Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr.Skynet

senior tag

válasz Mr.Skynet #17684 üzenetére

Kész - elegem lett, ma reggel kicsapta a biztosítékot a gombocska :(( most biztos páran fogják majd a fejüket, de még mindig jobb megoldásnak találtam az alábbi módosítást, mint, hogy egy óvatlan pillanatban én vagy a párom letörjük a fenébe az egész dvd írót a gépről. Próbáltam szoftveresen megoldani, letiltani a dvd írót az eszközök között, bios-ban mókolni stb. de az eredmény eléggé 50%-os volt, szóval nem maradt más választásom.

Tálca kinyit - gép kikapcs - fejre fodít - akku kiszed - dvd írón a nagy fém takaró lemezke eltávolításához tűhegyes csavarhúzó erősen ajánlott, ha nem akarunk szerelési nyomokat hagyni a csavarokon (gari!) az 5db csavart szépen ki kell csavarni, a kis fém takaró lemezt (nagyon vékony) nagyon óvatosan el kell távolítani, majd 3 pici + 1 nagyobb karmocska tartja a tálca előlapját. Az előlap levétele után a gombocska óvatos pici mozgatásokkal kipattintható a helyéről. Majd vissza mindent ugyan így.

Ha valaki ugyan ezt megcsinálná esetleg, akkor fokozottan figyeljen a tálca nyitó nyomógomb panelja mögötti apró mechanika nehogy széthulljon, továbbá az optikának a kis lencséire, tükreire még csak rá se szuszogjon, biztos ami biztos én tettem fölé egy kis celluxot, nehogy hozzáérjek vagy valami szennyeződés érje, míg szerelgetem.

Míg nem megy a Win, addig most egy fogpiszkálóval tudom nyitni a tálcámat, egyébként pedig a win asztalra tettem egy tálca nyitó kis scrip-et, így nem kell a gombokkal szívni a jövőben.

Set ovladani = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" )
    Set mechaniky = ovladani.cdromCollection
    If mechaniky.Count Then
    For i = 0 To mechaniky.Count - 1
    mechaniky.Item(i).Eject
    Next
    End If

Ezt kell mondjuk jegyzettömbbe bemásolni és elmenteni vbs kiterjesztésű fájlként. Ikont kitenni az asztalra és dupla klikk, voálá tálca kinyílik. Én legfeljebb havi 1x használom a dvd-rom -ot, szóval eredetileg ki akartam venni az egész meghajtót, csak ugye itt szét kellene szedni az egész gépet, tehát az 1 csavart kiszedem és kihúzom az egész meghajtót, sajnos ennél a típusnál nem megoldható. :DDD

teratti: nekem semmi problémám azzal, hogy 2db usb van csak, igaz az előző notimon 3db volt, de 3 év alatt talán 2x használtam egyszerre mind3-at. Azt mondjuk picit sajnálom, hogy ha már 2db usb van, akkor miért nem a gép 1-1 oldalán vannak, miért egymás mellett 1 oldalon. Jobb-bal kezeseknek is biztos jobb lenne, továbbá így a vaskos/széles usb cuccok egymás mellett el sem férnek.

NTonee: biztos meg lehetne találni a középutat :U , csak sz.rtak rá. Nálad szenvedni kell vele, nálam pedig a dvd író élete a tét. A fenti script-et Neked is javaslom, így nem kell szenvedned a tálca nyitó gomboddal, elég kényelmesen mondjuk az asztalon lévő ikonra kattintani.

• NTonee

veterán

a G53-nál meg épp az kerget az idegbajba, hogy nem találom soha a gombot. Ülök a gép előtt, oldalra nyúlok és elkezdek tapizni, nyomkodni mindenhol, állandóan kínlódás van. Ezt meg sikerült túlságosan is besüllyeszteni a tálca előlapjába.

• teratti

senior tag

Nekem konkrétan azzal még nem gyűlt meg a "bajom", én az USB lehetőségeket keveslem ez a 2 elég kevés. :B

Új hozzászólás Aktív témák