Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Autoglym
tag
válasz kalapacsolok #12689 üzenetére
30.000 alatt igazán tuti munkára senki se számítson, de az is nagyon az alja...
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz kalapacsolok #12685 üzenetére
Ennyi pénzért??? Mennyi volt az annyi és mennyi idő alatt készült el az autó?
-
Autoglym
tag
válasz joshua7 #12662 üzenetére
Én Újpesten vagyok meg néha Dunakeszin, de pillanatnyilag sportsérülésből adódóan nem vállalok polírozást. Meg időm sincs túl sok a termékek forgalmazása miatt, de tudok neked szerezni több mint ajánlott szakembert, de azt tudnod kell, hogy messze nem annyiba kerül, mint egy utcai mosó/kozmetika polírja...
-
Autoglym
tag
válasz Autoglym #12404 üzenetére
Mosás témához csak annyit fűznék hozzá, hogy a habos ELŐmosótól ne várjatok csodát, mert csupán annyi célt szolgál, hogy samponozás előtt minél több koszt távolítsatok el. NEM helyettesíti a sampont. Ha csak erős vízsugárral lesalagolojátok a kocsit samponozás előtt már az is egy lépés előre, ha előmosót is használtok, ne adj isten még magasnyomású mosót is, az már hab a tortán. Abba nem megyek most bele, hogy előmosó és előmosó között mekkora különbségek vannak, illetve ven-e egyáltalán értelme a habosításnak...
-
Autoglym
tag
válasz !Overdose! #12382 üzenetére
Tudsz rajta javítani, de tökéletes szerintem még csiszolás után sem lesz, csak újrafújva. Lagalábbis kép alapján. Használj Paint Renovator-t, utána meg Super Resin Polish-t
-
Autoglym
tag
válasz FET-MEN #12215 üzenetére
Kefe és szilikonos vízlehúzó = horror karcok
Na jó, egy kiadós dörzsi szivacsos kezelés lehet, hogy űberelné...Én samponos mosás nélkül biztos nem szárazolnék, akármit igérne egy csodavegyszer, vagy egy csodatechnológia...
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11796 üzenetére
Szép ez a kicsi kocsi!!!
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11758 üzenetére
Ha majd egyszer kipróbálod megtudod, hogy mekkora különbség van a mikroszálas kendők között. Amit belinkeltem meg nem sima mikroszálas kendő, hanem szárazoló törölköző. Nem részletezem, hogy miben tér el a sima kendőtől. Az árakat meg nem én szülöm meg, hanem a gyár. Ennyibe kerül Angliában! Szorozd be 380Ft-al, számolj rá 10% szállítási költséget és 8% ÁFA különbözetet, némi termékdíjat, meg a magyar adórendszer hátrányait az angolhoz képest és kiderül, hogy mennyire adom drágán az Autoglym termékeket. Az már egy egészen más kérdés, hogy ki miért, és mennyit hajlandó fizetni. Aki megengedheti magának és megveszi, elégedetten használja. Számomra ennyi épp elég. Ha 500Ft lenne, akkor is biztos lenne, aki azt mondaná, hogy ennyit nem ér...
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Tomics #11755 üzenetére
Az önkiszolgáló mosókat én csak télen használom, de akkor is viszek magammal egy samponos, melegvizes vödröt, meg előmosót is. Az a baj, hogyha csak a gép vegyszereire hagyatkozol, nem lessz teljesesn tiszta és szárazra törlés közben jól összekaristolod a fényezést.
Ha új az autó, az az alap, hogy valami minőségi wax-al lewaxolod és utána ha lehetőséged van rá, meg persze kedved és kitartásod, magad ápold.
Szárazra törléshez EZT ajánlom.
-
Autoglym
tag
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11466 üzenetére
Be fog válni, semmi kétség
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11447 üzenetére
Ha a legjobbat szeretnéd, akkor természetesen HD Wax, de bőven elég évente 2-3 alkalommal átkenned vele. Kb 50 kezelésre elégnek kell lennie a 150g-os adagnak.
A doboz tartalmaz 2db applikátor párnát a felvitelhez és 1db mikrokendőt a visszatörléshez. Más nem kell hozzá.A waxos sampon nagyon jól felfrissíti a fényét, de HD-hoz képest smafu.
Ha szeretnéd 5-6 hónapnál sűrűbben bindzsizni az autód, mert olyan marha vagy mint én, akkor azt javaslom, hogy HDWax-ozd le, majd kb 1-2 havonta mosás után használj Aqua Wax-ot, amit mosás után vizes kocsira kell ráfújni. Ez felülkezeli és védi a HD-t, meg olyan jó illata van, hogy már csak azért is megéri használni, hogy szaglászd használat közben
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11441 üzenetére
Tényleg elég sok opció van...
Milyen állapotú fényezésre menne? Polírozott, esetleg waxolt-e a felület? Milyen gyakran szeretnél vele foglalkozni és mennyi időt szánsz a kezelésre? Mennyire tartós védelmet szeretnél vele elérni?
1. Super Resin Polish, lakktisztító polír és Wax is egyben
2. Extra Gloss Protection, kemény védőbevonat újszerű fényezésre
3. High Definition Wax, ez a csúcs fényben is és tartósságban is
4. Rapid Detailer, ez egy gyorsfény, de nem sok védelmet ad
5. Express Wax, vizes autóra permetezve szárazolással együtt waxolAz illatosítóról elég jók a visszajelzések, de én már annyit szaglásztam, hogy nem is érzem, csak amikor frissen telefújom vele az autót.
Én a Fresh Linen illatút használom, mert az nem annyira édes és intenzív mint a Tropical Mist, de ízlések és pofonok, mert az utóbbiból 2x annyi fogy...[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11422 üzenetére
Van egy új autókra használatos készlet amit LifeShine-nak hívnak. Ebben van kárpitra, fényezésre és üvegre is védőbevonat. Hivatalosan ez nincs forgalomba itthon, de egy ismerősöm aki kint ezzel dolgozik, hordja haza, amit megspórolnak, úgyhogy elég sok van belőle. Tudok kérni külön csak az üvegre. Ha jól emlékszem a teljes készletet 6.500Ft-ért adja, az üveget külön 3.500-ért.
-
Autoglym
tag
válasz Norbi696 #11402 üzenetére
Ezek gőztisztítók ha jól látom, nem gőzborotvák! A Karcher gőzborotvák kódja K-val kezdődik. Otthoni használatra szinte bármi megteszi, de én azt javaslom, hogy mindenképp olyat vegyél aminek a szárán állítható a nyomása. Karchernél VarioPower-nek hívják az ilyen szárat. Nekem is Karcher van (asszem K 6.6), de ha most vennék, valószínűleg inkább Kranzle-t vennék. Bár az már nem annyira hobbi kategória, mert a legolcsóbb is 150.000Ft körül kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz nVIPER #11401 üzenetére
Az eredmény nagyon sokmindentől függ: fényezés keménysége, milyen pasztával és koronggal történt az összehasonlítás, mennyire mély karcok voltak a fényezésen, sőt még a hőmérséklet is fontos szempont lehet, mert az excenteres nem melegíti fel a felületet. Pár autót már megcsináltam ezzel is, azzal is, de úgy gondolom, hogy ha csak egy gépet kellene választani, akkor az mindenképp egy hagyományos forgós kell, hogy legyen. Méghozzá ha szánsz rá annyi pénzt, amennyibe a PE14-2 kerül, akkor az. Ha tovább szerenél lépni, akkor jöhet az excenteres FLEX. Van olyan munka amire tökéletes és egy körben hibátlan munkát lehet vele csinálni (ez mondjuk a másikra is igaz), de elég ritka az olyan munka, ahol nem kell variálni. Egy kemény BMW vagy Merci fényezést csak excenteressel csak akkor tudsz megcsinálni, ha nem gépi mosóba hordták és rendesen karbantartották, ami ritka mint a fehér holló.
A másik szempont ami a PE14 mellett szól, hogy az excenteres sokkal zajosabb és bizony rázza a kezed, és ez napi 5-6-8 órában nagyon kényelmetlen.
-
Autoglym
tag
válasz nVIPER #11397 üzenetére
Ha nagyüzemben polírozol, akkor az excenters magában nem elég. Nem tudsz vele mindent megoldani, mert túl "kímélő" módon políroz a tapasztalatom szerint. Én a FLEX gépekre esküszöm, azon belül a PE-14-2 a fő kedvencem.
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #11391 üzenetére
Évente 2-3 kezelés elég a balzsammal. Tisztítani lehet többször is, mert az AG-es nem szárítja a bőrt.
-
Autoglym
tag
válasz Norbi696 #11358 üzenetére
Sajnos most nem tudom lefotózni, mert olyan a gyári dísztárcsa, hogy az összes csavar rögzíti. Az egyik szelepem viszont elkezdett ereszteni, úgyhogy le kell majd szednem a héten azt az egyet. He nem felejtem el, akkor lefotózom neked.
neduddki
Persze, szólj és megoldjuk. Egyébként jövő héten érkezik egy új, vízbázisú ipari gumiápoló, ami a mosósoknak jó hír mert nem lesz érzékeny a vízre a felvitelkor, mint a büdi. Ettől függetlenül szerintem a Rubber Plus Cleaner verhetetlen marad tartósságban...
runner 125
Gyögyörű ez a Volvo! A következő autóm könnyen lehet, hogy egy ilyen S80-as lesz. Nagyon szeretem ezt a visszafogott stílust...
A bőrt alaposan tisztítsd meg a bőrápoló felvitele előtt, mert ha jól látom fekete és azon nagyon csúnya tud lenni, ha foltokban nem tud felszívódni a balzsam. Pár percel a felvitel után érdemes a felesleget letörölni, pláne ha nem szereted a fényes bőrt.
Ja és BÚÉK minden fórumtársnak és autóbolondnak!
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Jó pihenést és Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
-
Autoglym
tag
Lehet használni természetesen télen is, de ez az anyag egy tisztítószer, ami kiszedi a mikrokarcokból is a szutykot és teljesen zsírtalanítja a felületet. Mondhatni mélytisztítja az üveget, ami nagyon fontos pl nano bevonat felvitele előtt, de nem fogja a karcokat eltüntetni. Az egy külön történet és üvegesek foglalkoznak vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Autoglym
tag
Volt egy kis segítségem, úgyhogy tesztelgettünk egy "kicsit". 3 órányi előkészítés, kb 20 óra polír, és jó pár óra a finomságokra:
-
Autoglym
tag
válasz dave93 #11162 üzenetére
Ja hogy fényezéshez kaptad a polírt. Úgy mindjárt más, mert kizárt, hogy annyi időt szánjon egy fényező polírozásra, amennyi idő alatt még két autót telibe fúj. Ergó, ne is várja senki egy fényezőtől, hogy jó polírt csináljon, mert nem éri meg neki. Nagy tisztelet a kivételtől!!!
-
Autoglym
tag
válasz tomike #10965 üzenetére
A régi Bodyshop termékek 04B, 03B, 02B már kikerült a kínálatból lassan egy éve. A legdurvább 04B van még készleten, ami nem is baj, mert a Paint Pro készlet két pasztája nagyjából a 03B-nek és a 02B-nek felel meg. Ha kifogy a 04B, akkor marad a vizes csiszolás, vagy a gyapjú korong a nagyon mély karcok orvoslására.
-
-
-
-
Autoglym
tag
válasz KonzolKartel #10682 üzenetére
Kb egy életre
Évente 2, max 3 kezelés elegendő és egy készlet a felhasználó rutinosságától függően kb 25-50 kezelésre elegendő egy átlagos méretű autón.
SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN TÁROLANDÓ!Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz szepsy #10569 üzenetére
A Paint Renovatorral ha makulátlan karcmentes felületet szertnél elérni kézzel, ahhoz bizony kell tapasztalat és kitartás, mert ha erősen nyomod rá és nem polírozod kellő ideig (ilyen szempontból ugyan az a helyzet, mint gépi polírozásnál), akkor a saját karcai benne maradnak. Érdemes először megdolgozni a felületet erősen, aztán egyre finomabban, kisebb terheléssel. Utána jöhet az SRP. A HD-t jól csináltad. Ne hagyd porosodni. Napon meg pláne ne szárítsd, mert sokkal nehezebb visszafényesíteni, ha ráég.
-
Autoglym
tag
válasz JHONNY 79 #10531 üzenetére
Ragassz a feltöltött "paca" két széléhez 1-1 párhuzamos csík celluxot vagy maszkoló szalagot (kicsit vastag, de megteszi ez is) és a ragasztóval párhuzamos mozdulatokkal csiszold le. Így kisebb a veszélye annak, hogy a javítás körül elvékonyítod a fényezést. Az élt kerüld el, vagy maszkold le. Azt is lehet csiszolni, de 1000x körültekintőbben, mint a normál nagy felületeket!!!
-
Autoglym
tag
Hétvégi programom nekem is a kis családi Civic kárpittisztítása volt, meg kapott egy mosást és egy HD WAX-ot is, mert a polír óta "csak" a LifeShine volt rajta.
Miután kész lett és átvészeltük a hétvége kánikuláját a 150cm-es kis medencében punnyadva, gondoltuk estefelé bemegyünk lófrálni a városba. A fiúk mivel akartak beülni a kocsiba? Csak, hogy elüssék azt a kb 10 perces kocsikázást...
CSOKIDARABOS jóreggelt keksszel!!! Pont azért kellett kárpitoznom, mert mindenhol csokifoltok voltak a nyaralás óta
Volt sértődés, amikor megtiltottam, hogy kibontsákProfesszionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
-
Autoglym
tag
Paint Pro két lépcső (őszintén szólva volt ahol több kört is igényelt a fehérrel, mert elcseszett újrafújt fos fényezés volt egy része a dögnek), Super Resin Polish és HD Wax:
-
Autoglym
tag
válasz MunezXBK #10450 üzenetére
Vannak nagyon beteg fényezések. Múlt héten egy új S Mercit csináltam. Fekete természetesen, 90%-ban újrafújva. Még ilyet nem szívtam semmivel és nem is tudtam olyan szinten megcsinálni, mint ahogy én szeretem, pedig kb 30 órát volt polírozgatva. Már kipróbáltam rajta egyéb polírszereket, hátha a PaintPro-nak nem fekszik ez a fényezés, de nem
-
Autoglym
tag
válasz runner 125 #10368 üzenetére
Mi a rugalmatlanság abban, hogy nem árulom a termékeket "okosban" számla nélkül?
Január 1-től árat kellett volna emelnem a bekerárak szokásos évi emelkedése miatt, de a készletek erejéig, Június 1-ig elodáztuk a dolgot. Ez még nem mindenhol érvényesült, mert gondolom Ők sem rendeltek még a friss árlista alapján.
Az alap koncepció az, hogy lakossági termékeket vegye meg mindenki a viszonteladóinktól. Sajnos még nincs annyi viszonteladónk, hogy teljesen elzárkózzam a lakossági termékek kiszolgálásától, de a cél ez lenne. Az ipari termékek viszont csak tőlem szerezhetők be. Mivel minden viszonteladótól megkövetelem, hogy az ajánlott fogyáron értékesítsenek, szerintem logikus, hogy nem fogok a kisker partnereim ára alá menni, mert nem akarok nekik keresztbe tenni...[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz #00809728 #10335 üzenetére
Mióta beindult a bogár szezon kb 10 hasonló problémával találtak meg
Jó kis melók ezek, mert olyan látványos javulást lehet rajtuk prezentálni, amit a legidiótább tulajdonos is észrevesz, és ezért jó sok pénzt is lehet kérni a munkáért.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
A beltérben minden tisztítható a beltérsamponnal. Ha ápolni szeretnéd a küszöböt és egyéb műanyag és gumi elemeket, akkor a Vinyl & Rubber Care nevű műanyagápolóra lenne szükséged. Rain X helyett 3000 Ft-ért tudok neked szerezni a LifeShine készlet üvegbevonatából. Extra Gloss felhordható egy vékony szivaccsal, vagy a Perfect Polishing Cloth-al. Ezzel vissza is lehet törölni, de arra én inkább mikroszálas kendőt használok.
-
Autoglym
tag
Nyugodtan nekikezdhetsz, amennyiben nem gépi polírozásra gondoltál. Azt azért csak óvatosan.
Kezdetnek kend át az autót Super Resin Polish-al és ha űber extrát szeretnél, még tehetsz rá Extra Gloss Protection-t vagy High Definition Wax-ot.A többit nem sorolom, mert elég egyértelmű: felnitisztító, gumiápoló, üvegtisztító, műanyagápoló stb...
-
Autoglym
tag
válasz ::Trunks:: #10152 üzenetére
A bőrfestés nem annyira egyszerű, ha tartós eredményt szeretnél. Kb 6 lépésben kell megpucolni, előkészíteni, festeni és impregnálni. Van ügyfelem aki ezzel is foglalkozik. Pont most csinál nekem is egy komplett belső bőr színcserét. Egy ülés 25.000Ft.
-
-
Autoglym
tag
válasz JHONNY 79 #10083 üzenetére
Lakktisztító, karcfeltöltő polír és wax. Kézzel is lehet használni, meg géppel is. Géppel jobban érvényesül a "csiszoló" hatása, kézzel inkább csak waxolásról beszélünk, meg lakktisztításról. Karcfeltöltő összetevőket is tartalmaz. Csodákra képes...
Nem elemenként kell vele haladni, bár akár úgy is lehet, hanem végig kell kenni az autót és utána lehet is letörölni azonnal. De ha egy hónapig rajtahagyod, akkor is ugyanolyan könnyen letörölhető lesz. Évente 4 kezelés elegendő, hogy folyamatosan védve legyen az autó, és csilli-villi legyen.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz -cobra- #10079 üzenetére
A bárány és a gyapjú nem ugyan az. A bárány durvább.
Az azonos keménységű szivacsok között nincs igazán különbség szerintem. A 3M kitalálta annó a tojástartós formát, mondván a jobb hűtés miatt kevésbé melegíti a felületet. Én használtam már hullámosat is és méhsejt mintázatút is, meg egyebeket, de nem vettem észre eltérést hőképzés terén sem, meg munka minőség terén sem...Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz bokrosolajos #10066 üzenetére
Az wax is, méghozzá komolyabb, mint az itthon kapható wax-ok 99%-a.
Ennél az autoglym kínálatból csak a High Definition Wax a jobb...[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Bx-break #10061 üzenetére
Az egyik nagy előnye a gépnek, hogy nem csinál hologramot. Ilyen szempontból király, de ahogy te is említetted, a karcokkal már problémásan birkózik meg. Legalábbis annyi idő alatt amennyi idő alatt neked végezni kell az autóval
-
Autoglym
tag
válasz agent_k #10036 üzenetére
Ehhez mit is fűzhetnék hozzá... Elmondtad az Autoglym filozófiáját és a termékek fő célját. Könnyebben, gyorsabban, szebbet és tartósat!
Szeretem amikor valaki ezt a saját tapasztalata alapján igazolja vissza és nem én adom a szájába!
Köszi!!!
-
Autoglym
tag
válasz zsolt1129 #10032 üzenetére
Ha jó wax van az autón, elvileg nem kell bogároldót használnod. Feltéve, hogy időben lemosod a dögöket. Egyébként meg minden bogároldó eltávolítja a wax-ot is, mivel hasonlóan, részben viaszos anyag a bogármaradvány és ha ezt valami feloldja, akkor sajna a wax is ugrik, vagy legalábbis jócskán gyengül
-
Autoglym
tag
válasz LaptopSystem #10008 üzenetére
A madárszar elleni egyetlen védelem, ha gyorsan eltünteted a pottyantás után. Nincs az a védelem amit ne oldana föl. Gondolj bele, ha a lakkot (még a legkeményebb BMW lakkot is) felmarja, akkor milyen wax lenne képes neki ellenállni. Egy komoly wax annyi védelmet ad, amíg azt lemarja, addig a lakk védve van, de ez a madár addigi napi menüjétől is függ. Láttam már olyat, ami percek alatt durván megmarta a fényezést. Lényeg a lényeg, minél hamarabb mosd le. Lehetőleg még egy napon belül! Nekem van madárszar eltávolító kendőm, de csak saját célra, mert nincs rá igény itthon
-
Autoglym
tag
Hétvégén becsempésztünk egy kis Autoglym-et a Zengő boxba.
-
Autoglym
tag
válasz renaultf1 #9887 üzenetére
Mosás után első körben gyurmázni kell, mert az eltávolítja a fizikailag mozdítható szennyeződéseket (fékpor, szállórozsda, fanedvek, ipari szenny stb...), ez után jöhet a cleanser hogy ha tökéletes, zsírmentes felületet szeretnél elérni waxolás elött. Ha ezt is használod, tartósabb lesz a wax is, mert jobban fog tapadni a felületre. Természetesen nem vonzza a port a HD Wax, de az biztos, hogy egy tükör felületen sokkal feltűnőbb a por, főleg ha fekete az autó...
-
Autoglym
tag
válasz Kratosz22 #9863 üzenetére
Valószínűleg túl rövid ideig polírozod! Már attól is felfényesedik, ha kétszer végighúzod rajta a pasztát, de ilyenkor csak a polírban található olajok töltik fel azokat a kis karcokat, amiket belecsiszoltál. Ha ezek elillannak, természetesen visszahomályosodik.
-
-
Autoglym
tag
válasz -cobra- #9813 üzenetére
Korongokra nagy az igény, úgy hogy majd felrakom.
Ugyanazok a korongok kaphatók külön is, két méretben, mint amik a paint pro készletben találhatók.160mm-es fehér (közepes) és fekete (finom)
125mm-es fehér és fekete
Ezzel a 2 féle koronggal meg tudod csinálni az autók 99%-át, de van még ezeknél durvább korongom két féle is a kifutott termékek között. 160mm-es kék, a fehérnél durvább és sárga ami kb csiszpapírnak felel meg125mm=2200Ft
160mm=3500Ft[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest