Hirdetés
- E-book olvasók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- 3DMark (2013) eredmények
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Új termékkel és áremeléssel reagál a memóriahiányra a Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Én is szívok, csak nekem kicsit bonyolultabb a problémám..
Az történt, hogy vettem a gsejt-be először egy Atheros chipes AzureWave AR5BXB61 (AR5006) 802.11g-s kártyát, azzal a tervvel, hogy amíg megérkeznek Kínából az újabb AR5BXB72 (5008) 802.11n-es kártyák addig lesz mivel próbálkoznom.
Előtte ugyebár már próbálkoztam egy intel 3945abg-s és egy Broadcom BCM4321(4328) kártyával, de sajnos egyik sem tudta a master módot.
Szóval időközben megjöttek az új kártyák is. Nekiálltam belepróbálni a lapba a kártyákat. Először a legújabbat XP alatt. Meg is jelent egy új Ethernet vezérlő az eszközkezelőben..
Mivel driverem még nem volt hozzá, gondoltam megpróbálom ubuntun. Gondoltam egy elég új kiadás a 9.10 kerámikus kóla és hátha alapból benne lesz a driver.. Ez is megtalálta, láttam, hogy van wmaster0 ami egy 5008-as kártya.. De csatlakozásra nem sikerült bírni, úgyhogy azt gondoltam megpróbálom a régebbi kiadású 5006-os kártyát. Ezzel is ugyanaz volt a helyzet mindkét op. rendszeren.
Gondoltam akkor már inkább visszateszem az új 5008-ast, mert úgyis az lesz a végleges kártya és keresek hozzá drivert, de bekapcsolás után nem jelent meg sem Ubuntu alatt, sem XP alatt...Ekkor aztán elkezdtem csereberélni a kártyákat, újratelepíteni az op.rendszereket...
A következő a helyzet:
3féle friss op.rendszeren (XP, Win7, Ubi 9.10)
Az atheros-os kártyák egyike sem működik, eszközkezelőben még ismeretlen hardverként sincs! (sem a 2db új 5008, sem az 5006-os!)
Gondoltam megszívtam, meghalt a mini PCIe foglalat..
Viszont a broadcomos 3421-es és az intel3945 működik és kliensként csatlakozik is.
Erre azt gondoltam, hogy lehet valami sztatikus kisüléstől, vagy akármitől meghaltak az atheros-os kártyák.
Aztán nagy merészség, de belepróbáltam a már nem garos Asus laptopomba, és nagy meglepetésre mindegyik működött is! Tettem fel drivert, és mindegyik csatlakozott is, Az egyik új kártyát benne is hagytam, és egész karácsony alatt, illetve még most is ezt használom, erről kapcsolódok!!
De a GSEJT-ben továbbra sem működik!
Azt megfigyeltem, hogy ha egy működő kártya után egy atheros-os kártyát rakok bele, akkor a bios mintha 2x indulna, a tripla bipp hang kétszer ismétlődik, és utána van a szimpla bipp aztán idul a gép. Második indításnál már nem csinálja, illetve ha a működő kártyák közül teszek be egyet, azokkal elsőre sem csinálja.Ebben egyrészt az a probléma, hogy nem tudom, hogy ez mennyire egyedi hiba, és nem gsejt típushiba-e,
illetve ha bebizonyosodna, hogy egyedi hiba, akkor is szerintem hacsak nem viszek be a szervízbe mégegy gsejt-et, és mutatom meg, hogy abban működik (működnek), akkor kicsi a valószínűsége, hogy elismerjék a hibát és kicseréljék..

Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- E-book olvasók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 9600x 3,9 GHz
- Intel Core i7-8700 - SR3QS - (12M Cache, up to 4.60 GHz) - Számla, Garancia!
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Intel I7-6700K / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Intel Core ULTRA 9 285K +2x16GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,256GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest