Hirdetés
- Riasztó topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Troll
tag
Úgy alakult, hogy bakup Win98-at installáltam, és megint kellett a megoldás az MX300 kártyához.
Most ide linkelem: [L]http://myweb.tiscali.co.uk/chris.day/guides/vortex.htm[/L], hogy ha legközelebb is kell, könnyen meg lehessen találni. -
asterx
csendes tag
Hát nekem minden varázslás nélkül is megy rendesen, akár hosszabb időn keresztül is, meg 3D-s játékokkal is (mondjuk igazán hosszabb időn - azaz órákon - át csak a Vampire: The Masquarade-del teszteltem, na meg UT-vel meg Q3-al). Viszont felmerül bennem a gyanú, hogy nem lehet-e, hogy van különbség az MX300 meg az Aureal Vortex 2500 (vagy mi a neve) között a néven kívül is. Mert az oké, hogy mind2őn Vortex2 chip van, de hát ...
-
Lulu
csendes tag
Mind megnéztem és ahol tudtam kipróbáltam! Nekem Windows98SE-m van Abit KT7A lapban!
Kipróbáltam a kártyát a második soltban is, természetesen a legújabb vortex driverrel!
Változatlanul nem hiszem, hogy a nagy számításigényű programok, pl: az NBA LIVE 2001, 1NSANE, stb. tartósan játszhatók a VIA chipsetes alaplapba dugott MX300-on!
Rengeteg játéknál ez nem probléma, nálam is hibátlannak tűnnek, de pont a legjobb 3d-s és igényes hangot alkalmazó játékoknál elöbb-utóbb lellassul a képfeldolgozás és a hang is akadozik!
Megjegyzem, hogy egy P4 1500-as lapba dugva is voltak problémáim, de azt részben meg tudtam oldani az alábbiak szerint:
A hang megjött, folyamatosan működött is, de a kártya többi szolgáltatása elmaradt! A Game Port-ot,MPU-401 midi portot,és a Sound Blaster Emulációt már nem ismerte fel, olyan hibaüzenetet kaptam aminek az a lényege, hogy a káryta nem primary PCI slotban van!
Az interneten böngészve hoztam össze a megoldást:
Le kell szedni az összes meghajtót, nem szabad megengedni, hogy a Plug and Play funkció telepítse, ezért a korábbi meghajtót tartalmazó könyvtárat át kell nevezni!
Ebben - a meghajtót tartalmazó könyvtárban - meg lell keresni a au30mmed.inf nevű fájlt, Wordpad-el átszerkesztve az alábbi részt ilyenre:
[AspenOverides.Addreg]
; virtual devices
;HKR,Config,DisableJoystick,1,1
;HKR,Config,DisableMPU401,1,1 HKR,Config,DisableDOSModemPort,1,1
HKR,Config,DisableSBFM,1,1 HKR,Config,DisableRealModeLegacySBFM,1,1 HKR,Config,DisableRealModeLegacySBFMUsingREM,1,1 HKR,Config,DisableSBFMIRQLevel,1,1 HKR,Config,DisableSBFMIRQSharing,1,1
;HKR,Config,DisableBusDetection,1,1
;a3d ;HKR,Config,EnableA3DReserve,1,1
;HKR,Config,NumHost3DBuffers,1,6 HKR,Config,Reserve2DSRC,1,8
Újra telepítve a hangkártya meghajtóit, a Sound Blaster Emuláció kivételével minden működik!
A WindowsInf könyvtárban a vortex2 módosított információs fájljának kell megjelenni!
A topic szerint, ha a
;HKR,Config,DisableBusDetection,1,1
sor elötti pontosvesszőt kivesszük, a DOS-os hanghoz szükséges Sound Blaster Emulációt is megkapjuk, de ez nálam nem jött be! -
guest
veterán
Nekem KT133A alaplapom van és a Yamaha chipes hangkártyám nem megy vele!Amint fönn avn a driver a hangk.hoz azonnal kékhalál!Please HELP ME!!!
-
Begi
senior tag
Es ez a via driver hol talalhato?
-
Breki
veterán
Abit KT7A-alaplabban MX 300 Win98-alatt faszaul megy 2050-es driverrel
a WINXP alatt nem volt jo de ott drivergondok vannak
amugy kijott a VIA-s lapokhoz egy uj driver ami a PCI-os dolgokat javitja elsoasorban es jelentos sebessegnovekedest iger... -
asterx
csendes tag
Nekem is Vortex 2 (Aureal gyártmány) hangkütyüm, meg KT133A (Soltek SL75 KAV) alaplapom van és tökéletesen műxik. A hangkártya az AGP-től számított második PCI helyen van, alatta van egy TV tuner meg egy hálókártya. Az ISA busban van egy kézi szkenner illesztő. Ja és WinME-t használok. Ja és GF2Ti videokártya van hozzá. Ja és mivel a szkenner illesztő elvisz egy IRQ-t anélkül, hogy ezt az ME látná, a Vortex kap egy felkiáltójelet a Legacy SB akármi mellé. De ettől még semmi problémám.
-
zsoltsza
csendes tag
Soltek SL75 KAV-val megy :)))
-
guest
veterán
Üdv emberek! Akik még vacillálnak a párosítással, annak annyit, hogy ACORP 7KTA1, KT133, SOCKET A, 5/1/1, 1AMR, 3DIMM, UDMA100, hangkártya,FSB266 alaplappal megy az Au8830 chipes Vortex2-es kártya. Igaz nem játszani van, hanem zeneszerkesztésre. De müxik!!! Bye all.
-
guest
veterán
Na akkor ideírom a hitetleneknek:
Gigabyte GA-7VTXE alaplappal tökéletesen megy WIN98SE alatt a Diamond MX300 Vortex2 hangkártya! Ennyit tudok segíteni! :) -
mozso
senior tag
Ezeket próbáljátok ki:
http://aureal.cjb.net/
http://www.vortexofsound.com/
http://www.3dsoundsurge.com/drivers/Vortex2/Windows2000.html
http://myweb.tiscali.co.uk/chris.day/vortexfix.html -
MM
őstag
Csatlakozom a lehangoló üzenetet írókhoz: KT133-al, és KT133A-val pl 99%, hogy nem megy fagyás nélkül sem a Vortex 1, sem a Vortex2 .......
-
guest
veterán
mármint a 2048 vortex2 drivert... ;]
-
Lulu
csendes tag
Óvatosabban minősítenék a helyedben, különösen, ha még nem játszottál legalább egy órát az NBA2001-el, vagy hasonlóan számításigényes szoftverrel!
Nálam kb. 30-40 perc alatt úgy lelassult, hogy szabályosan kilépni is egy negyed óráig tartott!
Különböző fórumokon, több tíz topic foglalkozik ezzel a témával!
A VIA és a Vortex hangchip összeférésének feltételeivel! Sok-sok megoldás van, de előbb-utóbb mindenkinél kiderül, hogy valami nem stimmlel!
Ha megmagyarázhatatlan lassulásokat fogsz tapasztalni, vagy következetesen alatta marad a géped teljesítménye a névlegesnek, keresd az okokat a Vortex-nél!
Nem hiszem, hogy véletlen lenne, hogy a Vortex is és a VIA is állandóan foglalkozik ezzel a témával!
Sajnos még nincs végleges megoldás!:(
Ha mégis, akkor pedig írd le légyszíves!
Lehet, hogy visszateszem az MX 300-at, mert ennek van a legszebb hangja! ;) -
guest
veterán
Nekem KT266A + Diamond MX300 és tökéletesen műxik! :)
-
Ghost
csendes tag
Hülyeseg, hogy nem megy, mert nekem a mai napig ez a kombinacio megy a gepemben. Via KT266+AU8830
semmi baj nincs vele. -
biker
nagyúr
mar irtam a másik topicban felvetett témádra is: baromság, hogy nem fog menni!
igen is megy. nekem is ment, és másnak is.
keress meg mailben
abrpeti@freemail.hu -
Barton
senior tag
válasz
Prosatanos #1 üzenetére
Sajnos nem is fog menni ...
-
Prosatanos
csendes tag
A lényeg az hogy ez a páros sehogy nem akar menni!
A neten is irják hogy nem ajánlott a párosítás!
Hosszabb utánajárás után eljutottam h-oda honapjára, állítgattam a pci bust de valamilyen program mindig lefagy.
Ha átálítom a pci-t akkor pl.: az F1 200x nem fagy de minden más igen. Ha visszaállítom akkor meg az F1 200x fagy. A hangkártya állításai eddig még nem segítettek. Neten sem találtam semmi jót. Mondjuk azért írok ide.
Egy aureal hangkártya pedig elfér a gépembe. Ingyen kaptam, de kidobni nem akarom.
Amugy 8830-as (Vortex 2) de probáltuk 8810-es kártyával is!
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest