- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Canon EOS DSLR topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Horrorral pörgetné fel az új GeForce-ok eladásait az NVIDIA
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
freddirty
üzenetére
Nekem most egy gigabit routerem van GSEJT és PC között. Érdekes jelenségek övezik körül a sebességet, de optimális esetben, ha nincs terhelve egyik gép sem, 50-60 MB/s amit elértem HDD-ről HDD-re. Ha nincsenek töredezve az állományok, akkor ezt szépen tartja is. Ramdisk - ramdisk asszem 80-90 MB/s körül volt, de nem emlékszem pontosan. Mindez GSEJT->PC irányba. Visszafelé nem sikerült 20-24MB/sec fölé mennem, csak amikor Ubuntu volt a GSEJT-en.
Az érdekes jelenség annyi, ha PCn valami médiát játszok le (zene, video, youtube, stb.), akkor levágódik a sávszélesség 100Mbit-re valamiért, amire még nem sikerült rájönnöm miért teszi....
PC-n Vista SP2 fut, GSEJT-en XP SP3.Szerk.:
Ja és még annyi, hogy a kábel majdnem mindegy milyen. CAT6 kábellel alig érek el többet, ha egyáltalán fölé megy, mint CAT5-el. CAT5e-t nem próbáltam még.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Szuper áron eladó Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/144Hz
- Beszámítás! Acer Nitro V16 ANV16 120Hz Gamer notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest