Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
Abu: "Az árak maradnak mindkét oldalon..."
Ez itt a szomorú lényeg hölgyeim és uraim. Mindenki azt várta az új szériától, hogy majd lenyomja pl. a HD4890 árakat. Errefel tessék. Kétszeres teljesítményt akarsz? Hiába telt el 1,5 év, ugyanúgy kétszeres pénzt kell kiadni érte. Ááá sehogy se jó ez. Az AMD megtörte ezzel az árazással a lendületet. Tudom, hogy nem illik felhozni az nv átnevezgetéseit, de HD4870X2 - HD5870 viszonylat? Eddig azt követte az AMD, hogy az új széria egyre jobb és jobb ár/teljesítmény aránnyal jöjjön ki. Most meg csak simán a meglévő paletta teljestményéhez képest beárazta. Amennyivel gyorsabb, annyival drágább is. Így szépen távolabb tolta a halandóktól a felsőkategóriát. Már korábban említette, hogy amit a HD4xxx szériával véghezvitt, azt most szépen visszacsinálja az AMD. Tudom, az AMD nem szeretetszolgálat, meg elkényeztetett minket a HD4xxx széria árazásával (az Nv mégis böcsülettel lekövette - egy GTS250 [25k] ma olcsóbb, mint egy HD4850 [26k]). De, ha most felhagy az AMD azzal a vásárlóbarát magatartással, miszerint az újabb széria közel kétszeres teljesítményt kínál ugyanannyi pénzért, akkor mégis, hogy akar részesedést növelni, Nv-t kivéreztetni, Nv-fanokat téríteni és kiverni a köztudatból a vga=geforce dolgot? Ha 100 dollárral olcsóbban indítana az HD5xxx széria, akkor az előző mondatomban hosszabban felsorolt célokat egycsapásra véghezvihetné az AMD. Főleg annak tükrében nem értem ezt a nem éppen baráti árazást, hogy olcsóbb gyártani az új gpu-kat, plusz még a TSMC is kárpótolja őket.
Csalódtam, na.Én, ugyanúgy nem jutok majd 25k-ért HD4890 teljesítményhez, mint eddig. Persze, akinek lesz pénze a HD58xx szériára, annak semmi gondja nincs ezzel a dologgal. Nem úgy van, hogy a számítástechnikai cikkek nagyon hamar veszítenek az értékükből? Hát erre most az AMD rácáfol, mert egyszerűen a meglévő széria fölé árazza az új szériát és kész. Fejlődés sehol.
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest