-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #4509 üzenetére
Szerintem ird le nekünk, hogy oldottad meg a táp ellátást, hova körülötted az Arduinot, hova a potmétert.
Másodszor, akassz szűrő kondit az Arduino bemenetére, fura dolgokat tud művelni a zaj alulmintavételezése.
Az az oscilloscope-os mérés, amit mások ajánlottak, nekem is mániám, próbáld meg! -
Gergosz2
veterán
válasz
nem igazán értem miért. Csináltam egy joy-t annak idején, azzal semmi ilyen gondom nem volt. Úgy rémlik kozép állásban 512-512 koordinátákat dobott vissza minidig. Vagy valahol méretes zajt szedsz össze, vagy az kódban lesz valami gond.
szerk:
lehet szerencsésebb lenne, ha a zónázás helyett egy parabolával írnád le a sebességet, pl egy négyzetfüggvénnyel. Szerintem megvalósítani is egyszerűbb lenne.
-
válasz
Te közvetlenül szeretnél a potméter álláshoz kamerapozíciót rendelni? Mert szerintem sokkal használhatóbb lenne, ha:
- beállítanál egy nagy dead zone-t középre
- a maradékot felosztanád 4-4 részre átlagolás helyett, és a kitérés függvényében fordítanád a kamerát lassabban vagy gyorsabban.
Én biztos így csinálnám. És itt majdnem mindegy, hogy milyen minőségű a joystick.Nekem van különben két olyan joystick-em, ami jó lenne a célnak, nincs benne rúgó, ott marad, ahova húzom, így akár direkt hozzárendeléssel is lehetne vele kamerát irányítani. Egy régi tv játékból termeltem ki, amit úgy ~500Ft-ért vettem egy ócskapiacon, majdcsak jó lesz valamire alapon.
Kicsit át kellett benne rendezni a vezetékeket, aztán játszottam vele, a kapott analóg értékeket direktben küldtem egy szervo motorra, és teljesen meglepve tapasztaltam, hogy a motor nem remeg, hiába változik pici mértékben az ADC-ről jövő érték.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 4
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Makulátlan PlayStation 5 lemezes kiadás + 2 játékkal, garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest