- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
STLink-em van, azzal programozom. Próbáltam soroson is, de meguntam a macerát hogy ide-oda kell tenni a jumpereket és vettem hozzá programozót.
Azthiszem Janos250 #4191 és a Te hsz-ed rávilágít a problémámra: ha az IDE-ben a programozási módot sorosra tesszük, akkor letiltja a JTAG-ot valamint az USB-t és GPIO módba kerülnek a lábai. Ha viszont az STLink módot választjuk, akkor az összes JTAG-hoz köthető lábat elkapcsolja a GPIO módról (azt is amit egyébként nem használ a programozó), valamint itt találtam rá utalást hogy ekkor az USB-t is inicializálja valamennyire akkor is ha én nem teszem meg a programomban, így azok a lábak is átállítódnak. A futó programból regisztereket kapcsolgatva valószínűleg helyre lehetne tenni - elvileg ahogy nézem, a JTAG szabad lábait egyesével is vissza lehetne állítani, így talán működne az STLink és, meg a GPIO-k is. De végül nem húzhattam már az időt, átdrótoztam a PB5-6-7-re a vezérlést, így működik, tudok haladni.
Mindenesetre jó tanulság, hogy nyákgyártás előtt próbapados szakaszban alaposabban kell tesztelni a konkrét lábakat, és nem cserélgetni utólag a funkciókat
Amikor megjött az STLink, akkor ugyan felraktam a Keil-t mert kíváncsi voltam a realtime belső debugra, de valahogy nem kapott el a gépszíj - már túlzottan hozzászoktam ahhoz hogy megoldom a debugot sorosporton... A jövőben lehet adok még neki esélyt, de egyelőre az Arduino IDE hatalmas támogatottsága nagy előny, és haladnom kell a projektekkel, nem tölthetek időt azzal hogy még a környezettel is ismerkednem kelljen...
Néhánnyal lejjebb volt egy sleepmode-al kapcsolatos kérdésem - esetleg abban van tapasztalatod? Miért van az, hogy az összes példaprogram/library kizárja a loop-ot, a setup végén meghívja az alvást, és trigger esetén mindig újraindul a program. Olyat nem is tud, vagy csak nem találtam még, hogy onnan folytatódik a program ahol fel lett függesztve?
Az eddigieket köszönöm, a jövőben talán segít elkerülni az ilyen fél napos szívásokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Android játékok topikja
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Energiaital topic
- Microsoft Office és Office 365 topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fotók, videók mobillal
- Windows 11
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- PlayStation 2 /Két karral!/Játékokkal!/Memórikártyával!/HDMI Átalakítóval!
- PS4 Slim
- Eladó Xbox One + Kinect +2 kontrollerrel!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 570 8GB, Ryzen 5 1600, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok (38)
- Lenovo Gamer All in One: i7, 16gb, 512gb, Full hd, Nvidia GF. 840A, JBL hang
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest