- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
knbs
senior tag
válasz
zolee001 #4927 üzenetére
A wifi-s resznel a szoftver alatt az asus wifi ap-solo-t erted? Xp-n nalam tokeletesen ment AP modban most hogy lecsereltem xp-t 64-bites vistara, az eredeti asussal ment aP modban de neha kekhalalal lehallt a vista, most elobb felraktam a realtek oldalarol a drivert utanna pedig az asus wifi ap-solot,most nem kekhallozik a gep,de most ap-ban fel lehet ra csatlakozni,de nem ossza meg a netet rajta
teljesen belekeveredtem mar ... csak a 4gb ram miatt valtottam xp-re, de az ap-re nagyon szuksegem lenne... ahh nem tudom mit csinalok rosszul
Amikor az asus wifi szoftveret telepitem a vegen kiirja hogy instalalja a drivereket ez ilyenkor felulirja az elotte felrakott realtek drivert is? -
knbs
senior tag
Hacsak nem Vistat hasznalsz,amit nem nagyon javasolok,bar mindenki szive joga hogy fost tegyen a gepere
,de akkor inkabb csak 3GB kit-et vegyel mostanaban mar eleeg sok hleyen kulfoldon atalltak az ilyen kit-et arusitasara,mivel tenyleg ennyit kezel a 32-bites xp max. de mondom szived joga beletenni a 4-t. Corsair mindig jo dontes nekem is azok vannak tuningbarat es atomstabil,soha nem volt meg vele gondom.Nalam a 800-ok siman mennek 1050-n is.bar most 9*360-n megy a proci igy 900-ra vannak allitva 5:4-be,agressziv idozitesek mellet is birja.
Persze az OCZ ramok is baromi kafak,itt mar csak szimpatia kerdese,esetleg megnezni tobbi forumba miket ment ebben a lapban az OCZ,bar gond nem lehet sztem. -
knbs
senior tag
válasz
m0h0senator #4713 üzenetére
Nincsen mit szivesen segitek ha epp tudom a valaszt!
-
knbs
senior tag
Nem tudom tuning alatt mit értesz,de pl nálam az C2D6600-as aminek ugye alap órajele 2,4Ghz megy kisebb álltigatás után 3,6Ghz-n stabilan azért azt nem nevezném antituning lapnak,de kétség kivül nem számit a dh egy atom tuning lapnak,de nálam stabil és az extrákkal együtt nagyon jó kis lap.
Persze ez a tuning még akkor számitot nagy dolognak mikor nem minden procit lehetett 100%-os overlockkal hajtani azt ne felejtsük el ez a lap már nem egy mai darab! -
knbs
senior tag
válasz
Lujza1978 #4705 üzenetére
2X2 G-ra Corsairnek néztemki a "rapier" 1066-át. .... Azért e ram megvásárlása előtt én kicsit utánna néznék bele megye-e a lapba...
-Intel® Quad-core CPU Gereed
- LGA775-socket voor Intel Core2 Duo, Core2 Extreme en volgende-generatie Multi-core CPU
- Intel 975X + Intel ICH7R 1066/800MHz
- Dual-channel DDR2 800/667/533 max. 8GB
- 2 x PCI-E x16 / 2 x PCI-E x1/ 3 x PCI
- Ondersteuning ATI CrossFire-videokaarten
- Intel Matrix Storage-technologie
- Dual Gigabit LAN
- Dolby Master Studio-technologie
- ASUS EZ-Backup
- ASUS Digital Home functies
[/B]
[link] Remélem még nem vetted meg! -
knbs
senior tag
válasz
m0h0senator #4704 üzenetére
Nahh akkor jó a hűtésed,nálam asszem 1,425-t kap a 3.3Ghz-hez de igy legalább mennek a cm4-es Corsairek 4:5-ben 900Mhz felett igazábol sok álltigatással elértem orthosban is a stabil 3,6Ghz-t de akkor a Freezer max fordulaton megy igy a hang csokkentése végett megmaradtam a 3.3-nál de igy alapon birja a freezer,idle hőfok:35-38 load 60-körül az Orthosban 9-es prioritással.
-
knbs
senior tag
válasz
m0h0senator #4692 üzenetére
Ezt az Orthos hőfokot milyen beállitásokkal kapod?Milyen Orthos tesztet futtatsz?
-
knbs
senior tag
válasz
m0h0senator #4685 üzenetére
Speedfan 4.32 [link]én ezt használom és szépen engedi a Freezer 7 Pro-t vezérelni.Nekem bevált és nem mellékes,hogy a hőfok értékei cpu-ra vonatkozolag szinte teljesen ua.mint amit a coretemp mér,valszeg.Szóval ezt használom hőfok ellenőrzésre is ha már ugy is megy az asztalon.
-
knbs
senior tag
válasz
FehérHolló #4670 üzenetére
Köszi szépen az infót,arra én is emlékeztem,hogy a 7-s szériával volt az a nagy rekord,titkon féltem is,hogy esélytelen a 8-s szériával összecsapni
Igazából jól ki vannak találva ezek a rendszerek,hiába van lehetőség a lap bővitésére valahogy mindig odaér 1 röpke év után az ember,hogy akárhogy is erőlködik,valahol meggyengül az atom rendszer és lehet az egészet előröl kezdeni...
Nam baj igazából nálam ez hobby,hogy mindig high end vasam van,jól keresek megtehetem. Csak néha ottvan előttem az is,hogy százalékos arányban mennyit nyerek most azzal,hogy beleölök megint 150 rugót (lap proci ram) és cserélek...
Még azért megvárom,hogy elindulnak-e vele ténylegesen a 9300-as procik és lehet átpártolok az atira,mig megjön az új 9800-as nvidia sorozat.Köszi holló az infót még1x,tudom,hogy gugli a barátom,használom is de alig 1 hete turkáltam ki a régi tesztet, csak új browsert raktam fel és elfelejtettem a könyvjelzőket és kukikat importálni
Uraim a legjobbakat! -
knbs
senior tag
Arról esetleg tud valaki valami "pontos" leirást adni,hogy milyen meghackelt driverrel és mi módon lehet SLI-t (most szereztem mégegy 8800GTX-t) kicsikarni ebből a lapból.
"Bizti" hogy megy,mert régebben pont ezzel a lappal értek el egy 3dmark rekordot valami SLI-s konfiggal,valamelyik OC-s honlapon találtam anno,de már nemtudom merre.Pont a múlt héten gondolkoztam,hogy lecserélem az új Asus ROG-s lapra a striker 2-re(790sli) de ha ebben is menni fog mondjuk egy 9300-as új proci és beledobom a második GTX-et akkor szerintem nemsokkal maradok el a DD3 miatt teljesitményben. (gondolom én csekély értelmű barom!
Igazából nagyon megkedveltem ezt a lapot, "jól" ment benne a tuning (a 6400-as C2D-m ment 3,6GHz-ig benne) is nálam az új driverekkel se a távirányitóval se a wifi Ap-vel nem volt gondom soha.Örülnék,ha valaki "csöppet" megerősitene eszmefuttatásomban,hogy még nem éri meg váltani az új lapra,és persze örömmel venném,ha valaki adna kis útmutatást,vagy estleg linket miként lehet kicsikarni azt a fránya SLI-t a deszkából!
Kivánok további szép napot mindenkinek!
-
knbs
senior tag
válasz
FehérHolló #3359 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna,de en nem is latok bele ennyire ezekbe a dolgokba... anyagismeret tanarom sajna nekunk csak betonrol beszelt,mivel epitos vagyok vagy mifene
A szenzor tenyleg buzi helyen van szerintem,de akkor a tervezes soran csak belekalkulaltak valami csokkento erteket,hogy ne tevessze meg a hasznalat soran az embert,vagy naiv vagyok ilyet gondolni???
Everest sux a diagnosztika szempontjabol,en a core temp progit hasznalom hofokfigyelesre,eddig ez a progi az,ami a legkozoelebb all a valosaghoz
Amugy is gyere inkabb UT-ni ne itt koptassuk a billt -
knbs
senior tag
válasz
FehérHolló #3351 üzenetére
Termeszetesen csak a kupak feluleten tudtam merni,de le lehet szedni a kupakot, westlake megcsinalta,vannak kepei is rola (marmint a magrol), nezz ra erdemes. Persze nem mukodes kozben.
Csak tippelek,de nemhiszem,hogy akkora egbekiallto kulonbseg lene maga a mag es a kupak hofoka kozott,bar nemtudom mint mondtam en csak kupakot mertem. -
knbs
senior tag
-
knbs
senior tag
válasz
FehérHolló #3347 üzenetére
Nem allitottam,hogy nem lehet semmit tonkretenni, de nem tul konnyu.
En azert nemsok procit lattam elhalni eddig a magas hofok miatt,mivel ugye automatikusan lekapcsolja magat a proci a kritikus homersekleten, nyilvan lehet rossz a szenzor,meghibasodhat ez egy eleg kirivo eset,de megtortenhet.
Nalam meg 1.65V-nal is csak 78-80 fokos a proci(100% loadon,orthos 9-es prion) ,ami meg a hatar alatt van,most e folott lehet adni a procinak ebben a lapban,de azert csak elgondolkozik az illeto mielott ennel tobb feszt ad....
Nem ertem az alaplapi szenzort miert szolod le,nalam core temp 29-fokot mutat idle ben a procira, volt nalam mero es 29.7-fokot mertem vele, szerintem ez eleg jol meri a homersekletet.
''Vagy esetleg megég valami, ha pont a határt találod el, és a gép még elindul''
Ezt a mondatot nem ertem,milyen hatart? mi eg meg?
A lenyeg,kart igen is lehet csinalni tuningolasnal,de nem olyan egyszeru en csak erre akartam kijukadni. -
knbs
senior tag
válasz
modflow #3345 üzenetére
En szivesen lefenykepezem a biosomat, elkuldom mailban,ha ugy megfelel,nincs most semmi aktiv tarhelyem,igy nem tudom feltolteni jelenleg sehova,de azt mar mas is megteheti utolag is. Nem gondoltam,hogy erre van igeny, en is szivesen vettem volna az elejen,de igy legalabb megmaradt az izgalom,amugy rontani nemsok mindent lehet,max nem indul el valami
-
-
knbs
senior tag
Azt esetleg meg tudja valaki mondani,az mitol lehet,hogy nem tolti a telefonomat az adatkabelen keresztul egyik usb-se??? Meg az elso heten rendesen toltott,most annyit csinal,hogy kiirja a telo,hogy toltes,de nem csinal semmit... valakinek van erre otlete???
Szipi,miert nem hasznalod az 1901-es biost,vagy azzal gondvan,en automatikusan mikor osszeraktam a gepet,beflasheltem a legujabb biost az asus honlapjarol.... lehet nem kellett volna -
knbs
senior tag
Aki ilyen lapot vasarol,az keszuljon fel par csavarral a szereleshez!!!
Ugyanis kedves Asus nem mellekel semmifele rogziteshez szukseges csavart az alaplaphoz... (vagy csak nekem nem volt a dobozban???) amugy az ide kabelek is lehettek volna huvelyesek... az 1 eves abitomhoz is mar olyanokat kaptam,es elvegre ez egy premium kategorias lap,es regi ide kabeleket adnak... (ennyit az eddig tapasztalt negativumokrol... nem sok volt eddig,szoval imadom a lapot,csak leirtam,hatha valaki okul a dologbol,vagy kiderul,hogy en vagyok a looser
)
-
knbs
senior tag
Lehet,mar volt rola szo... meg mindig nem ertem magam utol a visszaolvasasban
Az normalis,hogy a lap a 6400-as C4-es Corsair ramokra PC5300-at ir a bios kepernyonel???
Volt kis idom tesztelgetni a rendszert,csak alapfeszultsegeken probalkoztam,nalam a proci vege olyan 340-s(9x340) fsb-nel all meg,itt atomstabil,orthos is ment jopar orat,de e felett,mar orthos hibazik. Semmilyen feszt nem emeltem,mondjuk azt hozza teszem. Ezeknek a ramoknak 1.9,vagy 2.1 V az alap feszultsege??? Mert semmit nem irtak nekem rola,igy auton hagytam azt is.
Van esely arra,ha emelem a ram,mch,ich feszeket,akkor meg mehet tovabb a stabil FSB eredmenyem,vagy ezt mar csak proci fesz emelessel erhetem el? Nah masik erdekes dolog,proci pasztazas... nalam a freezer 7-en volt paszta az aljan, en fogtam es siman felraktam a procira,nem kenegettem semmit a procira,mondjuk nem is tudtam volna,mivel a freezerhez nem jar paszta sajnaebbol lehet gaz??? Amugy core temp 27-28 fok idle ben, orthos alatt se ment 45 fole eddig. Pedig teljesen fel voltam keszulve a vajaskenyerkenegeto izmaimmal,hogy kenem a procit,de elmaradt...
-
knbs
senior tag
Huhh,csak lohalalaban estem be
Koszonom a segitseget, kulonos keppen Mcwolf-naka hetvegen belevagok a tuningba kicsit jobban. Tegnap alapfeszen ment 9*370-et, de 380-nal mar nem akarodzott a dolog haldni
1.4v-on mar bebutolt 9*400-on nem volt tesztprogim igy csak fel ora cod1-el teszteltem le... majd a hetvegen meglassuk. Bar nagyon hajtani nem akarom,csak kivancsisagbol megnezem mit lehet belole kihozni,aztan minden fissza alapra,majd tuningolok,ha valaminel eszreveszem az ertelmet
Jo hetveget mindenkinek! -
knbs
senior tag
Fan kontrollra milyen programot erdemes hasznalni???
-
knbs
senior tag
Ahh elkveredtem valahol biztos a menukben
Ezt a leirast probalom kovetni,de nem talalok par dolgot a biosban sajna
Part1. Tidying Up Your BIOS (not all BIOS may have those options)
*You must update your BIOS to the latest version before proceeding*
1. Set PCI Express (PCIe) frequency @100Mhz (‘Auto’ for DS3/DS4/DQ6)
2. Disable ‘Limit CPUID Max to 3’
3. Disable ‘C1E’
4. Disable ‘EIST’
5. Disable Virtualization Technology
6. Disable any other thing you don’t use
7. Do not enable any speed enhancements you see
The purpose here is to lighten up duties placed on the chipset
Part2. Memory Adjustments
**Expand options for Gigabyte BIOS under ‘M.I.T.’ by pressing CTRL+F1**
Gigabyte: Set ‘Memory Multiplier’ to 2 (1FSB:1RAM operation)
As you increase the FSB, the RAM will follow in the pattern of 1:1 shown in BIOS.
1. Set ‘DRAM Timing’ to manual or disable SPD (use SPD for P5W DH)
2. In BIOS you will see 4 separate timing digits, change them to the ones specified on your RAM
e.g. 4-4-4-12
CAS# Latency (tCL)
RAS# to CAS# Delay (tRCD)
RAS# Precharge (tRP)
RAS# Precharge Delay or Active to Precharge (tRAS)
When 1FSB:1RAM is overclocked above the rated frequency of your RAM use the following values
Timing: 5-5-5-15
vDIMM: 2.2V
e.g. DDR2-667 4-4-4-12 1.9V operating at ~400Mhz will need to be set to 5-5-5-15 2.2V
3. Leave the rest of other timings either at ‘Auto’ or at their default values
Part3. Voltage (again not all BIOS will have the option or uses different name)
***The following voltages are to be used with Part4***
1. Set DRAM/DIMM Voltage (vDIMM) to 2.1V or 2.2V if specified by RAM (+0.3V or +0.4V)
2. Set MCH Voltage (vMCH) to 1.55V
3. Set FSB Voltage (vFSB) to 1.40V
4. Set CPU Voltage (vCore) for the following CPU
E6300=1.370V E6400=1.375V E6600=1.400V E6700=1.400V X6800=1.400V
Part4. Frequency Control
First attempt:
1. Set CPU Host Clock/Frequency (FSB) to 333Mhz (300Mhz for X6800)
2. Set CPU Clock Ratio or Multiplier to the default value for your processor
E6300-> 333x7=2331
E6400-> 333x8=2664
E6600-> 333x9=2997
E6700-> 333x10=3330
X6800-> 310x11=3410
3. Save settings and reboot
Further attempts:
1. Up even more FSB by 5Mhz or 2Mhz increasement
2. Calculate your final clockspeed
3. Up even more vCore if needed by 0.025V increasement
Part5. Stability Testing
You will need the following programs:
- CPU-Z
- Prime95
- Memtest86+
- Core Temp
- SpeedFan
ha valaki be tudna linkelni a bios kepernyoit azert baromi mod halas lennek -
knbs
senior tag
Szervusz!
Nagy parasztsag lenne azt kerni toled,hogy a bios beallitasaidat leirod nekem ehhez a 400-as fsb-s beallitashoz,vagy ha lefenykepezed az is tok szuper lenne.
Tegnap meglett a lap, bios: 1407 semmi gond nem volt a 6600-as c2d vel neki egybol ment. Tegnap mar nagyon keso volt,a tuninghoz najo egy 333-as fsb beirtam neki, de a pc probe 300-fokokat irt ki a procira,a freezer 7 es is felporgott rendesen,aztan inkabb hagytam,mar faradt voltam nagyon. Amugy nalam beriasztott a lap az elejen,a procihuto fordulatanak alacsonysaga miatt(900rpm) ez ignore-ra allitottam gaz???
Jah nekem ugy erkezett meg a lap,hogy a foglalatot vedo kis muanyag vedolap mar a foglalat mellett volt...Elofordulhat,hogy a szallitasnal ez kiesik,vagy kiprobaltak a lapot es nem raktak normalisan vissza?
A bios beallitasoknak tenyleg nagyon orulnek,mert nagyvonalakban en is mar korbeolvastam mindent,de pont ehhez a laphoz jo lenne a pontos beallitas... -
knbs
senior tag
Amugy oromomben linkeltem be
, mivel itt lattam a kepek kozott hovezeto-paszta felvitelet( igaz nem procira ), pont ma epitem majd a gepet es eddig meg nem csinaltam ilyet,itt legalabb latszik korulbelul hogy kell csinalni. Eddig csak sematikus kepeket lattam a technikara, es olvastam,hogy a paszta felvitele igencsak fontos dolog, igy orultem hogy talaltam real life kepeket is rola.
-
knbs
senior tag
válasz
FehérHolló #3269 üzenetére
A visszaolvasasban 1200.-postnal vagyok es 3000-korul csatlakoztam be, olvasom tovabb
De tenyleg regi a mod,es mara mar tenyleg nem helytallo,thx a kiigazitast! -
knbs
senior tag
Egy kis modding,direkt ehhez a laphoz. [link]
-
knbs
senior tag
válasz
McMurphy #3265 üzenetére
Szervusz!
A proci biztos nem keves a vga-hoz, a Kingston ramokra eleg sok ember panaszkodik ebben a lapban,az is lehet gubanc okozoja.
A problema leirasabaol,en arra gondolok,ahogy te is,valami kaphatott abbol a delejbol sajnos,de sajnos nemtudom hogy lehetne valojaban megtalalni,melyik periferia betegeskedhet.A tapegyseges topic-ban van sok jo szakember,szerintem ott elobb kapsz segitseget... legalabbis remelem -
knbs
senior tag
válasz
mcwolf79 #3263 üzenetére
Erre csak helyeselni lehet
a 6600-as proci 9x szorzoja miatt, jobb valasztas a p5wdh. A 9x miatt ugysem tudod kihasznalni a tuninpotencialt a p5b-be gondolj csak bele peldaul 9x525Mhz
.... az mar leggel igencsak behalna, de szerintem a 400 feletti is elkell a vizhutes.
[Szerkesztve] -
knbs
senior tag
válasz
mcwolf79 #3257 üzenetére
1 honapja koltoztem uj lakasba,szoval nincsenek vekony eszkozok a kozelemben,remelem a gitarpengetom jo lesz neki
Hollandiaban ugorj at a szomszedba es probald meg elmagyarazni,mit szeretnel kolcson kerni... volt mar par jo szitum a holland nyeltudasom hianyossaganak koszonhetoen,de ez utne az eddigieket szerintem
Koszi a tippet majd igyekszem,de ugy nez ki ha a csomag tracker jol mukodik,meg a masik varosban van a csomagom :s lehet csak holnap kapom meg... sebaj azon nem mulik -
knbs
senior tag
Ma jon meg a lap elviekben... proci huto(freezer 7 pro) pasztazasahoz van valakinek valami fenykepes illusztracioja, mert olvastam,hogy eleg sokat szamit a paszta felvitele,es nem szeretnem elbarmolni ez az elso eset,hogy en rakom ossze a gepet, szurkoljatok!
-
knbs
senior tag
Szervusztok! Megrendeltem ezt a lapot,de nem figyeltem egy ''aprosagra'' miszerint,ez nem fogadja alapbol(regi biossal) a conroe procikat
Mivel egy c2d E6600-lesz melle,en eddig nem figyeltem fel lehet uj dolog,de az asus honlapjan most lattam egy megjegyzest,miszerinte regi bios nem ismeri fel a conroe procit
Mekkora esely van ra,hogy egy regi biosos lapot kapok,mert az asus allitja,hogy folyamatosan frissitik a biosokat,de akadhat olyan,ami meg az elso biossal megy.
Mekkora az esely erre, csak mert a kozelben sincs ember,aki megdobna egy intel procival
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Path of Exile 2
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest