- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bodó2015 #1532 üzenetére
Magara a CPU-ra is kell jó hűtés.
DE Tjmax értéke alacsonybb, E 80C, L 70 C, ezért a Windowsos hőmérők az E-t 20 az L-et 30 fokkal mafasabbnak mutatják mint valójában. Realtemp programben át lehet állítani a TJmax értéket így a valós hőmérsékletet mutatja.
Én már vettem olcsón PCIe SATA III kártyát, baromi olcsó, már olyan is van amiben mSATA foglalat is van, kis boot SSD-nek. 10-15 USD Ebay/Aliexpress. De hiába SATA 3-as PCIe 1.0 és 2.0 szabványú csatolók esetén (ezek a lapok olyanok) max SATA 2-t tud, de ott lesz TRIM, és AHCI -
Bodó2015
csendes tag
Köszönöm a BIOS-t nekem sokat segített, nem kell nekem ügyködni vele
SSD megoldásként még olyat is olvastam, hogy pci-e-es sata3-as és usb3.0-ás bővítőkártya ami kezeli az AHCI-t az megoldás lehet, csak ugye plussz költség, bár nem annyira vészes.
Bár elég szűkös a hely egy 2 unit-os VGA alatt, elég rossz helyen van a port.
Szerinted a 4 GHz-es határt ki tudom hozni a prociból ezzel a lappal? Azt olvastam, hogy mindenképp kell plusz hűtés az északi és déli hídra, akkor állítólag többet bír, remélem sikerülni fog a tuning -
-
Bodó2015
csendes tag
Szia
Én most szeretnék egy ilyen lapra(P5NE-SLI) egy kis játékos konfigot összerakni, kevés pénzből.
A következőket gondoltam:proci: Intel Xeon e5450 E0
memória: 4-6 Gb DDR2 800 MHz Hynix
vga: HD7850 2 Gb
táp: HKC USP3430Ezekből a lap, memória és a táp adott, mert az megvolt már
Letöltöttem a BIOS frissítésed a XEON procikkal bővítettet és simán megette
Az e5450 E0-ás verziója is benne van a kódok közt?
Szerinted érdemes erre a lapra ilyen konfigot összerakni?
Remélem a hd 7850 is szépen fog menni benne.Van egy ssd-m is de most olvastam, hogy nem támogatja az AHCI-t, hiába is kerestem nem találtam sehol a bios-ban, akkor most már világos miért. Így valószínű marad az ssd a laptopban
-
Alkalmas Xeonok itt
-
válasz
Szabest #1527 üzenetére
771_es tokozású Interneten olcsón kapható 4 magos Xeon Cput lehet beletenni a lapba 53xx és 54xx a jelük pl Xeon L5420 2.5 Ghz 4 magos Xeon Cpu 50 watt Tdp. 3.0ghz ig biztosan húzható fesz emeléssel tovább és túlhajtva sem eszik sokat. egy 3-500ft-os adapter kell a cpura a 775-os foglalat 2 kis pöckét le kell vágni. És a lap Biosához hozzá kell adni a Xeon cpu mikrokódot.
Slic bios mod esetén meg nem kell windows 7 loader, anélkül is genuinak látja... -
-
Készítettem XEON-okat támogató BIOS modot a P5N-E SLI-hez.. 512-es BIOS miatt a régi pentium 4-eses microcode-ot el kellett hagyni. ( Core 2-esek benne vannek) Ha teszteltem és működik felteszem ide. Sőt a P4-es microcode elhagyása után még SLIC info is belefér...ha valakinek a is kellene.
-
-
gahen
tag
Szasztok,
most vettem egy Kingston V300 SSd-t a P5N-E SLI alaplapomhoz, de nem akar rendesen működni.
Pl. nem lehet TRIM-et bekapcsolni, lassú az írási és olvasási teszteknél.
Valaki használ ilyen lapot SSD-vel? Hogyan lehet AHCI drivert használatba venni? -
SD456
csendes tag
Sziasztok!
Akad egy elég nagy problémám. BIOS-t akarok frissíteni, de nem sikerül.
Próbáltam az EZ Flash-el frissíteni de nem engedte, mégpedig azt írta, hogy nem lehet downgradelni a biospedig a legutóbbi bios-t (1406) töltöttem le az Asus honlapjáról.
Az alaplapom egy Asus P5N-E SLI. A bios verzió most 0401. Ahogy olvasgattam a neten másnak is meggyűlt a baja ezzel a verzióval. Próbáltam az AFUDOS nevű cuccal is frissíteni, azzal sem sikerült.
Az afudos azt írta, hogy nem tud információt lekérni a biosról.Valaki tudna nekem segíteni ? Procit akarok venni és ezért kéne frissíteni!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
7om
tag
ASUS P5N-E SLI lapom van és hozzá egy q6600 (2.4ghz) processzor,de valamiért vissza veszi az órajelet 1.6 ghz-re de nincs bekapcsolva semmilyen energia takarékos funkció.Találkozott valaki ilyen problémával?Döglödik a lapom?
-
danika0670
tag
Sziasztok!
Nekem Asus P5N-E SLI lapom van és az a problémám, hogy érdekes módon ha a gép állitva van a talpán akkor lekapcsol magától: vagy akkor mikor már bebootolt a windows, vagy még bootolás közben. Viszont ha a gép fektetve van tökéletesen müködik.. most is arról írok...és így fektetve nem kapcsol le viszont iszonyat sok helyet foglal igy nekem az asztalon....!!! Tudtok valami megoldást erre nekem mondani akkor örülnék neki...táphiba-e esetleg, vagy kontaktos alaplap, vagy valami ilyesmi. A másik pedig, hogy van egy 3870 ultimate editionom Sapphire gyártmány és az istennek nem akar elindulni a kártya benne természetesen ha bootolni szeretnék a kártyával jön a 1hosszú 3rövid sipolás tehát, nincs jól csatlakoztatva a VGA. 400W-os tápom van szóval lehet ez a gond. Ti valószinüleg jobban értetek a dolgokhoz.
A bios frissitést olvastam itt a hozzászólások között viszont fogalmam nincs hogy kell csinálni...és mivel az egy elég veszélyes dolog nem szeretnék hozzákezdeni igy semmiféle tapasztalattal
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
EgyGábor
tag
Sziasztok Lenne Egy kérdésem P5N32-E SLI Plus laphoz kellene valami leírás hogy tudjam tuningolni mert sajna nem nagyon akar 3ghz felé menni vagy tegyek ventit a északi meg a déli hídra ?
-
törölt tag
sziasztok Egy kérdésem lenne ASUS P5N32-E SLI PLUS lapom van EVGA8800gts videó kártya benne 2db 4giga ram sajna aproci meghalt benne és most aszt kelle ne venem ezeket néztem ki magamnak: Intel Celeron Dual-Core E3300,új Intel Celeron Dual-Core E3400 ez is új ,vagy intel pentium 640 c2d procit szerintetk melyik lenne a legjobb bele
-
kekkec
aktív tag
válasz
CsatiZsol #1514 üzenetére
Helló!
Ez a topik, amúgy szerintem már tök be van halva.
Én win 7-et használtam kb 1 hétig a gépemen (680-ason) és működött a háló. Bár nem én telepítettem szóval nem tudom, hogy a automatikusan felismerte és telepítette-e a win a drivereket vagy se, de vista-n ez így volt (net nélkül, de lehet rosszul emlékszem).
Esetleg probáld meg ezt (32 bites 680 SLI chipset driver) vagy ezt (64 bites 680 SLI chipset driver), nem tudom hány bites rendszer van telepítve ezért belinkeltem mindkettőt.
Mondjuk a deszkád specjében "Chipset: Nvidia® nForce 680i SLI / NF590 SLI" van írva.A vinyóval kapcs meg egy vinyós topikba próbálj kérdezni, ahoz nem tudok hozzá szólni.
-
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Van közöttetek olyan aki használ w7-et a 680i-s alaplapjával? Nekem tegnap elég kemény fejtörést okozott ugyanis a w7 szépen felment, de sem az eredeti cd-n lévő driverekkel sem a gyrtó honlapján lévő driverekkel nem bírtam életre hozni a hálókarikat (Abit IN9 32X MAX-WIFI lapom van kövezzetek meg, tudom hogy ez nem az a topic de abit topic már nem nagyon van újat meg nem akarok ez miatt indítani).
Jahh és a másik, hogy a vinyóm tökéletes állapotban van, tegnap még wXP volt rajta és nem volt semmi baja feltettem rá a w7 professionalt és leállításkor hülya kattogó zaj jön a vinyóból, ha erre van valakinek tippje azt is nagyon megköszönöm.
Üdv Zsolt
U.i.: A mi a f@sznak használsz w7 használj inkább xp-t jellegű értelmiségi hozzászólásokat kérem mellőzni aki csak ennyire tud segíteni az esetleg maradjon csendben és gondolkodjon kicsit.
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is P5N32-E SLI lapom van egy E6600-as (2,4 GHz FSB 1066 MHz 4 MB) processzorral, az a kérdésem, hogy egy 1066-os kingston hyperx futna rendesen a konfigba 1066-on? (azért kérdem, mert hivatalosan 800as ramok mennek a lapba)
Előre is kösz!
-
hun.access
csendes tag
Sziasztok! Ilyen lapom van, és érdeklődnék hogy megéri venni hozzá Radeon HD 4770 videokarit?
-illetve tudja valaki, hogy mit jelent egy videokártyán a PCX jelölés? Ugye ez belemegy a pci-express foglalatba..(?) -
Tikakukac
titán
Jövő héttől én is boldogabb leszek egy P5N-E SLI-vel, a mostani AsRock-ot fogja nyugdíjazni, 1-2k-s ráfizetéssel elég jól kijöttem szerintem
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki ebben a lapban használ ati 5850-es karit? Mert külföldi fórumokon olvastam, hogy nem igazán akar menni vele! Jó volna tudnom, hogy muszáj -e lapot is cserélnem, vagy fog vele menni.
Köszönöm!
-
sutaxx
tag
sziasztok
nemrég vettem egy intel dual-core e5200 as processzort
az lenne a kérdésem , hogy ha veszek egy ASUS P5n32 E-SLi-t akkor simán bele fog menni a proci ? mert tesóm p5b jében nem net , de haver p5ql ében pedig igen..
nézben asus oldalán 1.8 as bios tól megy ... kérdéses mien számon megy az eredeti bios...
-
ProdyG
őstag
P5N-E SLI lapom van.
0901-es bios-sal ment a tuning mint az őrült
de vettem új ramokat, emiatt muszáj volt frissítenem a bios-t a legújabbra (1406), azóta csak alapon képes menni minden, a tuning esélytelen. van erre valami megoldás, vagy törődjek bele ebbe? -
zory
csendes tag
Hali
Valaki megtudná nekem mondani hogy az alaplap hangkártyájára hogy lehet rákötni a házam külsö csatlakotásait ami az elölapon vannak mic és füles.
Köszönöm
Üdv:. Zöry -
aLstaR
tag
Üdv!
Asus P5N32-E SLI Plus lapban, ha ati kártyát rakok egyedül működni fog a rendszer?
Csak az SLI-t támogatja a lap ugye? -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Mennyit érhet egy ilyen lap magában? Jó ár esetén akár eladóvá is vállhat
-
DopeBob
addikt
Sziasztok!
Szeretném bővíteni gépemet egy olyan procival ami támogatja a Virtualizációt. P5N-E SLI lapom van, elég régi már de nem szeretném lecserélni. Ha veszek olyan procit, ami tudja, akkor az alaplap nem lesz gond?
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki, hogy Windows 7-hez mikorra varhato driver a 650i-s verziohoz?
Vagy van valami mas megoldas, hogy tudjam hasznalni win7 alatt is a lapot? -
SD456
csendes tag
Hi all!
Túl húztam a procim, csak a Volt állítgatással van egy kis problémám. zoo8800 Mondta, hogy kérdezzem meg az alaplapom topikjában biztos tudják. Van elvileg egy LLC nevű funkció (nem biztos, hogy ez a neve) az BIOS-ban, ezt érdemes lenne kikapcsolni vagy hagyjam bekapcsolva ?
-
Quan-Chi
őstag
hm, ez a topik halott
-
Quan-Chi
őstag
Üdv. mindenkinek! én is egy boldog P5N-E SLI lap tulajdonos vagyok! arról érdeklődnék hogy mindenkinek kegyetlenül forrósodik-e az északi híd passzív hűtője! az enyémet pár perc használat után már nem lehet megfogni mert rendesen éget! pedig alap órajelen működik a gépen minden! gondoltam egy TT Extreme Spirit -re , de nem férne el a proci hűtőm miatt!
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok (P5N-E SLI-m van)
Segítenétek a tuningban mert egy E5200 M0-ás procinak nem tudok 275FSB-nél nagyobb értéket megadni, mert nem botol fel vele. -
[NPC]
tag
válasz
Szabest #1491 üzenetére
SZevasz!
Nem kimondottan speciális. A feteken a hűtés gyári, viszont az északi és a déli hídon passzív Zalman van. A gond az, hogy a középső pci-x slotba egy 8600gt-t (physx) szeretnék aplikálni, de sajnos pont mögötte van a hűtőborda, így nem fér be a kari.
A módosításokat még az előző gazdája eszközölte... Nekem nem lett volna rá szükségem, pláne most. Készítettem egy instant felvételt, kicsit gyenge lett, de a lényeg látszik.
-
[NPC]
tag
Sziasztok!
Lehet kissé már megkésett a hsz, de nincs esetleg valakinek eladó (eredeti gyári) chipset hűtője a P5N32-E SLI -hez?
-
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki valami megoldást arra, hogy hogyan lehetne teljesen lelőni az egyik video kártyámat? 8800GTX SLI-m van, de ha nem játszom akkor szeretném ha nem fogyasztaná fölöslegesen az áramot. Kikapcsolni valahogy a slot-ot, vagy valami irq-megoldás vagy valami (annyira nem értek ehhez).
A kártyát kivenni én is tudom, de valami kényelmesebb megoldás kéne..Ötlet?
-
rbrfan
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van valakinek tapasztalata P5N32-E SLI Plus, és egy Core 2 Duo E8500 kombinációval? BIOS 1104. Azt a gondom, hogy nem mindig indul el a gép, még a biosba sem tudok belépni. Néha amikor elindul semmi gond, szépen fut. Tápot lecseréltem, tehát szerintem az nem lehet gond. Asus szerint támogatja ezt a CPU-t, de akkor mi a ,,, van? Visszarakom a régi D950-est és szépen, hibátlanul muzsikál. A válaszokat előre is köszönöm!
-
T.Peter
őstag
Sziasztok. Ti milyen 800-as memóriát ajánlanátok a lapomba? Az mennyire számít, hogy ha nem szerepel a kinézett ram a lap qvl-jében?
-
Szabest
tag
válasz
N95 8Gb #1480 üzenetére
hát nekem még nincs tapasztalatom SLI terén!sorry de bisoba ha egy kártáyval belépsz akkor ott lehet állítani ugye hogy dual nvidai gpu vagy kártya va ilyesmi, na azt mented és utánna vberakod a másikat és semmi??:S hát nemtom akkor az @NUS megint egy hibás darabja került ki az emberek közé??:S mert ugye a tuningnak sem vmi kedvező ez a kurva lap, gaz nekem nem plusos van de az sem jobb... k...v@ annyát!
-
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Mad1 fórumtárssal lapot cseréltem, most Neki van P5N32-E SLI PLUS lapja, és nagy gondja. Nem megy az SLI 2db GTX260-nal. Még BIOS előtt fagyi van 2 kártyával, tehát oda sem lehet már belépni. 1 VGA-val (bármelyikkel) megy rendesen a lapja, úgy nincs gond, én is csak 1-el használtam. Viszont nálam működött a második 16x-os sín is, mert kipróbáltam az Ageia Physycs-et egy 9800GT és egy 8800GT-vel. nTune és Everest 4.60 is kiírta mindkét kártya adatát, választhattam, hogy melyik legyen az első és melyik a másodlagos kártya. A táp már cserélve lett 1000W-ra, de Nó Gó! Kell valamit állítani a BIOS-ban, hogy SLI-ben lehessen használni, de ezen kívül nem tudom mit kellene még csinálni vele.
Ha valaki találkozott már a problémával, legyen szíves segítsen mad1-nek, mert nem keveset ruházott be a cuccba! Pár hsz.-al fentebb található mad1 hsz.-a.N95 8Gb
-
pókász
csendes tag
Most áll a házhoz majd egy Asus p5n-e sli lapka és szeretnék bele egy E2140 M0-ás steppinges procit.Esetleg van valakinek tapasztalata,hogy mire képesek ezek így együtt?
-
Nudlee
aktív tag
-
Nudlee
aktív tag
Apropó újabb sztori.
Nekem sem igazán jött be az integrált hangkártya hangja így gondoltam előtúrom és belepakolom a régi SB audigymet...Én kis naív.
Lekapcsoltam az integrált hangkártyát, betettem az alsó PCI slotba az SB -t...semmi.
Gondoltam jól van...láttam már ilyet...betettem a másik PCI slotba...működött..YIPP!?Az audigy működött, de az SMax progija még kiírta, hogy megváltoztak a beállítások...tegyem újra a (kikapcsolt) integrált kártya illesztőjét. Az XP kikapcsolási ideje közben a 10sec -ről megnőtt kb. 1,5 percre!? Hmm...
Nekiálltam az SMax progiját "uninstallálni" amit persze qrvára nem lehetett - állandóan valami hosszú telepítési hibakódot dobott vissza - sem RG, sem csökkentett módban.
Mivel nem jártam sikerrel kiszedtem az "automatikus indításból" az SMax pipáját. Eredmény: az XP iszonyat gyorsan bebootol -t (kb. "2x ment el a bootképernyőnél a csík"), eltűnt indulásnál a figyelmeztető üzenet, a kikapcsolási idő viszont maradt 1,5 perc.Na itt már nagyon ideges voltam.
Leszedtem egy csomó drivert az Audigyhez...a helyzet nem javult.
Mérgemben visszakapcsoltam az integrált karit, leszedtem a legfrissebb illesztőjét és ezután lááááám sikerült az "uninstall".
Audigy vissza, integrált SMax disable,,,gép kikapcsolási ideje megint 1,5 perc.
Újrahúztam az XP -t...kikapcsoási idő: 1,5 perc
Eredmény: van egy villámgyorsan bootoló "jó hangú" gépem ami lassan kapcsol ki...F@xom
-
Aino
tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy Q6600ost, eddig egy E6300as volt meghúzva 3.2-re a P5n-e sli lapomban 0401es bios-al és tökéletesen működtek együtt. De ezt a procit nem nagyon szereti. A régi biossal még játszani se tudtam mert kb 20mp alatt kifagyott a gép és még windows-ban(Vista 32bit) is fagyott félóra után. Frissítettem a bios-t 1201-re és így már nem fagy ki a gép úgy 20 perc játék után sem! De ezután jött a következő probléma amikor felakartam húzni, mivel akármilyen órajelre rakom még 2.7en is windows töltés előtt kékhalált dob! Tudnátok mondani egy fsb/voltage értéket amin stabillan megy, esetleg egy másik biost, vagy teljesen reménytelen a helyzet és lapcsere....
Előre is köszi! -
NaNorbert
aktív tag
válasz
Szabest #1470 üzenetére
és nem rinyálni, hanem keresni! üdv!
Ne aggodj letöltöttem!! És megvanak! Az öszes driver közül 2 kel XP-hez! Chipset és egy hangkari ami undorító Soundmax szerintem it elkurták az alaplapot mikor ezt rá gányolták! De ez nem rinyálás ha nekem az eredeti kell akkor az kel !!! Nem kel kérdezni miért meg hogy minek ha az kell akkor csak az kel és nem mákos tésztáért!Nem baj közben megkaptam N95 8Gb - töl, és nagyon jó!
Amugy kiderítettem hogy ezen az alapon 2008.12.17.-i Bios van! -
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok!
Ujjab segítség kell!
Nem kaptam driver cd-t cd-ket az alaplaphoz!
Keresek olyan embert akinek megvan és át tudná másolni nekem az eredti drivert!
Ha van ilyen emberke akkor légyszives keress meg!Elöre is köszönöm
-
NaNorbert
aktív tag
Amugymeg!
Sziasztok!
Mint látjátok elözö hsz-emben, vettem egy alapot!
Asus p5n32E SLI És hozzá egy E6400 cpu-t!
Hogy kell beálítani nála a ramokat meg a cpu-t hogy nekem 3000mhz körül dörömböljön!
A ramokat meg szeretném aszem 800+ 4-4-4-12 vagy a 900 körülit de akkor sem nagyon eltérve a 4-4-4-15 ös idötöl!
Sajna elsönek van intel a kezemben, vagyis ha valaki tudja nagyon lassan esetleg képekel illusztrálva nem tudna nekem segíteni?Ha mégis van valaki jelentkező akkor szoljon pü-ben és cserélünk egy Msn cimet amit az adatlapomnál megtaláltok! Vagy minden nap itleszek forumban6 pü-ben.
Elöre is köszönöm segítségeteket!
üdv NaNo
-
NaNorbert
aktív tag
-
diamant21
csendes tag
A "Meg se nyikkan" alatt azt értem, hogy a hűtés bekapcsol, a táp bekapcsol, a monitor is kattan hogy van jel,a winyó felpörög, viszont nem jelenik meg semmi a monitoron, csak a nagy feketeség.még csak nem is sipákol.
-
N95 8Gb
tag
Tudom, nem sok, de kezdetnek megteszi. -
zsolt1129
addikt
Én egy Q6600-at akartam ebbe a lapba meghajtani,de sajnos sikertelenül. Próbáltam mindenféle beállitást,de sehogysem ment 2.8GHz-nél többet. Ekkor elvittem a gépem az egyik haveromhoz,és az ő P5K-ba pöcc föff 3.6GHz. (Igaz nem Primeoltuk,nem is ez volt a cél). Majd áttette az ő E8200-esét az én lapomba,és ismét kudarc. Azért próbálkozhatsz,de sajna tapasztalatból,és más véleményei alapján sem jó ez a lap tuningra
A másik az hogy az északi hid hűtését valahogy old meg,akár egy ventivel,akár mással,mert alapon is örülten melegszik,feszemeléssel nekem meg 85-90 fokos is volt,ami könnyen megfoghatja a tuningot. Addig is próbáld meg,és sok sikert hozzá. Remélem hogy jutsz valamire
-
N95 8Gb
tag
Nos megvan a megoldás a hibára! Extra hűtés a hidaknak. Szép a passzív hűtés, csak Ánusz&Tsai arra nem gondolnak, hogy nem mindenki használja a procihoz kapott "merőlegesen a lapra fújó" hűtést. Az ugye a bordái segítségével, az alaplappal párhuzamosan fújja maga körül minden irányba a levegőt, így elszállítva a NB/SB proci köré vezetett bordákról a meleget. Nekem AC Freezer7Pro-m van, ami nem így dolgozik(szerencsére), hanem a hátsó kifújóventi vagy a táp felé fúj, attól függően, hogyan tesszük fel.
Tehát:
-vagy a bordákra teszünk egy 4-6cm-es ventit
-vagy a ház oldalára egy 8-12cm-est, amit ráirányítunk a bordára
Nekem legalábbis bevált, most 3,4-en megy a 6750-es. -
diamant21
csendes tag
Helló. Van 1 p5n-e sli alaplap, 1 Intel E7200 Processor, 2x1gb geil ram, és 1 9800 gt videókari. Miért van az, hogy a gép meg se nyikkan?
Intel pentium d805el működik, ugyhogy gyanitom hogy a proci nem teccik neki. Se a 1201, se a 1301es biosal. de volt rajta ennél korábbi verzió is, és avval se működött.
Várom az 5leteket. -
thumb
aktív tag
sziasztok
van valakinek tapasztalata plus-os lappal és valamilyen E7xxx-es procival?
THX
-
Szabest
tag
válasz
N95 8Gb #1450 üzenetére
Szia nem halt ki vagyis én kapom az értesítőt ha ir vki ide....nekem p5n32e sli-s van nem a pluszos..... de nekem sem nagyon akar menni a tuning..azért is nem akartam off hozzászólást irni eddig
3.2-n azért elmegyeget benn egy e6400-as cmhyper tx---ne kérdezd a beállításokat mert nem tudom....meg régebben hajtottam, most alapon megy...üdv
-
-
N95 8Gb
tag
válasz
zsolt1129 #1447 üzenetére
Így van, nem jegyzi meg. Legalábbis everest és cpu-z szerint. Most 1580-ra állítottam, 2*2Gb 800-as Kingmax van benne linked és sync módban. 3120Mhz a vége a 6750-nek, gondolom a NB és SB túlmelegedése miatt. Már aktív hűtés van rajtuk, a hőcsövessel 1400-as FSB-nél megállt. A helyszűke miatt nem tudok bika hűtést rátenni.
-
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Elég sok kommentet elolvastam, de nem találtam választ a problémámra.
P5N32-E SLI Plus lapom van, E6750 AC Freezer 7 PRO, 2*1GB Kingmax 1066. Ebben a lapban NEM az FSB-t lehet állítani. Ha felrakom 1333-ról 1600-ra (ramot akárhogy állítom: linked/unlinked/auto/sync mode| 800/960/1066) nem indul. Reset(nem Cmos) után újraindul, F1-el tudok továbblépni. Win bejön, everest, cpu-z 2.667-nek mutatja a procit. Újraindítás után BIOS-ba belépve még mindig az általam beállított adatok vannak, ahol 3.200-nak írja a proci sebességét. Valaki nem tudna linkelni egy beállítást?
Van esetleg 2*2GB Kingmax 800-am is, ha azzal jobb lenne. -
Fűrész
csendes tag
Eladó a lapom, akit érdekel itt a HSZ
[Asus P5N-E SLI]
(Szert tettem egy P5QL PRO-ra így most megválok tőle, SLI rendszerem úgyse lesz soha
)
-
tocso83
csendes tag
Miután megnyomod a Del-t kiírja hogy entering setup?
Mert nálam akkor fordult elő ilyen amikor túlhúztam a lapot és a következő újraindításnál még a bios-ba se volt hajlandó belépni. Csak a gombelem kivétel és a CMOS clear jumperezés segített rajta. De ilyen esetben nálam a del megnyomása után sose írta hogy entering setup. -
kjany
tag
Üdv minden P5N-E SLI tulajnak !
A minap került hozzám, egy ilyen lap.
Frissitettem a régi 0202 BIOS -t, a (talán) legujabb 1301 verziora.
A frissités sikerült, müködik is minden, Everest is irja a verzioszámot.
De nem tudom lehivni a BIOS menüt, Del bill. megnyomása után csak sötét képernyő
Találkozott már valaki hasonlóval ? -
tocso83
csendes tag
Asszem NB voltage rövidítéssel (közvetlenül a proci fesz alatt vagy fölött van írva).
Az én lapomnál nem sok variáció van erre: auto, 1,2...V, 1,3...V, 1,5...V és 1,7...V.
1,4V felett szerintem már ne nagyon hajkurászd, hacsaknem aktív hűtés vagy víz van rajta.
Nekem pl amíg a gyári asus borda volt rajta egyszer 1,5V-on hajtottam meg, hogy legyen elég kraft, hogy kihajtsam a procit és a memót is. Mondanom se kell 10 perc prime után olyan forró volt, hogy szó szerint megégette a kezem. Amióta vizesblokk van nincs ilyen jellegű melegedési gond. -
tocso83
csendes tag
Akkor bizony szükséges lesz egy kis plusz fesz. Nemtom milyen prochűtőd van, de ha nem a gyári akkor próbálj adni neki egy kis feszt. Sőt, nem is kell rögtön a procinak, kezdheted úgy is hogy először a North bridge feszét emeled meg csöppet, mondjuk úgy 1,4V környékére. Ha még mindig fagy akkor jöhet a proci fesz, az is kb 1,4V-ra. Mindent csak ésszel, bár ha ezeket a feszeket tartod akkor bajod nem lehet.
-
thumb
aktív tag
na kipróbáltam 8x szorzóval úgy 3,2 ahogy mondtad de úgyis megfagy feszemlés nélkül
-
thumb
aktív tag
nem nem ezek mind bios adatok a bios irkálja ki semmi program stb.
csak azért furcsa ez a feszemelése móka mert megküldtem 1,6-al és akkor is ugyanannyit mutatott ebből gondolom hogy valami gátolja mert elméletileg már ropogós lenne de még csak a hőfoka sem ment fentebb nemhogy egyéb
-
tocso83
csendes tag
Minden lapnál van némi fesz drop, vagyis ha beállítasz mondjuk 1,4V-ot az lehet hogy csak 1,37-1,38V lesz valójában. Ez minden alaplapnál eltérő, hogy mennyit drop-ol. Ebben nem vagyok szakértő, inkább úgy mondom tudom van ilyen
Az én cuccomnál az 1,3V-ra állított proci fesz majdnem ténylegesen is ennyi (1,298V), vagyis nálam alig van drop. De nálad lehet hogy ez több, szóval ezért írja kisebbnek a feszültséget. Én nem tulajdonítok neki akkora jelentőséget.
-
thumb
aktív tag
szerinted próbáljam meg úgy hogy marad így minden sync mode 1600-as fsb stb. csak 8x szorzóval? lehet hogy mondassz valamit sőőőt! mihelyts hazaérek megsas
-
thumb
aktív tag
ja és a szorzó az 9
-
thumb
aktív tag
nem hanem arról van szó hogy egy korábbi kommentben írták hogy próbáljak ki más ramot is ha tudok aztán szereztem 2x1 gb kingmax-ot és ők 1066-osok. a cl4 nem tudom mit jelent de ha elmondod megköszönöm. a geil value 5-5-5-15 úgy is próbáltam őket 2.1 feszen de fagytak. ha synce módba teszem akkor 800 mhz a ram de csak úgy ha 1600-as fsb van ami nem 3,2 ghz hanem 3,6 és sztem ezt nem bírja ha reszt emelek a procinak ha nem mert 20 másodperc után kifagy. olyan mintha a megadott feszt figyelmen kívül hagyná mintha valami visszafogná vagy korlátozná a biosban. de lehet hogy egyszerüen csak nem birja a quad de pedig még ezt is bírnia kellene mert ez a legalacsonyabb vid-es verzió
-
tocso83
csendes tag
Bocs, tévedtem. Utánanéztem, van Geil Value-ból 1000Mhz-es is. Bár én még nem találkoztam vele Mo-on.
-
tocso83
csendes tag
De ha sync módban 800Mhz-en megy a memóriád akkor az egyben azt is jelenti hogy 400Mhz-es Fsb-vel járatod. Ez egy 8-as proci szorzó mellett 3,2Ghz-et jelent. Ezt még szerintem alapfeszen is stabilan hoznia kell.
A memóriában viszont tévedsz: az 1066-os mem 5-5-5-18-ban tudja ezt a bizonyos 1066Mhz-et. Ha azonban CL4-re lövöd be (4-4-4-12), már meg is dőlt a Mhz kérdés, mert azonnal fagyni kezd.
A bemutidban Geil Value ramok vannak, azok pedig 800Mhz-esek ha jól tudom (5-5-5-18 időzítésekkel). Kis szerencsével és magasabb fesszel talán mennek CL4-ben is. De én személy szerint kétlem hogy 1066Mhz-et mennének, extra fesszel és hűtéssel talán. -
thumb
aktív tag
hát itt nálam a szinkron azt jelenti hogy sync mode és így 800 mhz-en van a memória azt meg már csak elbírja az amúgy 1066-os ram nem
-
Szabest
tag
osztom tocso83 véleményét teljesen igazat beszél!
-
tocso83
csendes tag
válasz
BraveHeart #1418 üzenetére
Van magyarázat rá, hogy az everest gyorsabbnak írja a 800-ra belőtt ram-ot. Mégpedig az, hogy a biosban auto-ra vannak neki állítva a memória időzítések. Ha 800-on járatja őket akkor a lap automatikusan 4-4-4-12 -re lövi be az időzítéseket, ha viszont pl 950Mhz környékén akkor már 5-5-5-15 vagy 5-5-5-18 -as időzítéseket kapnak. Nekem konkrétan Geil Ultrával volt ilyen jellegű tapasztalatom, ahol hiába mentem még 1000Mhz fölé is a memókkal, az 5-5-5-tizenakárhanyas időzítés mellett rosszabbul teljesített, mint amikor 800-850Mhz-en járattam viszont alacsonyabb (4-4-4-12) időzítésekkel. Szóval inkább ne hagyja auto-n a mem időzítés beállításokat, hanem csinálja manuálisan. Kicsit így babrásabb a dolog, de jól eltalált memória fesszel és időzítésekkel jobb eredményt lehet kicsikarni. Amúgy ha szinkronban van az Fsb-mem akkor még szép hogy nem viszi a 3,6Ghz-et. Valószínű hogy a memóriák nem bírják már el, nem pedig a proci.
-
thumb
aktív tag
ja még valami. tegnap vettem észre az eszközkezelőben hogy hiányol valami társprocesszor drivert-t és egyik lemezen sincs rajta. az szerintetek mi lehet?
-
thumb
aktív tag
hát én már a sokadik esélyt adtam neki. tegnap egész nap szintén ezzel próbálkoztam. az a baj hogy nem nagyon fesz be más beállítosokat tuningra csak sync mode stb. úgy meg nem bírja a 3,6-ot de nekem elég lenne 3 vagy 3,2 is. a más fesz értéket nem progi irja ki hanem a bioson belül a hardware monitornál voltage montiro vagy mifenénél irja maga a bios ezért tartom érdekesnek
nem lehet kinyirni a lapot? ez remek mert akkor ma szarráhúzom a 750 corsair-emmel
-
Szabest
tag
válasz
BraveHeart #1418 üzenetére
ez aranyos...amugy sztem se lehet kinyirni nemhiába gamer-lap nak nevezett-----ez birgya a gyűrődést...bár a procikat nemnagyon...de azért modnom az én E6400-am vígan megy benne 3.2-n ! igaz alapon 60fok körül van de rohadjon meg!xd
-
BraveHeart
tag
pontosan!
Amit írtál, az jó, a vcore voltage-t kell állítanod, s szerintem ez mindenkinél így van, hogy a bios-os érték eltér bármely más rendszerelemző progi mért értékétől, de azt ne kérdezd, melyik a valós... én a bios-ra hagyatkozom,s 1,4-el megy nálam 3ghz-t a q6600. 3.6-on nekem is elindul, s 10-20 s után kifagy vagy be sem bootol az xp... mindig memóriahibát ír ki... vagy az arányon állíts a proci meg a memória között, vagy lődd be fixre, 800-asnak a memet (bár akkor is változik az érték, ha babrálod a procit), nálam bejött... 945-ön ment a mem egy darabig, s mikor visszavettem 800-ra, még tudtam húzni is, meg az everest is gyorsabb eredményeket írt a memóriatesztnél... magyarázat nincs..
ne aggódj, ezt a szar lapot nem lehet kinyírni! már mérgembe próbálkoztam vele, de nem akarta a harakirit!
-
thumb
aktív tag
válasz
Szabest #1416 üzenetére
hát nem tudom van ilyen hogy vcore voltage ahol meg tudom adni a feszt meg van olyan hogy hardware monitor ahol irja hogy mennyit kap és a hardware montiron mindnig kevesebbet mutatat mint amennyit adok neki olyan mintha valami leszabályozná. nem eleht hogy van benne valami Limit CPUID MaxVal vagy Q-fan control?
-
-
thumb
aktív tag
na szóval végignyomattam a biosokat nekem a 1003-al a legjobb sztem. most 3,6-on bootol csak egy idő után megfagy. ha adok a procinak feszt olyan mintha nem venné be mert a vcore-monitornál meg más ír ki. vagy a feszemelés csak azt jelenti, hogy maximum annyit vehet fel attól még nem fog annyin járni ha tetszik ha nem? vagy ki kell kapcsoljak valamit valami korlátozó baromságot szerintetek?
-
thumb
aktív tag
köszönöm a tippeket megpróbálok mindent nem gyári hűtés van rajta hanem egy bazi nagy noctua! most azt csinálom, hogy visszafejtettem a biost a legelső verzióra és megnézem mindet melyiken megy viszonlag stabilan a proci
-
Szabest
tag
hát sztem vmi küldföldi oldalon nézegess fesz értékeket, illetve ha nem találsz akkor csak csínnyán emeld az értékeket a procijét, s az sem árt ha fixre állítod a memojét mert azt is ha auton hagyod akkor valamivelkevesebbet kap mint amennyit kéne!azon is inkább pár századdal több legyen sztem!
sok sikert!
max nem fog elindulni...de kurvasokat nem adja neki ha pl a procin is gyári hűtés van!cscs
-
tocso83
csendes tag
Ha plusz feszt akarsz neki adni akkor bios, majd valami tuning menüpont, azon belül jumperfree config/voltage control...ott megkeresed a cpu voltage menüpontot és már állíthatod is. Arra figyelj hogy 1,48-1,5V fölé ne menj. Léggel legalábbis biztos ne. De ezek szerint eddig alapfeszen ment, szóval szerintem első körben indíts kb 1,35-1,4V környékén. Ha eddig elindult alapfeszen 3,6-on akkor 1,4V-on szinte tutira stabil lesz. Viszont lehet hogy a ramok is kérnek még kakaót. Nálam Geil Ultra 800Mhz-es volt kb 1 évig és 2,1V-n járattam őket gond nélkül, szerintem a Value-nak is mehet kicsivel 2V felett.
-
thumb
aktív tag
namármost eljutottam odáig, hogy (bár magam sem értem) 3,6 gz-en megy aproci megy minden boot stb. de mihelyts bebútol a rendszer 20 másodperc és lefagy. szerintetek adjank neki egy kis feszt a procinak? mennyit és hol? tippem van de nem merem elsütni
köszönöm
-
thumb
aktív tag
na most adtam neki még egy esélyt mert nagyon nincs kedvem alaplapot venni. felgyürtem rá egy xp-t vista helyett. csak azt nem értem hogy miért nem bútol be 1200-as fsb-nél.? vagy ehez még állítani kell valamit? egyszerüen nem értem a windows logo előtt megáll de olyan mintha menne de mégse :S
valakinek valami ötlet? (pedig az még csak 2,7 ghz lenne)
-
Szabest
tag
válasz
BraveHeart #1407 üzenetére
itt:http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us
kiválasztod milyen lapod van és kilistázza hogy mi megy bele ..papiron...xd! -
BraveHeart
tag
... pfff.. hát nem...
-
Szabest
tag
válasz
BraveHeart #1405 üzenetére
az anus honlapján van választ kapsz a kérdésedre!
-
BraveHeart
tag
A Q9550-es proci 1333-as fsb-vel megy ebben az alaplapban?
-
BraveHeart
tag
Volt Vistam is... azért kezdtem el húzni..
Remélem a 7-es win már tényleg olyan jó lesz, mint amit az előzetesekben hazudoznak!
Most Xp-m van.. szóval teszteltem mindkettő alatt... a Vista is elindul 3.4-en csak memóriahiba lép fel kék háttérrel.. és még azt mondták a Májkrémnél, a vistából nem lehet előcsalogatni a kékhalált... pff.. naivak!Most bővítettem 4Gb-ra, s annak fügvényében, hogy hány MHz-en futnak a ramok, úgy változik az XP alatt felismert memóriamennyiség 2,75 -3,25 Gb között...
SP3-nál már tud kezelni 4-et az xp? mer' elég idegesítő... meg a mappák között mindig van egy 1 s-os kivárás, míg megnyitja...
Nem rossz ez a lap! nem akarsz mégegyet a tied mellé, SLI-be! 2 alaplap, 4 videókártya 16 GB!!! 35 rongy, baráti áron!
-
thumb
aktív tag
válasz
BraveHeart #1397 üzenetére
hát igen kedves bravelheart ez egy f..s lap mint ez számomra is kiderült! ha jobban terhelem egyből fagy és olyan hibákat ír ki hogy ilyet még nem láttam. neked milyen os van fent? lehet hogy az xp-vel nem csinálna ilyeneket mert most vistám van ?
-
BraveHeart
tag
Köszi, floppymeghajtó beszerzése után már vissza tudtam "upgradelni" a biost 1503-ra.. s újból működik az SLI opció... bár még mindig nem tudom megemészteni, hogy az Anus saját oldalára olyan biost rak fel, amit nem tesztelnek előtte.... egyszerűen a második PCI-E slot meghallt a 1601-es bios alatt...
A Striker sem tuningolható jobban? Vágom, hogy az is nv680i-s chipsettes, de hátha van benne vmi, amiért jobban hagyná magát huzatni... bár most sikerült elérni a "majdnem 3GHz-t" (2,94), szóval befogom a pofám! -
Nudlee
aktív tag
válasz
BraveHeart #1394 üzenetére
Szinte ugyanaz a két deszka...a strikernek nagyobb a körítése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest