Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
üzenetére
A váltáskor még nem tudtam milyen különbségek lesznek, igazából a Brazos topik hatása volt csak.
Utólag viszont azt tudom mondani, hogy a Brazos jobb NAS célokra:
- Ötzi hűtővel kevésbé melegedett, de a levegőt relatíve erősen kell hozzá mozgatni oldalirányból.
- Pár wattal kevesebbet fogyaszt.
- Érzésre nekem a Brazos gyorsabb volt, mind a D525, de az is lehet hogy csak az USB3 hatása.
- És igen, az USB3 számít, ha azon van az oprendszer.2013 márciusában ezt írtam itt a topikban:
"Az említett célokra számomra maximálisan megfelelt az Atom D525, de azért meg lehetett fektetni. Pl. ha maxon, 4 MByte/sec-kel ment a letöltés NTFS vinyóra (linux alatt, ugye az ntfs-3g használja közben), és közben a Sambán keresztül mondjuk zenét hallgattam egy másik gépen ugyanarról a vinyóról, akkor akadozott a zene. Úgy tudtam rajta segíteni, ha lejátszón a cache méretét megnöveltem. Persze az is lehet, hogy a vinyó nem bírta, nem az Atom."Ellenben ma már az OS-t vagy SSD-re (rendes SATA-s), vagy magára a vinyóra tenném. Mégpedig a sebesség szempontjából.
A D525 eléggé melegedett, de hűtéssel azt is kordában lehet tartani. A lassúság érzés pedig a pendrive kikerülésével valszeg elmúlik. A pár watt különbség nem számít szerintem.
A Brazos hátránya, hogy Ötzi hűtővel nagy helyet foglal!
Azóta az Asrock Brazos lapot eladtam, de a D525 (Asus AT5NM10T-I) még mindig megvan tartalékban. Jelenleg nincs használatban. Jelenleg egy Synology DS213j NAS-t használok (több-kevesebb elégedettséggel.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest