Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3956 üzenetére
Én sem vennék.
Megkérdezem van-e náluk N15U és ha van megrendelem. Thx a segítséget. Ha nem, akkor talán Netgear.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3951 üzenetére
Szerintem RT-N15U lesz. Ahogy látom arra felmegy az OLEG.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3953 üzenetére
Thx. Most ajánlották a TP-LINK 1043-at. xD
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3949 üzenetére
Szia !
Ok, köszi a választ. Valami routert azonban vennem kellene. Mit ajánlanál ?
Nem feltétlen ragaszkodom az ASUS-hoz. Állítólag ezt már nem lehet kapni, bár én az ebolt.hu-n még láttam.
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok !
Közel 3 hónapos gariztatás után most szóltak, hogy nem cserélik az RT-N16-om, de 27 e HUF értékben levásárolhatom. Szerintetek egy Asus RT-N56U jó választás lenne helyette ?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3590 üzenetére
Nem. Csak az oleget frissítettem és a legújabb gyárit tettem fel. Kinyomtatom nekik a pingeket, hátha meghatja őket és egyből cserélik. De jó is lenne.
-
Svájcinéger
őstag
Jövő héten visszaküldöm gariba a routert. Felraktam az új oleget, gyalázatos pingjeim lettek. Éjjelre a router kihúz, ma felraktam a gyári legújabbat, ami egész pofás kis fw lett. Másfél óráig tök jók voltak a pingjeim, majd jöttek folyamatosan a baromi nagy válaszidők: 1142 ms, 442, stb.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3567 üzenetére
Mindjárt fel is rakom.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3557 üzenetére
Korábban nem szokott menni semmi, még ellenőrzés sem. Marhára tanácstalan vagyok. Most reggel megint nem volt vele gond, úgy 10 percig pingeltem. Az USB ház nem okozhat problémát ?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3554 üzenetére
Egy torrentet ellenőrzött. Legalábbis ma.
=Jam=-: természetesen se le, se fel nem ment semmi.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3551 üzenetére
Eddig tartott az öröm. Rádugtam a 3.5 "-os winyót és jöttek a laggok.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3551 üzenetére
AUTO-n van, mert a fiam wifi karija, csak G-s. Amúgy 40 MHz. WPA2 Personal/TKIP. Ok. Megnézem azt a progit.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3548 üzenetére
Átjöttem egy másik internetszolgáltatóhoz - nem adsl, hanem kábel net - és tök jó eddig minden. Játék közben sincs semmi gond. Semmi fw-t nem cseréltem. Nem értem. A válaszidőkre azt írja, hogy kisebb, mint 10 ezredmp, néha ms.
Arra nincs ötleted, hogy miért csak 54 MBs-sel megy a wifim ? ASUS USB N13 wifi kártyát használok.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3548 üzenetére
Oks. Ha nekiállok tomatozni, nem mondom, hogy még nem kérdezek.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3546 üzenetére
Tökéletes nekem a transmission.
Nem akartam közvélemény kutatást, csak hátha írtak volna még páran hsz-t. A gyári inkább csak azért érdekelne, hogy azzal is megnézzem a működést. Meg hátha szimpibb a tomatonak, ha gyári után megy fel. Igazán sokat segítettél, nagyon köszi ! -
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3544 üzenetére
Volt rá dugva egy 3.5"-os, 500 GB-os samsung winyó, külső rackről. Lekapcsoltam, de azzal is csinálta. Örülnék neki, ha nem lenne semmi baja. Első körben berakom a linksys mögé, és megnézem így mit csinál. Aztán jönnek az általad javasoltak. Tomatoban is van letöltés kliens ?
Amúgy a többség melyik fw-t preferálja ? Tomato/Oleg/OpenWrt ? Gyári fw még mindig felejtős ? Azt, hogy tudom visszarakni ? Adtak hozzá egy cd-t, mintha azon lett volna valami progi. Vagy csak töltsem vissza az olegből ?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3542 üzenetére
Thx.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #3540 üzenetére
Ok. Thx. Nekem is a 2 év rémlik, de holnap utána nézetek. A tápegységre gyanakszom. Megpróbálom úgy, ahogy mondtad a hétvégén. Esetleg a Tomato-t be tudnád linkelni, hogy honnan tudnám letölteni ?
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok ! Van egy kis gond a routeremmel. Már hetek óta baromira magas pingjeim vannak játék közben, tegnap már egyáltalán nem tudtam játszani, mert nagyon laggoltam. Először az internet szolgáltatóra gyanakodtam, megvolt a modem csere, de nem javult. Kicseréltem egy linksysre, és utána semmi laggom nem volt. Oleg van fenn, február 29-én frissítettem. A router 2010. októberi. Tudja valaki, hogy hány év gari van a routerre, mert sehol nem találtam infót erről ? A másik kérdésem az lenne, hogy vissza tudom rá rakni a gyári firmware-t ? Ha gariztatni akarom, gondolom érdemes. 3.5 "-os winyóval használtam. Köszi a választ.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Intruder2k5 #1770 üzenetére
Szia !
Több, mint másfél órája tesztelem és most lekopogom - kop, kop - eddig semmi gond. Csak annyit csináltam, hogy nem korlátlan a le és a feltöltés. Remélem tényleg jó lesz.
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok !
Kábelnetről Inviteles ADSL-re váltottam. Oleg van fenn. Ahogy elindítom ruTorrentben a letöltést kifagy az egész. Ki kell húzni a routert és vissza, de ha elindítom a letöltést ismét fagyi. Mi nincs jól beállítva ?
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok ! Vettem egy ASUS N13 wifi adaptert, de továbbra is csak g-s sebességgel megy a wifim, nem hajlandó n-nel menni. A 2364-es Oleg van fenn. A Wireless/Interface lapon kevertem: Channelt átraktam autoról, így aktív lett a 802.11 SubChannel menü. Wireless mode auto, ha n-re váltok lehal a wifi. Bandwidth-et próbáltam 20-szal, 40-nel; Authentication method: WPA2-Person, WPA Encryption: TKIP. Mi nem jó vagy mit kellene még beállítani ?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
ecaddict #1488 üzenetére
"Hatást max. rád, de a routerre nem gyakorolnak" - hát ezen jót derültem. Okok. Világos és thx. Igazából az annyira nem zavart volna ha elvesznek a filmek, mert már készítettem róluk biztonsági másolatot, inkább az hogy elölről kell kezdenem mindent és ki tudja hányadikra fog sikerülni. A rutorrent aggasztott, mert mikor beléptem a Beállításokban csak általános fül volt, de szépen lassan megérkezett a többi is.
Így USB-n lemásolni a cuccokat csak harmad annyi idő, mint LAN-on. Úgyhogy nálam ez lesz a gyakorlat.
-
Svájcinéger
őstag
Hali ! Lehúztam a winyót és próbáltam visszamountolni. Olvasgatva a [link] fórumot az alábbiak tűntek jó megoldásnak:
ls -la /etc/fstab
ls -la /usr/local/sbin/
Először nem lett jó. Aztán újraindítottam a routert és mégis jó lett egy kis idő múlva.
Szeretném megkérdezni, hogy hogy kell perfectül visszamountolni a winyót, mert egy kicsit levert a víz, hogy kezdhetek mindent elölről ? -
Svájcinéger
őstag
válasz
#95590400 #1470 üzenetére
Igen, PC-re húztam. Azért is furcsa, mert köbö egy hónapja nyüstöltem egy NAS-t, ami csak 100 MB-et tudott, de arról is köbö pont ennyi idő alatt tudtam lehúzni PC-re LAN-on. A gigabites lannal eddig más tapasztalataim voltak. Ha rádugnék egy másik winyót a routerre arra nem tudnám áttolni vajon hamarabb ? Egy 2.5 colos vajon elég áramot fel tudna venni a router USB portján keresztül, hogy működjön ?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
vargalex #1467 üzenetére
Hát ehhez képest is sokkal puritánabb, ami nekem van. Annyira puritán, hogy gyakorlatilag arra sincs mód, hogy kezeljem vele a torrenteket. Majd feltöltök róla egy képet valamikor.
Más. Tegnap kipróbáltam és egy dvd-t gigabites lanon több, mint 30 perc alatt másolt fel a gépemre. Mi a túró fogja le ? Az USB 2 ? -
Svájcinéger
őstag
válasz
akisbandi #1464 üzenetére
78.3 %-nál megállítottam, mert játszani fogok. Hát semmit sem töltött vissza eddig. De remélem legalább a letöltés működni fog, nem úgy mint a gyári DM, hogy ha egyszer leállítottam Stop-pal a letöltést elveszett minden. Estére berakok pár dvd-d. Van valami korlát ? Egyszerre 3 filmmel gondolom boldogul.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
#95590400 #1459 üzenetére
Hát. A formázás utáni részt újracsináltam, ugyanolyan lett az rutorrent menü. Fogtam végigcsináltam az egészet elölről és most úgy tűnik, hogy jó. Eddig a Beállításokban csak általános fül volt, most Letöltések, stb. is. Szóval ez még nem garancia a sikerre ? Akár meg is kergülhet ? A transmission amúgy nekem rohadtul nem úgy néz ki, mint a itt: [link]
Amúgy köszi ! -
Svájcinéger
őstag
Megcsináltam mindent a MediaTombig. Be tudtam lépni a ruTorrentbe, első belépéskor a Beállítások és az About menün kívül volt torrent hozzáadása, stb. is, de lefagyott és újra kellett indítanom a routert. Első alkalommal sikeresen hozzá tudtam adni a torrentet, de időtúllépést írt ki, de most már nem is tudom hozzáadni őket. Bad link to rTorrent. Check if it is really running. Check scgi_port és host settings in config.php and scgi_port in rTorrent config fájlban. Belelnéztem, de lövésem nincs mit kellene ott látnom. Hozzáadáskor a Directoryhoz kell írnom valamit ?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Svájcinéger #1456 üzenetére
Sikerült.
-
Svájcinéger
őstag
Tudom, hogy én vagyok a béna, de már puttyal sem tudok bejelentkezni, mert: Network Error/Connection Refused. A mai OLEG-et raktam fel. A System setup/Servicesben engedélyeztem a Telnet hozzáférést. Valaki segítsen pls.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
ecaddict #1447 üzenetére
Igen, azt láttam, hogy van egy ilyen progi. Még azt elfelejtettem leírni az előbb, hogy átírtam ugye 192.168.1.1-ről az IP-t 192.168.1.254-re és tegnap mikor lehalt a netem, azt írta ki, hogy rossz statikus IP-t vagy DHCP-t használok. A gépemnek DHCP-n osztotta ki. 192.168.1.100-104-ig engedélyeztem, a MAC szűrést még nem állítottam be. Az zavarhatja, hogy 1-ről átírtam 254-re a routerét ? És ezért szakadhat meg esetleg a netem ?
Amúgy nem sz@rozok a hétvégén nekiülök, csak most nem akartam mivel elég zsúfolt volt a program. Amúgy nagy respect neked, nagyon frankón leírtad a progik telepítését. -
Svájcinéger
őstag
Sziasztok ! 3 napja játék közben el el kezdek laggolni és ki is vág a játékból, steamben offline leszek, stb. Az első napokban nem volt ilyen gond, de nem tudom, hogy ne gyanakodjak-e az új routerre (persze a netemmel is lehet gond). Egyenlőre még a gyári fw van fenn, de így nem is tudom, hogy le merjem-e cserélni a gyári fw-t, ha esetleg valami hw-s gondja van. Mondjuk vissza lehet rakni a gyárit, ha gariztatni akarom. Van valakinek javaslata. A hétvégén felrakom azért szerintem az oleget, ezzel kapcsolatban csak annyit kérdeznék, hogy ebből minden nap jön ki egy új fw ?
-
Svájcinéger
őstag
Működik a letöltés. Csak azt tudnám, hogy hogy került egy 128 megás partíció a winyóra, mikor tegnap megformáztam tök egyben volt. Hát, hogy ez a dm master mire lesz elég, nem tudom. Össze vissza ugrál a sávszél, megáll, majd újra elindul. Egyenlőre megpróbálkozok egyszerre egy filmmel, aztán meglátjuk. A kérdésem az lenne, hogy ha felrakom az ecaddict által javasolt firmware-t és esetleg nem boldogulok vele vissza tudom tenni a gyárit ? Utána már csak parancssorból lehet állítani mindent ? Bár most neki akarok állni asztali gépen is a linuxnak.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
#95590400 #1435 üzenetére
Továbbra sem. Elérem TC-ből. Látom a megosztásokat a share-ben: download, music, video, photo. Meg amiket én hoztam létre azokat is, de semmi. Ugyanúgy szerinte nincs elég hely a partíción. A download/configban van egy rtorrent.lock. Ez mi ? Bár gondolom ez nem zavar semmit.
-
Svájcinéger
őstag
Felraktam a legújabb gyári firmware-t, stb. stb. Rádugtam egy 160 gigás samsung winyót, amivel úgy tűnik nincs gond. NTFS-re van megformázva. Egy 700 megás avinál ugyanúgy, mint egy dvd-nél azt mondja, hogy nagyobb a fájl mérete, mint a maradék hely a partíción. Egy 91 megás fájllal viszont nincs gondja. Valakinek ötlete ? Tudom, cseréljek fw-t. Esetleg más ?
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok ! Megjött a routerem, bár még nincs a kezemben. Le tudná nekem valaki írni, hogy melyik firmware-t kellene rátennem illetve milyen progikat telepítenem, hogy menjen a letöltés ? Igyekszem majd visszakeresni is a fórumban, de a firmware-t nem akarom elcseszni.
Amit VargaAlex linkelt az jó ? És a kettő közül gondolom a Firmware 1.9.2.7-rtn source changes verzió ? -
Svájcinéger
őstag
válasz
#95590400 #1418 üzenetére
Az enyém sem egy villám, szóval ezért is kellene pont valami energiatakarékosabb megoldás, hisz egyre zöldebb világban élünk.
Végül is vannak ismerősök akik ismerik a linuxot, bár annyira nem tartom magam elveszettnek. Nagyon köszi az infokat.
FAT32-re volt megformázva a winyó a NAS-ban, de így nem látta a win. Hát nem egy márkás NAS volt. Eddig ez a router tűnik a legjobb megoldásnak.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
#95590400 #1415 üzenetére
Ok. Köszi. Szóval akkor érdemes rá beruházni ? Engem a parancssorozás ijesztett meg, bár annyira érdekel a téma, hogy tanulhatnék is belőle. Amúgy ha az USB-s racket átdugom a PC-re, akkor látni fogja a winyót és a cuccokat ? A hétvégén szenvedtem egy NAS-sal. Egy, azaz egy db torrentet bírt egyszerre tölteni. Hát azon sem láttam semmit, hogy mennyivel jön, stb. csak, hogy hogy áll a letöltés %-osan. Na ezeket szeretném elkerülni, ha az ember kiad ennyit egy routerért, akkor legalább működjön úgy, ahogy a gyári specben le van írva. Mikor a NAS-t USB-n rádugtam a PC-re a winyót látta, csak az adatokat nem.
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az ember vesz egy ilyen routert, akkor a gyári firmware-rel megy a torrent ? Ahogy beleolvasgattam a fórumba, annyira nem. Ugyanakkor azt is láttam az ASUS honlapján, hogy 09.14-én adtak ki hozzá egy új firmware-t, vagy a gyári mindig felejtős ? Illetve amennyiben rádugok egy HDD-t USB-n, akkor milyen fájlrendszert lát ?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest