Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cink_Elek
tag
válasz
bitpork #3347 üzenetére
Nem témába vágó dolog de megjegyzem...
Ha pld.foglalat problémátok van vagy más keressetek meg hátha tudok segíteni!
Hirdetésem! -
-
jookomak
őstag
válasz
silver87 #3341 üzenetére
Szerintem nincs beállítva fogyasztás-limit. Azt ki kell tolni tuninghoz. Az, meg hogy lemegy 1.5-re, az azt jelenti, hogy be van kapcsolva az energiatakarékos funkció, így üresjáratban visszaveszi a frekit (meg a feszültséget). Bővebb leíráshoz go to sandy topik, és olvasd el a tuningos leírásokat az elején!
-
silver87
tag
Sziasztok!
Valami nincs rendben a alaplapommal. Több ízben is észleltem a problémát.
asrock p67 pro3 B3
i5 2500K
2X2 Gb Kingmax 1600Mhz
Bios: 3.20 legfrissebb. Én frissítettem. Lehet, hogy rosszul ment fel a bios?A problémák:
Overclockolni próbáltam az alap turbo boost-ot tudom csak használni. De a rendszer mégsem a tuningolt értékeket mutatja. cpu-z az alap 3300mhz-et mutatja sőt ugrál összevissza és van h leugrik 1500mhz-re majd vissza. Ha manuálisan akarom megadni az értékeket akkor 37-es szorzónál többet nem is enged short/ long duration limit-nél pedig a 120 a max, ezért nem tudom manuálisan tuningolni.
mint írtam 2x2 gb ram van benne 1600mhz-en még is 1333mhz amit kiír és elfogad és a cpu-z is ezt látja. emellett van egy kingston 4gbb ramom 1333mhz en ami nincs a gépben, mert ha belerakom akkor az egyik 2gigás ramom-at kilövi és nem látja se a bios se a win.
-
duvi
nagyúr
válasz
Dark Archon #3339 üzenetére
Szia!
Thx az infókat!Állandó alapzúgása(búgása) van. Egy Logitech Z-5500 erősítő a központ. Erre van rákötve a Tv, DVD, Pc. Ezen kívül a VGA van HDMI kábellel összekötve a TV-vel. Az előző alaplapnál, ugyan ezzel a bekötéssel nem volt ez az alapzaj. Csere után egyből feltűnt a zúgás. Ezért gondolom, hogy az alaplap a hunyó. (valamint az említett beüzemelési problémák miatt)
-
Ha a búgás "hullámzik" azt az ún. brumm okozza, ami általában a túl közel vezetett 230V miatt van. Ha a búgás állandó akkor valszeg a gép hozzá van kötve tévéhez, akármi máshoz, aminek nem azonos szinten van a földpontja (pl. kábelTV hálózat vs. elektromos hálózat), akkor földhurok alakul ki, amit szintén szépen lehet hallani sajnos. Ez ellen meg csak a galvanikus leválasztás segít - úgy ahogy.
Ezek mellett persze még számos variáció lehet a zajra, akár egy túl közel tett mobil is, ugye.
-
Sajnos sok köze nem van a lap brand-jének a búgáshoz. Mi több, nekem anno a az audigy 4 is búgott. De ez van, közbe kell iktatni egy jobb erősítőt oszt nem hallik.
-
duvi
nagyúr
Valóban ki lehet fogni a legjobb márkából is egy-egy hibás darabot.
A P67 Extreme4 minőségibb darab mint az én P67 Pro3 lapom. Feltételezem, hogy az anyaghasználat is ennek arányában jobb. Nem akarom kritizálni az ASRockot. Ezért a pénzért egy korrekt tudású alaplapot kaptam. Eddig Gigabyte lapokat használtam, de most a piszkos anyagiak miatt választottam az ASRockot. Majd az idő eldönti, hogy kitartok-e mellette... Az biztos, hogy a kezdés rosszul sikerült
. Audio gondok, kikapcsolt állapotban nem tölt usb-ről.Biosban be kellett kapcsolnom az egérről/billentyűről való indítást, hogy legyen feszültség kikapcsolt állapotban is az usb portokon.
-
Pipó
őstag
Azért ez elég lutri. Nálam tökéletes az alaplapi hang (kivettem az x-fi gamert az sli miatt), semmi zúgás-búgás, remek hang, nem is vettem észre különbséget. Másnál meg gebasz van. Igaz p67E4 lap, nem ugyanaz, mint neked, de ezzel is olvastam már gondot másnál. Lehet lapja válogatja.
-
duvi
nagyúr
válasz
bitpork #3333 üzenetére
Siker! Egy Bios reset kellett még az általad leírtakhoz. Utána letiltottam a front panelt újra és most műxik. Igaz, hogy van egy kis alapzaj (búgás) de legalább szól az 5.1. Köszi a helpet még1x!
(azt hiszem ez volt az első és egyben utolsó kitérőm az ASRock világába...)
-
duvi
nagyúr
válasz
bitpork #3333 üzenetére
Köszi a helpet! Leszedtem a legfrissebb Realtek HD aodio drivert (Vista_Win7_Win8_R271). Biosban letiltottam a front audio panelt(le is húztam az alaplapi csatit). A HD audio engedélyezve (próbáltam auto-n is). Sajna semmi változás
Csak a két első hangszóró működik. Teszteltem a win és a Realtek saját audio config menüjében is.
-
-
duvi
nagyúr
Sziasztok!
Beneveztem egy ASRock P67 Pro3 B3 lapba.
Az 5.1-es hangkimenettel támadt gondom.
Van egy Logitech Z-5500 Digital hangfal szettem, ami az előző Giga P45 DS3 alaplappal tökéletesen működött. A színkódoknak megfelelően be van kötve, de csak a két első hangszóró szól. A centerből, két hátsóból, mélynyomóból csak statikus zúgás jön.(szerintem a szokásosnál erősebben) Biosban be van kapcsolva a HD audió engedélyezése. Az ASRock honlapján nem találtam frissebb audió drivert, csak amit a telepítő lemezre is felraktak. Valakinek esetleg 5lete, hogy lehetne szóra bírni ezt az 5.1-et(Próbáltam a topicban visszakeresni kulcsszavakkal de nem nagyon találtam választ)
-
SipiBcs
őstag
Arra azért figyelj, hogy a cpu ajánlásában kérik, hogy a ramvezérlő és a ram fesz.különbsége ne legyen nagyobb, mint 0.5V. Tehát ha 1,65V-ot adsz a ramoknak, akkor a ramvezérlőt is feljebb kell állítani.
Ám tapasztalat, hogy gond nélkül elkocognak az 1,65-ös ramok 1,5V-on (persze tuning nélkül)
-
losi73
senior tag
Üdv ebbe a lapba mehet 1,5v RAM i72600 mellé?a mostani ram1,65v és csak azért kérdem.
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy bootnal az error 30 mit jelent? Eladtam a lapot, de az uj tulajnal ezt irja ki es nem bootol be... Elmeletileg valami memoria baja van. Allitolag mar masik memoriaval is probalta...
Sajna most tobb reszletet nem tudok, de hatha bele futott mar valaki hasonloba. P67 Extreme4 b3
-
-
mistixx
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Asrock P67 Pro deszka amiben van egy G850-es processzor, 4GB Gskill (1,5v-os) ram, egy VTX3d 5850, egy WD 500GB-os Sata2-es merevlemez, és mindezt egy Corsair 430W-os táp szolgálja ki.
A problémám, hogy összeszerelés után ki-be kapcsol a gép és csak a 3. bekapcsolásra jutok el a bios-ig.
Ott viszont lát mindent, legalábbis nem vettem észre rendellenességet. CMOS cleart még nem volt időm kipróbálni, de az lesz az első ha oda jutok.
Megköszönném, ha tudnátok, valami jó tanáccsal szolgálni!
Üdv! -
szamoki
tag
Az újraindulást a hálókártya okozta. Windows alól tiltva ez megszünt.
Eggyel kevesebb.. Helyette van újMost meg jön egy stabil '98' -as induláskor a képernyő jobb alsó sarkára.
"Consol input device connect." - ha kikeresem az alaplap leírásból.
Egy olyan 1 perc után felajánlja a továbblépést és minden megy normálisan.Ilyennel találkozott már valaki?
-
*Ropi*
félisten
válasz
szamoki #3320 üzenetére
"Hát én konkrétan a TDP állígatás eszközét a BIOS-ban nem leltem.
A Short duration power limit 250
Long duration power limit 250
Core current limit 300"Ez az.
Én a 2600K-nak, ami most 4400-on megy levegővel a Turbo Boost Power Limitnél shortnak 270W-ot állítottam be hasra ütve, de felette bármi jó értelemszerűen.
Lehet, hogy feszültség kell még neki, lehet, hogy az LLC értéke kevés, mert terhelés alatt sokat droppol, lehet, hogy a memóriák időzítésén kell lazítanod (mondjuk 9-10-9-27-re, ha a 9-9-9-24-et nem bírják)...Stb., ezt nem lehet általánosítani, neked kell kitapasztalnod.
-
szamoki
tag
Köszönöm a gyors válaszodat.
Hát én konkrétan a TDP állígatás eszközét a BIOS-ban nem leltem.
A Short duration power limit 250
Long duration power limit 250
Core current limit 300Hogy ebből miképpen is jön ki a CPU-Z által írt 95 W azt nem látom át. Ha errről valami jó magyarázat linkkel azt megköszönném.
Kérdésem, hogy akkor a C package és C state BIOS kapcsolók nyugodtan jöhetnek ENABLED-re?Teszteltem és ebben a szuper tuningolós Fatality alaplapban 4,4 Ghz -en a Linx hibát dobott. Igaz éppen vannak új RAM-ok is (CORSAIR VENGACE 16 GB 1866 MHz). Lényeg, hogy az Offset Mode- ban a -0,025V emeltem -0,020 V-ra és maradtam 4,2 Ghz-en.
Itt mi lenne az okos módszer, hogy megtudjam a RAM vagy a CPU volt a bűnös? Nem lefagyott a rendszer csak a Linx jelezte, hogy nem sikerült a számítás. Így a RAM az esélyes?Most végülis fix órajelen 4,2-n ketyeg.
Az alvóállapotból rögtön feléledés és fekete képernyő esete viszont megmaradt. Frissítettem ATI drivert a legfrissebre, de nem hatotta meg
-
*Ropi*
félisten
válasz
szamoki #3318 üzenetére
"1.) Az SSD mintha nem lenne már a régi a Windows élményindex pl 5,6-ot adott neki a korábbi 7-es helyett."
Valószínűleg a Marvell vezérlőre dugtad, ami rosszabb sebességértékeket produkál, mint az Intel vezérlő. Dugd át az Intel vezérlő legalacsonyabb számú portjába!
"2.) Az összes HDD megjelent a Win7 USB eszközös tálcáról indítható listájában (ott ahol az USB eszközöket lehet pl lecsatolni."
Ez normális jelenség AHCI mód esetén (BIOS-ban állítható, de kell a TRIM és ezáltal az SSD helyes működéséhez, ne állítsd el!).
"3.) Alvó állapoba küldés után kb 10-15 sec után a rendszer újra elindul, de a monitor az nem éled fel csak kényszerített kikapcsolás után, de akkor korrekt módon jelzi, hogy ő most "resuming"."
Az újraindulásra volt itt már megoldás, ha jól emlékszem, keress vissza! Dell monitorod van? Akkor a monitor hibája (neten van róla infó), nekem is csinálta egy időben, másik videokártya driver oldotta meg.
"Mindenképpen terhelés függően vezérli az órajelet. A biosban a C package és C state-ek mindegyike már ki van kapcsolva.
Mit nézhetek be? Vagy lehet az, hogy pont a Fatality-n ezt nem lehet így belőni?"A TDP limitet tedd feljebb BIOS-ban!
-
szamoki
tag
Üdv!
Egy Asrock P67 Pro3 B3 alaplap tulajként lettem is lelkes fórum olvasó. Az itteni posztok segítségével azt a lapot sikeresen beállítottam egy stabil 4,2 Ghz-es fix órajeles üzemre (Scíthe Ninja 3-al nem is volt melege sem a i5 2500K -nak)
Most azonban cseréltem egy
Asrock P67 Fatality Professional alaplapra. Az alaplap csere után csak a hozzáadott drivereket tettem fel. Lehet itt hibáztam, mert nem kellett volna mindet.
Ugyanis a következő anomáliák vannak:1.) Az SSD mintha nem lenne már a régi a Windows élményindex pl 5,6-ot adott neki a korábbi 7-es helyett.
2.) Az összes HDD megjelent a Win7 USB eszközös tálcáról indítható listájában (ott ahol az USB eszközöket lehet pl lecsatolni.
3.) Alvó állapoba küldés után kb 10-15 sec után a rendszer újra elindul, de a monitor az nem éled fel csak kényszerített kikapcsolás után, de akkor korrekt módon jelzi, hogy ő most "resuming".Mit nem kellett volna felraknom INF drivereket az USB drivereket? Ki találkozott már ilyennel?
Mire gondoljak az alvóállapotnál, milyen bios beállítások tehetnek be itt?+1 Bios kérdés:
Teljesen a korábbi alaplapi beállításokat követve nem sikerül fix órajelre belőni a rendszert.
Mindenképpen terhelés függően vezérli az órajelet. A biosban a C package és C state-ek mindegyike már ki van kapcsolva.
Mit nézhetek be? Vagy lehet az, hogy pont a Fatality-n ezt nem lehet így belőni? -
Winne
nagyúr
E4 lap, mivel/hogyan tudom fordulatszámra szabályozni a ventiket?
-
bbchris
senior tag
Üdv !
Csatlakozom én is egy Z68 Extreme4 Gen3-lappal ehhez a topichoz
. Előszőr nagy reményekkel töltött el a lap de most egyre jobban kétségbe vagyok esve . A lap sima üzemmódban stabil meg minden de amikor leteszem készenlétbe utána kékhalállal elszáll . Mi lehet a baj ?
Mikor kékhalálozik akkor az USBVM31B.sys hibára hivatkozik .
-
válasz
Bélaaaa #3303 üzenetére
Hát igen, ez ugyanaz, mint az Etron weboldalán. Azért felraktam, de semmi változás. Továbbra is egy kis ideig minden oké, aztán nem tudok belépni a könyvtárakba. Rámásolok, aztán nem tudom törölni. Újra rádugva kiderül, hogy igazából nem is másolta át.
USB2 portra dugva nem jelentkezik semmi probléma, szóval így jártam... ezen a lapon használhatatlan az USB3 port
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Dark Archon #3302 üzenetére
Inkább driverhiba...
Próbáld ezt
-
Nemrég vettem egy külső vinyót, egy WD My Passportot. Ha már tudja, gondoltam kipróbálom USB3-on, felraktam az Etron honlapján található legutolsó drivert. Hát... x idő után a meghajtó read-only módba vált és kész, utána csak a lehúzás-visszadugás segít. Ez vajon a hírhedt Etron vezérlő sajátja vagy a vinyóé?
-
kinghaxor
aktív tag
Hát majd hétfőn kiderül. Ha minden igaz, akkor jön meg a pendrive. A "Milyen Pendrive-ot vegyek?" topikban majd le is írom a tapasztalataimat sebesség és stabilitás terén összehasonlítva a hátsó portokat a front panelen lévőkkel. Kíváncsi is vagyok mi lesz majd az eredmény, mert eddig jót nem olvastam az etron-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest