Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
labeda
üzenetére
Ezt kaptam:
"
A Pixel Refresh kontrollálása és ellenőrzése:
- Kontrollálás (Beállítások): Ahogy Ön is említette, a MyAsus alkalmazás az elsődleges felület az OLED kijelzővel kapcsolatos beállításokhoz. Az Ön által bekapcsolt "OLED Care" opciók (pl. Pixel Shifting, Pixel Refresh, Screen Saver) kritikusak.A "Pixel Refresh" opció bekapcsolásával Ön engedélyezi a rendszer számára, hogy automatikusan lefuttassa ezt a karbantartási ciklust, amikor szükséges. Ez nem egy manuálisan indítható funkció, hanem egy automatikus folyamat, amelyet a laptop firmware-e és operációs rendszere kezel.A dark rendszerséma használata is kiváló lépés, mivel csökkenti a statikus, világos elemek megjelenítését, ami tovább kíméli az OLED panelt.- Ellenőrzés (Működés) :A legtöbb laptop OLED paneljénél (ellentétben bizonyos dedikált monitorokkal, mint például az Ön ROG Swift monitora) nincs vizuális visszajelzés vagy progress bar, ami jelezné, hogy a pixel refresh éppen fut, vagy mikor futott le.Ez a folyamat a háttérben zajlik, és a felhasználó számára láthatatlan.Az Asus rendszere úgy van optimalizálva, hogy a megfelelő időben és körülmények között elvégezze ezt a karbantartást.Bizonyosságot arról szerezhet, hogy a funkció működik, ha a MyAsus alkalmazásban az "OLED Care" beállítások be vannak kapcsolva. Ha ezek aktívak, akkor a rendszer gondoskodik a panel karbantartásáról.Működési feltételek (Készenlét vagy Kikapcsolás)Ez a legfontosabb kérdés a pixel refresh szempontjából:
A Pixel Refresh általában akkor fut le, amikor a laptop alvó (sleep) állapotban van, vagy teljesen ki van kapcsolva, DE CSATLAKOZTATVA VAN AZ AC TÁPELLÁTÁSRA (töltőre).A pixel refresh egy energiaigényesebb folyamat, amelyhez stabil áramforrás szükséges, hogy megszakítás nélkül le tudjon futni. Ezért nem fut le akkumulátorról, ha a laptop teljesen ki van kapcsolva.
Készenléti állapot: Ha a laptopot készenléti állapotban hagyja, és csatlakoztatva van a töltőre, akkor a rendszer képes lesz lefuttatni a pixel refresh-t, amikor a kijelző ki van kapcsolva (pl. egy bizonyos idő után, vagy a kumulált használati idő elérésekor).
Teljes kikapcsolás: Ha munka végeztével rögtön kikapcsolja a laptopot, és kihúzza a töltőből, akkor a pixel refresh nem fog tudni lefutni. Azonban, ha a laptopot kikapcsolt állapotban hagyja, de csatlakoztatva van a töltőre, akkor a rendszer képes lesz elindítani a karbantartást.
Javaslat: Az akkumulátor kímélése szempontjából természetesen kikapcsolhatja a laptopot. Azonban, hogy a pixel refresh rendszeresen le tudjon futni, érdemes időnként (pl. hetente 1-2 alkalommal, vagy amikor hosszabb ideig nem használja) a laptopot alvó állapotban hagyni, vagy kikapcsolt állapotban, de a töltőre csatlakoztatva hagyni néhány órára. Ez biztosítja, hogy a karbantartási ciklusok elvégezhetők legyenek."
Szerintem ez másnak is hasznos és jól jöhet.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
labeda
üzenetére
Azt nem tudom mi alapján csinálja, MyASUS nekem fent volt folyamatosan, minden be volt kapcsolva rajta ezzel kapcsolatban kivéve a tálca automatikus eltűnése, még is beégett, szóval erre ne alapozz. Mondjuk azt is hozzá kell tenni ez a beégés elég extrém körülmények között ment, mindig full fényerő, a tálca és a chrome mindig világos alapon volt, és 2-3 éven át napi sok óra használat. Plusz a mutatott beégés se annyira zavaró még.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
labeda
üzenetére
Arra figyelj oda, hogy a tálcánál az automatikus elrejtés aktív legyen, illetve ha sokat használsz böngészőt sötét téma felületet válassz. Én úgy használtam a gépem (ASUS Vivobook Pro 14X) 2-3 évig hogy ezekre nem figyeltem oda, illetve max fényerőn volt mindig, meg is lett az eredménye...

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ i7-13700HX// RTX 5050// 32GB, 2TB// Premium Care
- Gyors, vékony és könnyű Lenovo Thinkpad X1 Carbon gen 8 (10.gen Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD) laptop!
- Tervezős Lenovo Thinkpad P14 S gen2 Laptopom (Nvidia 4Gb-os videokártyával) kifogástalan eladó!
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Core I9 10885H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Újszerű ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Intel Core I7 10750H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Akció! Playstation VR 2! Újszerű állapot.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pyttawrx