Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #63718632 #6829 üzenetére

Az ilyen hardverdekódolásos témánál lehet fent többféle csomag is, nem vesznek össze, legfeljebb nem használja azokat, amiket nem tud használni, mert nem relevánsak az adott GPU-hoz. Ez nem olyan, mint a GPU driver, hogy ha elcseszed, akkor nincs grafikus felületed vagy ilyesmi. Nyugodtan lehet vele kísérletezni, el nem tudod rontani. Célszerű a csomagokat egyenként feltenni, és után tesztelni, hogy tudjad melyik működik a te GPU-dhoz.

mpv alatt a hwdec kapcsolót tedd be az mpv.conf-ba, és lejátszás közben a terminálban tudod nézni a kimenetet (vagy i vagy I-t nyomva lejátszás közben), hogy használ-e VAAPI-t.

Egyébként meg ez a hardveres inteles VAAPI dekódolás túl van lihegve. Én most kapcsoltam be Arch Testing + Sway WM Wayland alatt Firefox betában, és menni megy, de alig alacsonyabb a CPU terhelés lejátszás közben, a htop 50-100% (a 4 mag = 400%-ból)-os terhelés helyett kb. 20-25%-kal mutat csak alacsonyabbat, ezt így egy kicsit soványnak érzem. Én i5-2520M-et használok (Sandy Bridge mobil), amiben Intel HD3000 GPU van, ez már ősréginek számít.

Új hozzászólás Aktív témák