- Notebook hibák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Mert érdemes a legszűkebb jogosultságokat kiosztani, azokat, amik épp hogy elegendőek. Persze a 755-tel sincs semmi baj. A lényeg, hogy ne 777, mert az egyes esetekben túlzás lehet. Persze nem a világ vége. Kivéve rekurzívan. Nyilván mindenkinek a saját rendszere a saját vára, olyan jogosultságokat oszt a fájlrendszeren, amit akar. Amiket én írtam, az csak ajánlás (chmod helyett chown, chmod XXX helyett u/g/o+r/w/x), meg default (644, helyesen valóban 755).
Épp ilyen ajánlás szokott lenni, hogy sudo/doas esetén nem engedni kell az összes futtatási jogot és onnan fekete listázni, hanem fordítva, mindent tiltani (alapból így van), és csak fehér listás alapon megengedni ezt-azt, főleg, ha jelszó nélküli futtatásról van szó.
Sőt, tovább megyek, az Arch Wiki még a chown-t se ajánlja a chmod helyett, mármint felcsatolt fájlrendszeren, helyette a mountolásnál ajánlja az umask megfelelő beállítását, ami pl. nekem sem áll kézre, sose tudom a maskértékeket fejből meghatározni, meg megjegyezni a számokat, pedig ez a legajánlhatóbb, ilyenkor tulajdonba vétellel sem kell szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook hibák
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3191, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest