Új hozzászólás Aktív témák
-
NdF
csendes tag
Ahogy ígértem elkészült egy kicsit hosszabb leírás az ASUS N550LF laptopról, remélem segítségetekre szolgál majd.
Asus N550LF
Kb. 3 hete használom a notit a következő sorokban a saját tapasztalataimat, véleményemet gyűjtöttem egy csokorba.Külső: A gép hátlapján kívül a teljes gép fém borítást kapott. A hátlap és a fedlap is szereti gyűjteni az ujjlenyomatokat, azonban míg a fedlap könnyen takarítható, addig a hátlap igen csak ragaszkodik a begyűjtött nyomokhoz. Kinyitva a gépet ezüstös felület fogad, ezen szerencsére nem látszódnak meg a lenyomatok. A billentyűk is ezüstös (festést) színt kaptak. Nekem kicsit furcsa volt a hideg fémes burkolat után a műanyag gombokon gépelni. Szinte már elvárná az ember, hogy azok is fémből legyenek. A három lépcsőben módosítható háttérvilágítás (fehér) tökéletesen passzol a géphez. A gépház stabil, az összeszerelés minősége kitűnő. Nem találtam illesztési hibákat. A gép nem recseg, nem ropog, a ház masszív benyomást kelt. Külön tetszik, hogy figyeltek az olyan apróságokra, mint a lekerekített élek, vagy a fedlapon található ASUS logó, mely a gép bekapcsolt állapotában világít. Külön dicséretes a portok elhelyezése. Minden fontos csatlakozási lehetőséget a gép bal oldalára pakoltak, így aki egérrel szeretné használni a gépet, annak sem kell kábelekben bukdácsolnia. Egyedül a portok „követési távolsága” lehetne picit nagyobb, de ez a legtöbb gépen sajnos ilyen. A laptophoz jár egy kicsi és könnyű töltő és egy henger alakú „hangláda”, mindkettő minősége illeszkedik a géphez.
Belbecs: Az általam vásárolt laptopban egy i7 4500U-s processzor, 8 GB ram (1 slot, egy még üres maradt), GT 745M vga (sajnos csak DDR3-as rammal), valamint egy 1 TB-os (5400 rpm) winchester található. A gyártó szerint nem kevesebb, mint 4 hangszórót építettek be a még jobb hangzás eléréséért. Ez csak papíron hangzik ilyen jól, a valóságban mást tapasztaltam. DVD író, a tálca nyitó gombját nem túl szerencsésen egészen alulra tervezték, így szinte meg kell emelni a gépet, hogy hozzá lehessen férni. Legalább is akinek kicsit testesebb ujja van, neki mindenképp.
Használat: Nem mértem sem bekapcsolási, sem leállási időt, de érzésre hozzák a mai gépek átlagát (amúgy sem értem miért olyan fontos ez az adat, hiszen 15, vagy 25 másodperc, szerintem a felhasználók többsége nem ki és bekapcsolgatással tölti az egész napját). A gép működése közben folyamatosan hallani egy nagyon halk ventilátor zajt. A gép kialakításánál külön légkavarót kapott a CPU és külön a VGA is, valamint az alacsony fogyasztású processzornak köszönhetően jó eséllyel indulunk, hogy ne olvadjon össze az egész gép egy átjátszott estét követően. Netezés, szövegszerkesztés, filmezés közben jéghideg környezet fogad. Csak a ventilátor és a merevlemez hangját hallani (egyik sem zavaró). Játék közben picit már módosul a kép. A laptop kijelző felőli része elkezd melegedni, de a billentyűzet viszonylag hűvös marad. Mivel a kijelző zsanér mögött távozik a meleg levegő, így az egerészős kezünknek sem lesz melege. Nem túl erőforrás igényes játékokkal próbálkoztam (wow, cs, l4d2), de ezek egyike sem izzasztotta meg a gépet. Valamennyi játék high beállítások mellett fullHD felbontásban élvezhetően játszható. Ami érdekesség volt, hogy a ventilátorok zaja nem emelkedett túlzottan. Sok esetben nem is volt hallható eltérés az alap és a játék között (rendkívűl csendes a gép). Netezés közben a processzor nem lépte túl a 30 fokot, míg játéknál 58-59 fokig emelkedett. Szerintem fantasztikus hűtést alkalmaztak a gyártók ebben a gépben. Touchpad szokni kell, nem mindig azt csinálja amit szeretnék, rendkívül érzékeny. Beállításokkal nem bíbelődtem, de biztosan lehet optimalizálni.
Kijelző: Matt, nem érintőpaneles. Még barátkoznom kell a fullHD-vel, hiába, hozzá szoktam a sokkal kisebb felbontásokhoz, így elsőre minden mütyür volt. Jelenleg 125%-os nagyítást használok, nekem ez bevált. A kép és színek gyönyörűek. Korábbi TN paneles gépeimhez képest ég és föld. Végre lehet oldalról is látni, hogy mi történik a kijelzőn, nem csak szemből (van, hogy ketten hárman is filmezünk, ilyenkor különösen jól jön).
Hangzás: Az egyetlen dolog amivel még nem sikerült kibékülnöm. Számomra egyértelműen csalódás, de lehet csak nekem voltak túl nagyok az elvárásaim. Hangerőből nincs hiány, azonban sehogy sem sikerült előcsalogatnom a középső hangtartományt. Magas és amennyiben csatlakoztatjuk a külső hangládát, akkor mély hangok is a helyükön vannak, de a középső tartomány nekem kevésnek bizonyult. Lehet, hogy csak nekem nem sikerült még, és ha kitartóbb lennék, akkor az amúgy rengeteg beállítási lehetőséget tartalmazó programban elő lehetne csalni ezt a hangtartományt is, de egyenlőre marad a kicsit keserű szájíz (megjegyzem, hogy még így is simán az átlag feletti hangzásról van szó).
Összegzés: Egy nagyon jól összeállított gépet tarthatok a kezemben. Az anyaghasználat, összeszerelés minősége pazar. FullHD-s IPS panel gyönyörű képet ad. Mind alapjáraton, mind játék közben rendkívül csendes és hűvös gép. Egyedül a hangzáson lehetne mit csiszolni. Ha létezik tökéletes gép (számomra) az ASUS N550LF az eddig általam ismert gépek közül az, amelyik a legközelebb áll hozzá.
-
NdF
csendes tag
válasz Ateess #18033 üzenetére
Alapból nem adtak hozzá akksi kímélő szoftvert, mint a Dell-nél. Keresgéltem a neten, de nem találtam egyenlőre semmit. Power4gear szoftvert mellékeli a gyártó, de az nem erre való. Nálam a kezdeti 100%-ról a tápot használva 98%-ig merült az akksi és itt szinten tartja, de nem töltöget rá folyamatosan mint a réges régi notiknál. Hogy mennyire lesz tartós az majd kiderül. Sajnos a mai vékony gépeknél egyre gyakoribb az ilyen beépítés. Egy két év múlva lehet-e majd kapni hozzá és ha igen mennyiért erre kíváncsi lennék. A korábbi notijaimnak 1280x800, illetve 1366x768 volt a felbontása, ég és föld a különbség a mostani fullHD-hez képest.
-
NdF
csendes tag
válasz Doky586 #18031 üzenetére
Külföldi tesztekből bőven találsz használhatót mindegyik gépre. Rövid összefoglalót írtam az Asus notiról a [link] topicban. Szerintem teljesen vállalható az akksi üzemideje is. A neten található teszteknél mindenhol az N550JV szerepel, ennél picivel jobb üzemidő érhető el az LF sorozatnál az alacsony feszültségű proci és ramok miatt.
Bocsi Ateess-nek szántam a választ, még túl korán van.
[ Szerkesztve ]
-
NdF
csendes tag
válasz laszlohu #17908 üzenetére
Köszi, de már mindenhogy próbáltam. Telepítő CD, asus weboldal, hivatalos weblap (nvidia és intel is), windows frissítéssel... Semmi! Felhívtam a boltot, nagyon korrektek voltak, küldenek érte egy futárt és megnézik, hogy mit lehet vele kezdeni. Kértem a 72 órás csere garanciát, meglátjuk mi lesz.
-
NdF
csendes tag
válasz laszlohu #17904 üzenetére
Nem tiltottam le az Intel VGA-t. Több verzió is volt attól függően, hogy melyik nvidia-s drivert tettem fel, volt amikor újraindítás után elindult a gép, de sem a tálcán sem máshol nem jelent meg hogy lenne nvidia VGA a gépben. Amennyiben indítani szerettem volna egy 3d-s alkalmazást az az alaplapi intelessel ment. Ha frissítettem, akkor meg nem volt kép ugye. Volt olyan hogy kiírta hogy nem talált olyan hardvert amihez kellene nvidia-s driver. Ami a legfurcsább, ha leszedtem és telepítettem azt a verziót, amelyiket amúgy is telepíteni akart, akkor is mindig kiírta hogy új verziót talált. Mutatta ugyanazt a verziót ami már fel volt telepítve és elkezdte letölteni és újra telepíteni... Majd az újraindítást követően már nem volt kép... Hogy lehet megállapítani, hogy a VGA nem hibás-e? Egy rakat gépet telepítettem már, asztalit és notit is, de ilyennel még sosem találkoztam.
-
NdF
csendes tag
válasz laszlohu #17902 üzenetére
Nem a CD-ről tettem fel, hanem az Asus oldaláról, de ugyanúgy egyből frissített a legújabb verzióra, majd megint újraindítás után nincs kép. A CD-n egyébként csak win8 driverek vannak.
Azt nem tudom, hogy most a driver-t nem szereti a gép, vagy maga a VGA kuka. Ma telik le a 3. nap a vásárlástól, így nem mindegy, hogy mit csinálok... Alapból az inteles VGA-nak kellene mennie, ezért sem értem, hogy mi lehet a gond.[ Szerkesztve ]
-
NdF
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy N550LF laptopot. A problémám a következő.
Win 8.1 telepítése után felteszem az összes drivert, a gép rendben működik, majd legvégül az nvidia driver telepítését követően amikor újraindul a gép, akkor csak egy sötét képernyő fogad. Ha megmozgatom az egeret, akkor látszódik a kurzor, de semmi több. Lehet újra telepíteni a gépet, mert nincs kép. Próbáltam másik nvidia driverrel is, de mindig magától leszedte a legújabbat. Az az érdekes, ha béta drivert szedek le, ami magasabb számú, akkor is letölti az alacsonyabb, de végleges verziót.
Ha van ötletetek kérlek segítsetek, mert nekem már nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest