-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
tibi-d #21187 üzenetére
Ugye az első ötlet az volt hogy egy analóg fényorgonát mellétennék és a fényorgona kimenete vezérelne egy COB vagy Power LED-et. ami a hangnak megfelelően elő tudna idézni egy hasonló stroboszkóp effektet mint maga a villám a természetben.
Erre kerestem megoldást a MSGEQ7 IC-vel, analógot kilőttem mert csak 1 DFMinit használnék 1 PC hangszóróval, de ugye már limitált az idő és ninca kedvem arra várni hogy megérkezzen. Le tudnám programozni hogy kb úgy nézzen ki mintha villámlás történne a hang lejátszát közben. Csak szeben ée elegánsabban szerettem volna megoldani. De jó ötleteket kaptam, így marad az. Nem is akarom túl bonyolítani így is egy vasárnap ráment amíg találtam megfelelő holló hangot - de jó hogy vannak madártani intézetek ahol mindent dokumentálnak -, ez a projekt ott tart hogy tegnap megérkeztek a ledek amikből max 2-3 db 3W-os COB ledet vagy 1 db 10W-os Power LED-et fogok felhasználni. Több felesleges, úgy is csak alulról szeretném "megvilágítani" a hollót, aminek a szemét piros ledekkel helyettesítem, annyi az extra hogy mindkét szemet külön vezérlem ezért tudni fog kacsintani is.
A program pedig valahogy így futna le
0, villámlás - stroboszkóp hatással együtt
1, hollóhang
2, Szemek villogtatása.
3, Random szem villogtatás
4, csönd.
5, Random szem villogtatás
6, csönd..
Majd minden kezdődik előröl. Ide lehet érdemes lenne valami mozgásérzékelőt hozzátennem ha felé közelednek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged