök jól alakulna topik, ha most 385-en válaszoltak volna, hogy "nem ismerjük, nem tudunk róla véleményt mondani".
Ha engem valami érdekel, akkor azzal kezdem, itt beírom a keresőbe EUKI és egyből kiderül, hogy csak Te említed egyszer. Azért ez már jelent valamit.
Total komolytalan elvárásaid vannak. -
sambenez
Topikgazda
válasz
jano_77 #31357 üzenetére
Nem tudom eldönteni mennyire igaz amit egy magyar oldal ír. Találkoztam már teljesen hamis infóval is. Általában a gyártó által megadott adatoknak hiszek.
Annyit látok árban kb 70mai A510. Na most abban starvis2 szenzor van.
A másik ami nem tetszik, ha megnézed a videó végén a teszt felvételt akadozik a kép lejátszás közben. Ezt nem tudom mi okozza, de ha ilyen az eredeti felvétel az elég gáz. -
sambenez
Topikgazda
válasz
jano_77 #31355 üzenetére
Például azért lehet mert amivel nincs személyes tapasztalatunk arról nehéz véleményt mondani.
Az hogy te feltettél egy kérdést 2 olyan kameráról amiről szerintem itt a többség nem is hallott, és nem kapsz választ az nem azt jelenti, hogy csak a 70mai-ra érkezik válasz.
Egyébként szoktunk technikai adatok alapján is véleményt mondani. Mellesleg nincs igazad mert a viofokat is szoktuk véleményezni.
De gondolom aki azt kérdezi melyik a legjobb ár/érték arányban az a lehető legolcsóbb de jó kamerára kíváncsi.
Arról meg nem tehetünk, hogy ez a kategória a 70mai.De most csak a kedvedért rákerestem erre a Lingdu D600-ra. Még a gyártó oldalán sincs róla szinte semmi infó. Még a szenzor típusa sincs megadva. Ezek alapján mégis mit vársz tőlünk?
-
BBéci
legenda
válasz
jano_77 #31342 üzenetére
Nem azért sokkal inkább érdemes az 510-et választani, mert újabb! A Starvis 2 a szíve/lelke a kamerának és az lényegesen jobb, nem érdemes a kettőt egy napon említeni.
Bő 3 éve 500-ast használok, szinte várom, hogy elromoljon és lecserélhessem az utódjára.
Azért csak szinte, mert nagyon vigyázok minden használati tárgyamra és igyekszem a lehető leghosszabb ideig üzemben tartani, használni azokat. -
Kormi76
aktív tag
válasz
jano_77 #31337 üzenetére
Én nemrég vettem A229Plus 2CH-t, szerintem egy jó kamera, elől hátul azonos minőségben vesz. Nekem bevált. Itthon is kapható, 100k. Amit a rekeszértékről írsz, az önmagában igaz, de a szenzor és a képfeldolgozás sokkal többet számít, és ebben lépett előre az A229, amiben már starvis2 van. Szerintem Viofoval nem lehet mellé nyúlni, évekkel ezelőtt is jó kamerákat gyártottak. Én viszont szeretem az aktuális technikát venni, és nem ezen spórolni pár ezret. A Xiaomi ajánlásokat már megtette más, azok is rendben vannak. Ha nem noname gagyit kotor elő az ember a kínai webshopokból, és valamelyik itt is ajánlott kamerát veszed, akkor használható kamerád lesz.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
jano_77 #31332 üzenetére
Amit itt látsz az egy belül párás és/vagy kívül koszos üveg. Télen hátsó szélvédőn ez ilyen, hacsak nem fűtő szál mellé és ablaktörlővel lefedett területre rakott, ami ritkán jön össze. De pára ettől függetlenül is lehet bármikor, ami rontja a képminőséget. Ez nem a kamera minőségén múlik.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
jano_77 #31331 üzenetére
Szerintem magadat szívatod, ha a kijelző kizáró ok, nem fogsz olcsóbb kamerát kapni. Az ajánlható kamerákon van kijelző, de nem amiatt drága, hanem a szenzor, soc és stb. miatt, amitől jó. A kijelző tulajdonképpen filléres tétel egy kamerán. Nem kell nézegetni a kijelzőt, beállított egyszer, aztán kikapcsolt kijelzővel működik tovább... 70-100kért már jó minőségű 2ch kamerát kapsz.
-
yodamester10
őstag
válasz
jano_77 #31318 üzenetére
Szia!
Én nemrég vettem az AZDOME 300S-t,egy Navitel R66-ot váltott.Személy szerint elégedett vagyok vele,én eleve nem szeretem a szemembe világítós kijelzős kamerákat.Az,hogy 5g csatlakozást tud nagyon jó és extrém gyors,visszanézéskor bármikor kivágható a részlet ami érdekel ha nem akarod az egész felvételt letölteni és ezt még a letöltés előtt.Egyből a képgalériába menti nem kell vele szórakozni.A hátsó kamera visszajelző kék led nekem erős fénye volt ezért leragasztottam.Tud kép a kép bent.Ami nálam fontos szempont,hogy semmilyen hangot és csipogást ne adjon ki mikor indítom az autót,ezt is tudja.Én 41-ért vettem nekem megérte.Biztos vannak jobb minőségű kamerák is de így hogy 2-őt adnak egy csomagban,gyorsan beszerelhető és jó a minőség is,simán megéri. -
bul07
nagyúr
válasz
jano_77 #31322 üzenetére
Üveg nincs együtt a csomagtérajtóval, például sedan kocsik, mondjuk Mazda 3 sedan ezen videóba látható hogy felnyitja a csomagtérajtót de az hátsó üveg az fixen van
Kia vonalon meg pl Kia Cerato , videó [link]De mint mondjuk az én Touran kocsim is a csomagtér ajtóval együtt a hátsó üveg is nyílik
És hogy ez miért bonyolít a hátsó kamera beszerelésénél
Hogy hol lesz elvezetve a vezeték.
Két megoldás van
Szép esztétikus mikkor rendesen be van fűzve a vezeték a gumi átkötőbe is és úgy van hátravezetve a kábel
Az egyszerűbb de látványba esztétikába rosszabb, ha belül van felvezetve a kábel és hagyva van annyi hogy nyitásnál ne feszüljön és úgy van odatéveNa az én Touranom esetén a második egyszerűbb megoldást választottam
Ugye ha le van csukva akkor a vezeték belóg, amit meg ezen a képen tudsz megnézni [kép]
Ezen a képen pirossal bekarikázom hogy mire gondolok átkötő alatt [kép] , tehát a kábel abba bele kell húzni és úgy a hátsó ajtóban van elvezetve a kamera kábel majd a burkolat alól bújna ki
Én azért is választottam az egyszerűbbet mert egy majd 20éves kocsi esetén megbontani a kárpitokat/burkolatokat/átvezetőt már nem életbiztosítás, minden rideg/öreg és könnyen törik, vagy nem olyan rugalmas már és nem fog rendesen tömíteni, befolyhat a víz
Mert ugye a átkötős behúzáshoz bontani kell nem kicsitHa sokat van nyitva csukva akkor gond lehet a vezeték mozgása hogy egy idő után elfáradhat és eltörhet megszakadhat
Az olyan kocsinál meg aminél nem mozog a hátsó üveg csak oda kell vezetni és felragasztani nem kell sokat bajlódni, sokkal de sokkal egyszerűbb
Ja és még egy tanács hátrakábelezésnél ajánlott a padló szintjén vinni a kábelt mert akkor a légzsákoknak sehol nem lesz útjában(mondjuk függönylégzsáknak)
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest