Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati3x
Topikgazda
válasz
Foglalt név #6672 üzenetére
Valószínű egy műhód. NAgy valószínűsínűséggel egy műhold, gondolom, egy starlink. Elvileg a stackelő proginak ki kellett volna szednie..
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Foglalt név #6662 üzenetére
Tök jó kép lett!
Nekem is van valami kísértetiesen hasonlóm máról
Próbálkoztam belőni a GoTo-t, de valahogy még mindig nem az igazi... (de legalább már úgy kb követi az objektumot, csak nem egészen jól
) Bár BP-n egy nem túl nagy égbolt belátású helyről nem tudom mit várok
Milyen tippjeitek/trükkjeitek vannak minél pontosabb align-ra, korlátozott lehetőségek mellett? (Pl ha csak az égbolt 40-60%-át látod, mert fák, házak, erkély...? Vagy így esélytelen?) -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #6620 üzenetére
-
f.lorand
Topikgazda
válasz
Hello!
Ha a Hold, Jupiter, Szaturnusz a témák és nem mélyég, akkor nem olyan nehéz a helyzet, mivel az olcsóbb mulatság. Ennél az ágnál a fényképezőgép soha nem lesz megfelelően jó, ide bolygókamera kell, videót készíteni, abból a megfelelő szoftverrel a megfelelő képkockákat felhasználva sokkal-sokkal jobb képet kinyerni, mint amit a fényképezőgép egy kattintásával tudtál (idális esetben több ezer képkockából válogat a szoftver és dolgozza össze a legjobbakat). Erről bőven olvasható a fenti ajánlóban található, A digitális asztrofotózás ABC-je könyben úgy, hogy sok példa is van benne, szoftvereken végig vezetjük az olvasót. Ehhez egy jó képalkotású (de ide elég olcsó is) távcső kell és egy óragépes mechanika.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lehet, hogy nem kellene semmit venned egyelore, csak kepfeldolgozasban fejlodni. Stackelt kepeket kesziteni. Gyakorolni.
-
kuyarashi
őstag
válasz
Én nem vagyok több "évtizedes profi", de értem nagyjából a helyzetedet. A kérdés az, hogy ha szánnál rá lóvét, akkor az mennyi volna, mert van feljebb nyilván. Akár a végtelenségig, de ha kedvtelésből csinálod, amikor épp megihlet valami, és nem elvetemült megszállottsággal, ráadásul fényszennyezett erkélyről észlelsz, meg kémlelsz, akkor valószínűleg nem szeretnél elmenni több 100.000-ekig (bár ez csak pénztárcafüggő).
1-2 Hold- és bolygófotóhoz viszont nem feltétlenül van szükség milliókra. Van néhány elengedhetetlen komponense a minőségi asztrofotózásnak, de ez is inkább a mélyég témakörre vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest