Új hozzászólás Aktív témák
-
fasyrt
őstag
válasz
kapcs-ford #36 üzenetére
Thx, sikerült!
-
fasyrt
őstag
válasz
kapcs-ford #37 üzenetére
Uff... Éljen az M$!
Aztán vödörrel... -
kapcs-ford
őstag
Azért annyira nem jó mert az alaplap nem ismer fel másik hdd-t azaz felismeri csak nem jelenik meg. Próbáltam rádugni Usb-n , majd be a házba slave-re sőt még a CD helyére is. Hiába ismeri fel egyszerűen nincs ott...
Mondjuk ezt már a táp kifingása előtt kezdte. (lehet hogy a lap nyírta ki a tápot is. ) szóval most keresek P2-es lapot is amivel megy a 333-as cerka.
Gmail: nézz be a destino.hu fórumba és ott van egy link ahol van rengeteg. Ha nem megy valami akkor írj a fórumomba a GMAIL témába. -
fasyrt
őstag
válasz
kapcs-ford #34 üzenetére
Na menjél lottózni!
Örülök, hogy müxik, ennél nagyobb gondod sose legyen!
Hogy van ez a gmailos invitálás? Segíts, érdekelne... -
fasyrt
őstag
Hát nekem itt elfogyott a tudományom, nincs több 5letem...
Addig, ha nagyon fontos akkor goto internet café.
Esetleg a boltba beviheted, ott tuti le tudjátok ellenőrizni. -
kapcs-ford
őstag
Ilyen kellene most nekem egy pillanatra....
-
kapcs-ford
őstag
vagy talán az új táp lenne a rossz?
-
kapcs-ford
őstag
igen az lenne a megoldás de külföldön vagyok és itt egyik ismerősnek sincs gépe, ezért is kellett boltban vennem a tápot.
Az is furcsa, hogy mikor rajta van a hdd akkor egyfolytában világít a piros led. A floppy ledje meg egyáltalán nem villan csak akkor világít ha fordítva kötöm rá. -
fasyrt
őstag
Hát akkor részegységenkéni próba másik ilyen kaliberű gépben.
Eddig AT-sről ment? Esetleg meg lehetne próbálni egy kölcsön AT-s táppal... -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #27 üzenetére
megnéztem, jó helyen van, cserélgettem is de nincs beep.
-
fasyrt
őstag
válasz
kapcs-ford #24 üzenetére
Hát nem vmi márkás, de ehhez a konfighoz tuti jó.
Ugye a lap nem AT-s? És ugye jól van bekötve az alaplapra a hangszóró? Esetleg vmelyik csatlakozólábon égett szag?
-
Hequila
őstag
Őőőő... nem olvastam végig a topicot (nem a terjedelme miatt), de a zöldet meg a földet, nem csak pillanatra kell zárni, hanem zárva kell hagyni... Talán mégsem olyan halott az a táp.
-
Imy
veterán
válasz
kapcs-ford #19 üzenetére
Bővebben: link
Ezzel le lehet nyomozni, hogy mi a probléma, ha egyeltalán valamit csinál az alaplapod, de szerintem alaplap, vagy proci halt be...
De nem biztos, nézd meg, kiváncsi vagyok mire jutottál. -
L3zl13
nagyúr
válasz
kapcs-ford #19 üzenetére
Videókártya nélkül még csipognia kéne a lapnak...
Még memória nélkül is szokott asszem.
Szvsz lap, vagy proci. -
fasyrt
őstag
Lényegében bámit vihetett magával, bár a csendes halál nem erre vall. Nekem is SkyHawk tápom van/volt, 3 éves. venticsere volt benne mert az eredeti hangos volt, de relatíve jól bírta. A be nem kapcsoláshoz írhatnál ilyen részleteket:
-táp márkája
-táp teljesítménye, típusa
-konfig, ami nem indul -
kapcs-ford
őstag
Megvettem a tápegységet amivel működik is de csak félig...
Bekapcsolom a gépet, felpörög a Hdd, a billentyűzet megvillan és ennyi. A hdd nem kezd el boot-olni és a bios sem jön be. Nincs kép. A floppy meghajtó nem villan fel és a gépen a piros led folyamatosan világít (ha rajta van a hdd).Semmi sípolás nincs pedig be van kötve a hangszóró.
Próbálgattam: bios reset; másik procival; memóriákat ki majd csak 1et be; másik floppy; HDD jumper összes variációja; HDD kábel csere; videókari ki, érintkezők megtisztít majd be.
A videókártya normálisan melegszik mintha működne. Sajnos nincs másik vga-m szóval azt nem tudtam kipróbálni.
Kérem hogy írjatok valami tippet hogy mi mehetett tönkre a táp meghalásától vagy bármi tanácsot!
Köszi előre is! -
Imy
veterán
válasz
kapcs-ford #17 üzenetére
Akkor csere....sorry
-
Imy
veterán
válasz
kapcs-ford #15 üzenetére
És akkor sem jo?
-
Imy
veterán
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Találkoztam olyan táppal, hogy csak ugy indult el, ha kihuztam belöle a 230V-ot, 5-10 mp mulva visszadugtam, és elindult...
De ezt minden inditáskor eljátszotta!
Probáld meg igy! -
gery03
senior tag
válasz
kapcs-ford #12 üzenetére
Hát nemtom. Nemismerem a márkát. Nem is hallottam még. Ajánlom az olcsóbb, de enyhén márkás tápokat, ha olcsó kell.
Pl: q-tec -
kapcs-ford
őstag
-
gery03
senior tag
válasz
kapcs-ford #10 üzenetére
Hát sajnáljuk...
Esetleg még annyit, hogy milyen márkájú volt? Statisztikába jó... -
kapcs-ford
őstag
Na meg is vagyok... nem tudtam várni
Szóval rákötöttem egy winyót és rövidrezártam a zöldet és az egyik feketét de nem történt semmi, se ventihang se winyó felpörgés vagy biztosíték le. Ezekszerint total halott. -
kapcs-ford
őstag
kössz! holnap kipróbálom.
Szerintetek milyen ez a táp ha vennem kell?
Ez a legolcsóbb amit lehet kapni. Gondolom hangos.
Bővebben: link -
Flashy
veterán
válasz
kapcs-ford #5 üzenetére
inkább valamelyik fekete vezetékkel. Bővebben: link
-
gery03
senior tag
válasz
kapcs-ford #4 üzenetére
Általában forog.
Jóesetben....
Annak a ventinek elvileg semmi köze nincs az alaplaphoz, csak extrém esetekben (értsd: mod) Tehát ha nem forog, és nem hőszabályzós (esetleg csutkára van száblyozva), akkor az a vemti halott, ami akár megölhette a tápot is (elégtelen hűtés). -
kapcs-ford
őstag
igen jó lenne másik géppel de sajnos nincs. Nem a szülőföldemen vagyok és nem ismerek itt olyat akinek lenne gépe. Csak a bolt a megoldás és biztos akarok benne lenni hogy mit kell vennem.
Akkor 20pin ből a zöldet gyakorlatilag a táp házával érintem össze nem?
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Azt mondod, hogy ha a lap ment ki akkor elvileg a táp ventije bekapcsolásnál forogna? (akkor ez megerősíti azt hogy a tápot kell cserélnem..)
Ha sikerülne ezzel a módszerrel ''bekapcsolni'' a tápot akkor rákötnék pl. egy nem használatos winyót hogy van-e feszkó ill. megmérném műszerrel.
Füst nem volt, legalábbis nem látványos. -
Flashy
veterán
atx esetén a bekapcs átmegy az alaplapon, lehet olyan alaplaphiba ami miatt elakad a dolog és nem jut el a tápig. aztán lehet rossz a táp is. tipikusan az az eset amikor legegyszerűbb egy másik géppel keresztbe tesztelni a szóba jöhető alkatrészeket. atx tápot bekapcsolni ha jól tudom a zöld vezeték földdel való összeérintésével lehet (csak egy pillanatra valami drótdarabbal de óvatosan)
-
gery03
senior tag
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Ha a lap ment ki, akkor a táp ventijének természetesen forognia kellene. Ha a táp, akkor szerintem füstjelenség is lett volna, vagy legalábbis valami szag. Nézd meg a kondikat a tápban is, meg a lapodon is, hogy mi a helyzet velük, fel vannak-e púposodva. A 2 vezetékre már nem emléxem, de mit érsz vele, ha bekapcsolod a tápot?
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
P3-as a gép és pár nappal ezelőtt bekapcsolás gomb megcsomására nem indult el a gép de mikor másodjára benyomtam a gombot akkor elindult. 2nappal később már sehogysem indult (se kép se hang).
A tápra gondolok de nem vagyok benne biztos... Hogyan lehetne letesztelni?? Ha netán az alaplap ment volna ki akkor még a táp ventijének be kellene kapcsolnia nem?
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom elindítani a tápot a lap nélkül ? azaz szimulálni azt hogy bekapcsol a gép? A 20pin közül melyiket kell rövidrezárni?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest