Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• batagy

őstag

válasz #16939776 #7909 üzenetére

A váltáskor még nem tudtam milyen különbségek lesznek, igazából a Brazos topik hatása volt csak.

Utólag viszont azt tudom mondani, hogy a Brazos jobb NAS célokra:
    - Ötzi hűtővel kevésbé melegedett, de a levegőt relatíve erősen kell hozzá mozgatni oldalirányból.
    - Pár wattal kevesebbet fogyaszt.
    - Érzésre nekem a Brazos gyorsabb volt, mind a D525, de az is lehet hogy csak az USB3 hatása.
    - És igen, az USB3 számít, ha azon van az oprendszer.

2013 márciusában ezt írtam itt a topikban:
    "Az említett célokra számomra maximálisan megfelelt az Atom D525, de azért meg lehetett fektetni. Pl. ha maxon, 4 MByte/sec-kel ment a letöltés NTFS vinyóra (linux alatt, ugye az ntfs-3g használja közben), és közben a Sambán keresztül mondjuk zenét hallgattam egy másik gépen ugyanarról a vinyóról, akkor akadozott a zene. Úgy tudtam rajta segíteni, ha lejátszón a cache méretét megnöveltem. Persze az is lehet, hogy a vinyó nem bírta, nem az Atom."

Ellenben ma már az OS-t vagy SSD-re (rendes SATA-s), vagy magára a vinyóra tenném. Mégpedig a sebesség szempontjából.

A D525 eléggé melegedett, de hűtéssel azt is kordában lehet tartani. A lassúság érzés pedig a pendrive kikerülésével valszeg elmúlik. A pár watt különbség nem számít szerintem.

A Brazos hátránya, hogy Ötzi hűtővel nagy helyet foglal!

Azóta az Asrock Brazos lapot eladtam, de a D525 (Asus AT5NM10T-I) még mindig megvan tartalékban. Jelenleg nincs használatban. Jelenleg egy Synology DS213j NAS-t használok (több-kevesebb elégedettséggel.)

Új hozzászólás Aktív témák