- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrcruiser
csendes tag
válasz
thyeby #25932 üzenetére
Igen, az eszközökre fordított pénz és a használatukkal kapcsolatos kompromisszumok arányban állnak egymással.
Ezért szeretnék inkább kevesebb funkciót, de azokat stabilabban.A guruló állvány nekem sem alapvető, de a műhelyben történő tárolást és az udvaron való felállítást megkönnyíti.
Az aldis alà is csináltam guruló állványt, ami stabil, jól állítható a munkamagassága, de elég terjedelmes és viszonylag nehéz is, ezért gyakran vagyok úgy vele, hogy egy-két vágásért nem hozom ki, hanem megoldom másként (pl. kézi körfűrész és hozzá gyártott sín).
Szóval egy gyári állvány nekem gyorsaság és kényelem szempontjából nyújthat többet egy házilag készített verziónál. Valószínűleg a gyárihoz is csinálnék egy "dokkolót", ami a kinti munkaasztalom magasságához igazítja és stabilizálja a fűrészt.A motor teljesítménye az aldis gép esetében elég karcsú, de mivel nem pénzkereseti forrás, hanem hobbi, ezért megtanultam kímélni. Egy darabig még biztosan kitart.
Az említett 2kw-ot viszont nem értem. A makitának tudtommal 1,5kw körül van a teljesítménye. Mondjuk egy 1,5 kw-os makita vagy egyéb márkás, hasonló teljesítményű motor biztosan sokkal komolyabb teljesítményre képes, mint egy aldis 1,7-es motor...
Azzal kapcsolatban azonban nincsen illúzióm, hogy a makita vagy a dewalt ne szenvedne egy pl. 70 mm-es keményfa vágásakor, de talán a 2 collos anyagot még egy fogással átviszi. Vagy ha nem akarom erőltetni, akkor két fogásra, de a stabilabb steller miatt remélhetőleg a második fogás is az elsővel együtt fog futni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- World of Tanks - MMO
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest