- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Highground
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1827 üzenetére
Hát teljesen nem volt felesleges, mert a 970 Extreme3 melegedős és azon nem is tudtuk beállítani jóra. Valamint 970-ről 990-es chipset-re felfelé mentem, szóval szerencsére "teljesen" nem volt felesleges. De ahogy te is mondod, valamiért az enyém alap(auto) beállításokkal nagyon melegszik, teljesen mindegy milyen alatta a lap. Most már csak akkor leszek kibukva, a veszek egy jó hűtőt és nyerek vele 2C-ot
-
Highground
aktív tag
Na, hát úgy néz ki, hogy most játszható a proci
Lejjebb vettem a "második fokozatra" a feszeket(CPU,NB) és most 58C kupak/46C maghő volt a max játék közben. Nem is ment feljebb pedig toltam egy 20 percet kb. Prime-ot nem indítottam rá mert az biztos kihajtja megint a lelkét
Annál még tuti, hogy felmelegszik. De az ugyebár 100%-on pörgeti mind a 8 magot, olyan meg azért csak nem lesz addig amíg beszerzek egy új/jobb hűtőt. Szóval még egyszer majd jelentkezem ha lesz új hűtőre való
Az aktuális kínálatból majd melyiket vegyem. Addig is köszönöm a sok türelmet, tanácsot és segítséget!
Mindenkinek jó éjszakát kívánok! -
Highground
aktív tag
Akkor most vegyem vissza azt az egy klikket amit rátettem pluszba az offsetnél, vagy tegyem át mínuszba és úgy egy klikk? Bocs ha hülye a kérdés de még csak pár napja van ez a BIOS és még egyáltalán nem ismerem
Gabrikovics: Akkor nem értem miért mondták a hűtés topikban is, hogy elég lesz alap órajelen[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
Na mindent beállítottam úgy ahogy írtad. Előtte a képeken azért nem így volt mert akkor powermause beállításait hagytam még bent, valamint én magamtól próbáltam ki a DOCP módot. Előtte viszont mindent gondosan lejegyeztem(most is) és beállítottam pontosan úgy ahogy írtad!
Sajnos a hőmérséklet most is felszökött(75C/59C), viszont valamivel lassabban mint az előzőekben(Prime95 alatt). A CPU fan profilt Turbo-ra tettem a többit pedig ahogy írtad!
Driverek fent vannak a legújabbak igen az ASUS oldaláról rögtön win telepítés után leszedtem őket! A chipsetet is, de azért biztos ami biztos azt is feltettem újra.
BIOS 1503-as verzió van fent, de ahogy elnéztem ez után már csak kettő van a 1708-as és a 1903-as amiben nincs olyan frissítés ami nekem számítana, de ha azt mondjátok akkor felrakom a legújabbatMég szerencse, hogy meghajtóról is be lehet olvasni BIOS frissítés fájlt, mert FAT32-es cuccom nincs sajna(nincs pendrive-om).
[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
válasz
Beretvás #1814 üzenetére
Ha ez tényleg így van, akkor szívás. Mert ha veszek, akkor már egy vízhűtést szerintem vagy egy komolyabb léghűtést. Az kb. 20+e ami jelenleg nem áll rendelkezésre. Max ha eladom a 6100-at meg az Asrock alaplapot.
Most beleöltem közel 40 ezret az új alaplapba. Addig no game...
[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
Megpróbálok mindenre válaszolni
Hűtő: Thermaltake Contac 21 2db ventivel(két kép mellékelve a linken)
Ház: Thermaltake Soprano 2x12cm(elöl lent,hátul fent)+1x8cm(oldalt,bordák fölött) ventivel
Vadiúj Win7 van fönt az alaplap csere miatt, gyakorlatilag csak az avast,a Xonar DS és a CatalystCC fut, esetleg még az Origin a BF3 miatt de az sincs bejelentkezve jelenleg. ASUS AI Suite II fent volt, most leszedtem.
"AMD oldalról a drivereket felraktad?" Ezt nem teljesen értem...AMD oldalról? Max a VGA driverét szedtem le, természetesen fent van a legújabb catalyst(13.4)
Lassan már én is a hűtőre, csak akkor azt nem értem hogy lehet? Pl. a 6100-ast simán hűtötte és a hűtő topikban is utánakérdeztem, ott is azt mondták elégnek kell lennie tuning nélkül. Én csak azt nem értem, hogy alap órajelen hogy mehet ennyire az egekbe a hőmérsékletMég a gyári AMD hűtő sem bírta tartani. És most ezzel az új ASUS lappal sem jó.
Link a képekhez: http://sdrv.ms/19A0NvO
Köszönöm a segítséget! -
Highground
aktív tag
válasz
powermause #1810 üzenetére
Hát én nem tudom gyerekek, itt valami nagyon bűzlik. Bárhogy állítom nem jó, csak melegszik.
Ezen a képen a legutóbbi powermause kolléga által leírt beállítások mellett, kb. 10mp-nyi Prime95 után visszahűlő proci adatai láthatóak.
Tisztán látható a 68C kupak/61.6C maghő. Gyakorlatilag az a helyzet, hogy most idle-ben "normálisak" az értékek: 37C/17C De abban a pillanatban ahogy rányomok egy Prime-ot vagy egy BF3-at másodpercenként(!) legalább 1C-ot ugrik a hőmérséklet. -
Highground
aktív tag
Üdv!
Asrock 970 Extreme3 lapról váltottam ASUS M5A99FX PRO R2.0-ra mert melegedési gondjaim "voltak" FX8350-el alap órajelen. Ez úgy nézett ki, hogy 50-55C idle állapotban és a csillagos ég terhelés alatt. Most annyiban változott a dolog, hogy idle-ban 37C kupak és 18C maghőmérsékletem van. Viszont ahogy rányomom a Prime95-öt felszökik 30 mp alatt 75C kupak és 60C maghőmérsékletig. Legalábbis eddig mertem hagyni. Gyakorlatilag játszani sem tudok vele alap órajelen. Milyen beállításokat ajánlotok a BIOS-ban ami esetleg ezt a hőmérsékletet normalizálni tudja? Jelenleg a Turbo core ki van kapcsolva és az LLC high-on van. A feszt nem teljesen értem, hogy kell állítani, ebben kellene a legjobban segítség. Hogy és mennyire állítsam, hogy alap órajelen stabil legyen terhelés alatt is. Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Külpolitika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Láncfűrész topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel