- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
netezos #4695 üzenetére
Az se baj, ha gyári hűtővel használod, mert a Sapphire és Asus 2600XT-nek halk és jó hűtője van.
(#4696) Ganxxta: Létezik, 3x AA-val nekem is hasonlóan megy. AA nélkül már bőven játszható. Egyébként vicc, hogy a 7300GT DDR3-amon gyorsabb volt ez a játék
Ja meg fagyogat is, általában mikor betölt valamit. Felraktam az 1.01-s Patch-t, már ritkábban fagy, de azért még előfordul.bach22: 256MB-s elég.
-
barnam_
nagyúr
válasz
netezos #4693 üzenetére
A teljesitmény növelése érdekében nem érdemes rá jobb hűtőt venni, mert gyorsabb nem lesz. Viszont hűvösebb és halkabb lehet egy jobb hűtővel. A Zalman VF900, és az Arctic-Cooling Accelero S2 megy fel rá (ezekről tudok). A VF700-t is fel lehet tenni, de reszelni kell pár mm-t a lefogatóból. Nekem VF700 van rajta, és jobban hűt mint a gyári, hangja meg nincs, mivel 5V-n megy.
v. ramot növelni
Minimum 1GB ram kell már, de 2GB-val már Vista-val is simán mennek a játékok. -
barnam_
nagyúr
válasz
netezos #4689 üzenetére
MorPet: Pucold le DriverCleaner-el a drivert, és tedd fel újra ezt, ha XP-d van. Ha továbbra se jön be, akkor tedd fel az Omega drivert, abban nincs CCC, hanem Control Panel van benne. Vagy az is jó, ha az ATT-t rakod fel, abban is sokmindent belehet állítani. Csak arra figyelj, hogy telepítéskor szedd ki a pipát az "Enable Overclock"-ból, mert különben hibaüzenettel fog indulni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4630 üzenetére
tuningban pedig ugyanannyit tud a kártya
Nem éppen. A Pro-n alacsonyabb feszen megy a gpu, ezért nem is lehet olyan jól húzni, mint az XT-t -
barnam_
nagyúr
Tegnap újra felraktam a Vista-t, és San Andreas-ban csak 60Hz-n ment a monitor
Viszont találtam megoldást: PowerStrip 3.75
Ezt kell bejelölni a Display profiles oldalon: "Lock all standard refresh rate selections"
Most már simán megy 85 Hz-n. -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4577 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
dobolan #4573 üzenetére
Rivatuner képes profilokat kezelni.
De tudtommal a HD2600-ban nincs 2D/3D profil, tehát elvileg nem lehet külön órajelen járatni.
Bár megoldás lehet az ATI tool-ban lévő 3D detection opció, így csak akkor emeli az órajelet, ha elindítasz egy 3d alkalmazást. Viszont ATi Tool-al 857 MHz-re vagy korlátozva. -
barnam_
nagyúr
Kibővült az első hsz. pár dologgal, nézzétek meg
-
barnam_
nagyúr
válasz
Titok Levi #4544 üzenetére
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal lehet mérni a videókártya hőmérsékletét úgy, hogy az egy játék közben is kiírja a monitorra, és lehessen követni a változásokat? Igen, Rivatuner.
Azonkívül itt mondta valaki, hogy everestel lehet egy időintervallumon belül mérni a hőmérsékletet, azaz vissza lehet nézni, hogyan alakult a dolog. Nekem Everest Ultimate Edition-om (4.20) van, de én ilyet nem látok. Nézd meg a beállításokat, biztos lehet logolni. De Rivatuner is tudja.
Ja mégegy. Most próbálgatom AMDGPUClockTool-al emelni az órajeleket. A kérdésem, hogy lehet ezt itt "percenként" állítgatni ide-oda, tehát nem baj ha sűrűn változtatom?
Lehet, de gyakorlatilag semmi értelme. Először teszteld le, hogy stabil-e, utána menj feljebb.Másik, hogy újra kell indítani a gépet, hogy minden frankó legyen, vagy teljesen felesleges? Nem kell újra indítani.
cudar07: Milyen procid volt előtte? 3DM06-ban sokat számít a proci, abban lesz különbség.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Titok Levi #4505 üzenetére
A sárgát, ugye? Akkor miért nem próbálod meg azzal?
(#4501) Mercutio_: Jó kérdés. Tudni kellene hogy ténylegesen mennyi... de nincs infrás hőmérőm.
Kange: Ezekkel tudsz tuningolni: AGCT, Rivatuner, ATI Tool 0.27 Beta 3; mással nem.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Titok Levi #4496 üzenetére
Svideo-RCA adaptert nem adtak a vga-hoz? [link]
Amit mutattál, az HDTV kábel. -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4490 üzenetére
A stabilitásteszt jó benne. De azt is lehet helyettesíteni 3DM06 SM2 és SM3 tesztekkel.
Monitorozásban, profil kezelésben, és ventillátor vezérlésében szvsz jobb a Rivatuner.
ATI tool-t akkor használnám, ha lehetne 857Mhz fölé húzni a gpu-t. -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4488 üzenetére
Hát, azt nem mondanám, hogy szépen, de működik
Viszont a Rivatuner 2.06 sokkal jobb, mint az Ati Tool. -
barnam_
nagyúr
válasz
Titok Levi #4485 üzenetére
CCC overdrive nem működik, ezt már leírtuk párszor. AGCT és Riva 2.06-al lehet tuningolni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
JazzBasser #4481 üzenetére
A legegyszerűbb, ha teszel egy ventillátort a videokártya bordára.
-
barnam_
nagyúr
válasz
JazzBasser #4477 üzenetére
Ha gyenge a házad szellőzése, akkor igen. Normális, de nem tesz jót neki hosszútávon!
sevcsenko: Eltévesztetted a topicot... de a véleményem: nem szabad megvenni, mert a 7300GT DDR3 gyorsabb nála.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4472 üzenetére
Köszi
És tud ilyet a HD2600? Mert 2D/3D profilja sincs.
-
barnam_
nagyúr
AMD Gpu Clock Tuner parancssor kapcsolók, és használatuk
-clklog - Log mentése egy ATICLK.LOG nevű fájlba
-i=<#> - Melyik videokártyát használja (ha több van a gépben)
-dpm=on/off - DPM engedélyezése/letiltása (nem tudom mi az a DPM)
-3dclock - Az órajelek csak 3D alatt növekednek
-decsclk=<#> - Csökkenti a mag órajelet az aktuális órajel - delta # (MHz)-re
-decmclk=<#> - Csökkenti a memória órajelet az aktuális órajel - delta # (MHz)-re
-incsclk=<#> - Emeli a mag órajelet az aktuális órajel + delta # (MHz)-re
-incmclk=<#> - Emeli a memória órajelet az aktuális órajel + delta # (MHz)-re
-decclk=<#> - Csökkenti a mem/mag órajelet a BIOS alap órajel - delta # (MHz)-re
-incclk=<#> - Emeli a mem/mag órajelet a BIOS alap órajel + delta # (MHz)-re
-restore - Órajelek visszaállítása a BIOS alap órajelekre
-mem=<#> - Memória órajel beállítása # (MHz)-re
-eng=<#> - Mag órajel beállítása # (MHz)-reMint ahogy írtam, ezek parancssor kapcsolók, tehát nyitni kell egy CMD-t, hogy használni tudd. Használat:
AMDGPUClockTool.exe [-kapcsoló] (zárójel nem kell)Ahhoz, hogy a Windows indulásakor beállítódjon a kívánt órajel:
- nyiss egy notepad-et, és ments el pl. tuning.bat néven az AGCT mappájában
- írd bele a kívánt parancsot, pl.AMDGPUClockTool.exe -eng=850 -mem=850
, majd mentsd el
- az Indítópult (startup) mappába (C:\Documents and Settings\Username\Start Menu\Programs\Startup) rakd bele a tuning.bat parancsikonját -
barnam_
nagyúr
AGP-s tulajok:
athomi módszerével egyaránt működik a whql Catalyst, és az omega driver? Tehát mindegy melyiket rakjátok fel? -
barnam_
nagyúr
Az AMD Game fórumát olvasgattam, és ezt találtam:
Vista problémák és megoldások
Tehát sokszor nem a driver tehet a hibákról, hanem az oprendszer. Szóval akinek gondjai vannak a vga-val, pucolja le az egész windows-t, és tegye fel újra az összes frissítéssel együtt. -
barnam_
nagyúr
Találtam a techpowerup fórumán pár kapcsolót AGCT-hez: [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz
vizibolha #4252 üzenetére
Ha nem ér hozzá a bordához, akkor nem lehet gond.
(#4254) mustad: Használd a Rivatunert vagy az AMD Gpu clock toolt.
Az előbbihez találsz magyar leírást ha használod a Google-t(#4285) fagy53: Lost Planet-el nem érdemes foglalkozni: amelett hogy semmi értelme a játéknak, a nV támogatásával indult tech demo-nak.
A többi játékban (nálam) nincs gond a HD2600-al. (Illetve a Lost Planet-el sem, mert elég volt belőle a demo, amikor még a 7300GT-m volt)
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4247 üzenetére
Sajnos
és mindenki úgy gondolta hogy jobb a 8600GT, pedig nem...
Egyedül NFS PS-ben jobb a 8600GT, de az a játék egy nagy rakás kaki.
Az is érdekes, hogy GeForce-al pár kör után begyorsul a játék PS-ben: ezt akkor vettem észre, mikor olyan eredmény jött ki, hogy GT órajelen gyorsabb lett, mint GE órajelen...
megismételtem GE, és tuningolt órajelen, és ezek jöttek ki. -
barnam_
nagyúr
válasz
newgamer #4236 üzenetére
Egyik tesztben olvastam valami ilyesmi konlkúziót (angolul volt és emlékezetből írom):
Élsimítás nélkül a 2600XT jobb 1024x768 és 1280x1024-es felbontásban, a 8600GT élsimítással jobb volt 1024x768-as felbontásban, de aki TFT-t használ, annál 1280x1024-ben szebb élsimítás nélkül, mint 1024x768-ban élsimítással.Ergo hiába jobb a 8600GT élsimítással, ha nagyobb felbontásban nem bírja.
(#4237) Gaboman: Nem 100%, de lehet hogy még decemberben lesz DX10 teszt is 2600XT-vel és 8600GE-vel...
-
barnam_
nagyúr
válasz
cudar07 #4224 üzenetére
Kivácsi lennék hogy javít-e valamit a tuningon...
Ezzel tudod frissíteni a biost: Atiflash 3.49 -
-
barnam_
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #4066 üzenetére
Hasonlót tudok:
E2160 3Ghz, 2Gb Kingmax 1110 Mhz-en
Sapphire 2600XT 256MB DDR3 800/700, Vista
3DM06: 4663 pont
3DM05: 10009 pont -
-
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4015 üzenetére
Emlékeim szerint a 60% csak a biosban volt, amúgy végig maxon ment.
A biosba beírtam a saját 2D/3D órajeleket, és hogy ?%-on menjen a venti, de nem változott a ventillátor fordulatszáma. A VF600 nem volt halk 12V-on, de nem is volt nagyon hangos, és becsületére váljék, hogy 1.82V-on se engedte 70°C fölé a 7300GT-t -
barnam_
nagyúr
Ami barkács nélkül felmegy: Zalman VF900-Cu, AC Accelero S2
Másról nem tudok...A VF700-sem megy fel rá, de fel lehet barkácsolni
Az egyik lyukat tű reszelővel megreszeled (kb. 3-4mm-t), és felmegy.Szerk.:
Saját tapasztalat VF700-AlCu-ról: 2D: 44°C, 3D: 57°C, 1900-2000 rpm-n megy a ventillátora; hangja alig van. Lehetne jobb is, hétvégén majd újra pasztázom. -
barnam_
nagyúr
Nagyon egyszerű. Még a 7.11-es megjelenése előtt felbukkant egy Crysis_hotfix nevű driver, ami 7.11-es volt (de nem hivatalos). Ezt kipróbáltam, és a Crysis-ben megszűntek a bugok, de a CCC azt írta hogy 7.11-es a diver.
Linkel nem tudok szolgálni (én is kerestem), de ebben a topicban linkelték november 10-15.-e körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest