- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
FishAir
senior tag
Csaknem hagyott nyugodni ahogy olvasgattam külföldi fóumokon azt mondták, hogy ez beállítási gond. Namost az EAX konzolon a CMSS 3D-t átraktam stereo surroundra, meg speaker settings bass redirection be 80Hz-re. Az összes hangfalat levettem 60%-ra sub fel 100%-ra Master volume fel 60%-ra 50%-ról Wave meg fel 100%-ra. Na így szól, de ebből is látszik, hogy elég gyenge a jel tényleg. Mind1 a lényeg, hogy problema tényleg 100%-ra megoldva. Jól megkínlódtam vele. Az a baj, hogy ''kevés'' dolgot lehet állítani, ahol el lehet veszni rendesen.
iDontcare
-
FishAir
senior tag
A ''problémám'' az, hogy elég érdekesnek találom, hogy erősítőhöz kötve a kártyát analógban egyszerűen nincs normális sub jel. Vagy inkább úgy fogalmaznék hogy nincsen egyáltalán. És úgylátom ezzel nem vagyok egyedül. Mondjuk most már annyira nem érdekel mert így 4/4.1-en megfelel. A filmek meg mennek SPDIF-en, ott szól minden szépen. Itt valami szoftveres problema lehet szerintem vagy driver, vagy már nemtom mire gondoljak, mert mondom THX konzolban volt hang a subon, speaker settingsben gagyi sistergés, játékban meg nuku, semmi. Mondjuk gondolom hogy nem erre lett kitalálva a kártya hogy erősítőhöz legyen kötve, hanem tessék megvenni a Creative termékeit hozzá. Nem szidom őket, mert tökéletesen meg vagyok elégedve a kártyával zeneileg, és a DVD terén is. Na most játékban egy kicsit alább kellett adnom. Ha jól olvastam valaki pedig éppen a DVD filmekkel kínlódik, akinek nincsen külső dekódere. Részemről a probléma megoldódott.
iDontcare
-
penene
őstag
Erről lenne még 1 kérdésem:
''
Ha nagy teret akarsz hangosítani akkor neked nagy felületü hangsugárzókra van szükséged.
A watt szinte semmit sem számit.
Vagyis hiába van neked 500wattos hangszóród ha a membrán felület csak 5 centi viszont van egy akár 5wattos hangszóró ami mondjuk 30 centi az már megtudja remegtetni az ember mellkasát.
Meg ottvan még a hangszóró érzékenysége amit decibell-ben szoktak megadni.
Ami annyit tesz,h 1wattal 1méterről hány db-vel tud kiabálni.
Ha ez mondjuk 90db és te azt akarod,h 100db-vel kiabáljon akkor 10wattal kell hajtani ha viszont 110db-t szeretnél akkor 100watt kell neki és igy tovább.
Tehát ezért butaság a wattokon vitázni mert nincsen jelentősége,h 20 vagy 50wattos a cucc mert hallható különbség nem nagyon lessz.
A mi fontosabb az a méret,suj és a minőség.
''
nem tudsz t7900-ról olyan részletes paramétereket, amik a hangszórókról, erősítőjéről ír le részletesen?
pl. a watt számot tudom (24Wattos mélynyomó, 20 wattos center , 6*8wos szatelit - ezekből az első 2 az jobbnak tűnik, és erősebbnek, mint a többi szatelit), de azt hogy mennyi az érzékenységük, azt nem... ill. az erősítőnek a teljesítménye...
vagy az a watt szám???
ez azért érdekelne, mert elgondolkodtató volt a leírásod, és arra gondoltam, mi lenne akkor ha a meglévő erősítőhöz vennék kicsikét jobb minőségű hangszórókat (8W nem sok, de ha látok vmi nagyobb felületű hangsugárzókat, jobb érzékenységgel... )
Bár ez csak amolyan elmélet , de most elgondolkodtam, mert ugye az a 6*8 Wattos szatelit az a rear és side hangszóróknál elég nyomik, a frontok sokkal jobb minőségűek, pedig elméletileg ugyanakkora teljesítményt ''tudnak''... vagy lehet csak az erősítő...
Teljesen új hangszettet nem akarok venni, de elérhető áron a megfelelő teljesítmény mellett elkgondolkodnék egy kis upgraden... bár gondolom 8 W-nál nincs értelme, de az legyen az én hülyeségem -
penene
őstag
A fal felé néz azt ugye azt jelenti, h. a bass -reflex csövecske a fal felé? (és akkor a kábelezés feléd) Nálam ez fordítva, de szívesen kipróbálom úgy is.
Én nem vagyok körberakva hangszórókkal, mert nincsen állványom, és egyéb módon nem tudom őket rakni (most 5.1-ben használom, egy asztalon, és egy kisszekrényen vannak a rearek
A hanghatással bajom nincs, CMMS1-gyel is szupi. CMMS2vel a basszus még lejjebb volt véve, mint neked ( - jel alatt és körül), ill. alap rock-kal, ill. alap heavy metallal (sőt, úgy is, hogy levettem a basszusnak a db-ét 0-ra, sőt minuszba), és túlvezérelt volt a basszus. Megjött barátom, és kb. fél perc után mondta, h. gebaszos ) Pedig hallkan volt.
1szóval ennyi a történetem a beállításokkal és a CMMS-sel...
Amúgy CMMS1-gyel jó a dolog, főleg, mivel így a többi hangszóró is szól. CMMS2 meg igazi élmény, csak a basszus túlvezérlés zavar, de elég kemény szinten.. szinte alig érzem a basszust, de hallom, h. túlvezérelt. CMMS1-en meg tényleg nagyon jó kemény, telt, durva, és ráadásul 2* olyan hangos , és semmi gond, szóval csak arra tudok gondolni,h. más discozenén , és más rockon, stb... Rock/punkzenénél nem hallottam ilyesmit, csak tüctücnél.
Amúgy én valóban nem értek egyet a minden OFF és úgy szóljonnal... mindenkinek megvan az a hangszín amit szeret, meg amilyen zenét szeret. hali01-nek a rock, nekem a heavy metal (+ kicsit mélyítve). Azt aláírom, h. ugyanazt a zenét szinte 2 külön számként halljuk, de ez benne a szép, kinek mi tetszik, végülis kit izgat, hogy a lemezgyártó milyen zenét akart nekünk csinálni, csinálunk belőle egy testreszabottat
Egyedül az bosszant, h. a CMMS2-vel alapon használva is túlvezéreltnek hallom a tüctüc zenét, pedig nagyon bejön az a térkeltés. Talán mások az igényeink, meg a hallásunk, meg a zenei stílusunk -
kovsol
titán
-
penene
őstag
Szerinted milyen egy megfelelő elhelyezés?
nekem a mélyláda itt van a lábam mellett kb. az asztal alatt. és itt ahol ülök meg 20 centivel arrébb szétszakad a dobhártyám a basszustól, igaz kicsivel hátrébb, már lényegesen gyengébb (ott nem szakad szét )
Most megmondom neked őszintén az EXban épp próbálom, h. a mélynél lehúztam a decibelt 0-ra, és a távirányítón fel. ill. távon le, és ott fel 10-15re.
hát nem pont ugyanaz... csak hasonló.. a távirányítós sokkal dinamikusabbat biztosít...
[Szerkesztve]
Talán az lenne a legjobb ha EAXban kisebb kiemelést adok neki , viszont többet kap távirányítóból
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Aha értem, akkor megnézem a mediasourceot is.
én cmss1et használom. a cmms2 nem testzik annyira, túl ságosan kinyomja a zenét a térbe, meg ki akar szakadni a basszus
Ezen kívül Heavy metál EFFECT annyiban megspékelve, hogy low cutoff 250 hzről levéve 100ra, és 6ról 8 decibelre a low.... (mondjuk lehet itt vezérlem túl, de ez ad neki jó kis többletet...)
Egyébként ha már neked is ez a cuccod, akkor:
A bassus állító a távirányítón az szoftveresn minek felel meg? a basszusnál (mély EQ) + DB adása???
tehát ez egy közvetlen EQ a basszus DBre? vagy ??
Megnézem a rockot én is mindjárt, asszem néztem, de a heaví metál jobban tetszett, igaz a megfelelő mélyátállítással.
meg most már 3 napja imádom a THXet is
Velem csak az a kis baj, h. nem mindig hallom meg ha torzít a basszus.. főleg ha nem azzal vagyok elfoglalva...
Mos véletlenül CMMs2re ráraktam, és kb. majd kiszakadt a mélyláda, most kicsit aggódom, h. valami tönkrement, mintha nem lenne annyira tiszta a mély, de biztos csak beképzelem........
Amúgy így CMMs2n is tök jó (felére kellett vegyem a basszust, és úgy olyan )
hangosabbnak, teltebbnek , szélesebbnek tűnik a zene.
mondjuk mp3hoz a másikat ajánlják, nekem is az tetszett, de most ez is tetszik
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Ami annyit tesz,h 1wattal 1méterről hány db-vel tud kiabálni.
Ha ez mondjuk 90db és te azt akarod,h 100db-vel kiabáljon akkor 10wattal kell hajtani ha viszont 110db-t szeretnél akkor 100watt kell neki és igy tovább.
Ezt a képletet nem értem
exponenciális ??
1 Watt 1 méter 90 db.
Hogy van a képlet?
Watt (?) méter (?) érzékenység = kiadott decibel..
ez érdekelne.
+10 decibel 10 watt, +20 decibel 100watt.. akkor +30 az 1000 watt?
ill. kell a távolság is mint változó...
winamp EQt nem fogok használni.
Hogy érhető el a hangfal által bírt legnagyobb teljesítmény (pl. leghangosabb-legteltebb basszus, hogy tényleg a hangfal legyen a korlát, ne a túlvezérlés)
tipp: ne csináljak basszus kiemelést, és úgy a minél nagyobb hangerő?? (jó, a magasakat leveszem)..
Vagy normális EQval MIND1, hogy a hangerőt növelem, v. a mély decibelét?? (most csak a mélyről beszélünk, felejtsük el,hogy van más hang
Ha volume + akkor az + decibelt ad jelként (hogy hangosuljon), vagy az + wattot ad? (ez hülyeség szerintem, mert az teljesítmény, nem erő )
Szóval nekem ez lenne a kérdésem. Hogy 1 fix hangcuccal, legyen X wattos X db, a lehető legtöbbet tudjam kihozni torzulás nélkül, és tényleg a hangfal legyen a korlát, ne a láma hangjelvezérlés
Köszi hali01!!
HA szemetelem a topicot, akkor folytathatjuk emailen is...
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Köszi!
Winamp jah, nem is használom az EQját. Helyett az EAX console-t.
Viszont Audigy 2 Zshez nem láttam saját lejátszót, hol van? A media Source centerben vagy mi??
Egyébként a winamp számomra ideális, imádom. De ha szebb lenne másikkal akkor azt fogom használni, nyilván az is felhasz. barát.
De ha csak az EQja szar a winampnak, akkor azt megoldottam, mert EQ off, + EAX console (audigy EQt nem változtattam, így hallásra az EAX console-os EFFECT az nagyon hasonlónak tűnik, sőt részletesebbnek. igaz ott hangszínt nagyon nem tudok állítani ,de a basszuskiemelés speciel tuti, felső cutoff cucc... Szóval tudom ez nem EQ, de nálam úgy funkciónál és tetszik nagyon. -
baldurf1
csendes tag
már próbáltam másik slotban, de úgy sem volt jó.Próbáltam úgy is, hogy felraktam a legújabb netes drivert, majd a cd-ről csak az applicationokat, úgy is kinyúlik.Fura..
Most épp nagy nehezen felvakartam rá, de ha win reinstall lesz, meg fogok őrűlni, mire felmegy.Bizti lenne vmi trükkje, telepítési sorrend vagy ilyesmi, de fogalmam sincs hogy mi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Delta Force (2024)
- Hobby rádiós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- További aktív témák...
- Lenovo V15: AMD Athlon Silver 3050U/8GB/256GB NVMe SSD/15,5"FHD TN/WIN11 Pro
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest