Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
"Gyakori kérdés, hogy mi a különbség a Sapphire HD2600XT Lite és Full verziói között. A Lite-hoz csak driver cd, DVI-D-Sub-, DVI-HDMI-, és S-Video-RCA adapter, HDTV (YPbPr) kábel, valamint egy kupon jár, ami segítségével a HL2 Deathmatch, és a HL2 Lost Coast letölthető a Steam-en keresztül. A Full verzióhoz jár ezeken kívül még a Valve Black Box, amely ugyancsak Steam-en keresztül tölthető le, és ezeket a játékokat tartalmazza: HL2 Episode Two, Portal, és Team Fortress 2."
[link] -
athomi
veterán
-
athomi
veterán
Sapphire 2600Pro LITE tartozékai: [link]
Remélem segítettem. -
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #3133 üzenetére
Kicsit megnyúztam.
Állandóan újraindult a gép, még az alapórajeleken is. Mintha teljesen instabil lett volna a gép. Ezután sikerült elérnem, hogy szépen betölt a Win, de sajnos az üdvözlőképernyő után nagyon lassan történik minden (mappák, programok megnyitása, stb.). Állandóan olyan érzésem van, mintha egy integrált VGA-val nyomnám. Majd holnap korán kelek és megoldom, ma már fáradt vagyok hozzá. Driver-ből meg egyúttal megnézem a 7.11-est.Aggregátor: Majd meglátjuk!
-
athomi
veterán
Na én addig tuningoltam a procit meg a memóriát, hogy behalt szerencsétlen gép...
-
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #3120 üzenetére
Majd megnézem mi változik, ha a proci órajelét feltolom 3200Mhz-re.
Sajnos a deszka nem szereti a tuningot, így emlékeim szerint 3.2Ghz lesz a max. amit stabilan elbír. -
athomi
veterán
Na nekikezdtem az HD2600pro tuningolásához.
Gyári órajel: 600/800Mhz
Tuningolt: 800/1000Mhz
Ez még nem a kártya vége, csak nem akartam egyelőre tovább nyúzni.
Konfig: p4 3.00Ghz, 2x512Mb 400Mhz, HD2600proAlapon a kártya 3DMark05-ben 5500pontot kapott.
A 200Mhz magórajel és 200Mhz memória órajel emelése után 5800pontot kapott a kártya.
Azt hiszem egy erősebb proci sokkal többet kihozott volna a kártyából tuning után!
Sztem a memória ennél többet már nemigen fog menni, de a GPU-ban még lehetnek tartalékok.megjegyzés: Az AMDGPUClockTool nekem nem fagyott ki a defaultra nyomást követően.
-
athomi
veterán
válasz
Matamata #3109 üzenetére
7600GT-t GDDR2-es ramokkal?
gaborbol: Persze hogy azt mondta...nem ő gariztatja, hanem a nagyker ahova visszaküldi. Elvileg felületi sérülést szenvedett kártyát nem kötelesek gariztatni. Biztos van aki ezzel foglalkozik és biztos van olyan aki nem. Én nem kockáztatnám.
Egy autó fényezéséhez meg egyáltalán hogy lehet ezt hasonlítani? A kártya a gépházban csücsül, normál esetben max. a porszem hasítja végig a felületét, egy autót meg kint használod a forgalomban az időjárási viszonyoknak kitéve. -
athomi
veterán
Joggal mondhatják, hogy a kártyát nem küldik garira, mert felületi sérülések érték.
FreeZer25: Kiegészíteném előző mondókám azzal, hogy a 7600GT-t inkább hagyjad, mert elég drágán lehet hozzájutni az AGP-s verzióhoz, a 2600XT meg sokkal erősebb nála, de még a 2600pro is jobb választás.
-
athomi
veterán
válasz
FreeZer25 #3082 üzenetére
Kicsit kevés a VGA-hoz a proci és ramod sincs sok. Talán +6k különbséget a te esetben nem ér meg az XT. Persze ha van rá pénzed megveheted. A pro-hoz képest azért vmennyit dobna az XT. Sztem vagy vegyél vmi 7600GT szintű kártyát (ha olcsón jutsz hozzá), vagy vedd meg a pro-t. 512Mb-os felesleges belőlük.
-
athomi
veterán
Én AGP-ben még nem is láttam 2600XT FULL-t. Örülj, hogy egyáltalán 2600XT-t találsz benne.
Matamata: Ha ugyanannyiért kapod meg a 2600XT-t, mint a Pro-t (ráadásul ez csak DDR2-es!), akkor már miért ne azt vennéd amelyiknek nagyobb a teljesítménye? Eladásnál sem lesz mindegy!
Ja és az FSP-m kevésbé ontja magából a meleget, ráadásul halakabb is, mint az előző gagyiság.
-
athomi
veterán
csak nekem van dejavu érzésem?
Hendry: Nem hiszem el, hogy pesten nincs egy olyan bolt ahol kapni lehet.
-
athomi
veterán
válasz
Matamata #3063 üzenetére
Én annyira nem találtam hangosnak. Amúgy az AGP-s MSI 2600pro árban vhol a sapphire 2600XT környékén van, így ezt én nem ajánlanám.
Nekem volt olcsó 350W-os tápom, és elszenesítette a VGA tápcsatlakozóját.
Azóta 2 gépbe is 350W-os FSP tápot vettem. Olcsó és jó mindőségű. Sajnos sokan azt veszik, amelyiknek a dobozán több W van feltüntetve.
-
-
athomi
veterán
válasz
gaborbol #2990 üzenetére
Hogy jön az ő vásárlásához az, hogy neki mi hiányzik? Neki meg a never winther night 2 hiányzik annyira, "mint mókusnak az erdőtűz".
Nem fog az zörögni ne izgulj. Aki meg igényes hűtésben, az meg úgy is lecseréli vmi komolyabbra. Peet210 amúgy sem az a típusú ember, aki gányolni szeretne egy 8cm-es ventivel.
Az egy plusz pont mondjuk a giga-nak, hogy 3 év garis."a saphival meg úgy vannak az emberek, hogy csöves márka, olyan mint nv-be az inno"
Akkor vegyél BFG-t és társait és akkor elmondhatod, hogy a tied tök jó márkás. -
athomi
veterán
válasz
Peet210 #2980 üzenetére
A két passzív hűtéses kártya elég forrófejű (MSI, Gigabyte), a Sapphire pedig egész halk és hatékony hűtést csinált (önmagához képest mindenképp). Sztem vagy a Gigabyte vagy a Sapphire. A Sapphire FULL verziós ezért drágább egy kicsit, de ha olcsóbban akarsz venni, akkor keress egy LITE verziót. Ezt már 22k-ért is megkapod, ráadásul nem kell bütykölni a hűtését.
gaborbol: A Sapphire FULL verziós, úgyhogy ahhoz is kapsz játékot (Episode Two, Team Fortress, Portal)
-
athomi
veterán
válasz
jozsikka #2957 üzenetére
Csak azért teszem be, mert újonc vagy! A megoldás!
A bal felső sarokban van egy kereső, csak be kellett írnod egy kulcsszót a megfelelő topikban és kikeresi azzal a szóval kapcsolatos összes hsz-ást.
-
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #2948 üzenetére
Ja rendben! Ez elkerülte a figyelmem.
Vki esetleg tud az új driverrel Vista alatti eredményeket publikálni DX10-ben és XP-n DX9-ben?
-
athomi
veterán
válasz
devergo007 #2933 üzenetére
Már írtam feljebb, hogy egy Athlon 2800+ nem fogja kihajtani. Persze ha a rendszered engedi a tuningot és meresz is tuningolni, akkor lehet javítani a helyzeten. Többen nyomják itt 2600XT-vel sima athlon és sempron proci társaságában. Ahogy elnéztem nekik olyan 2400-2600Mhz-en megy a proci.
-
athomi
veterán
válasz
devergo007 #2914 üzenetére
DX10-es effektekre nem elég a kártya. A procid nem hajtaná ki a karit, kicsit meg is kéne majd rántgatni.
-
athomi
veterán
válasz
Mercutio_ #2797 üzenetére
Nekem nyáron sem különösebb melegen a gép. Ennek az az oka, hogy télen megy a fűtés azért van meleg, nyáron meg minden meleg.
Nem hiszem, hogy sokkal melegebb lenne majd nyáron, kivéve ha a gépház nagyon rosszul szellőztetett, te meg bedobod a gépet vmi elzárt helyre és úgy működteted. -
athomi
veterán
válasz
master(én) #2784 üzenetére
Akkor inkább ne piszkáld a kártyát. Majd ha meglesz a kétmagos procid tuningolsz.
Inkább legyen több memóriád, mint gyorsabb.
-
athomi
veterán
válasz
master(én) #2782 üzenetére
Passzív hűtésű kártyák elég forrófejűek. Jól tetted, hogy megtámogattad egy ventivel, bár így már elvesztette passzivitását a hűtés. Terhelve mértél vele max. 58°C-ot? Ha igen akkor az jó eredmény.
-7.10-es driver a legújabb hozzá és ez az ajánlott is
-ha tudod, mered és bírja is a tuningot, akkor érdemes lehet, de passzív kártyáról lévén szó vigyázz a melegedéssel -
athomi
veterán
GPU-Z
Érdekes, hogy a memória órajelre a felső sorban 495Mhz-et ír, alatt meg a default sorban kerek 400Mhz-et.Sávszélességnek 15.8Gb/s van megadva, ami alapján a 495Mhz a jó, de nem hisezm, hogy egy 2.5ns-os ramot ennyin járatnának.
-
athomi
veterán
-
athomi
veterán
Pedig erre a driverre mondták, hogy kifogástalanul működik...érdekes. Én a legújabb drivert akartam (vagyis a 7.10-est), így ezt tettem fel, pontosabban a 7.10-es omega drivert és ezt tudom, hogy kifogástalanul működik is.
Amúgy hamarosan jön a 7.11-es driver. Remélhetőleg az AGP-seknek is kifogástalanul fog működni a driver.Vagy próbáld meg te is a 7.10-es omega-t vagy tedd vissza azt amelyikkel jól működött.
7.10-es omegát fel kell rakni, de ekkor még nem fogja felismerni a VGA-t, hanem a vezérlőpultban ki kell keresni a driver frissítést, majd bejött egy varázsló, ahol kézzel rámutattam a VGA típusára egy listában. Ezután már felment rá szépen. Ha szeretnéd te is az omegát feltenni, és nem jöttök rá, hogy megy fel akkor majd írj és segítek/segítünk. -
athomi
veterán
Hát most járok Crysis-ban a 4. pályán és egyszerűen megeszi a gépet. Toltam az én gépemen is, de azt is megette (7900GS, 4200+ x2@2500Mhz, 2x1Gb ram).
Amúgy tök jó a játék, de egyszerűen nevetséges, hogy a terepjáró felborul a hullában, a vadászgép a hegyen át közlekedeik, ....
(Bocs, hogy ide írtam, de Crysis topik zárva warez miatt).
-
-
athomi
veterán
válasz
soma665 #2735 üzenetére
Szia!
Először is azzal kezdem, hogy az nvidia drivert már rég le kellett volna szedned, de a régebbi ati drivert is! Én a gépen teljes formázást végeztem, nehogy vmi bekavarjon (új kártya úgy is megérdemli).
Az AGP driverekkel gondok vanak. Amúgy kicsit feljebb tárgyaltuk, hogy 1 driver van ami babrálás nélkül fel megy a VGA-ra.[link]
Én 7.10-es omega drivert használok. Fel kell tenni a gépre, ezután manuálisan a driver frissítő varázslóban kézzel rá kell mutatni egy listában a 2600pro-ra, majd lehet telepíteni. -
-
athomi
veterán
"Hát nemtudom, Szerintem nem éri meg egy ilyen káryát 4x-es Agpvel használni, még ha megy is."
Ezt most úgy mondod mintha lenne teljesítményben vmi különbség az AGP4x és az AGP8x között. Pedig nincs. Én próbálgattam régebben és 3dmarkok alatt még egy pár pontal többet is kaptam 4x-ben, mint 8x-ban. Nyilván csak mérési pontatlanság volt, és nem gyorsabb a 4x, de bizonyítja, hogy nincs köztük teljesítménybeli különbség.
(Na jó, legyen az AGP8x 1%-al gyorsabb)
-
athomi
veterán
AMD GPU Clock Tool-al hogyan lehet tesztelni, hogy bírja e az általan beálltott órajeleket stabilan?
-
athomi
veterán
válasz
barnam_ #2700 üzenetére
Marha jó lett, köszönjük.
Bár ebből nem tudom hányan értenek vmit: [link]
Sztem egyszerűbb megoldás a 7.10-es omegát feldobni, majd a driverfrisstésre nyomni, és miután bejött a varázsló, kézzel kikeresni a listából a 2600pro-t és telepteni a drivert.Én kaptam egy matricát is a lite verzióhoz.
-
athomi
veterán
Meglepően jól teljesít ez a DDR2-es 2600pro. Igaz AA-t és AF-et messziről kerülök.
Mondjuk DX10-ben nem próbálnám ki.
Sajna a gépben lévő kevés ram miatt meg-meg akadnak a játékok, de nem vészes. -
athomi
veterán
Mindenhol azt olvastam, hogy a Sapphire DDR2 AGP-s 2600pro-nak 600/1000Mhz-es órajelei vannak. Nekem viszont a AMDGPUClockTool 600/800Mhz-es órajeleket ír.
Most rosszul van mindenhova írva (nem lepődnék meg) vagy csak a progi írja ki hibásan? -
athomi
veterán
Visszaolvastam és láttam, hogy AMDGPUClockTool a legjobb tuningra. Felraktam és mikor elindítom a progit nem történik semmi. Tölt egy kicsit, de semmi. Ötlet?
mod: Sikerült működésre bírni!
-
athomi
veterán
Kéne egy szép első hozzászólás.
-
athomi
veterán
válasz
Jon Mathias #2493 üzenetére
Köszönöm a segítséget, tényleg így kellett megoldani!
Azért még így is volt vele egy kis kínlódás, ezt egy átlagember otthon magában biztos, hogy nem oldja meg!
A többieknek is köszönöm a segítőkészségett!Aggregátor: Szerencséd, mert tényleg jó volt a 7.10-es omega!
-
athomi
veterán
Felraktam a 7.10-es Omega Drivert a gépre a 2600pro AGP mellé. Fel is települt, de ez sem tud róla, hogy van VGA a gépben.
Omega Driver v3.8.421-et tettem fel!
Aki megoldotta a problémát vagy tud segíteni az segítsen.Lesz egyáltalán driver AGP-s HD kártyákhoz?
-
athomi
veterán
Az normális, hogy betettem a gépbe a 2600pro-t, még fel sem raktam drivert, de az asztalon egy-két mappa hibásan jelenik meg (mintha ramhiba lenne). A többivel viszont semmi gond sincs. Ja és bárhogy húgálok bármit nem csíkosodik a képernyő, tehát nem ramhiba.
Olvastam, hogy vkinek volt hasonló hibája, csak kíváncsi vagyok ugyanez volt e. -
athomi
veterán
-
athomi
veterán
Kártya megvan, driver meg nem megy fel rá! Vmi kompatibilitási hibát lök ki. Kicsit viszább olvastam, hogy AGP-s karira nem megy fel a driver. Láttam, hogy EZZEL meg lehet oldani a problémát! Az a baj, hogy én ebből egy szót sem értek!
Ha vki megmondaná, hogyan lehet felrakni drivert a gépre a kártyához azt megköszönném! -
athomi
veterán
Exper Tool-al sztem vissza lehet venni a venti fordulatából.
2D-ben amúgy nem hiszem, hogy különösebben rákapcsolna, 3D-ben meg fülesen át úgy sem hallani. -
athomi
veterán
Mivel rég volt már a kezeim közt ati kártya, így holnap estétől lehet lesz egy-két kérdésem (tuningprogikról, driverekről, stb.).
Matamata: Jól tetted! Ha tehetném én is azt vennék.
Azzal még kiegészíeném, hogy debreceni vagyok és itt reménytelennek néz ki az XT beszerzése. Vidéki bolt meg nem szállítja le ingyen (tehát az még plusz költség lett volna).
-
athomi
veterán
válasz
asadasad22 #2386 üzenetére
26 ezer forintért lehet kapni XT-t, 21-ért pedig 2600pro-t rendeltem. 5k különbség van, nyilván ennyivel jobb is. Ráadásul hiába veszek egy régi p4-es prescott és 1Gb ram mellé egy 2600XT-t.
Szóval nem vettem feleslegesen egy XT-t. Amúgy egy 7600-osnál még ez a DDR2-es 2600pro is jobb vétel tesztek alapján, a mag meg tuningolható rendesen! Amúgy még 5k és még 5k és a végén már a fellegekben jársz. Ennyi pénz volt, ezt tudtam venni. A kártya meg bratyó gépében lesz, az ő igényeit meg ez is kielégíti. A pro is rendelkezik HD támogatással.
-
athomi
veterán
Nagyon rossz a Crysis téli pálya...az sebességet már meg sem említem, vacak mod az egész...
-
athomi
veterán
Berendeltem egy 2600pro 512Mb AGP-s kártyát. 21 ezer forintomba fog kerülni, de sztem nem rossz vétel ez ahogy elnéztem a teszteket. Ahogy nézegettem különböző oldalakon a GPU megy 800Mhz-et, de a ramok nagyon gyéren tuningolhatóak (mivel AGP természetesen DDR2-es ramokról van szó), főleg mert az enyém 512Mb-os, így még kisebb az esélyem. Kár, hogy az AGP-s változatra csak DDR2-es ramot szerelnek.
A 2600XT-re nem akartam várni, mert nagyon kevés jön Magyarországra és egyszerűen nem tudni mikor lesz.
Szerdára meglesz a kártya. -
-
athomi
veterán
Mennyi az órajele a 2600pro DDR2-nek és mennyi a DDR3-nak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest