Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Philips LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
schumi
aktív tag
sziasztok
idei utolsó soft99 kiwami wax előtt vagyok
szárazolás utánra vettem "Koch-Chemie - Fleckenwasser dekontamináló"-t, ezt 1:1-ben kell használni, vagy hígítva kell (és minden külső felületre mehet) ? - és ezután egyből mehet is a wax ugye ?
Dekontamináló oldja a -nem makacs régi- vízkövet is ?ja és még egy kérdés; ha van kútviz vételre is lehetőség, akkor inkább azt használjam, csapvíz helyett, magasnyomásúnál, és vödrösnél ? - csapvíz elég kemény, de kútvízben is vannak ásványi anyagok, az nem tudom mennyire jó..
[ Szerkesztve ]
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
első pink snowfoamos mosás utáni tapasztalat vegyes, nem rossz, de nem oldott fel mindent rendesen, esetleg cpw-vel érdemes kombinálni - bár azzal sem vagyok teljesen elégedett, érdemes mondjuk 3:1(cpw)arányban vegyíteni ?
végül wax soft99 kiwami lett -tényleg gyerekjáték vele dolgozni-, a képen már bsd is rajta van, egyenlőre a wax+bsd hibátlan, snowfoamtól többet vártam hogy szebben tisztít majd, köszi a tanácsokat
ja és egyébként mjjct vettem bluewateres1400wos magasnyomásúhoz, nagyon jó erős habot csinált, 5-7 perc volt a lecsorgása (nemrégiben volt kérdés hogy megfelelő habot képez-e, szerintem teljesen rendben volt)
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
sziasztok
esetleg valaki nem tujda a parksideos magasnyomású mosó és a nilfisk (régi csatlakozós) csatlakozója megegyezik ?Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
Mindkettőtöknek köszi a választ
még nézegetek 1-2 videot mellé és kitalálom az írtak függvényében,a tisztítás utáni wax előtti zsirtalanítós tisztításra jó lesz ? [ez ] ? - ez csak annyi hogy benedvesítem a törlőkendőt és áttörlök vele mindent (műanyagot is lehet -gumit gondolom kerüljem? ) és rögtön mehet is a wax ? /ill. olvastam hogy simán Jar-al is szoktátok, azután viszont gondolom kellene még egy öblítés és szárazolás) ?
+ ha kiwamit viszek fel, utánna mehet még rá egy sonaxos brilliant shine detailer - vagy azzal már csak a waxot is megbirizgálnám nem jó irányba ?
[ Szerkesztve ]
-
schumi
aktív tag
sziasztok
segítséget szeretnék kérni soft99 márkából a
kiwami show car, king of gloss vagy fusso lenne ajánlottabb számomra az alábbiak függvényében:
-nem baj ha 2-3-4 havonta újra kell waxolni (persze ha a 12hónapos nem kevésbé szebb mint pl a kiwami akkor inkább lehet a 12m érdemes)
-waxoltam már kézi applikátorral jópárszor, de közel sem vagyok fekete öves benneáruk nagyjából ugyanaz az nem mérvadó, szeretnék mély erős csillogó szint - melyik lenne a legjobb választás
előre is köszi a tanácsokat
-
schumi
aktív tag
sziasztok
az itteni leírások alapján collinit 476s-re gondoltam hogy lewaxolnám az autó, bár nagyon sok mindent átolvastam itt de 1-2 kérdésem még lenne, ha tudnátok légyszives segítsetek benne :
-egyszerűségét nézve fussohoz képest könnyebben felvihető tényleg ? -mert fusso se sokkal drágább, viszont többen írtátok hogy azért ezzel könnyebb dolgozni -
-műanyagra, fényszóróra, üvegre - mehet-e
-illetve a felhordás előtt sima Jar-os-vizes hígitott mosást írjátok, Jar az a mezei mosogatós Jar ?előre is köszi
-
schumi
aktív tag
ráfújós anyagot / waxot (konkrétan sonax brilliant shine, de ráfújós wax is érdekelne), csak puha,sűrű mikroszálas ruhával szoktátok felvinni vagy ajánlott hozzá mondjuk ilyen ? :
-
schumi
aktív tag
hali
enyhén mattult, szinte körömmel levakarható sárga réteg van a lámpabúrámon, csak az egyikenszerintetek ehhez jó lehet a turtle wax restore kit ? vagy inkább poliroztassam fel
van tapasztalat ezzel a kit-el kapcsolatban ?
előre is köszi !
-
schumi
aktív tag
hali
túl vagyok a poliron szerintem nem lett rossz, bár a nagy karist miatt ami miatt csináltattam annyira nem tünt el, de erősen halványodott, sajnos tényleg itt már kaszniig karistolodott, de nem olyan vészes...
Érdemes Cquartzal kezelni most a kocsit ?
Végülis ez a cucc arra jó hogy a bevonattal ellenállóbb lesz a karistolásoknak ugye ?
Felnire is mehet ?
Waxot is kapott természetesen a kocsi, így gondolom most várhatnék pár hetet mire ezzel kezelhetném (otthon ez felvihető gép nélkül csak kézzel ? )előre is köszi !
-
schumi
aktív tag
Az mennyire hoz szep eredmeyt ha egy elemnek csak egy reszet poliroztatom fel (van egy 40cms karistolas) azt mondtak meg lehet eszrevetlenre csinalni, mit gondoltok ?
-
schumi
aktív tag
megbizható jó polirozót ismertek ?
Közelben van a köki terminálban nem rég nyilt mosó, poliroznak is, van még a lurdy házban az ez wash hirtelen ezt a kettőt néztem, esetleg tapasztalat róluk ?
-
schumi
aktív tag
Szeretném poliroztatni a celicámat, viszont elején autópályás kőfelverődés nyom van szép számmal, ha poliroztatom, nem fogja ezeket "kikezdeni" vagy tovább lepattintani a festéket ?
Egyáltalán jó ötlet a polirozás ? -elég sok kis mosásból eredő mikrokarist van - na nem extrém gáz, de közelről látni ha szép tiszta-, ezt leszámítva viszont nincs rajta nagyobb karist, és még csillogni is elég szépen csillog, érdemes-e egyáltalán.
Tudtok ajánlani valami jól dolgozó igényes helyet -vecsés-üllői út-árkád-köki pláza-aréna pláza-polus körül ? (lurdy ház ban néztem ki az EZwasht, rosszat nem olvastam még róluk, de inkább rá kérdezek itt is .
Utánna meg egy minőségibb wax kellene rá gondolom, ezen felül mást gondolom nem szoktak csinálni polir után.Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
nekem is full ugyanez napközben kinnt állok a szabadban hétközben, és gyakorlatilag 1 nap után tele van ezzel a sárga ***al, amit ráadásul nehezen is jön le valóban...
Én hetente mosom de gyakorlatilag első nap végére tiszta dzsuva (sőt még néha magasnyomású sem hozza le a bogarakat + sárga pöttyöket -kézzel végig simitom a kasztnit és érzem hogy még "rücskös").
Valami kíméletes bogároldó van amivel az egész kasztnin át lehet menni, vagy hogy szoktátok ezt megoldani ? (vagy ha van valami jó bogároldós sampon amit tudtok az is jó lenne)
Vagy esetleg a magasznyomású mosás a legjobb módszer, alla nature ?Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
sziasztok
lenne két autóápolós kérdésem
-gépi hard wax ,automosónál mit takar/érdemes használni / meddig tart ki ? (szoktam itthon de csak turtle waxos rásprayezős waxot használni, sose sikerül olyanra mint amilyenre szeretném, most veszek még vileda mikroszálast hátha azzal végre sikerülne normálisan foltmentesre törölnöm... )
-szilikon vízlehúzókról mi a vélemény, ha szépen meg van tisztítva a kocsi, nagyjából szennyeződés mentes, akkor a cseppeket lehúzhatom vele, vagy inkább felejtős és tényleg könnyű vele karcolni, és inkább a viledas mikroszálast próbáljam ...
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen légkondit a lakásba?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Premier előzetesen az Alien: Rogue Incursion (PS5/PSVR2, PC, MQ3)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest