Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ácsszerzet
újonc
Sziasztok! Mint a nevem is mutatja én nem vagyok asztalos,és a rokonszakmát szeretném képviselni. Szeretnék venni egy nagy teljesítményű felsőmarót,1500-2000 watt. Nézegettem gépeket,de nem igazán tudok dönteni. A cégnél mi hitachi,bosch és berner gépeket használunk,többségük már a 10. évüket tapossák. Nekem a makita nagyon szimpatikus,viszont nincs vele tapasztalatom. Ha egy átfogó képet tudna valaki nyújtani a különböző nagy márkákkal kapcsolatban marógép témában,nagyon hálás lennék. Csak az ipari gépek érdekelnek,volt már dolgom silány barkácsgépekkel,azt inkább meghagynám a kontároknak.
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22489 üzenetére
Makita RP2300FCX. Előtetők,pergolák készítésénél használnám. Csapozások kimarása,egyes illesztések marása. Asztalba építés esetén kerítéslécek profilmarása. Elsősorban fenyőfa marása,de szeretném lombos fűrészárunál is használni. Sajnos még nem használtam ilyen teljesítményű marót,900 wattos gépekkel dolgozunk,igaz csak fózolásra használjuk. Amit elvárnék hogy legyen precíz,strapabíró motorral,esetenként 5-6 óra folyamatos munkára,és nem egy éves élettartammal. Ami érdekelne hogy mit tud ez a 2300 wattos motor,vagy esetleg ilyen jellegű munkára elég lenne-e egy kisebb teljesítményű maró.
[ Szerkesztve ]
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22493 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Van egy kisebb maróm,egy makita RP0900,az egy nagyon jó kis gép,azért is gondolkoztam egy újabb makitán,de csapozáshoz kicsi.Eddig láncfűrésszel vágtok ki a csaplyukak helyét,utána vésővel tisztítottuk ki. Ezt a munkát szeretném kiváltani egy erős maróval. Plusz néha próbálkozok asztalos munkával is,pl mikor ajtót csináltam jól jött volna egy erős marógép,asztalban.
-
ácsszerzet
újonc
Ha már gérvágókról beszéltünk nemrég,egyvalamit tudok ajánlani,Metabot ne vegyetek. Kb egy éve vettem egyet,de már bánom mint a roszseb. Tapasztalataim szerint a metabo inkább a fémipari gépekben tud,tudott maradandót alkotni. Sarokcsiszolói,akkus fúrói nagyon jók,de a faipari gépei valahogy nem akarnak összejönni. Faiparban szerintem a dewalt most a legmagasabb színvonalú. Amerikai gép,és mint köztudott,amerika a fára épült. Én sajnos a magas ár miatt nem tudok dewaltot venni,de ha tehetném dewalt gérvágót vennék.
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22778 üzenetére
Szia Thyeby! 400 db? Ha jól olvastam fajátékokat készítesz. Csak kardokat,vagy mást is? Magyarországon értékesíted ezeket vagy esetleg külföldön? Nem is tudtam hogy még van kereslet ilyen fajátékokra. Hiszen a mai gyerekek már csak a pléjsztésönt ismerik. Igaz múltkor én kértem segítséget Tőletek felsőmaró ügyben, most én próbálok segíteni. Mi a cégnél 900 wattos Hitachi marót használunk,Dimar marószárakkal. Igaz mi 99%-ban lucfenyőt marunk vele,de sokszor egész nap megy,és már 10 éves. Ez még a régi,letisztult Hitachi dizájn,igénytelen,de pontos és megbízható. Az új hip-hop feka rapper dizájnos hitachik már nem tudom mennyire jók,nekem egyáltalán nem tetszenek. Eléggé lehúzták a márkát ezzel az olcsó bóvli dizájnnal.
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22791 üzenetére
Ez a lucfenyő kontra keményfa effektus kicsit új számomra,bár ha belegondolok,láttam már vadonatúj gyalukést egy csapásra lennulázódni egy lucgöcsben. Mi csak élt szoktunk marni,de az általad írt marószárnál kisebbel. Nagyon sok múlik a belerakott marószáron,igaz nem tudom mit mutatna nagyobb szárral. Az ipari és a barkács 900 watt tapasztalataim szerint kis túlzással ég és föld. A Bosch szerintem nem rossz választás,sőt. Ha jól olvastam a blekideki helyett szeretnéd,hát elég csúnya lenne ha nem ütné meg a B&D szintjét. Bár nem szeretnék okoskodni. Ezért akarok én is egy 2000 watt körüli gépet venni,mert annál nem kell gondolkodni. Csak rohadt drága. Remélem beválik az új bosch.
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22798 üzenetére
Nem figyeltem oda az olvasásnál,szóval a zöld bosch-t váltja a kék,bocsánat. Martam egyszer POF 1200-as zöld boschal,nekem nem jött be,nem volt kényelmes. Hát igen,egy komolyabb marógép 100 fölött van,de én valahogy nem rajongok a használt cikkekért. 50-60 ezer forintok lutrira,jól átgondolandó. Nézegettem még egy marógépet,Hitachi M12VE. 70-80 ezer újonnan 3 év garanciával,letisztult formával. 2000 watt,12 mm-es szerszámbefogás,konstans elektronika,65 mm lökethossz. Lehet hogy nálam a végén ez lesz a befutó.
-
ácsszerzet
újonc
Szép jó estét mindenkinek! Gondolom már sokan dolgoztatok cseresznye fával. Kérdésem a következő lenne. Szeretnék majd egy konyhaszekrényt készíteni cseresznyéből,és táblásítani szeretném. Azt szeretném hogy a fa mintázata minél szebben megmaradjon,ezért 10 cm szélességű deszkákat szeretnék összeragasztani. Úgy tudom hogy a cseresznye kevésbé hajlamos a vetemedésre,ilyen szélességben ez mennyire igaz,érdemes-e így táblásítani,vagy táblásítsam 5-7 cm-es anyagból?Illetve még érdekelne hogy milyen az anyag megmunkálhatósága mondjuk egy gőzölt bükkhöz képest?
-
ácsszerzet
újonc
Az egész szekrényt cseresznyéből szeretném,a korpuszt,az ajtókat. Egy minőségi bútor a cél,tömörfából. Az mdf-et alapból elvetettem,nekem kicsit műanyag. Első komolyabb bútorom lenne,nem szeretném elkapkodni a kivitelezést. Ha egy hónapba telik megcsinálni,az sem baj. Az ácsmunkák mellett szeretnék majd idővel asztalos munkákat is vállalni. Igaz ehhez még a szerényes gépparkomat is fel kell fejlesztenem. Ácsmunkáknál is törekszem az igényes kivitelezésre,mondjuk mi nem tizedmilikben számolunk .
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22851 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod,figyelembe fogom venni ezeket a dolgokat. A faanyaggal nem lesz probléma,a gyöngyösi parkettagyártól szoktam vásárolni,műszárított,szerintem nagyon szép és jó minőségű fűrészárujuk van(nem reklám). Nem olcsó,de elég nagy választékból lehet válogatni.
-
ácsszerzet
újonc
válasz thyeby #22955 üzenetére
Szép jó napot kívánok! Tulajdonképpen a válaszomban annyi komolyság volt mint molylepkében a tesztoszteron,viszont így utólag belegondolva lehet hogy nem is mondtam túl nagy baromságot. Ilyen törésnél pl. ha összeragasztással kezdem mint Mátyás,és miután összeragadt,egy 45 cm-es 10-es csigafúróval a talpánál hosszába megfúrom,utána jöhet az idegencsap. Ez lehet menetesszár,vagy az érzékenyebbek kedvéért 10mm-es keményfa henger tipli,ami kb 300 ft az OBI-ban.
-
-
ácsszerzet
újonc
De hogy mégse nézzetek teljesen sötétnek,egy olyan variációm lenne,hogy láb összeragaszt,törésre merőlegestől kicsit eltérve lefelé irányba kicsi furat,a futarba csavar,csavar fejét a láb anyagával azonos anyagú tiplivel elrejteni,utána széket felcsiszolni,majt páccal lekenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest