Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• quby

őstag

Hi all!

Már régóta tervezem a jelenlegi serverem és környékének "egybeköltöztetését". Erre azért lenne szükség mert most egy szekrény teljes felsö részét elfoglalja és tele van kábelpókhálóval az egyész, persze amivel egy ilyen hely járni szokott.
    A jelenlegi háló igy néz ki:

modem->server->switch----->végpontok

Az egybeköltöztetés alaltt gyakorlatilag csak a server és a switch egy házba barkácsolását értem. Ha megérkezik hozzám is a Digi, (a jelenlegi UPC helyett) akkor a modem kiesik merthogy ök ugye "betárcsázósak" és akkor már csak egy eszköz lenne az egész. A switch egy Dlink DGS-1008D. Ezt szétszedtem és szerencsére viszonylag kicsi a panel igy nem nehéz beszerkeszteni a server házába. A gondom a tápellátás. Hogy ne legyen két külön táp ezért ezt is a serverröl gondoltam megoldani. A Dlink dugasztáp adatlapján 7.5V szerepel mintahogy a ház tápbemeneténél is. Ez nem lenne gond mert a 5 és 12 volt között pont ott a 7 volt (vagy nem jól gondolom :F ). Viszont a Dlink dugasztápra rámértem és kiderült hogy 12V-os. Akkor most mennyi is?? Mindegy mert 12V is ott van a kérdés hogy elég-e. A server GSEJT alapú egy 60W-as FSP táp hajtja, van benne egy 2,5-es samu, egy 3.5-ös samu eco green vinyó, egy CF->IDE konverter egy CF kártyával, és nagyritkán (gyakorlatilag csak telepitéskor) rádugnék egy USB-s CD-t is. Két kérdésem lenne: Akkor most 7,5 vagy 12 volt kell a switchnek (ha 7 akkor jók-e az 5 és 12 voltos ágak különbsége)? Ha 12 Volt akkor pedig elég-e GSEJT integrált tápja?

Új hozzászólás Aktív témák