- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi szépen.
Bár ott is kifejtettem a véleményemet, de hogy a jó fenébe lehetne már rávenni ezt az ATI Tray Tools-t hogy ismerje a 4670-est.
Egy ilyen régi videókarit nem ismer.
Mert ez már régi.
Nem jövőre akarom tuningolni, hanem most. Még hozzá úgy hogy működjön a Power Play is.
-
twollah
nagyúr
Kijott a program uj betaja.
Bovebb info itt.
-
tanulosSrac
csendes tag
Elkezdtem húzni a vast. Cpu (amd sempron 3000+) már maxolva.
Aztán jött a videókártya amit AtiTool progival álltam neki bütyködni:
Ati Radeon HIS x800 pro (16 pixelszalag működik)
Amikor find max core/mem-et csinálok már a defaultról (475/450) iszonyat el kezdd melegedni, és pár perc alatt 75+ ra kerül. Nem értem ,hogy miért mert ha felrakom 550/550-re akkor bármilyen játéknál 60-65között ingázik.Aztán amit még nem tudok hova tenni, hogyha csk simán klikkelek a Show3d View-ra akkor néha full befagy. Monjduk ezt defaulton nem teszteltem.
Lehet ez már Ati topic? o.O
Másik kérdés: milyen meleg az ami még nem káros a GPU-ra. Csak azért mert sokfelé-sokat olvasni.
-
dinka.86
aktív tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem,h az ATitool-ban be lehet állítani 3 core és mem MHz-et. És láttam,h egy-két embernél a harmadik core MHz az magasabb volt,mint a másik kettő. Ennek mi a gyakorlati jelentősége?
-
ALI_G
veterán
ati tool-lal belehet kapcsolni a pipákat? van +4-em, de nemtom bekapcsolni.
-
ArmanD.
őstag
Sziasztok
Azt kérdezném, hogy az Ati Tray Tools overclocking menu-jében mi a különbség a low level és a driver level overclocking method között? -
S*Tom*
aktív tag
Probléma megoldva! Catalyst 6.12 simán fut az ATiTool 0.26(Asus EAX1950Pro)
-
S*Tom*
aktív tag
Nem müködik az ATItool nálam sem.
Felraktam a 0.23-at de fel sem ismeri a kártya mag és mem órajelét.
0.25beta elment a kép és csak a restart hozza vissza a gépet.
Megnéztem a 0.26-al hátha a beta ver. miatt volt de itt is ugyanaz történt.
A régi kártyámon jó volt a program simán ment minden(Saphire 9800pro-Catalyst 4.12)
A hiba nem hardveres mert az új kártyán megy minden csak ez nem. Ja a Catalyst 6.14-et használom. Nem tudom mi lehet a gond?Talán a köv. verzió jobb lesz.
-
nemtommi
senior tag
válasz
Blackhole13 #110 üzenetére
Hőmérőszenzor hiánya miatt sztem még senki sem mondott le a tuningról
A melegedést simán meg tudod nézni az ujjaddal a kártya hátoldalán, de ha normális hűtő figyel a karidon (nomeg jól van felrakva), arra sincs szükséged, előbb fog kifagyni az órajelemeléstől, mint megsülni. -
athomi
veterán
válasz
Blackhole13 #110 üzenetére
Milyen 9600-os az?
Azért mert nincs hőmérő benne azért még lehet tuningolni! -
Blackhole13
senior tag
Én lemondhatok a tuningról
Sajnos az 9600-osomba nincs hő szenzor ezé asse tudom h mekkora melegedés húzás közbe -
athomi
veterán
Hali!
Find max core-nál nálam is elmegy a kép egyből ati tray tool-ban. -
nfsu17
veterán
Elnézést, hogy felhozom...
De find max core közben elment a kép, monitor kikapcsolt. Se kép, se hang. Egyik pill-ról a másikra. Szerintem ez így nem korrekt, mivel úgy hallottam, hogy ha már nem bírja visszavesz picit, és nem folyik le az alaplapról a vidkari (persze ez vicc, baja nem lett).
miért? -
oO7
őstag
Hi all!
Olyan kérdésem lenne az Ati Tray Tools -al kapcsolatban, hogy lehet e olyan gameprofilokat beállítani mint a PowerStrip -ben ? hogy egy játék exe-jéhez hozzárendelek egy color profilet és onnantól kezdve automatikusan ha indítom a játékot átváltja... ha kilépek a játékból visszavált alapra. -
Bhoeurh
tag
-
Bhoeurh
tag
.
-
lajo
senior tag
Bocs ha már kérdezték de nem láttam !Szeretnék a videokártyámon tuningolni:Már csináltam egy + lapozofájlnak egy partíciót és most az ati tray tools programot feltettem és sajna nem tudom használni! Nem tudná valaki leírni pontosan? (szájba rágósan)
9550 128 bites 128 megás
Előre is kösz -
Balinov
titán
Üdv néktek, gyorsan átfutottam a topikon de nem találtam a kérdésremre választ.
Szóval, lenne 1 Sapphire R9500 128mb-os, 128bites, 3,3ns-es Etrontech antituning ramokkal, 8pipeline-nal, lecserélt hűtéssel, ramokon zalman vcf700 rambordákkal.
Mind az AtiTool ,mind az Ati Tray Tools (kb 2 hete töltöttem le mindkettőből a legfirsebb verziót) mikor a find max mem/core-ra opciót választom lefele kezdi el tesztelni a gpu-t és a ramot is. a gyári 275/270 helyett,mikor 260/260 környékén járt ,fogtam és kilőttem mindegyik programot. Mitől lehet ez?
Ja, az 5.8-asra épülő Omega Catalyst-ot használom.
köszi az észrevételeket,infót.
Balinov -
sziasztok! az lenne a kérdésem ,hogy az ati tray tools elég csak egyszer felrakni és drivercderekor nem kell ujra? (gyk nem hal be egyéb... bocs ha hüle a kérdés) 2. pedig ,hogy hogy állítja az aa -t meg a többit. a driverben vagy külön (pl ha vmit beállítok a driverben akkor az az ati tray toolson is beállítódik?) előnyök/ hátrányok
-
atosz
őstag
Korabban hasznaltam gond nelkul az Ati Tray Tools. Most megint feldobtam, de hiaba allitgatok a kartya (GeC9550XT) GPU es MEM sebessegen, mindig csak a defaultra teszi, nem allitja at. Mi ennek az oka?
-
xtmod
senior tag
most, 2 enermax uc-8fab-b,( levett ráccsal, félfordulaton, hogy halkabb legyen
)húzza ki hátul a levegőt. egy titan 8 cm-es nyomja be elől. op1 félgázzal a vga-n, meg a gigabyte. a tápot nem számolom, mert annak nincs hangja. igy kb. olyan hangos az egész, mint egy ilyen 8 cm-es 75%-on. (talán egy picit halkabb)
igaz a vga, most 66 fokos, de nem érdekel. ma kipróbáltam, ati tray-el (direkt, mert ez magasabbra viszi.) megkerestem a max frekit mindenhol, majd visszavettem 7-7 mhz-t. lefuttattam a 3dm03-at, nem szemetelt ez semmit, és a hője sem ment 75 fok fölé!! úgyhogy , a füleimet óvandó
, marad minden így egyellőre.
-
xtmod
senior tag
kipróbáltam. ha levettem a többi venti fordulatát, plusz az elsőt teljesen, lekapcsoltam, olyan halk volt, hogy csak akkor hallottam, ha direkt füleltem. pl. vettem két, kézzel is szabályozható enermax ventit (8cm) na, ezek közül csak az egyik, fél fordulaton teljesen elnyomja a hangját. ha minden la van tekerve, a leghangosabb az op1 5v-on ,(tehát max félfordulat) a vga-n.
''A 3 gigás procid melyik NW, a 200 FSB-s?''
igen.
[Szerkesztve] -
Én bármit csináltam, nem tudtam az idle (terhelés nélküli) hőmérsékletét lejjebb vinni a kártyának 58-59 foknál, pedig egy plusz 8 centis ventit is rászereltem a kártyára, és gyárilag nagyon nagy hűtőborda van rajta (a memókat is fedik). Szerintem csak vízzel lehet lejjebb vinni, de persze azért nem árt, ha 1-2 venti nyomja ki hátul a meleget a gépből. Mindenesetre a te hűtőd nekem nagyon hangos lenne, mert még a Zalman 7000-et is lejjebb tekertem, mert nekem az úgy túl hangos volt. A 3 gigás procid melyik NW, a 200 FSB-s?
-
xtmod
senior tag
végül is az egész nem lenne hangos, kipróbáltam, ennyi ventihez képest nagyon is halk lenne, de pont a vga miatt kell a 2 hátsó ventit a közepesnél nagyobb fordulaton működtetni, hogy jobban kikapják a levegőt, mondjuk, ha igaz az a 85 fok amit korábban írtál, asszem szépen visszaveszek belőlük.
-
xtmod
senior tag
-
xtmod
senior tag
az a helyzet, én ezt sopronban vettem, 11k brutóért, 3-4 hónapja. na most pesten ez biztos, hogy olcsóbb. a hangja a fordulattól függ. hőfokszabályzós, de kézzel is lehet állítani a fordulatot, egy floppy helyre előre, vagy hátra is be lehet szerelni a kontrollert. alpon nagyon halk(2500-600 rpm)(nekem most úgy megy) egyéltalán nem zavaró, a házventik elnyomják
fullon van hangja (4000) de azt még nem kellett használnom.
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #86 üzenetére
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #82 üzenetére
az a biztos, meg csak olyan játéknál érdemes húzni, amelyikben különben szaggatna.
[Szerkesztve] -
xtmod
senior tag
az enyémet valszeg azért nem jól mutaja, mert nem jól ismeri fel a szenzort. ami értéket az everest mutat nálam, azt az atitool, a gpu környezetére írja.
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Winbond W83627THF (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa National LM63 (ATI-I2C 4Ch)
Alaplap neve Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X
Hőmérsékletek
Alaplap 34 °C (93 °F)
CPU 29 °C (84 °F)
GPU 44 °C (111 °F)
GPU környezete 43 °C (109 °F)
SAMSUNG SP1614N 29 °C (84 °F)
MAXTOR 6L040J2 34 °C (93 °F)
V
[Szerkesztve] -
Mr.Skyline
senior tag
oksi, akkor mikor nem játszok visszaállítom alapra.
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #77 üzenetére
dehogynem. viszont, nem kell a max frekin működtetni, vissza kell venni, belőle.
-
válasz
Mr.Skyline #77 üzenetére
pedig árthat, csökkenhet az élettartama is
-
Mr.Skyline
senior tag
ha állandóan a húzott értkekkel megy a kártya az árthat neki? elvileg ha megfelelően van hűtve akkor nem, ugye?
-
Hopp, most látom, hogy az Everest mutatja, és jól mutatja.
Field Value
Sensor Properties
Sensor Type Winbond W83627THF (ISA 290h)
GPU Sensor Type Winbond W83782D (I2C 2Fh)
Motherboard Name Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X
Temperatures
Motherboard 32 °C (90 °F)
CPU 39 °C (102 °F)
GPU 66 °C (151 °F)
GPU Memory 49 °C (120 °F)
GPU Memory 50 °C (122 °F)
Seagate ST360021A 38 °C (100 °F)
SAMSUNG SP1203N 31 °C (88 °F)
Cooling Fans
CPU 2136 RPM
Chassis 1592 RPM
Power Supply 1630 RPM
GPU 3709 RPM
Voltage Values
CPU Core 1.55 V
+3.3 V 3.22 V
+5 V 5.13 V
+12 V 12.10 V
+5 V Standby 5.06 V
GPU Memory Core 2.66 V
GPU Memory I/O 2.64 V -
xtmod
senior tag
van egy biosedit nevű progi amivel meg lehet nyitni(ha jól emlékszem)
-
xtmod
senior tag
nem érdemes elkapkodni, mert egy 9600xt se olcsó
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #63 üzenetére
ezt te döntsd el. erre nem igen lehet tippelni. van olyan, hogy az artifact kereső nem talál semmit fél órán keresztül, de a játékban meg fagy, egy idő után.
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #52 üzenetére
artifact scanning , ezt keresd a legördülőben, aztán az ablak alsó harmadában lesz egy ilyen: stop scanning for maximum clock after:< itt egy kis négyzet ahova beírod hány perc>seconds without artifacts
-
Szerintem alapelv, hogy minden kártya elvisel (kevés kivétellel) 10% túlhajtást. Azzal kezdheted. Ez után lefuttatsz néhány 3dmarkot, majd megint egy kicsit emeled 1-2%, és így tovább. A memóri még egyzserűbb, csak meg kell nézni hogy hány nanoszekundumos, ezret el kell osztani vele, és megkapod a max frekit, amit még elbír (DDR-nél).
-
xtmod
senior tag
(#42)<< ebben én is az atitool-ra gondoltam mint a max freki szempontjából korrektebbre.
'' de inkább magamtól nézem meg mit bír a kártya.'' << előbb-utóbb én is magam fogom próbálni, csak még gyűjtök egy kis bátorságotnem akarok új kareszt veni mostanában, ez is csak 3 hónapos, 69k volt...
