- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
"Nincs külső usb-uart eszközöd, amivel meg lehetne kerülni a board-ra integrált uart chipet?"
De, van valami (már nem emlékszem milyen chip) usb-uart adapterem, amivel anno STM32 BluePill esetében néztem a serial kimenetet.
"A géped nem változott az utolsó feltöltés óta? Biztos, hogy telepítve van a szükséges driver (pl. ch340)? Egyáltalán milyen uart chip van rajta?"A fene se tudja változott-e, de nem is számít. Egyrészt linux-ot használok, ott nem kell semmi külső driver. De nem is ez a gond. A probléma, hogy meg sem jelenik usb eszközként.
Linux esetében a dolog úgy működik (működne), hogy az lsusb kilistázza az usb eszközöket és az eszközök ID-ját. Az ID tartalmazza a vendorID és productID kódokat.
Ehhez csinál az ember fia/lánya egy udev szabályt, hogy milyen jogosultsággal/módon engedi elérni az adott usb hardvert és mehet is a móka.
Viszont egyáltalán nincs az usb listában az esp32.
De nem is csoda, mivel nem tudom átrakni flash/download módba.
Valami WifiAP cucc indul el rajta folyton, bármit csinálok.
Emlékszem, hogy anno valami wifi-hack dologhoz használtam, de a részletek már nincsenek meg.
"Nincs semmi se kötve-forrasztva a lapra? Ha a pineket ráforrasztottad, nem folyt meg az ón valahol és csinált rövidzárlatot?"Dev-board lévén csak foglalatban használtam. Minden forrszem tökéletesen tiszta. Nem ilyen jellegű lesz a gond. Illetve amikor rátoltam a jelenleg rajta lévő fw-t akkor jó volt és azóta nem változott semmi rajta hardveresen. Külsőleg is sértetlennek tűnik és láthatóan fut is rajta a fw.
Az STM32F4 sorozatnál bele-bele lehet futni olyan hibába, hogy megadja magát a DFU mód és usb-n keresztül nem lehet többé flash-elni. (bár 1-1 kivétel van speciális esetben)
Ilyenkor marad az uart vagy ami jobb, az stlink megoldás.
Viszont esp32 esetében ez a jelenlegi helyzet nekem teljesen új. Ezzel még sohasem volt ilyen gondom.Nem értem miért van ez és nem találom a megoldást, hogy download módba tehessem.
Használok majd másikat természetesen, de nem hagy nyugodni a dolog, hogy mi lehet ennek a baja. Ha nem tudom az okot vagy a megoldást, ez újra megtörténhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest