- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #604 üzenetére
De jó :p Köszi, akkor megnyugtattál, hogy scsi -nek kezeli nálad is. Legalább ez a rész akkor már tiszta és ennyivel többet tudok. Akkor azzal nincs semmi baj. Azt hittem ez is bekavar.
utánajárok még, hogy mit takar ez a legacy Oprom és az Uefi first, nem mintha tudnék angolul. Google fordító kicsit tud csak segíteni
Jaa satás vinyo nincs másik. Majd írok ha megtudok valamit. Egyenlőre még nem viselkedik rendesen ha külső vinyoval indítok. Lehet rosszul állítottam be a biosban a boot/csm-t.
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #599 üzenetére
egyenlőre visszaállítottam a dolgokat a biosba, mert igazából nem vagyok biztos a dolgok jelentésébe a bios beállításnál : boot csm -nél a network devices. Hálózati eszközökről hogy lehetne már bootolni?
na meg továbbra se tudom biztosan, hogy állítsam be a boot csm-t... És azt se tudom hogy tényleg nem normális dolog -e, hogy a külső vinyo tulajdonságainál miért scsi disc device szerepel. Nem tettem windowst a külsőre
Http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/02/55754_e0kacsoyprzvhc7u_hdd_asus_bot_storage_driver.jpg -
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #599 üzenetére
értem. Köszi a kiigazítást.
A másik vinyom amit előkerítettem, azon nincs semmi, és szó sincs arról hogy máshonnan szeretnék windowst indítani. Csakis a belső ssdröl, de akkor majd egy legközelebbi rendszertelepítéskor azt hiszem le fogom húzni a belső hddt is, mint ahogy erről olvastam. Most is nem tudom mit keres rajta a rendszer számára fenntartott 100 MB, Aktív partíció. Mármint a hdd-n. -
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #580 üzenetére
Na most kapásból legalább 3 dolgot nem értek. Ezek nekem túlságosan tőmondatok:/ minek a feltelepülése? Windows7? Milyen reinstall? Az is windows7? Mi az a másik drive? Meghajtó? Mit és hogyan nullázok le ? Bocsi hogy nem értem.:/ ha hazaértem, kipróbálom a másik külső vinyómmal ami még üres.
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #574 üzenetére
Letiltottam 2 dolgot, mostmár nem kerül bele a külső vinyó a boot eszközök közé:
Most viszont minden bekapcsoláskor kiírja hogy nem sikerült leállítani jól a gépet stb, hogyan akarom újraindítani a rendszert hogy helyreállítsam a hibát. De ki se tudom választani ilyenkor a normál módú indíttást, meg kell várnom a 25 vagy hány mpercet...
Itt a jelentés a kritikus hibáról:
Na erre? :/ -
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #572 üzenetére
Tudom, hogy nem ez a boot sorrend. Abban nem is szerepel egyik külső vinyóm sem. Azt hittem egyértelmű lesz, hogy itt lehet beállítani azt, hogy egy külsőleg csatlakoztatott meghajtó legyen az elsődleges boot eszköz, vagy egy belső... Nem is értek hozzá annyira mert most látom először ezt a menüt, számomra mégis egyértelmű ez a megállapítás. Többiek mit szóltok?
vagy ez a menü mindenki figyelmét elkerülte és én jöttem rá, hogy mit kell átállítani ?
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #568 üzenetére
Megtaláltam a beállítást a biosban. :p Csak nem tudom melyiket állítsam és mire. Azt szeretném, hogy csak a legvégső esetben akarjon külső vinyóról bootolni.
Bocsi nem tudok linket mert régi mobilről vagyok.
http://prohardver.hu/tema/kulso_merevlemezek/hsz_15491-15491.html -
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #565 üzenetére
Nem a legújabb a bios, de kiderült hogy mit kell átállítani. Állítólag le kell tiltani az usbről bootolást, azaz Legacy usb support: disabled.
Már már úgy néz ki meg is oldódna a problémám, most viszont csináltam egy kis bajt :/
Úgy néz ki annyira letiltottam az usb eszközöket, hogy nem tudom az usb-s billentyűzettel behozni a biost. :/
Vasárnapig biztos nem tudok szerezni hagyományos csatisat. Ötlet?:/
Amúgy ezek állítódtak át a bios defaults-ra kattintva.
Az alsót amit aláhúztam, én állítottam át, és azt hiszem nem kellett volna. :/Cmos reset jumpereléssel?
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #554 üzenetére
Szia. Igen ezt csinálom folyton, de mindig magától berakja.:/
-
muszor
tag
válasz
Motaba78 #552 üzenetére
üdv. Látom nem jól írtam le a dolgot. Megpróbálok több infot adni, mert nagyon fontos lenne a megoldás.
A boot sorrend rendben van mindaddig, amíg a pc a bekapcsolás közben érzékeli a rádugott külső hdd-t. Olyankor az usb3.0 ra dugott hdd-t egy bizonyos "asus boot eszközként" látja, és a biosban berakja ezt a külső vinyót 2 vagy akár 3szor egymás alá elsődleges boot eszköznek.(holott 2 partíció van rajta. Nem is értem.)
Ezután nekem gépet ki kell kapcsolni, lehúzni a külső hdd-t, majd bekapcsoláskor újra visszaállítani a boot sorrendet. Más külső hdd-vel is ezt csinálja.. Ki látott már ilyet? Mit kellene csinálnom? Lehet hogy köze van hozzá egy feltelepített asus usb3.0 boot szoftvernek? Netán valami más bios beállítás? Kérlek valami adjatok egy jó ötletet.:/ -
muszor
tag
Tudnátok segíteni? (asus h97 pro gamer alaplapom van,win7)
Az miért van, vagy hogy lehetne megszüntetni, hogy ha a gép bekapcsoláskor érzékel egy külső hdd-t, akkor arról akar bebootolni, és lefagy bejelentkezéskor. Átírja a bios boot beállításait is, úgy kell visszaállítgatni. Nem akarom folyton ki be dugni a külső vinyóm, mert serviio-zok a tvre.. -
muszor
tag
Sziasztok.
Asus h97 pro gamer alaplapom van. Kicsit lassan tölti fel a telót usbről. Hallottam hogy van vmi megoldás. Beállítási lehetőség, vagy valami segédprogram?
Előre is köszi a segítséget -
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #467 üzenetére
köszi végül megtaláltam, és még mielőtt a képeket betetted róla
Már sikerült is megtalálnom a drivert és eltúnt a kérdőjel
Köszi szépen a munkád
Beírtam az előző hsz-be a dolgot, ha vki úgy járna mint én -
muszor
tag
Ha vki vmikor keresné erre a megoldást, ide leírom, mert nem volt könnyű rátalálni. Szóval Asus h97 pro gamer lapnál ha minden drivert feltelepítettél az Asus oldaláról, de az eszközkezelőben még mindig van egy felkiáltójeles ismeretlen eszköz, akkor az az "Asus AMDA00 interface", és ennek az oldalnak az alján itt a driver letöltése
De ha már nem működne a link, akkor keress olyat, hogy AMDA00_XPVistaWin7_8 -
muszor
tag
válasz
szallasi007 #456 üzenetére
Rájöttem hogy hülyeséget írtam
-
muszor
tag
válasz
szallasi007 #450 üzenetére
Nekem sincs, de ott kereste a fájlt. De már megoldottam
Windows 7 pro 64 bit. Vettem iponon...
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #452 üzenetére
ha nem ismeri fel a hardvert, akkor honnan lenne azonosító?
"Ismeretlen" az azonosító ott. Aida már többet tudott, ahogy írtam. De még mindig nem tudom hogy telepítsem fel, amit nem enged feltenni ahhoz hogy felismerje.
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #454 üzenetére
Az micsoda és hogy kell azt csinálni?
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #454 üzenetére
Nem lehet köze ahhoz hogy az inteles rendszernek nem tetszik a processzorba integrált amd videókártya?
Hol van ez a biosban és mit állitsak be?
-
muszor
tag
Intel_Graphics_Win7-8-8-1_VER1018103412 .t kellene feltelepítenem hozzá hogy felismerje, de az exére kattintva a kövekező ablak jelenik meg:
-
muszor
tag
-
muszor
tag
Megtaláltam 1 külföldi fórumban a megoldást, miszerint vegyük ki a feladatkezelőből az Asust.
Bevált, csak én elfelejtettem előtte megnézni az. Eszközkezelő felkiáltójeleit. Most van belől e bőven...
Megtennéd hogy megnézed előtte meg utána is a változást, ha kipróbálod?lehet hogy túl új. kiadású az alaplapunk?
-
muszor
tag
Akkor képet is teszek közzé. Szóval az előző kérdésemhez kapcsolódik. Ez mitől lehet?:/
Minden egyes bekapcsolás után:
majd ok után:( Asus oldalárol tettem fel a legfrissebb drivereket
)
Mellesleg nekem chipset mappa sincs ott.
-
muszor
tag
Sziasztok. Nem tudtok segíteni nekem?
Asus H97 pro gamer alaplaphoz leszedtem a gyártó oldaláról a drivereket, és igaz hogy nem mindig tudtam, hogy melyik exével melyik mappából kell telepíteni, :/ de az eszközkezelőben felkiáltojelek vannak az usb 3.0 portoknál. És minden bekapcsolás után keres valami usb telepítési .ini fájlt a c\windows\... Mappába. Találkozott már vki ilyennel? Inkább az alaplaphoz kapott lemezt készítsem el usbről telepíthetőre? -
muszor
tag
A másik kérdés amit gondoltam hogy ide írok, hogy adott az asus h97 pro gamer alaplap, ma szeretném elöször bekapcsolni, telepítem stb. Ssd-re tervezem a rendszert. Kell -e a biosban vmit beállítani az ssd gyári sebessége eléréséhez? Windows 7 pro 64bit. Legfrissebb driverek lesznek feltéve, ahci mód az alapértelmezett a sata vezérlőnél.
Előre is köszi a segítséget. -
muszor
tag
Sziasztok. Azért írok hogy jól tudom -e, hogy az Asus H97 pro gamer alaplapban nincs külön cpu tápnak aljzat...
Csak a 24 pines és a 12V.
Ez alátámasztaná a dolgot:
recíz, digitális
tápvezérlés ASUS DIGI+
VRM-mel A feszültségszabályozó
modulok (voltage
regulator module, VRM)
az alaplapok egyik
legfontosabb alkatrészei.
A jó VRM-ek intelligens módon szabályozzák a
CPU tápellátását a
tényleges igényeknek
megfelelően, minden
pillanatban. Az ASUS
elsőként jelent meg digitális tápellátási
megoldással, amely
gyorsabb érzékeléssel és
reakciókkal gondoskodik
a CPU precíz, az
igényeknek megfelelő tápellátásáról. A pontos
szabályozás nemcsak az
energia pazarlását
csökkenti, hanem a
rendszer stabilitását is
javítja. -
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #391 üzenetére
A használati szerint az alaplapi cha fun aljzatok 4. tűje, amire nem kerül rá a ház venti 3 pines dugója, az a +5V. Ami csatlakozik, az a Fan in, Fan Pwr, és a Grnd. Azt írja hogy a ház venti aljzat támogatja a Dc és Pwm módot is. Akkor lehet hogy a bios tudja majd szabályozni, csak a max fordulat kissebb lesz, mintha a +5V is rá lenne kötve?
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #391 üzenetére
Ok köszi: )
-
muszor
tag
Asus h97 pro gamer. Van 3 ház venti aljzat, és pont ennyi venti a házon. Elől hátul, felül. Mindegy melyik ventit melyik számozású aljzatba dugom? Előre is köszi a segítséget.
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #379 üzenetére
Okés köszi szépen. Megvolt.
-
muszor
tag
válasz
#Morcosmedve #376 üzenetére
-
muszor
tag
Azt nem tudom úgy feltenni mert nem értek hozzá hogy mit kell elindítani... a kapott lemezen pedig minden egyértelmű. Tettem egy eredeti windows7 pro 64bit lemezt. Tudom nem kell mondani hogy minek vettem. Mert akartam.
mindegy kell a meghajtó. Az a csati hogy néz ki? Mert nem látok simán olyan ide-pci átalakító kábelt.
-
muszor
tag
Ide csatis
-
muszor
tag
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
Sziasztok.Szerintetek hogy tudom rákötni az ASUS h97 pro gamer alaplapra ezt a régebbi írót? Semmi baja,jó lenne használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Politika
- További aktív témák...
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest