Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Lulu

csendes tag

válasz mozso #17 üzenetére

Mind megnéztem és ahol tudtam kipróbáltam! Nekem Windows98SE-m van Abit KT7A lapban!
    Kipróbáltam a kártyát a második soltban is, természetesen a legújabb vortex driverrel!

Változatlanul nem hiszem, hogy a nagy számításigényű programok, pl: az NBA LIVE 2001, 1NSANE, stb. tartósan játszhatók a VIA chipsetes alaplapba dugott MX300-on!
    Rengeteg játéknál ez nem probléma, nálam is hibátlannak tűnnek, de pont a legjobb 3d-s és igényes hangot alkalmazó játékoknál elöbb-utóbb lellassul a képfeldolgozás és a hang is akadozik!

Megjegyzem, hogy egy P4 1500-as lapba dugva is voltak problémáim, de azt részben meg tudtam oldani az alábbiak szerint:
    A hang megjött, folyamatosan működött is, de a kártya többi szolgáltatása elmaradt! A Game Port-ot,MPU-401 midi portot,és a Sound Blaster Emulációt már nem ismerte fel, olyan hibaüzenetet kaptam aminek az a lényege, hogy a káryta nem primary PCI slotban van!
    Az interneten böngészve hoztam össze a megoldást:
    Le kell szedni az összes meghajtót, nem szabad megengedni, hogy a Plug and Play funkció telepítse, ezért a korábbi meghajtót tartalmazó könyvtárat át kell nevezni!
    Ebben - a meghajtót tartalmazó könyvtárban - meg lell keresni a au30mmed.inf nevű fájlt, Wordpad-el átszerkesztve az alábbi részt ilyenre:

[AspenOverides.Addreg]
    ; virtual devices
    ;HKR,Config,DisableJoystick,1,1
    ;HKR,Config,DisableMPU401,1,1 HKR,Config,DisableDOSModemPort,1,1
    HKR,Config,DisableSBFM,1,1 HKR,Config,DisableRealModeLegacySBFM,1,1 HKR,Config,DisableRealModeLegacySBFMUsingREM,1,1 HKR,Config,DisableSBFMIRQLevel,1,1 HKR,Config,DisableSBFMIRQSharing,1,1
    ;HKR,Config,DisableBusDetection,1,1
    ;a3d ;HKR,Config,EnableA3DReserve,1,1
    ;HKR,Config,NumHost3DBuffers,1,6 HKR,Config,Reserve2DSRC,1,8

Újra telepítve a hangkártya meghajtóit, a Sound Blaster Emuláció kivételével minden működik!

A WindowsInf könyvtárban a vortex2 módosított információs fájljának kell megjelenni!

A topic szerint, ha a
    ;HKR,Config,DisableBusDetection,1,1
    sor elötti pontosvesszőt kivesszük, a DOS-os hanghoz szükséges Sound Blaster Emulációt is megkapjuk, de ez nálam nem jött be!

• Lulu

csendes tag

válasz Mike #11 üzenetére

Írd meg légyszives, hogy az AGP-től számolva hányadik slotba tetted és milyen megszakításokat foglal le az MX300-as!
    Milyen más kártyáid vannak betéve?

• Lulu

csendes tag

válasz Ghost #4 üzenetére

Óvatosabban minősítenék a helyedben, különösen, ha még nem játszottál legalább egy órát az NBA2001-el, vagy hasonlóan számításigényes szoftverrel!
    Nálam kb. 30-40 perc alatt úgy lelassult, hogy szabályosan kilépni is egy negyed óráig tartott!
    Különböző fórumokon, több tíz topic foglalkozik ezzel a témával!
    A VIA és a Vortex hangchip összeférésének feltételeivel! Sok-sok megoldás van, de előbb-utóbb mindenkinél kiderül, hogy valami nem stimmlel!
    Ha megmagyarázhatatlan lassulásokat fogsz tapasztalni, vagy következetesen alatta marad a géped teljesítménye a névlegesnek, keresd az okokat a Vortex-nél!
    Nem hiszem, hogy véletlen lenne, hogy a Vortex is és a VIA is állandóan foglalkozik ezzel a témával!
    Sajnos még nincs végleges megoldás!:(
    Ha mégis, akkor pedig írd le légyszíves!
    Lehet, hogy visszateszem az MX 300-at, mert ennek van a legszebb hangja! ;)

Aktív témák