- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyomtató topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
Minden programomban én úgy oldom meg a nyomógombok prellmentesítését, hogy a menüvezérlést egy önálló szubrutinba hívom meg. Ezt a szubrutint egy (Timer1.attachInterrupt) hívja meg, ami nálam 0.1s alatt fut le 1X.
Ekkor figyelem a nyomógomb változását. Ha változott, beállítok egy változót (PinOld) amit csak akkor írok vissza, ha már végrehajtottam a feladatot, amit a nyomógomb vezérelt, és felengedtem a gombot. Így biztos, hogy csak 1X fogja végrehajtani. Ez az algoritmus bármennyi gomb vezérléséhez használható, ha kell prioritás is felállítható a gombok között. ( és csak 1X kell megírni, utána bármelyik projektben alkalmazható.) -
tibi-d
tag
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Az lenne a kérdésem, hogy az arduino miképpen vezérli a fizikai I/O-kat. Úgy mint egy PLC, a ciklusok elején, vagy végén frissíti az állapotokat, vagy a programutasítás közvetlenül érvényre juttatja a parancsot a kimenetre. Kérdem azért, mert egy "H-Bridge" borzolja az idegeimet. Addig tökéletesen működik, míg legalább az egyik bemenet stabilan "LOW" szinten van. A probléma akkor keletkezik, amikor mindkét bemenet "HIGH". A váltás pillanatában a híd néhány msec időre zárlatba megy, és ez letöri a tápot, aminek következtében az Arduino "resetelődik". Próbáltam elétenni egy fojtót, de ez PWM vezérlés esetén lerontja a hatásfokot.
A program logikája szerint nem lehetne a két vezérlőjel egyszerre magas.
Ha valakinek van használható ötlete, írja meg, had okuljunk belőle. -
tibi-d
tag
válasz
mitulabattyi #524 üzenetére
Servusz!
lcd.print(Var, 2 ); feltéve, hogy float, vagy double a változó.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged