- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekkold #22314 üzenetére
Az interrupt eleve akkor hívódik meg amikor változik a láb állapota. Megnézed, hogy eltelt-e bizonyos idő, és tényleg változott-e a láb állapota, és ha igen akkor növeled az értéket.
Ezt vagy 6 évvel ezelőtt írtam. Nem emlékszem pontosan, hogy miért került bele az állapot ellenőrzés, de volt oka, az biztos.Optokapu jelét fogadta a 0-s interrupt és úgy emlékszem a nagyon lassú mozgásnál előfordult, hogy fals interrupt keletkezett (hiszen az egészet emiatt csináltam, gyors mozgásnál nem volt prell probléma), ezzel tudtam kiszűrni.
Mi történik prellezéskor, és mikor fog csökkenni az érték?
Melyikre gondolsz? Csökkenni nem fog egyik se.Mi történik ha a prellezés éppen hamarabb befejeződik mint az interval? Akkor mi fogja a függvényt meghívni?
A függvény az első interruptra aktiválódik, vagyis a jelsorozat indulásakor, nem a prell lecsengése után. Vagyis bizonyos időn belül nem reagál a következő változásra, ami ez esetben 3ms-ra volt belőve (egy autó kerekének a forgását ellenőriztem ezzel).
Az elfordulást már a loopban értékeltem ki. Ez esetben irány érzékelés nem volt, mert csak 1 szenzor volt /kerék, csak az elfordulás mértékét (sebesség) kellett regisztrálni, az irányt tudtam, mert én forgattam a kereket.Egy saját PID vezérléshez kellett, csak akkor még nem tudtam, hogy ezt így hívják és van hozzá library, úgyhogy elég sokat kínlódtam akkor vele, hogy két olcsó kínai DC motorral tudjon egyenes vonalban gurulni az autó.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Intel Core i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest