- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#63718632 #6831 üzenetére
Az biztos, hogy nagy előrelépés lesz az az újabb asztali konfig egy mobil AMD-s laptophoz képest. Az A6 asztali változatban sem túl erős proci, az A-s sorozatból szerintem az asztali A10, ami minimálisan elmegy szódával.
Asztali gép további előnye, hogy könnyebben bővíthető. Ha most a 4. gen i5 alatt már DDR4-et használsz, akkor később nem nagy befektetéssel váltasz Ryzen platformra, amihez csak procit és lapot kell venned, ami nem olyan rettenet nagy pénz, ha nem a legfelső kategóriából veszed. De ezzel a 4. gen i5-tel is el lehet lenni még hosszú évekig. Főleg olyan lájtos felhasználással, ha csak 10 fülön böngészel, meg linuxozol (ami eleve erőforrástakarékosabb, mint a Windows), arra még overkill is.
(#6836) Shyciii: elvileg a -Syu is elég. Az Syyu csak annyival több, hogy az mindenképp kierőszakolja a csomaglisták letöltését a tárolókból, akkor is, ha a legutóbbi listák óta nem történt benne módosulás. Ezt akkor érdemes csak megcsinálni, ha új tárolót vettél fel, de elvileg akkor sem muszáj.
Egyébként most engem is nyakon öntött egy nagy frissítés, így hogy beszélünk róla, nyomtam neki én is. 1 hete frissítettem, és mégis 401 csomag frissül 1276 MiB terjedelemben, és 5220 MiB-ot módosít a rendszeren
Előtte 2 hónapig nem frissítettem, és annyi idő alatt jött össze ugyanennyi frissítés, most meg 1 hét alatt, ez nem semmi. Az én update-em még nem futott le, de én nem számítok problémára, a pálcika WM meg a terminálos cuccok nem nagyon tudnak eltörni, annyi egyszerűek, hogy nincs rajtuk semmi bonyolítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Cyberpunk 2077
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged