Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell Precision munkaállomások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Megoldottam! Módosítottam az fstabot egy új opcióval.(x-systemd.mount-timeout=1m) Olvasgattam a wiki vonatkozó részeit, és találtam egy workaroundot, lehet hogy nem szép, de működik
Természetesen nem kell egy percet várni, mikor beírom a második lemez jelszavát azonnal megy tovább a boot folyamat. A crypttab-ból a discard opciót kivettem mert nem oda való valószínűleg. A boot folyamat során még a jelszó megadása előtt fel akarja oldani a /dev/mapper/CT1000MX500-at, és mivel még nem létezik elhasalt a felcsatolás, ezután kéri a jelszót, így létrejön az eszköz, de az fstab már nem fog újra lefutni. Megnöveltem a mountolás várakozási idejét 1 percre az fstab-ban, így szépen megvárja míg beírom a jelszót és létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 eszköz, és sikeres az automata mountolás.
Most így néz ki a konfig:
/etc/crypttab:CT1000MX500 PARTUUID=[partíció kód] none timeout=180/etc/fstab:
/dev/mapper/CT1000MX500 /media/CT1000MX500 ext4 rw,noatime,discard,nofail,x-systemd.mount-timeout=1m 0 2
Új hozzászólás Aktív témák
- Tiltott lett Lufthansa-csoport repülőin power bankot használni
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iparági legendával erősít az Intel
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- PC Game Pass előfizetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Természetesen nem kell egy percet várni, mikor beírom a második lemez jelszavát azonnal megy tovább a boot folyamat. A crypttab-ból a discard opciót kivettem mert nem oda való valószínűleg. A boot folyamat során még a jelszó megadása előtt fel akarja oldani a /dev/mapper/CT1000MX500-at, és mivel még nem létezik elhasalt a felcsatolás, ezután kéri a jelszót, így létrejön az eszköz, de az fstab már nem fog újra lefutni. Megnöveltem a mountolás várakozási idejét 1 percre az fstab-ban, így szépen megvárja míg beírom a jelszót és létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 eszköz, és sikeres az automata mountolás.