Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012
    őstag

Én úgy tudom, hogy szoftveresen csak alvó állapotból lehet feléleszteni a gépet, hisz ha kikapcsolod, akkor az egész rendszer áll és a RAM-ok tartalma is ki van ürítve, r-go nincs mi elindítsa..

Elvileg teljesen kikapcsolt állapotában 2dolog tudja felébreszteni:
    vagy a BIOS (mert ugye az még áramszünet esetén is megy az elemről), és jó esetben van is ilyen menüpontja amiben pl. dátumot, vagy ismétlődő időpontot meg lehet adni..
    vagy a másik egy hardver eszköz ,ami lehet akár hálózati vezérlő WOL-nal, akár egy USB eszköz is, (bár ez esetben úgy kell beállítani, hogy az USB eszközök kikapcsolt állapotban is kapjanak tápfeszt), stb.

Még olyat tudok elképzelni, hogy a Win7 a BIOS-t "turkálja" és abban állítja be ezt a funkciót, mint ahogy a rendszerórát is át tudja állítani, vagy a ventilátorvezérlésbe is bele tud nyúlni, de alapból a BIOS-nak kell ezt tudnia..

Egyébként vagy a Jetway, vagy az N2800-as lap BIOS-ában pont találkoztam ezzel, ott azt is be lehet állítani emlékeim szerint, hogy a hét bizonyos napjain kapcsoljon csak be azonos időpontban..

Új hozzászólás Aktív témák