-
xTREem
tag
egyszer kipróbáltam az ati tray tools-t. próbálgattam, majd mindent default-ra raktam. ezek után 3dmark2001-ben elkezdett néhány résznél szaggatni. javítás sehogy. ati tray tools uninstall, driver reinstall utána minden ok! üdv
-
Mr.Skyline
senior tag
akkor most abort-oljak vagy mi? hol lehet beállítani az időt?
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #44 üzenetére
be lehet állítani, hogy hány perc után álljon meg a max freki keresésével, ha nem talál hibát. ha egyszer talált, utána jó sokáig elszarakodik, mig tovább megy.
-
Mr.Skyline
senior tag
elkezdtem húzni a GPU-t 55 percel ezelőtt a program azóta dolgozik, mennyi ideig képes ez huzni a karit, amugy 20mhz-el emelte meg 519.23 teszteli már vagy 30perce! mennyi ideig csinálja?
-
válasz
Mr.Skyline #1 üzenetére
Egyébként ATI Tray Tools sokkal jobb, kompaktabb, egyszerűbb a hsználata, és még többet is tud (pl. Temporal AA, Catalyst AI).
-
SzlobiG
félisten
Én mindkettőt használom ATI Tool venti miatt+hőmérséglet Tray tools meg elsimítások.
-
válasz
Mr.Skyline #16 üzenetére
Mert nem került mindegyik 9600XT-re hőmérő dióda.
-
xtmod
senior tag
a dátumot elnézve, ez lehet a kártyádon.. (ha samsungos)
[Szerkesztve] -
xtmod
senior tag
Nov 18th 2003 3:59 PM Mar 14th 2004 4:51 PM 500 / 297
Samsung 3.3
ez passzol neked? asszem csak ez a z egy van. -
rumkola
nagyúr
ATI Tray Tools:
Minden progihoz külön profilt lehet beállítani (kb. 20 féle dolgot állítgathatsz), aztán csinyál egy indítóikont a placcra... Ez sztem nagyon jó dolog.
Pl Doom3 VPU/MEM maxra, AA és AF off. Kilépek (itt átvált 2D módra a kari), indítok egy HL2-őt szintén profillal (AA+AF max, GPU/MEM default)....STBSTB... -
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #30 üzenetére
nézd meg, hogy szerepel-e a gyártód a többi között, és azon belül a te kártyád. ha ott van akkor valszeg igen.
ha van szenzor a kareszon, azt már az első biosnak is jeleznie kell. ( gondolom én)
[Szerkesztve] -
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #28 üzenetére
ha az atitool főablakában vagy , a jobb alsó sarokban van az hohy settings. klikk, jön a következő ablak. ott felül van egy keskeny sáv mellette egy lefele mutató nyíl. klikk, kijön a legördülő, és van benne olyan, hogy temperature monitoring. arra kell rámenni, majd engedélyezni. tulajdonképpen mi hiányzik? a komplett settings gomb, vagy csak a temp monitoring??
-
Viktor77
titán
válasz
Mr.Skyline #11 üzenetére
Külön is letölthető, de mindegy....
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #25 üzenetére
hogy érted, hogy nincs ilyen benne?
-
xtmod
senior tag
Bővebben: link <<itt van egy pár dolog, ahogy látom..
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #23 üzenetére
settings>>temperature monitoring (felül kell kiválasztani a legördülő menüből, engedélyezed, kész
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #20 üzenetére
0.0.23 ez majd felismeri neked a szenzort
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #16 üzenetére
akkor lehet, hogy a gyártó nem tett rá. nekem az atitool, már akkor is mutatta, amikor még csak r350-nek ismerte fel, pedig azokhoz nincs elvileg. a riva sem ismerte fel,. viszont az everest az igen, csak az rosszat mutat, a környezeti hőfokot, ami 20 fokkal kevesebb. ( persze az lenne a jó ha annyi lenne a kártyám, 44- 45 fok
)
-
Mr.Skyline
senior tag
nah, engem is meggyőztetek ATI Tools megy fel!
mod.: melyik most a legutolsó ver.?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
válasz
Mr.Skyline #11 üzenetére
Nekem dettó tökugyanilyen karim van mint a tied, és nekem van rajta hőszenzor...
-
arpi6k
addikt
válasz
Mr.Skyline #16 üzenetére
Amúgy hogy értelmeset is hozzászóljak a topikhoz, én Ati Toolt-használok. A másik programot még soha nem próbáltam, de lehet hogy a topikod meggyőz arról hogy méltatlanul mellőztem.
-
Neck
veterán
válasz
Mr.Skyline #1 üzenetére
Nincs megbízhatóbb prog. Kinek mikell. Ha valaki mindent ATTből irányít, annak jóaz. Énnekem nemkell, sőt idegesít a sok funkció, maradok a kisebb, egyszerűbb ATIToolnál.
+1 az ATIToolra -
xtmod
senior tag
fene tudja, ment nálam a tray tools, elértem a max gpu-t, mondom, megnézem az atitool-al, hogy mennyi az az annyi. mérmint a hőfok. elindítottam, le is fagyott egyből, még az ablakig se jutott el. a komplett rendszert lefagyasztotta, a reset segített. lehet, hogy egyszeri hiba volt, de nem akarom kipróbálni.
-
xtmod
senior tag
válasz
Mr.Skyline #11 üzenetére
9600xt-n nem biztos, hogy nincs érzékelő. meg kell próbálni bekapcsolni az atitool-ban. a beállításoknál kell keresni. ha van, azt a rivatuner is megtalálja, sőt az everest is.
-
D4v3
őstag
Én mostanában tervezem, hogy kipróbálom az inno 6600gtm húzását, de kicsit tartok tőle mivel alapon 55fok. Nem tudom mennyi lesz ebből..
Alapból powerstrip van fent és feltettem az ati trayt, de ez nem akar elindulni: ''Cannot load low level device driver. Pls restart the application''
Lehet, hogy powerstrip bezavar? -
Mr.Skyline
senior tag
#6 arpi6k:kitudja, hogy bevégzi-e vagy sem, szerintem hasznos lehet egy ilyen topic!
itt leírhatják ez emberek kinek milyen tapasztala van a túlhajtó prg.-kkal
asszem akkor maradok az ATi Tray Tools-nál
ahogy látom a Radlinker az az Omega driver tartozéka, és én meg Omega driver-t nem fogok használni.
szóval azt mondjátok, hogy ATi Tray Tools-al jobban tudom húzni a kártyát mint ATi Tools -al? amugy sajna a kártyám gyártója (Connect3D) elfelejtett hőérzékelőket rakni a kariraígy hát csak kézrátételel tudom megnézni a hőmérsékleteket
[Szerkesztve] -
xtmod
senior tag
ha ezt bőveben kifejtenéd....
én is örültem, hogy magasabbra tudom vele húzni, de nem láttam, hogy hibázik-e, vagy nem. túl rövid időközönként, húz a frekin, nincs ideje se hibázni, kártyának. egyszer ki próbálom 3d mark-ban is az általa adott értékeket, kíváncsi leszek, meddig bírja.... vagy hl2-ben
[Szerkesztve] -
rumkola
nagyúr
Sztem egyértelműen ATI Tray Tools a jobb. A többi messze nem tud annyit mint ez....
-
xtmod
senior tag
aztán ha belegondolok, a fene se igazodik ki ezeken, mindenesetre a hőmérséklet terén a tool, mindenképpen korrektebbnek tűnik. (sajnos)
[Szerkesztve] -
xtmod
senior tag
sztem az atitool megbízhatóbb, bár nekem nem tetszik hogy alapon 65 foknak írja a kártyámat,
szemben az everest és a rivatuner 45 fokával. mégis az atitool-nak lehet igaza, mert tapintásra elég fórró a heatpipe. max memória, vagy gpu clock keresésnél is látod is, hibázik. a tray tools-al 20 mhz-el magasabbra húztam a gpu-t, nem is volt gond, de ugyanazon a frekin indulva az atitool, hamar lecsípte a többlet nagy részét.
-
arpi6k
addikt
válasz
Mr.Skyline #1 üzenetére
Kiváncsi vagyok mikor végzi a topikod a moderátort keresek topikban.
Bocs a szóismétlésért.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
PowerStrip. Nekem AtiTool alapórajelen hibát jelzett, ez meg simán futtatja.
De tényleg jó a radlinker is, csak szvsz az Omega sz*r.
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
válasz
Mr.Skyline #1 üzenetére
Egyik se. Radlinker. De ezért tényleg nem fognak szeretni. -
Mr.Skyline
senior tag
Up!
-
Mr.Skyline
senior tag
lehet, hogy most utálni fogtok engem ezért a topic-ért de melyik a jobb progi?
én eddig ATI Tray Tools-t használtam, de most friss a windows és nem tudom melyiket rakjam fel, a kártya amit húzni akarok egy Connect3D ATI Radeon 9600 XT + Zalman VF700-AlCu.
melyik program megbízhatóbb?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest