Új hozzászólás Aktív témák
-
enemot
csendes tag
válasz
sptkyle #6947 üzenetére
Aha hát annyi gondom lesz, hogy 1 ram van a gépbe és egyelőre nem tudok senkitől sem kölcsön kérni. Még nincs külön videokártyám az alaplapi vagyis processzoros vga van. Most kb kicsit több mint 1 éves a gép szóval lassan jött elő ez a jelenség. Eddig 3x csinálta 2-szer bekapcsoláskor 1-szer játék közbe fagyott meg. Esetleg átteszem másik slotba hátha csinál valamit, de pl most jó a gép. Az is érdekes, hogy ha jön a restart dolog akkor kikapcsolom, de előbb utóbb rövid időn belül ismét megy. Max kihúzom vagy reset bios után 1-2 próbálkozás után ismét megy. Az is érdekes, hogy nem túl gyakori a hiba. A 8 Gb ramot tesztelni meg nem túl rövid idő memtesttel sem, de lehet azt még kipróbálom.
Ez az összeállítás van:
Asrock B75 Pro3 alaplap
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp
Intel Core i5-3470 processzor
Patriot 8GB DDR3 1600MHz PSD38G16002 memória
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író
Sharkoon Vaya Value 4044951011704 számítógép ház
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
Az előlapi csatlakozókon kívül nincs semmi rákötve a hátlapin meg egy hangfal, szkenner, nyomtató, egér + bill. Bár nagyon gyanús, hogy vagy alaplap vagy ram, proci kérdéses számomra, táp elég kicsi valószínű. Ha tudnék szerezni ramot talán azzal próbálkozhatnék, hátha sikerült valamikor.
Ha van valami ötleted még szívesen kipróbálnám. Vagy valami memória terhelős progi ami gyorsabb mint a memtest. -
enemot
csendes tag
válasz
sptkyle #6935 üzenetére
Helló!
Újra csinálja ezt az újraindulást, de legalább már tudom, hogy 4-et sípol. Szóval nem tudom mi a baja kérdeztem már másik topikban is mit jelenthet ez a 4 sípolás, de eddig nem kaptam rá választ. A könyvében sincs leírva semmi. (Ram, táp, proci alaplap?) Nincs másik ram benne sőt itthon sincs így nem is tudom kipróbálni. -
-
válasz
sptkyle #6935 üzenetére
Reseteltem, de ha visszaállítoittam mindent, amin volt, akkor ugyanaz történt. Most úgy megy, hogy csak a fontosabb dolgokat (OC, ram, fans, sata) lőttem be, ahogy voltak, így jó. Nem tudom, hogy melyik beállítás okozhatja a problémát.
Elemcsere nálam is szóba jött, csak nincs itthon pontosan ilyen elemem. -
XXArcAngelXX
tag
válasz
sptkyle #6876 üzenetére
Szerintem az Asrock lapok ugyanolyan jók mint a többi, csak külföldi teszteket is nézve mindig van egy egy lapjuk egy chipkészlet kiadáson belül belül ami szenvedős....
Nekem Z77 Extreme 4 lapom van és a legutóbbi (4 nappal ezelőtt) újratelepítésnél csak úgy ismerte fel a vga-t hogy gombelem 5 percre ki, cmos jumper átrak, elem vissza kártya be ( alatta van az elem) és utána cmos jumper visszarak eredeti helyére, power neki és volt kép.
-
sptkyle
senior tag
válasz
sptkyle #6875 üzenetére
Még több CMOS reset, biosbeállítgatás, kábelcserebere, memória cserebere után kezdtem azt hinni, hogy tényleg HW hiba, sikerült is a kártyát letesztelni másik gépben. Természetesen tökéletesen működött.
Nagynehezen sikerült szereznem egy cseretápot. Kicserélve az eredeti felállásban ugyanugy nem adott nálam képet.Van egy másik PCI-E slotom, de az azért maradt ki eddig a tesztből, mert gyakorlatilag lehetetlen (vagyis csak nagyon körülményes) beletenni a VGA-t az egyedi hűtése miatt.. nem nagyon fért el. Ráadásul az a 2-es számú port. De utolsó lehetőségként beleerőszakoltam. És láss csodát, van kép, a kártya tökéletesen működik.
-
MrCsiT
addikt
válasz
sptkyle #6867 üzenetére
A VGA-n mindkét DVI csatlakozást próbáltad? Mikor a VGA-ra van dugva a monitor kábele, a monitoron ha egy "auto"-t nyomsz, keresgél DVI-on? Monitorba csak 1 adatkábel van dugva egyszerre?
Mi a monitor felbontása? Régebbi win ha a VGA felbontása túl magas volt a monitornak, csak csökkentett módban adott képet és hagyta átállítani. A monitoron no input signal felirat van, vagy signal out of range?Ha megoldódik valahogy, írd be ide, hogy mi volt
Mustármag: a 2 ventit felcserélve, még mindig ugyanazt nem szabályozza, vagy megy a hiba a ventivel, ha érted mire gondolok?
-
Mustármag
őstag
válasz
sptkyle #6869 üzenetére
Esetleg próbáld meg főkapcsoló le, cmos reset, ram kivesz (ha 2 van akkor csak az egyiket) tedd visza egy olyan slotba ami eddig üres volt, táp viszza indítás. Ha nem add még mindig, tedd át másik(ha van még egy másik haszbálaton kivüli) slotba.
(Nekem oldott már meg ilyen fekete képernyös problémát) -
MrCsiT
addikt
válasz
sptkyle #6855 üzenetére
Nekem P67 pro3 lapom van, de az elv ugyanaz: a level szinttel azt adod meg, hogy induláskor mennyire tekerje a lap a prociventit. (vagy azt a ventit, amelyiknek a level-szintjét épp állítod)
Ezt a fordulatot addig tartja a lap, amíg a szintén általad megadott hőfokot meg nem haladja a procid hőmérséklete. Ha meghaladta, a lap emel a venti fordulatszámán, egész addig, míg a proci a célhőfokra vissza nem hűl. Ha visszahűlt, a fordulat is visszaáll az általad megadott szintre, ahol ugye a level 1 jelenti a legkisebb fordulatszámot, a level 9 a legmagasabbat. -
Mustármag
őstag
válasz
sptkyle #6855 üzenetére
Próbálgattam kicsit, annyi biztos hogy a LVL-el azt állítom be hogy mennyi legyen a minimum fordulatszám.(LVL1 - 1000rpm, LVL4 - 1400 rpm, LVL9 - 1900rpm[nálam])
És úgy sejtem, hogy a hőmérséklet meg arra szolgál hogy hogy az alatt kellene tartania, ezt pontosan nem tudom tesztelni mert 57°C nál maximális fordulatszámon megy a venti és nem akar csökkenni, és 48 °c ra állítottam.(IBT alatt és HWiNFO64-el mértem)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest