Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #63718632 #6831 üzenetére

Az biztos, hogy nagy előrelépés lesz az az újabb asztali konfig egy mobil AMD-s laptophoz képest. Az A6 asztali változatban sem túl erős proci, az A-s sorozatból szerintem az asztali A10, ami minimálisan elmegy szódával.

Asztali gép további előnye, hogy könnyebben bővíthető. Ha most a 4. gen i5 alatt már DDR4-et használsz, akkor később nem nagy befektetéssel váltasz Ryzen platformra, amihez csak procit és lapot kell venned, ami nem olyan rettenet nagy pénz, ha nem a legfelső kategóriából veszed. De ezzel a 4. gen i5-tel is el lehet lenni még hosszú évekig. Főleg olyan lájtos felhasználással, ha csak 10 fülön böngészel, meg linuxozol (ami eleve erőforrástakarékosabb, mint a Windows), arra még overkill is.

(#6836) Shyciii: elvileg a -Syu is elég. Az Syyu csak annyival több, hogy az mindenképp kierőszakolja a csomaglisták letöltését a tárolókból, akkor is, ha a legutóbbi listák óta nem történt benne módosulás. Ezt akkor érdemes csak megcsinálni, ha új tárolót vettél fel, de elvileg akkor sem muszáj.

Egyébként most engem is nyakon öntött egy nagy frissítés, így hogy beszélünk róla, nyomtam neki én is. 1 hete frissítettem, és mégis 401 csomag frissül 1276 MiB terjedelemben, és 5220 MiB-ot módosít a rendszeren :Y Előtte 2 hónapig nem frissítettem, és annyi idő alatt jött össze ugyanennyi frissítés, most meg 1 hét alatt, ez nem semmi. Az én update-em még nem futott le, de én nem számítok problémára, a pálcika WM meg a terminálos cuccok nem nagyon tudnak eltörni, annyi egyszerűek, hogy nincs rajtuk semmi bonyolítás.

Új hozzászólás Aktív témák